αγορα ενεργου subwoofer με ταβανι 500 ευρω

Valter

Established Member
20 November 2008
191
Νεο Ψυχικο
γεια χαρα , συμφορουμιτες,

ηρθε η ωρα για το τελευταιο κομματι του cinematic ηχου μου,

κοιταζω δεξια κ αριστερα για sub και δεν ξερω τι να διαλεξω γιατι δεν εχω ιδεα με τι να τεσταρω ενα sub.... ετσι αποφασισα με βαση τις κατηγοριες τιμων που υπαρχουν στην αγορα... ποσα θελω maximum να διαθεσω, καθως και απο οσα διαβασα στο φορουμ.
λοιπον ψαχνω ενα ενεργο sub απο 150 εως 500 ευρω, θελω να ρυθμιζω τις χαμηλες να τις στελνω στο sub κατευθειαν χωρις να επιβαρυνονται τα μπροστινα ηχεια,

το setup ειναι Pioneer VSX-917 και 5.0 pure acoustics dream series, ειμαι ευχαριστημενος αρκετα απο αυτα, αλλα επειδη σε κανα χρονο σκοπευω να κανω μια ριζικη αναβαθμιση ηχειων, θα θελα να παρω ενα sub που θα παραμεινει,

απο οσα ειδα καποια που διεκρινα και σχετικα με τις κριτικες τους
ειναι τα
Yamaha YST-SW515
Velodyne CHT-12R

ξερω οτι δεν εχουν σχεση σε τιμη αλλα θελω πολυ να ακουσω τις δικες σας προτασεις, γιατι οπως ειπα και πιο πριν δεν ξερω τι να προσεξω σε ατελειες ενος sub, εκτος απο το τριξιμο....

τι εγινε ρε παιδια? τοση αποχη? διαβαζετε και δε λετε ουτε μια γνωμη... σνιφ σνιφ.... κανεις δε με βοηθαει εμενααααααααα. :(

AOMATOΣ ΕΛΕΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΟΜΑΤΟ!!!

Αγαπητέ Valter, εγώ έχω το Yamaha εδώ και 2 χρόνια και είμαι πολύ ικανοποιημένος, τόσο σε ταινίες όσο και σε μουσική. Ο χώρος μου είναι γύρω στα 30 τ.μ. και καλύπτεται άνετα από το sub. Πιστεύω ότι για τα χρήματα που ζητάει είναι μιά πολύ καλή αγορά.

συγνωμη αλλα με μπερδεψες φιλε μου, στη μουσικη χρησημοποιεις κ το sub? ρωταω γιατι δεν ξερω. νομιζω οτι μουσικη σωστα πρεπει να ακουμε σε στερεο. αν κανω λαθος σορρυ. απο την αλλη ο αντιλογος λεει οτι ακουγεται καλα οτι αρεσει σε εμας περισσοτερο.

εχεις βρει ατελειες - σημεια που μπουκωνει - η φτανει στα ορια του το yamaha?/

Ναι πολύ πιο σφιχτό μπάσο που μπορεί να ταιριάξει σωστά και σε μουσική.
Το Velodyne δεν θα το έβαζα ποτέ να παίξει σε μουσική, παρά μόνο σε home cinema.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Εκτός από το Yamaha, υπάρχει κάποιο άλλο sub στην κατηγορία μέχρι 500 που να κάνει και για τις δύο χρήσεις?

Sorry Valter, απλά και εμένα με ενδιαφέρει το δίλλημα σου...

συγνωμη αλλα με μπερδεψες φιλε μου, στη μουσικη χρησημοποιεις κ το sub? ρωταω γιατι δεν ξερω. νομιζω οτι μουσικη σωστα πρεπει να ακουμε σε στερεο. αν κανω λαθος σορρυ. απο την αλλη ο αντιλογος λεει οτι ακουγεται καλα οτι αρεσει σε εμας περισσοτερο.

