Aγορα ενισχυτη! βοηθεια!

Δεν τα γνωρίζω, δυστυχώς...
Γενικά δεν είμαι υπέρ του επαγγελματικού ήχου σε ht set up, όπου ο εντυπωσιασμός λειτουργεί θετικά στο αποτέλεσμα...
Μόνο για pc audio θα κοίταζα προσωπικά τέτοιου είδους ηχεία

+++
Για οικονομικά ηχεία ht, σε μικρό χώρο θα δοκίμαζα τα q-acoustics 2020... μαζί με ένα μικρό sub, πχ Velodyne CHT-10Q ή για οικονομικότερο το yamaha SW030 ή στα ίδια περίπου χρήματα ένα μεταχειρισμένο sw315 που είναι πολύ δυνατότερο και "μουσικότερο" (έχω δύο τέτοια σπίτι!)

Για μεγαλύτερο χώρο και ηχεία δαπέδου, δεν θα αγόραζα τίποτα αν πρώτα δεν άκουγα τα roister status 8.2, σε πιο υψηλή κατηγορία τιμής (αλλά τσάμπα για αυτό που παίζουν...) και για μεγαλύτερο χώρο (καθιστικό 20τμ για παράδειγμα...)

αυτά...

Last edited:
Re: Απάντηση: Aγορα ενισχυτη! βοηθεια!

Δεν τα γνωρίζω, δυστυχώς...
Γενικά δεν είμαι υπέρ του επαγγελματικού ήχου σε ht set up, όπου ο εντυπωσιασμός λειτουργεί θετικά στο αποτέλεσμα...
Μόνο για pc audio θα κοίταζα προσωπικά τέτοιου είδους ηχεία

+++
Για οικονομικά ηχεία ht, σε μικρό χώρο θα δοκίμαζα τα q-acoustics 2020... μαζί με ένα μικρό sub, πχ Velodyne CHT-10Q ή για οικονομικότερο το yamaha SW030 ή στα ίδια περίπου χρήματα ένα μεταχειρισμένο sw315 που είναι πολύ δυνατότερο και "μουσικότερο" (έχω δύο τέτοια σπίτι!)

Για μεγαλύτερο χώρο και ηχεία δαπέδου, δεν θα αγόραζα τίποτα αν πρώτα δεν άκουγα τα roister status 8.2, σε πιο υψηλή κατηγορία τιμής (αλλά τσάμπα για αυτό που παίζουν...) και για μεγαλύτερο χώρο (καθιστικό 20τμ για παράδειγμα...)

αυτά...

τα παραπανω που μου προτινεις ειναι για συνδιασμο με τον pioneer ετσι?
δλδ για 5.1 ποια ηχεια λες?

Ο pioneer, 4 q-acoustics 2020, το κεντρικό της σειράς και ένα sw315 μεταχειρισμένο... περίπου στα 1050-1100Ε θα έρθει το σύνολο, ίσως αν τα πάρετε όλα μαζί, με μετρητά να έχετε και κάποια καλύτερη τιμή...

Αν δεν γίνεται, πάρε τον ενισχυτή και τρία ηχεία (front R/L/C) + sub (οπωσδήποτε!) και χρησιμοποίησε αυτά που έχεις για πίσω...

Απ' ότι βλέπω τα Q τα έχει η audioshow οπότε δεν χάνεις τίποτα να τα ακούσεις με τον pioneer!

Last edited:

Ο pioneer, 4 q-acoustics 2020, το κεντρικό της σειράς και ένα sw315 μεταχειρισμένο... περίπου στα 1050-1100Ε θα έρθει το σύνολο, ίσως αν τα πάρετε όλα μαζί, με μετρητά να έχετε και κάποια καλύτερη τιμή...

Απ' ότι βλέπω τα Q τα έχει η audioshow οπότε δεν χάνεις τίποτα να τα ακούσεις.

θα παω εντος της εβδομαδας μαζι με τον αδερφο μου να τα ακουσουμε! βαζεις τρελους πειρασμους φιλε μου!

γενικα για ηχεια με ποια σειρα βαζεις τις παρακατω εταιριες? pioneer, b&w, klipsch, jbl, q-acoustics, denon, earthquake

ποια η διαφορα active απο passive στα ηχεια και στα sub?

