Αγορά δικάναλου ενισχυτή για Monitor Audio RS6

opsim

Moderator
Staff member
11 May 2008
16,424
Αθήνα
Καλησπέρα. Όπως βλέπετε από τον τίτλο θα ήθελα έναν δικάναλο ενισχυτή για τα συγκεκριμένα ηχεία. Μέχρι τώρα τα ηχεία παίζουν με έναν AV τον PIONEER VSX-LX 70 ως μέρος home cinema. Θα ήθελα όμως σε δικάναλη ακρόαση κάτι καλύτερο. Έχω την εντύπωση οτι ο συγκεκριμένος ενισχυτής με τα ηχεία αυτά έχει ένα λιγότερο διακριτό και αναλυτικπό αποτέλεσμα από οτι θα ήθελα. Σας παραθέτω τα specs:

Frequency Response: 38 Hz - 30 KHz
Sensitivity (1W@1M): 91 dB
Nominal Impedance:
6 Ohms

Power Handling (RMS):
120 W
Recommended Amplifier Requirements (RMS):
40 - 120 W
Tweeter Crossover Frequency: 3 KHz

Από τη δική μου εμπειρία, αν και τα ηχεία δεν έχουν στρώσει, είναι αρκετά ισορροπημένα αν και τα μπάσα τους θέλουν λίγο τιθάσευμα (έχουν 2 οπές εκτόνωσης μία εμπρός και μία πίσω) και μάλλον ουδέτερα. Παίζουν με πικάπ Project debut με κεφαλή Denon και phono stage το NAD PP2 ενώ μέχρι στιγμής ψηφιακή πηγή είναι το Oppo 981 (θα αλλάξει κάποια στιγμή η πηγή)
Τα ακούσματά μου είναι acid jazz, soul, λίγο electronica, λίγο rock ενώ από κλασική μουσική προτιμώ κυρίως μπαρόκ.
Τι θα μου προτείνατε ως ολοκληρωμένο δικάναλο και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει νόημα να παρεμβάλλω έναν προενισχυτή πριν τον PIONEER ή να χρησιμοποιήσω αυτόν ως προ και να πάρω έναν τελικό. Ο PIONEER έχει επιλογή να περνά σήμα ως pure direct όπως και να χρησιμοποιηθεί ως προ. Κόστος αγοράς το υπολογίζω χοντρικά περί τα 600 ευρώ χωρίς αυτό να είναι και δεσμευτικό.
Τελειώνοντας άφησα το πιο σημαντικό: Θα επιθυμούσα να κερδίσω σε καθαρότητα και αν δεν μπορώ σε ανάλυση για τα χρήματα που διαθέτω μάλλον θα προτιμήσω τον "γλυκό ήχο". Να προτιμήσω λάμπα ή τρανζίστορ? Φυσικά ο τελικός κριτής θα είναι τα αυτιά μου αλλά η βοήθειά σας θα είναι σημαντική. Ζητώ την επιείκιά σας για το μέγεθος του κειμένου και ευχαριστώ εκ των προτέρων αφού όποτε ζήτησα τη συμβουλή σας βοηθήθηκα. Φιλικά ,opsim

Καλημέρα φίλε μου, θα σου απαντήσω ανάποδα λέγοντάς σου πως όχι απλά δεν κουράζεις με το κείμενο σου αλλά αντιθέτως, είσαι αρκετά κατατοπισμένος στο τι θές και αυτό βοηθάει πολύ. Το ηχείο σου είναι καταπληκτικό για τα χρήματα του και ίσως το καλύτερο σε αυτό το Budget, που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό. Τα αγόρασα στον αδερφό μου και μέσα σε ένα μήνα τα έχω ακούσει με τον Pioneer που λές (τον έχω και εγώ) με τον Audiolab 8000s, με τον Cambridge Audio 840 και πρόσφατα μέχρι και με τον μικρoύλι Tripath Trends. Το φορτίο του είναι σχετικά εύκολο και μπορώ να πώ πλέον με σιγουριά πως θα πονοκεφαλιάσεις να βρείς την καλύτερη λύση, απλά διότι οι επιλογές είναι πολλές. Αν και στον αντιπρόσωπο τον άκουσα με έναν Advance Acoustic αλλά και με έναν Atoll, το καλύτερο αποτέλεσμα το άκουσα "μακράν" με τον Cambridge Audio 840. Με τον Audiolab 8000s δεν μου άρεσε το άκουσμα, λίγο πριμάτο και εντυπωσιακό με ανάλυση βέβαια αλλά όχι για πολύωρες ακροάσεις και για soft ακούσματα. Όποτε χρησιμοποιούσα με πηγή το Cambridge Audio Dacmagic το αποτέλεσμα ήταν όσο εντυπωσιακό ήταν και με τον 840. Πιθανολογώ πως το ηχόχρωμα της Cambridge Audio πρέπει να του ταιριάζει απόλυτα με την διαφορά ότι στα χρήματα σου και λίγο πιο πάνω κινείται ο Cambridge Audio 740 ο οποίος είναι επίσης πολύ καλός. Τώρα για λαμπίτσα δεν τον έχω ακούσει αλλά θα απεύφευγα στο Budget που αναφέρεις να τον συνοδεύσω με φτηνό λαμπάτο θα προτιμούσα κάτι σε τρανζίστορ.

