Αγορά εκθεσιακής plasma panasonic 42G20

CFKFCK

New member
20 December 2010
21
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
σκέφτομαι να αγοράσω εκθεσιακή plasma panasonic 42g20 στα 699 και θα ήθελα να ρωτήσω τι θα πρέπει να προσέξω (λόγω του ότι είναι εκθεσιακό κομάτι και θα έχει πολλές ώρες λειτουργίας). Είναι η πρώτη αγορά ψηφιακής τηλεόρασης και δεν γνωρίζω πολλά πράγματα ότι με φώτισαν οι συζητησεις σας στο avclub.

η γνώμη μου είναι να μην αγοράσεις εκθεσιακή πλάσμα. αν επιμένεις πάντως, το πρώτο πράγμα που μπορέις να κάνεις είναι να μπεις στο service menu με τρόπο που θα βρεις στο αντίστοιχο νήμα και να δεις πόσες ώρες έχει.

Μείνε μακριά από την αγορά εκθεσιακής τηλεόρασης.
Υπολόγισε ότι δουλεύει για πόσες μέρες/μήνες από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Δεν μπορείς να ξέρεις τί υλικό έπαιζε όλο αυτό το καιρό + τα πόσα χέρια έχουν πειραματιστεί πάνω της. Κάνε οικονομία λίγο καιρό ακόμα ή πάρε κάποιο υποδεέστερο μοντέλο του κουτιού.

Re: Απάντηση: Αγορά εκθεσιακής plasma panasonic 42G20

Εάν έχεις το χρόνο μπορείς να μου εξηγήσεις την άποψη σου για να μην αγοράσω εκθεσιακή plasma

Oι plasma τηλεοράσεις έχουν την ιδιαιτερότητα ότι δεν αγαπούν πολύ τις στατικές εικόνες. Σε συνθήκες καταστήματος κανένας μας δεν μπορεί να ξέρει με τί υλικό την είχαν να παίζει. Αποτέλεσμα των στατικών εικόνων είναι η δημιουργία του burn in, ενός φαινομένου που παρουσιάζουν οι plasma. Πχ αν αφήνεις για πάρα πολύ καιρό μια plasma την οποία έχεις συνδέσει σε pc, σε περιβάλλον desktop με τα εικονίδια από πίσω υπάρχει κίνδυνος να μείνουν αποτυπώματα στην οθόνη από τα εικονίδια. Ακόμα υπολόγισε την κακομεταχείριση μιας τηλεόρασης καταστήματος, κάποιοι υπάλληλοι την άνοιξαν, μπορεί να την ψιλοστούκαραν σε καμιά γωνία (:flipout:) και μετα να την έστησαν στιμωγμένα σ ένα πάγκο, παρέα με 10+ τηλεοράσεις.Γενικά προσπάθησε να αγοράζεις πράγματα του κουτιού, θα έχεις full εγγύηση αλλά και το κεφάλι σου ήσυχο ότι και αν συμβεί.

και αν δείς εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58830
στο πρώτο post υπάρχει μια ενότητα που λέει στρώσιμο. είναι κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις τις πρώτες ώρες λειτουργίας. αυτά έχουν γίνει στο κατάστημα??????

επίσης το συγκεκριμένο μοντέλο (δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει γιατί η σειρά g έχει έλλειψη γενικώς) κάνει από 850 έως 950. από προσωπική μου εμπειρία άμα τους κουνήσεις τα μαρούλια κάνουν κάποια σκόντα άρα μπορεί να κατέβει κιάλλο.

δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να μπλεξεις για 100-150ευρώ. επίσης ένα θέμα είναι η εγγύηση. πόση σου δίνουν ???? 6 μήνες - το υπόλοιπο από τα 2 χρόνια.

Oι plasma τηλεοράσεις έχουν την ιδιαιτερότητα ότι δεν αγαπούν πολύ τις στατικές εικόνες. Σε συνθήκες καταστήματος κανένας μας δεν μπορεί να ξέρει με τί υλικό την είχαν να παίζει. Αποτέλεσμα των στατικών εικόνων είναι η δημιουργία του burn in, ενός φαινομένου που παρουσιάζουν οι plasma. Πχ αν αφήνεις για πάρα πολύ καιρό μια plasma την οποία έχεις συνδέσει σε pc, σε περιβάλλον desktop με τα εικονίδια από πίσω υπάρχει κίνδυνος να μείνουν αποτυπώματα στην οθόνη από τα εικονίδια. Ακόμα υπολόγισε την κακομεταχείριση μιας τηλεόρασης καταστήματος, κάποιοι υπάλληλοι την άνοιξαν, μπορεί να την ψιλοστούκαραν σε καμιά γωνία (:flipout:) και μετα να την έστησαν στιμωγμένα σ ένα πάγκο, παρέα με 10+ τηλεοράσεις.Γενικά προσπάθησε να αγοράζεις πράγματα του κουτιού, θα έχεις full εγγύηση αλλά και το κεφάλι σου ήσυχο ότι και αν συμβεί.

+1

Αγορά εκθεσιακής τηλεόρασης αξίζει μόνο σε ldc κ αυτή άν έχει σοβαρή μείωση τιμής.Σε καμία περίπτωση εκθεσιακή πλάσμα. Καλύτερα να πάρεις μια "του κουτιού" και ας μην είναι τόσο καλή όσο η g20 που στις 42'' αδικείται..

...δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να μπλεξεις για 100-150ευρώ. επίσης ένα θέμα είναι η εγγύηση. πόση σου δίνουν ???? 6 μήνες - το υπόλοιπο από τα 2 χρόνια.

Επειδή το έψαξα πρόσφατα (αρχές Δεκεμβρίου, ίδια περίπτωση δλδ εκθεσιακή G20 στις 42''), το Multirama, που είχε μερικά τελευταία εκθεσιακά κομμάτια, έδινε πλήρη 2/ετή εγγύηση από την ημέρα αγοράς της συσκευής.

Εκθεσιακή δε σημαίνει μόνο ότι έχει ώρες, αλλά ότι πολύ πιθανόν την έχουν κακομεταχειριστεί. Αν ήταν μισή τιμή, να το συζητούσαμε, αλλά με μόνο 150 ευρώ έκπτωση, δε νομίζω!

Re: Απάντηση: Αγορά εκθεσιακής plasma panasonic 42G20

Εκθεσιακή δε σημαίνει μόνο ότι έχει ώρες, αλλά ότι πολύ πιθανόν την έχουν κακομεταχειριστεί. Αν ήταν μισή τιμή, να το συζητούσαμε, αλλά με μόνο 150 ευρώ έκπτωση, δε νομίζω!
Πολύ σωστά,μα ακόμα και μισή τιμή να την έδιναν,ποιός εγγυάται ότι τις πρώτες ημέρες λειτουργίας,της συμπεριφέρθηκαν με το...γάντι(ρυθμίσεις στο 50% και κάτω)??? Ή την είχαν μπούνια στο "Δυναμικό" γιατί ο κάθε περίεργος ήθελε να δεί το πόσο..."φωτεινή" ήταν σε σχέση με LCD και αντίο στρώσιμο :flipout:

Last edited:
Επειδή το έψαξα πρόσφατα (αρχές Δεκεμβρίου, ίδια περίπτωση δλδ εκθεσιακή G20 στις 42''), το Multirama, που είχε μερικά τελευταία εκθεσιακά κομμάτια, έδινε πλήρη 2/ετή εγγύηση από την ημέρα αγοράς της συσκευής.[/QUOTE

Από τις σημαντικότερες βλάβες-δυσλειτουργίες(ίσως η σημαντικότερη,μάλιστα) μιας plasma tv, είναι το μόνιμο-μη αναστρέψιμο-κάψιμο (burn in) του panel της.Φαίνονται,δηλαδή,μόνιμα σημάδια-στάμπες στην οθόνη.
Και αυτή η βλάβη ΔΕΝ καλύπτεται από καμία εγγύηση.....

Ειναι πραγματικα κριμα οτι πολλες φορες ανθρωποι αντιεπαγγελματιες ασχολουνται με το αντικειμενο του AV σε διαφορα καταστηματα.

Δεν ειναι δυνατον να βλεπεις μια τηλεοραση να δειχνει συνεχεια το menu ενος Bluray την μια ημερα και μετα απο μια εβδομαδα που ξαναπας να δειχνει ακριβως το ιδιο πραγμα!

Δηλαδη ενας υποψηφιος αγοραστης θα κρινει απο το μενου αν μια τηλεοραση δειχνει καλα? Και πρεπει αυτο να παιζει μερα νυχτα επ' απειρον?

Η το αλλο να ειναι μια τηλεοραση συνδεδεμενη με HDMI και η διπλανη της με component.

Και διαφορα αλλα τραγελαφικα που θελουμε μερες να αναλυσουμε βεβαια.

ΥΓ1. Λιγο off topic τα παραπανω.

YΓ2. Ευτυχως στα περισσοτερα καταστηματα τα πραγματα εχουν στρωσει πλεον.

αν μιλάς για supermarkets τα πράγματα όχι μονο δεν στρώσανε αλλά έγιναν ακόμα χειρότερα. καταρχήν άμα έχεις μια απορία ψάχνεις στα περισσότερα να βρεις πωλητή. τρέχουν πανικόβλητοι οι άνθρωποι να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο αλλά δεν έπαρκούν. ολοι είχαν 3d τηλεοράσεις να παίζουν 3d χωρίς γυαλιά ή με γυαλιά χωρίς μπαταρίες. γενικώς σε σχέση με πριν 1-2 χρονια και για την ίδια περίοδο των εορτών που ανέμεναν κόσμο για αγορές η κατάσταση έμοιαζε μάλλον παρακμιακή.

για λοιπές τεχνικές λεπτομέρειες που αναφέρεις yperion σαφώς εγώ δεν έχω τις γνώσεις να τις διαπιστώσω αλλά δεν έχω κανένα μα κανένα λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενα σου.

ένα παράδειγμα χθεσινοβραδινό από κεντρικό κατάστημα. (δεν χρειάζονται ονόματα). u20, s20 να παίζουν bluray και μια Vt20 alpha. (όλες 50"").

ok έχω πειστεί από τις παρατηρήσεις σας. Θα αρκεστώ στη crt μου για ένα διάστημα μέχρι να υπάρξει κάποια προσφορά σε panasonic plasma γύρω στα 700 .

Aπλώς θα πρέπει να προσθέσει στην τιμή της τηλεόρασης, 18,40 για τα διόδια συν βενζίνες για τουλάχιστον 350 χλμ. :D

Eνδεχομένως να υπάρχει και σε κάποιο MM/Saturn της Θεσσαλονίκης σε αυτή τη τιμή...