και κατι σχετικα εκτος θεματος... ποια ηχεια θεωρουνται καλυτερα? οι κουτες-κολωνες? τα ηχεια μεμβρανης? οι κορνες?

για τις κορνες εχω ακουσει οτι ειναι το καλυτερο και οτι χρειαζονται μικρη ενισχυση για να αποδωσουν αλλα υπολυπονται σχεδιαστικα! δλδ καταλαμβανουν πολυ χωρο και δεν ειναι καθολου ομορφα!

Last edited:
Είναι σωστοί οι προβληματισμοί σου, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω κάτι συγκεκριμένο...
Όλες οι εταιρείες έχουν καλά ηχεία, μάλιστα για όσους τα επιλέγουν είναι τα καλύτερα...

Για το σχεδιασμό και πάλι, πέραν των specs, παίζουν ρόλο τα γούστα του καθενός.

Για τη χαμηλή κατηγορία τιμής προσωπικά θα προτιμούσα δαπέδου ή βάσεως+sub, με super tweeter (αναπαράγουν συχνότητες άνω των 20ΚHz) και ειδικότερα αυτά με ribbon...

Τα κορνάτα αυτής της κατηγορίας τιμής προσωπικά με κουράζουν για άλλους είναι οκ... σίγουρα δίνουν λύσεις που δεν σε βάζουν σε έξοδα με τον ενισχυτή (παίζουν καλά με λίγα watt).

Φθηνά planar speakers (μεμβράνης) δεν υπάρχουν (ακόμα και αν υπήρχαν που θα βρεις χώρο να τα τοποθετήσεις?) και ζητάν πολύ ρεύμα...
Θεωρητικά παντως ίσως να είναι τα καλύτερα, αφού αποφεύγεις να ακούς το κουτί... και ακούς μόνο το ηχείο...

Αλλά και τo θέμα ομορφιάς επίσης είναι σχετικό...
Νομίζω ότι αν κάτι είναι πρακτικό και αποδεχτό οπτικά δεν πρέπει να το απορρίπτεις σε σχέση με ένα άλλο που είναι για τα γούστα σου ομορφότερο αλλά χαμηλότερης απόδοσης.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν δεν υπάρχει η αντικειμενικά σωστή απάντηση...
Αυτό που κάνει σε σένα δεν κάνει για τον άλλον... και τούμπαλιν...

Αν θες να ασχοληθείς σοβαρά με το χόμπι, υποχρεωτικά θα περάσεις πολλές ώρες διαβάζοντας, για να έχεις μια κάποια ενημέρωση και γνώση και μετά θα πάρεις σβάρνα τα μαγαζιά... θα κάνεις πολλές ακροάσεις και στο τέλος θα έχεις τη δική σου γνώμη, τίποτα παραπάνω...

imo o καλύτερος τρόπος ενασχόλησης είναι να απολαμβάνεις το περιεχόμενο χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις... έτσι κι αλλιώς τα μόνα σίγουρα είναι ότι (α) υπάρχει και κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε και (β) ο άνθρωπος έχει την τάση να βαριέται εύκολα...

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aγορα ενισχυτη! βοηθεια!

ποια η διαφορα active απο passive στα ηχεια και στα sub?

Τα μεν είναι ενεργά, δηλαδή διαθέτουν ενσωματωμένο τελικό ενισχυτή, ενώ τα δε είναι παθητικά, δηλ πρέπει να οδηγηθούν από εξωτερικό τελικό...

Οι ανάγκες ρεύματος ενός ηχείου αφορά κατα κύριο λόγο την αναπαραγωγή των χαμηλών...

Αν ποτέ αποφάσιζα να πάρω passive sub θα φρόντιζα να πάρω και ξεχωριστό τελικό ενισχυτή και μάλιστα βαρβάτο!
Οπότε καλύτερα ξέχνα τα passive...

imo o καλύτερος τρόπος ενασχόλησης είναι να απολαμβάνεις το περιεχόμενο χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις... έτσι κι αλλιώς τα μόνα σίγουρα είναι ότι (α) υπάρχει και κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε και (β) ο άνθρωπος έχει την τάση να βαριέται εύκολα...

