Αγορά ενισχυτή για Monitor Audio BX series 5.1

Εγώ απλά δεν καταλαβαίνω τι τα θες τα δαπέδου σε ένα πολυκάναλο σύστημα, ιδιαίτερα όταν στην αρχή θα τα οδηγείς με οικονομικό AV.

Από κει και πέρα, έδωσα +1 στον panoramix. ;-)

Αν ξεχνούσαμε όλα όσα έχουμε πει μέχρι τώρα κι ερχόμουν και σου έλεγα "θα πάρω ένα ζευγάρι BX-6 με έναν δικάναλο ενισχυτή των 500-600ευρώ για έναν ενιαίο χώρο 40-50τμ", ποια θα ήταν γνώμη σου; Ξέχνα όλα τα υπόλοιπα και πες μου τη γνώμη σου μόνο σε αυτό!

Θα σου έλεγα ότι θα είχες καλύτερο drive από έναν αντίστοιχο πολυκάναλο (όχι ισχύ δηλαδή αλλά οδήγηση) της ίδιας τιμής και μετά θα προσπαθούσα να δω αν ταιριάζουν ηχητικά, γιατί σε αυτή την περίπτωση η πολυμορφικότητα των επιλογών περιορίζεται, για να μην πω ότι εξαφανίζεται. Ούτε sub να αναλάβει τις χαμηλές, ούτε bass management κλπ.

υπερβάλλεις :)

Όπως και να το κάνουμε άλλο να σε χρεώνουν dacs, εφτά κανάλια, ηλεκτρονικά και δικαιώματα για επεξεργασίες dsp, dolby κλπ, και άλλο να έχεις ένα σκέτο νέτο δικάναλο με ένα dac του κατοστάρικου από το ebay με σαύρα κλπ κλπ.

Π.Χ.: Έχω πετύχει στα 700 ευρώ roksan kaspian με διπλό τροφοδοτικό σε demo.

Last edited:
oops μπερδεύτηκα.

Για κάποιο περίεργο λόγο νόμιζα ότι εννοούσες ότι είναι καλύτερη η επιλογή πολυκάναλου.

Λοιπόν φίλε Evrip για να σε γλιτώσω από περιπέτειες ξέχνα τη φάση μουσική και πολυκάναλος (τουλάχιστον από τη μεσαία κατηγορία και κάτω). Έχω περίπου μιάμιση βδομάδα που έχω στήσει όπως σου είπα πολυκάναλο σύστημα και επειδή ακούω μουσική κυρίως, τα αυτιά μου έχουν αρχίσει και πονάνε. Καλοί και χρυσοί οι avr στις ταινίες αλλά στη μουσική τουλάχιστον ο δικός μου avr x2000 ξύνει πάρα πολύ σε σημείο που γίνεται κουραστικός. Και ο avr x3000 που θες να πάρεις δεν νομίζω να είναι και πολύ καλύτερος σ' αυτόν τον τομέα.. Ήδη έχω αρχίσει και ψάχνομαι για λύσεις όπως τελικός, δεύτερος ολοκληρωμένος + amp switcher κ.λ.π. Όποιος έχει καμιά ιδέα - πρόταση ας την ρίξει. Υπενθυμίζω ότι τα κυρίως ηχεία είναι τα dali zensor 3

Στον 1000 και τον 3000 ο ήχος λεπταίνει όταν ανεβαίνει η ένταση. Στην περίπτωση του 1000 είναι πλεονέκτημα γιατί στην κατηγορία που παίζει οι αντίπαλοι έχουν κάμποσο πέπλο. Στην κατηγορία που είναι ο 3000 το πλεονέκτημα είναι ότι μέχρι να ανέβουν οι εντάσεις παίζει καλά. :-P

Κι εμένα με μπέρδεψε ο Pleo και νόμιζα ότι ήταν υπερ του πολυκάναλου!

Pleo, αφού λοιπόν είσαι υπέρ του δικάναλου + BX-6, δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς είναι η ένστασή σου σε αυτό που θέλω να κάνω. Θεωρείς κακό ότι πίσω από τον δικάναλο θα υπάρχει ένας AV; Ή βρίσκεις λάθος που θα παίξουν τα BX-6 για λίγο καιρό με τον AV και μετά θα πάρω τον δικάναλο; Αλήθεια έχω μπερδευτεί λιγάκι!