εχεις βρει ατελειες - σημεια που μπουκωνει - η φτανει στα ορια του το yamaha?/

Εξαρτάται από τα κύρια ηχεία - αν έχουν ικανοποιητική έκταση στις κάτω οκτάβες, τότε δεν τα χρειάζεσαι στη μουσική, αλλά επειδή δεν έχω υπόψη τα δικά σου ηχεία δεν μπορώ να πω αν χρειάζεται το sub ή όχι. Το Yamaha έχει ρυθμιστικό για την ακρόαση μουσικής που κόβει τις πολύ χαμηλές συχνότητες, για να μην "πλατειάζει" ο ήχος. Επίσης μπορείς να ορίσεις από τον ενισχυτή αν θα στέλνει τις χαμηλές συχνότητες μόνο στα μπροστινά ηχεία, στο sub ή και στα δύο, είτε σε ρυθμό στέρεο είτε σε πολυκάναλη αναπαραγωγή και πράττες αναλόγως με το τι σου ακούγεται καλύτερα.

Τα όρια του sub δεν έχω μπορέσει να τα δοκιμάσω καθότι μένω σε πολυκατοικία...

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Εκτός από το Yamaha, υπάρχει κάποιο άλλο sub στην κατηγορία μέχρι 500 που να κάνει και για τις δύο χρήσεις?

Sorry Valter, απλά και εμένα με ενδιαφέρει το δίλλημα σου...

κανενα προβλημα βρε JoeBar αλλωστε ρωταμε για να μαθαινουμε ολοι κ να μοιραζομαστε γνωση κ ιδεες! (ειμαι στις πολυ καλες μου τελικα τον τελευταιο καιρο, εχω γινει πολυ καλος κ ευγενικος χεχεχε).

Τα όρια του sub δεν έχω μπορέσει να τα δοκιμάσω καθότι μένω σε πολυκατοικία...

και γιατι ειναι τοτε οι διακοπες του αυγουστου που ολοι φευγουν? χεχεχε?
η καλητερη περιοδος να δοκιμασεις μηχανημα χαχα.

Γιαννη το TRIANGLE METEOR 0.5 tc ειναι κοντα στο χιλιαρικο δυστυχως... εχω οικονομικο ταβανι στα 500 έουρωζ.
Πολυ ομορφο Piano Black χρωμα εχει το ατιμο το 0.1c oμως που εχει 450 euro.

αυτην την μαρκα που μπορω να την ακουσω?

Last edited:
Γιαννη το TRIANGLE METEOR 0.5 tc ειναι κοντα στο χιλιαρικο δυστυχως... εχω οικονομικο ταβανι στα 500 εουρος.
πολυ ομορφο Piano Black χρωμα εχει το ατιμο.

Βάλε άλλα 100 ευρώ και φτάνεις σε αυτό σε piano black που τοποθετείται με 4 διαφορετικούς τρόπους.

large-4.jpg

ARENA HIGHLINE TS300 SUBWOOFER
TECHNICAL SPECIFICATIONS
Performance Output Power 300W RMS
Low Frequency Response (-6DB) 29Hz
Limit For Usable Output 16Hz
Input 2 x Line level phono (RCA)
Input Filter (-6DB) 2nd order low pass, 50Hz - 150Hz
Auto Mute After approximately 12 minutes absence of input signal
Additional Features Phase control, crossover defeat switch for LFE operation, soft limiting to avoid overload, LF extension control
Mains Voltage 120V Nominal AC ~ 60Hz, 230V Nominal AC ~50Hz
Mains Fuse 120V - T3.15AL/ 250V, 230V - T1.6AL/ 250V
Maximum Power Consumption 416VADrive Unit
Driver Type 1 x 250mm (10”)Construction
Enclosure Type Closed Box
Enclosure Volume 20.0 LITRE (0.7 cu.ft.)
Enclosure Dimensions (Excluding Feet) 445 x 350 x 210mm (17.51 x 13.78 x 8.26”)
Enclosure Weight 13kg (28.7lbs)
Finish Gloss black, gloss silver

Επεισης μηπως μπορειτε να προτεινετε πραγματα που μπορω να προσεξω κ πρεπει να εχει ενα sub ?
γιατι οπως και να το κανεις, ενα ηχειο το τσεκαρεις με ενα cd αναφορας, η κατι που ξερεις καλα και το ακους. ενα sub πως?

Εγω παντως παρελαβα το 515 εχθες, αλλα θα τα στησω ολα την κυριακη, οποτε δεν εχω αποψη ακομα. Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι τι καλωδιο πρεπει να αγορασω(εννοω με βισμα?-χωρις?). Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη:guitarist: