Aγορά Dslr μόνο για βίντεο

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,723
Γεια σας φίλοι
Ενδιαφέρομαι για αγορά μιας dslr για τράβηγμα βίντεο. Έβλεπα στο vimeo σύγκριση των canon 7d, 60d, T2i για τράβηγμα αποκλειστικκα βίντεο και ο τύπος έβγαζε το συμπέρασμα ότι αν δεν μας ενδιαφέρει η φωτογραφία να πάμε στην 60d, η οποία έχει και αποσπώμενη οθόνη, ρύθμιση ήχου και ισορροπίας του λευκού.

Θα έχω περισσότερο θόρυβο σε λήψη σκοτεινών πλάνων απ´ότι με την Canon 5dmark II ? (αφού μόνο ένα μικρό ποσοστό του αισθητήρα χρησιμοποιείται για το βίντεο)

ευχαριστώ

Γιατι δεν πας κατευθειαν στη 5D mk2 Να τελειωνεις? (αν το θεμα σου ειναι μονο το βιντεο)

Δεν εχει δα κ τρομερη διαφορα απο οικονομικης πλευρας.

να υποθεσω ότι γνωρίζεις τα "προβλήματα" με dslr και βίντεο ετσι;
Υπάρχει μια δυσκολία με το focus και το ζουμ και γενικοτερα οταν δεν εχεις σταθερες λήψεις...
Βεβαια η ποιοτητα της έικόνας είναι πολύ καλή...

η 7d έχει προβλήματα θερμοκρασίας, σκέψου να βγάζω κανένα γάμο και ξαφνικά... σαλούτ!

το μόνο θετικό είναι τα 60 καρέ σε ανάλυση 720p

Ολες οι dslr ετσι ειναι, οχι μονο η 7D.

Οι περισσοτερες νεες μηχανες dslr εοχυν και "κόφτη" , μετα απο λιγα λεπτα σταματανε απο μονες τους, οπως οι νεες sony a33-a55.

Eσυ να περιμενεις να παρεις του χρονου μια σκαρλετ να σου λυθουν ολα .

Μας εχεις ζαλισει πουλα αγορασε πουλα αγορασε ουτε στο χρηματιστηριο νασουνα :D

Απάντηση: Re: Aγορά Dslr μόνο για βίντεο

Ολες οι dslr ετσι ειναι, οχι μονο η 7D.

Οι περισσοτερες νεες μηχανες dslr εοχυν και "κόφτη" , μετα απο λιγα λεπτα σταματανε απο μονες τους, οπως οι νεες sony a33-a55.

Τι πράμα; Ζεσταίνονται; Έχουν "κόφτη"; :eek:
Καλά ρε σείς, και καθόμαστε και γράφουμε τόσες σελίδες συζητώντας αν συμφέρει να πάρεις μια Dslr και για video και τι καταπληκτικά που τραβάνε; Πλάκα κάνουμε;
Μα μόνο και μόνο γι´αυτό το λόγο είναι εντελώς ακατάλληλες σαν βιντεοκάμερες; Γιατί δεν το λέτε απ´την αρχή να τελειώνουμε; Το θεωρείτε λεπτομέρεια;

Με το τροπο που τραβαμε εμεις της τεχνης :flipout: ... δεν εχουμε πλανα πανω απο 3-6 λεπτα.
Δεν ειπε κανεις οτι ειναι βιντεοκαμερες για καθε μερα, ποσες φορες θα το πουμε αυτο !-bye-
Αλλο αν πλασαρονται ετσι καμια φορα.

αν θελεις βιντεοκαμερα, παρε βιντεοκαμερα... ολα τ αλλα ειναι , προς το παρον , για λιγους .
(αλλα μη παραπονιεσαι μετα για τη ποιοτητα της εικονας ...)

Last edited:
Γεια σας φίλοι
Ενδιαφέρομαι για αγορά μιας dslr για τράβηγμα βίντεο. Έβλεπα στο vimeo σύγκριση των canon 7d, 60d, T2i για τράβηγμα αποκλειστικκα βίντεο και ο τύπος έβγαζε το συμπέρασμα ότι αν δεν μας ενδιαφέρει η φωτογραφία να πάμε στην 60d, η οποία έχει και αποσπώμενη οθόνη, ρύθμιση ήχου και ισορροπίας του λευκού.

Θα έχω περισσότερο θόρυβο σε λήψη σκοτεινών πλάνων απ´ότι με την Canon 5dmark II ? (αφού μόνο ένα μικρό ποσοστό του αισθητήρα χρησιμοποιείται για το βίντεο)

ευχαριστώ

Αν έχεις πρόχειρο το λινκ του Vimeo ... θα ήθελα να το δώ. Εκανε συγκριτικό λήψης βιντεο ή συγριτική παρουσίαση χαρακτηριστικών ??.

Για τον θόρυβο δεν ξέρω κατι χειροπιαστό αλλά όπως έγραψες εξαρτάται απο το ποσοστό του αισθητήρα που χρησιμοποιείται στις 2 περιπτώσεις. Ομως ποιός ξέρει τι ακριβώς γίνεται ??.
Αν χρησιμοποιείται το ίδιο ποσοστό τότε η 5DII είναι 1 1/3 στοπ καλύτερη. Αν η 60D χρησιμοποιεί 2πλάσιο ποσοστό τότε η διαφορά σχεδόν εκμηδενίζεται.

Υπάρχουν και οι Panasonic GH1 + hack

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1248584&postcount=44

και ακόμα καλύτερα η καινούργια GH2. (ταχύτερο autofocus, ταχυτερο liveview ...)

Εχω την γνώμη οτι είναι πιό ολοκληρωμένες λύσεις για video.

Και παρόλλο τον λιγο μικρότερο αισθητήρα σε σχέση με τις 7D, 60D, χρησιμοποιούν μεγαλύτερο ποσοστό του και είναι στα ίδια επίπεδα θορύβου.

Δεν ειναι ακριβως ετσι...τις εχω δοκιμασει και τις panasonic.
Μαλιστα η καινουργια ειναι υποψηφια για την επομενη αγορα μου !!!

Δεν ειναι καθολου ιδιες σε θεμα ποιοτητας εικονας.
Εχουν πολλες ευκολιες , αλλα μεχρι εκει.
Ειδικα η απλη GH1 , ειναι πολυ χειροτερη, ενω αυτη με το hack καλυτερη (αλλα δε τη βρισκεις πια καινουργια με το παλιο firmware - το νεο κλειδωθηκε και δε μπορει να σπασει).

Η GH2 δειχνει πολλα υποσχομενη, αλλα εχει κι αυτη τα θεματα της.
Δεν εχει μεγαλο bitrate στα 25p που μας ενδιαφερει, και για την ακριβεια δεν εχει καθολου 25p!!!
Ειναι λιγο περιπλοκα τα πραγματα και περιμενουμε να βγει (Νοεμβριο) για να ξεκαθαρισει το τοπιο.
Επισης, εχει contrast auto focus, Που δεν ειναι και οτι καλυτερο για ολες τις περιστασεις , αν και φαινεται πιο γρηγορο απο τη παλαιοτερη.
Το μεγαλυτερο προβλημα της παντως, ειναι ο αιθητηρας της, που ειναι m4/3 και δεν συγκρινεται απο αποψη DOF και θορυβου με αυτες που εχουν APS-C και πανω.
Γενικα δεν ειναι καθολου ευκολο ν αποφασισεις κατι τωρα... και υπαρχουν και οι νεες Sony A33 - A55 !!!!