-bye-

Πολύ σωστό.Τι να το κάνω αν ψάχνομαι συνέχεια να πάρω το καλύτερο
ή το σωστότερο για τα γούστα μου σύστημα και τελικά δεν παίρνω τίποτα
γιατί δεν μπορώ να το πληρώσω ή δεν μπορώ να το βάλω στο χώρο μου
ή δεν ξέρω τι άλλο.Μιζέρια.
Γι'αυτό παίρνεις ότι μπορείς να πάρεις μόνο και κοιτάς να το ευχαρηστιέσαι κάθε στιγμή.

τελικα αγοραστηκε ο 821 μιας και βρεθηκε σε πολυ καλη τιμη! 260 ευρω! το θεμα ειναι τωρα πως τον συνδεουμε? η πηγη του ενισχυτη θα ειναι το pc! και για μουσικη και για ταινιες! εδω ειναι το manual του http://www.pioneerelectronics.com/StaticFiles/Manuals/Home/VSX-821-k_OperatingInstructions020711.pdf

πάρε ένα m2tech hiface με 100Ε και ένα coaxial καλώδιο 50Ε. Ο πιο φτηνός τρόπος σύνδεσης και μπορείς να τον χρησημοποιήσεις και σε μελλοντική αναβάθμιση

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aγορα ενισχυτη! βοηθεια!

Ολα γίνονται. Αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο.
Οποτε ο παραπανω συνδιασμος ειναι πολυ καλυτερος απο συνδεση optical καρτας ηχου--->ενισχυτη;
Ρωταω γιατι με ενδιαφερει και εμενα το ακουσμα mp3 απο laptop και σκεφτομουν να παρω μια εξωτερικη καρτα ηχου με optical.
Ευχαριστω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aγορα ενισχυτη! βοηθεια!

Οποτε ο παραπανω συνδιασμος ειναι πολυ καλυτερος απο συνδεση optical καρτας ηχου--->ενισχυτη;
Ρωταω γιατι με ενδιαφερει και εμενα το ακουσμα mp3 απο laptop και σκεφτομουν να παρω μια εξωτερικη καρτα ηχου με optical.
Ευχαριστω

Για να ακούς mp3 δεν έχει νόημα να πάρεις εξωτερική κάρτα ήχου. Και το HDMI κάνει. Το m2tech σαν εξωτερική κάρτα ήχου φαίνεται στον υπολογιστή.

Απλά αν εχεις flac και αργότερα πέσει στα χέρια σου κανα 24/96 ή 24/192 αρχείο τότε η διαφορά είναι αρκετά σημαντική με foobar200 βεβαίως.

Απάντηση: Re: Aγορα ενισχυτη! βοηθεια!

τελικα αγοραστηκε ο 821 μιας και βρεθηκε σε πολυ καλη τιμη! 260 ευρω! το θεμα ειναι τωρα πως τον συνδεουμε? η πηγη του ενισχυτη θα ειναι το pc! και για μουσικη και για ταινιες! εδω ειναι το manual του http://www.pioneerelectronics.com/StaticFiles/Manuals/Home/VSX-821-k_OperatingInstructions020711.pdf

Καλορίζικος! Πολύ καλή τιμή πραγματικά!

Για τις συνδέσεις τα έιπαμε ήδη.
Από HDMI του PC σε ΗDMI in του ενισχυτή.

Ο ενισχυτής έχει ενσωματωμένα dacs (για την ψιφιοαναλογική μετατροπή) οπότε θα δώσει σήμα στα ηχεία, τόσο από μουσική όσο και από ταινίες.

Δοκιμάστε κανά δυό εβδομάδες έτσι και αν δεν πάει κάτι καλά εδώ είμαστε...

-bye-

Καλορίζικος φίλε μου.
Αυτές τις μέρες ψάχνω κι εγώ για ενισχυτή, έτσι αν θέλεις,
μου λες από που ψωνίζεις τόσο φθηνά.

Μεχρι 350 ευρο τον βρισκεις στην αγορα, μημπως ο φιλος εκανε αγορα μεταχειρισμενου και οχι καινουργιου?! Μονο E-BAY παιζουν αυτες οι τιμες!