Υ.Γ. Επίσης σημαντικό και το θέμα της καλωδίωσης καθώς ανάμεσα στα Real Cable, στα QED anniversary και στα Nordost Flat Gold mkII φάνηκε να προτιμά τα τελευταία, στο αυτί μου πάντα.

θα συμφωνησω και γω για τον azur τα εχω ακουσει με τον 740 και φανταζομαι ο 840 θα ειναι καλυτερος,τωρα ο ενισχυτης που εχεις ειναι ηδη αρκετα καλος και για να πας σε καλυτερο ηχο μαλλον θα πρεπει να ξοδεψεις αρκετα παραπανω απο τα 600 ευρω,ισως κατι σε λαμπα να σε ευχαριστουσε καλυτερα,αλλα ειναι πιθανο τα μπασα σου να ειναι λιγο πλαδαρα(ειναι ενα θεμα στα συγκεκριμενα ηχεια).

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη.

Αν μπορώ να βοηθήσω και όχι να μπερδέψω έχω τα Monitor Audio RS1 Bookselves. Τη Μεγάλη εβδομάδα τα άκουγα με τον
MarantzPM 7003 withMarantzCD 5003 και αμέσως μετά το ίδιο κομμάτι με τα RS6. Έπαθα πλακά.

Τα άκουσα και με τον AtollIN80. Εξίσου καλό το αποτέλεσμα αλλά έχω την εντύπωση ότι με τον Marantzέδενε εντυπωσιακά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πολύωρη ακρόαση και αυτό ίσως δεν βοηθά για μια σίγουρη λύση.

Τελικά αγόρασα τον MarantzPM 5003 withMarantzCD 5003 andMarantz ST 6003 για ράδιο. Ο 7003 είναι αρκετά δυνατός για τον χώρο και το budget μου. Βέβαια είναι καλύτερος από τον PM5003 οπότε σου τον προτείνω να τον ακούσεις με τα ηχεία σου και το MarantzCD 5003 μαζί το οποίο στα λεφτά του είναι το καλύτερο cdplayer που έχω ακούσει μακράν (280 euro).

Όσο για τα ηχεία σου στα λεφτα τους είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει.

Πιστεύω να βοήθησα.

Οποιαδήποτε άποψή σας βοηθά όπως λέει και η παροιμία "the more, the merrier". Άν και πάνω κάτω έχω σχηματίσει άποψη για πηγή και ολοκληρωμένο ενισχυτή, θα ξαναθέσω το ερώτημα αν με συμφέρει να πάρω είτε προενισχυτή είτε τελικό και να τον συνδέσω με τον LX70. Eυχαριστώ και πάλι.

Εγώ έχω τον LX-70 όπως σου έγραψα παραπάνω και τον χρησιμοποιώ σαν προ με τελικό τον Rotel RMB-1075 και το άκουσμα με τα RS6 του αδερφού μου που δοκίμασα ήταν λίγο "επιθετκό" και "κουραστικό" σε διάρκεια σε δικάναλο. Γενικά η LX σειρά της Pioneer είναι καταπληκτική σε Home Cinema χρήση αλλά πιστεύω πως απλά είναι τυπικά καλά σε δικάναλο. Οπότε θα σου πρότεινα με τα χίλια να πας σε ολοκληρωμένη δικάναλη λύση και μάλιστα αν βρείς κάνα Demo ή Second Hand της πιο πάνω κατηγορίας του χιλιάρικου, θα βγάζουν μάτια! Ο Cambridge Audio Azur 740 που σου πρότεινα πάντως έχει κοντά στα 850 ευρώ, λίγο πάνω απ' αυτο που κοιτάς.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από τους audiolab 8000 (π.χ ο P ή ο S) που έχουν παραπλήσια τιμή με τον 740 ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά που έθεσα στο πρώτο μου post. Ευχαριστώ.

Πρίν απο οτιδήποτε άλλο και πρίν καταλήξεις τι σου λείπει στον ήχο των ηχείων σου,πρέπει να "γράψουν" τουλάχιστον 100 ώρες-παίζοντας και σε υψηλές εντάσεις.

Απ όσο θυμάμαι,όταν τ' άκουσα στην πρώτη τους έκδοση είναι αρκούντως αναλυτικά κι ισορροπημένα,οπότε δεν νομίζω,ότι είναι αυτό που θα σου λείπει.

Δεν θα συνιστούσα σε καμία περίπτωση,να χρησιμοποιήσεις τον Pioneer σαν προ.Θα ήταν πολύ καλύτερα να αγοράσεις έναν καλό δικάναλο ολοκληρωμένο.Δεδομένου ότι τα ηχεία σου δεν είναι δύσκολα σαν φορτία, έχεις αρκετές επιλογές είτε σε λάμπα είτε σε τρανζίστορ.

Μπορείς να δοκιμάσεις Creek,Roksan,Nad...σε τρανζίστορ και κάτι απο Cayin,Xindak,Ikon... σε φθηνή και καλή λάμπα.

Για τον HARMAN KARDON HK-3490 που ειναι και ραδιοενισχυτης και εχει και ψηφιακες εισοδους τι λετε σε σχεση με αυτα τα ηχεια?

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα μια και προκειται για τα ιδια ηχεια,
θα ηθελα να ρωτησω μεταξυ των παρακατω (εγω ενδιαφερομαι για δικαναλο ραδιοενισχυτη) , ποιον θα θεωρουσατε πιο ταιριαστο.
1. HARMAN KARDON HK-3490
2. YAMAHA RX-797
3. MARANTZ SR 5023
4. Denon DRA-700
η οποιον αλλο μπορειτε να σκεφτειτε.(ραδιοενισχυτη παντα)
Ελπιζω να μην χαλαω το post του φιλου.

Απάντηση: Re: Αγορά δικάναλου ενισχυτή για Monitor Audio RS6

θα ηθελα να ρωτησω μεταξυ των παρακατω (εγω ενδιαφερομαι για δικαναλο ραδιοενισχυτη) , ποιον θα θεωρουσατε πιο ταιριαστο.
1. HARMAN KARDON HK-3490
2. YAMAHA RX-797
3. MARANTZ SR 5023
4. Denon DRA-700

HARMAN KARDON HK-3490

1. HARMAN KARDON HK-3490
2. YAMAHA RX-797
3. MARANTZ SR 5023
4. Denon DRA-700

Με τον Marantz SR-5300 τον AV, το αποτέλεσμα σε σχέση με Yamaha, Pioneer ήταν το πιο μουσικό πάντως σε σχέση με αυτά που άκουσα.
Αλλά αλήθεια γιατί δεν παίρνεις έναν καθαρά δικάναλο ολοκληρωμένο και ενα tunerάκι (το μικρό το project κάνει κοντά στα 150 ). Λέω τώρα...-bye-

Μαλλον οι ραδιοενισχυτες δεν ειναι πολυ δημοφιλεις !!

Τουλαχιστον σε δικαναλη ακροαση καμμια σχεση με τους πολυκαναλους.
Σε δικαναλο υπαρχει και ο Advance map-105.
Eιχα πολυκαναλο και προσθεσα εναν τελικο για να ακροαση δικαναλη και το αποτελεσμα ηταν αθλιο:slapface:

Ρωταω για δικαναλο ραδιοενισχυτη , οχι για a/v.
Ακουσα σήμερα και τον Creek Destiny με τα epos mi-16 και mi-22 .Πολυ καλός ήχος και πολύ καλός συνδυασμός αλλά δυστυχώς ξεφεύγω πολύ σε χρήματα και το βλέπω πολύ δύσκολα να υλοποιείται αυτή η αγορά.Σκέφτομαι μήπως αγοράσω τον destiny επειδή εχει κατέβει πολύ η τιμή του σχετικά με την αξία του και τον συνδυάσω με τα monitor audio rs6.Λέτε θα τον χαντακώσω η τα ηχεία θα δώσουν τον καλύτερο ηχο που μπορούν.Με αυτό το συνδυασμό μπορώ να προχωρήσω οσον αφορά τα οικονομικά μου.Ποιά η γνώμη σας ;

Last edited by a moderator:
Μιά χαρά θάναι,αρκεί τα δαπέδου να είναι συμβατά με τον χώρο σου.

Επίσης η ΜΑ έχει βγάλει νέες σειρές ηχείων κι έτσι άν πάρεις απο την προηγούμενη ζήτα καλύτερη τιμή...

Μιά χαρά θάναι,αρκεί τα δαπέδου να είναι συμβατά με τον χώρο σου.

Επίσης η ΜΑ έχει βγάλει νέες σειρές ηχείων κι έτσι άν πάρεις απο την προηγούμενη ζήτα καλύτερη τιμή...
Το σαλόνι μου ειναι 30-35 τετραγωνικά.Τώρα όσον αφορά την νεα σειρά που αντικαθιστά την silver το έμαθα και 'γώ και ελπίζω σε μείωση της τιμής τους.