Αγορά εκτυπωτή μόνο για φωτογραφίες

ckg_4

New member
20 February 2010
29
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους, και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που κάνετε.

Ενδιαφέρομαι για αγορά φωτογραφικού εκτυπωτή για ερασιτεχνική χρήση. Θα ήθελα να είναι compact μεγέθους και δε με ενδιαφέρει καθόλου η εκτύπωση κειμένου ή εικόνων καθώς διαθέτω ήδη έναν color laser της Epson (Aculaser C1100).
Βρίσκω στο internet διάφορα μοντέλα Inkjet (Epson PM260/290) και dye sublimation όπως canon Selphy ES40.
Το έχει ψάξει κανείς; Ποια τεχνολογία είναι προτιμότερη; Οικονομικά δε θα ήθελα να ξεπεράσω τα 200
Η φωτογραφική μου μηχανή είναι μια Canon G7.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Αγορά εκυπωτή μόνο για φωτογραφίες

κάπου είδα έναν canon pixma 4200 σφραγισμένο στα 45 ευρώ.

Δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο από αυτόν...

έχω τον 5200 και μόνο τσίπουρο δεν του έχω ρίξει αντί για μελάνι, δε βουλώνει με τίποτα ο άτιμος! :flipout:

Re: Απάντηση: Αγορά εκυπωτή μόνο για φωτογραφίες

κάπου είδα έναν canon pixma 4200 σφραγισμένο στα 45 ευρώ.

Δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο από αυτόν...

έχω τον 5200 και μόνο τσίπουρο δεν του έχω ρίξει αντί για μελάνι, δε βουλώνει με τίποτα ο άτιμος! :flipout:
+1 !!!

Και εγω εχω τον IP-5000 εδω και 4 χρονια ακομα και δεν σκεφτομαι να τον αλλαξω οσο κραταει.... Δουλευω παντα με Refill καλης ποιοτητας απο γνωστη αλυσιδα refilling, στην ΜΙΣΗ τιμη των αυθεντικων, και ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ βαζω αυθεντικα μελανια... Στις δε φωτογραφιες εν ετη 2010, ΔΕΝ εχω βρει ακομα τιποτα καλυτερο σε αυτα τα χρηματα....:grandpa:

canon Selphy ΜΗΝ παρεις, γιατι μπορει να θες αργοτερα να τυπωνεις και σε αλλα μεγεθη εκτος απο 10Χ15.... Εγω τυπωνω και σε 13Χ18 και σε Α4 .....

Last edited:
Απάντηση: Αγορά εκυπωτή μόνο για φωτογραφίες

Πάντως το σίγουρο είναι ότι η εκτύπωση φωτογραφιών στο σπίτι, ΚΟΣΤΙΖΕΙ πολύ παραπάνω απ' ότι στο φωτογραφείο. Δεν είναι για μαζική εκτύπωση π.χ. από διακοπές κλπ

Re: Αγορά εκυπωτή μόνο για φωτογραφίες

εχει δουλεψει κανεις τους Canon Selphy να μας πει καμια γνωμη;

http://www.skroutz.gr/c/119/printers_plotters.html?keyphrase=canon+selphy

Έχω εδώ και χρόνια τον 720.
Σε σχέση με τους τότε inkjet ήταν τέλειος. Σε σύγκριση όμως με τους σημερινούς , θα σου πρότεινα inkjet.

Θετικά dye sublimination
πανεύκολος στην χρήση...τα ribbons αλλάζουν πανεύκολα και δεν στομώνουν.
δεν νομίζω να σου χαλάσει ποτέ (πολύ λίγα moving parts)
όχι τόσο ακριβός.
εκτυπώσεις σαν τις γνωστές μας (σε χημικό χαρτί) φωτογραφίες. Με πρόσθετο απο πάνω για τις δαχτυλιές.
Ομαλοί τόνοι και χρώμματα. Τυπώνεις μαγευτικά ηλιοβασιλέματα

Αρνητικά
πρέπει να αγοράζεις ανταλλακτικά χαρτιά/ribbons της Χ εταιρίας. Οπότε πριν πάρεις, σύγκρινε κόστος στα ανταλλακτικά.
σε οτιδήποτε άλλο εκτός απο φωτογραφίες, είναι πολύ soft (πχ, ξέχνα τις business cards).
Στον 720* δεν με ικανοποιεί το gradiation του μαύρου. Οι inkjet το έχουν ξεπεράσει
Στον 720* δεν μπορώ να πετύχω ακριβώς το color profile που θέλω
Στον 720* δεν μπορώ να πετύχω το contrast που θέλω...δεν μου δίνει όσο δυναμικό εύρος θέλω.

* Μιλάω μόνο για τον 720, γιατί είμαι σίγουρος οτι τα μοντέλα του 2010 είναι πολύ καλύτερα απο τον δικό μου πανάρχαιο 720.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι η εκτύπωση φωτογραφιών στο σπίτι, ΚΟΣΤΙΖΕΙ πολύ παραπάνω απ' ότι στο φωτογραφείο. Δεν είναι για μαζική εκτύπωση π.χ. από διακοπές κλπ
Συμφωνω με τον Τασο!
Και εγω περιστασιακα τυπωνω στο σπιτι..... 20-30 φωτο τον μηνα..... και κυριως οταν βιαζομαι να τις εχω αμεσως !