Georgesod σε ευχαριστώ για την συμβουλή! Κι εγώ στην ίδια λύση καταλήγω (AV + δικάναλος) και αυτό που είπε ο Panoramix νωρίτερα νομίζω το περιγράφει τέλεια:

"Γενικά, με πολυκάναλο και δικάναλο συνδυάζεις τα καλά και των δύο διαφορετικών αυτών κόσμων και κερδίζεις τα μάλλα και σε οδήγηση. Πετάς και ένα 7.1 έχοντας 4 ηχεία ραφιού για surround και ένα γήινο κεντρικό μελλοντικά στο μεγαλύτερο χώρο άμα λάχει που ακόμα και με τον lx87 δε νομίζω να μπορούσες να το κάνεις με 4ωμα ηχεία κολώνες μπροστά."

Νομίζω όμως ότι ο Χ2000 δεν έχει pre out για να συνδέσεις τελικό. Δεν είμαι σίγουρος! Ψαξ' το πριν αγοράσεις κάτι!

Έριξα μια ματιά (στα γρήγορα λόγω έλλειψης χρόνου) για στέρεο ενισχυτές και βρήκα τους παρακάτω. Αξίζει κανείς για τα BX-6 ή πρέπει ν' ανέβω κι άλλο;

Marantz PM6005
Marantz PM7004
Harman Kardon HK3770
CAMBRIDGE AUDIO AZUR 351A
Nad C326BEE

Κι εμένα με μπέρδεψε ο Pleo και νόμιζα ότι ήταν υπερ του πολυκάναλου!

Pleo, αφού λοιπόν είσαι υπέρ του δικάναλου + BX-6, δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς είναι η ένστασή σου σε αυτό που θέλω να κάνω. Θεωρείς κακό ότι πίσω από τον δικάναλο θα υπάρχει ένας AV; Ή βρίσκεις λάθος που θα παίξουν τα BX-6 για λίγο καιρό με τον AV και μετά θα πάρω τον δικάναλο; Αλήθεια έχω μπερδευτεί λιγάκι!

Είσαι σίγουρος για το τι θέλεις να κάνεις; Τα επιπλέον χρήματα του επιπλέον ενισχυτή είναι για τη σωστή οδήγηση των εμπρός δαπέδου. Τι θα έκανα εγώ; Τα ίδια σε βάσης με AV. Αργότερα εφ' όσον ήθελα καλό στέρεο στον ίδιο χώρο, ολοκληρωμένο με HC passthrough και εμπρός δαπέδου, με τα βάσης στις θέσεις των surround back.

Έτσι θα έχεις κάτι που ταιριάζουν όλα μεταξύ τους και σε κάθε αναβάθμιση θα έχεις καλύτερο ήχο. Εάν το κάνεις όπως λες, απλά στην αρχή θα έχεις κάτι αταίριαστο.

Οκ τώρα νομίζω το κατάλαβα! Από την στιγμή που θέλω να σπάσω τις αγορές σε κομμάτια, το σωστό πρώτο σετ θα έπρεπε να είναι ή AV και μικρά surround ή ο δικάναλος και τα BX-6. Έχεις δίκιο, φαίνεται ανορθόδοξο. Το πρόβλημα είναι ότι για surround back δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα πάω σε BX1/BX2 ή σε δίπολα (BXFX). Αν αποφασίσω να πάω σε δίπολα, δεν θα μπορώ να τα παίξω μπροστά για ένα διάστημα.

Anyway, κατάλαβα τι λες, έχεις δίκιο αλλά το με τι σειρά θα γίνει τι, είναι πολύ ρευστό και δεν νομίζω ότι αξίζει συζήτησης διότι δεν θα εξαρτηθεί καθαρά από εμένα. Αυτό που με νοιάζει είναι να σιγουρευτώ ότι το τελικό σετ θα είναι σωστό γιατί (ιδανικά), θα το κρατήσω μια ζωή. Με εξαίρεση τον AV φυσικά που θα πηγαίνει σκουπίδια ανα κάποια χρόνια.

Το μόνο που μου μένει λοιπόν τώρα και είναι και ο λόγος που άνοιξα το θέμα (άσχετα αν πήγε μέσω Λαμίας :P), είναι ο δικάναλος που θα παίξει ωραία, σωστά και δυνατά τα BX-6!