Για τις υπολοιπες εχω το θαυματουργο μου εργαστηριο που τις επεξεργαζομαι μεσω photoshop, εφαρμοζω το icc profile του εργαστηριου που θα τις δωσω για τυπωμα, τις στελνω online μεσω ftp, και μετα απο 4-5 μερουλες τις εχω ετοιμες στο σπιτι μου με ταχυδρομειο, τυπωμενες σε πολυ καλο επαγγελματικο χαρτι το οποιο επιλεγω εγω.... Και με κοστος ΣΑΦΩΣ οικονομικοτερο απο οτι να τις τυπωνω μονος μου και δεν εχω και σκοτουρες να κανω συντηρηση στον εκτυπωτη μου, να αγοραζω συνεχεια χαρτια/μελανια , να κανω καθαρισμους κεφαλων κλπ.... :a0210:

Last edited:

Συμφωνω με τον Τασο!
Και εγω περιστασιακα τυπωνω στο σπιτι..... 20-30 φωτο τον μηνα..... και κυριως οταν βιαζομαι να τις εχω αμεσως !

Για τις υπολοιπες εχω το θαυματουργο μου εργαστηριο που τις επεξεργαζομαι μεσω photoshop, εφαρμοζω το icc profile του εργαστηριου που θα τις δωσω για τυπωμα, τις στελνω online μεσω ftp, και μετα απο 4-5 μερουλες τις εχω ετοιμες στο σπιτι μου με ταχυδρομειο, τυπωμενες σε πολυ καλο επαγγελματικο χαρτι το οποιο επιλεγω εγω.... Και με κοστος ΣΑΦΩΣ οικονομικοτερο απο οτι να τις τυπωνω μονος μου και δεν εχω και σκοτουρες να κανω συντηρηση στον εκτυπωτη μου, να αγοραζω συνεχεια χαρτια/μελανια , να κανω καθαρισμους κεφαλων κλπ.... :a0210:

Θα μπορούσες να προτείνεις εργαστήριο? :) Αυτό με το icc profile ακούγεται πολύ ενδιαφέρον...

Η πρόσφατη εμπειρία μου με έναν canon pixma ip4850, (88 ευρώ) μου άφησε ιδιαίτερα εξαιρετικές εντυπώσεις σε εκτυπώσεις τόσο σε Α4 όσο και 13x18 ακόμα και σε printable bluray...
Η ανάλυσή του και τα χρώματά του με έκαναν να ξανασκεφτώ αν ξαναδώσω εκτύπωση έξω (κι ας μου έρθει πιο ακριβά)...

Εχω τον Canon Pixma 630 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Με την χρήση των ειδικών χαρτιών της Canon το αποτέλεσμα ειναι εκπληκτικο..

Το κόστος ομως ειναι υψηλό και δεν ενδεικνυται παρά μονο για μεμονωμένες εκτυπώσεις μικρου όγκου

Όντως το κόστος είναι υψηλό, αλλά αυτό το «εκπληκτικό» είναι που σε κάνει να λες αν θα την τύπωνα στο σπίτι μήπως θα ήταν καλύτερη?

Εχω κι εγώ έναν Canon ip4850 και βγάζει αρκετά καλές εκτυπώσεις (καλύτερες από αυτό που περίμενα), αν και πιο σκούρες απ' ό,τι βλέπω στην οθόνη. Εκπληκτικές βέβαια δεν τολμώ να τις χαρακτηρίσω από τη στιγμή που κυκλοφορούν μηχανάκια όπως Epson 2880/3880, Canon 9000/9500 MKII κλπ και αναμένονται και άλλα όπως ο Epson R3000 (σλουρπ).

Canon 9500 MKII ειναι η επομενη μου αγορα. Προς το παρον την βγαζω με εναν θερμικο Olympus P400 για φωτογραφιες που κανει παρα πολυ καλη δουλεια ..

Η HP σταμάτησε να βγάζει φωτογραφικούς εκτυπωτές;Δεν τους βλέπω πια στα site.
Έχω από παλιά τον HP Photosmart 8250 με έξι μελάνια και με φοβερή ποιότητα εκτύπωσης.
Έχει δε το πλεονέκτημα, ότι παίρνεις το οικονομικό πακέτο με έξι μελάνια και 150 φύλλα χαρτί γύρω στα 36 ευρώ και σου έρχεται φθηνότερα από φωτογραφείο.

Canon 9500 MKII ειναι η επομενη μου αγορα. Προς το παρον την βγαζω με εναν θερμικο Olympus P400 για φωτογραφιες που κανει παρα πολυ καλη δουλεια ..
Ειναι πολυ καλος,το μονο του μειονεκτημα ειναι οτι ειναι πολυ αργος.Για εκτυπωση Α3 θελει περιπου ενα μισαωρο ,για εκτυπωση Α6 περιπου 5 λεπτα.
Το αποτελεσμα παντος ειναι εξαιρετικο.