Αγορά ενισχυτή για σύνδεση με PC

morfin

New member
11 January 2013
63
Καλημέρα.
Είμαι στην αρχή για την αγορά ενός συστήματος Hi-Fi και θα ήθελα κάποιες συμβουλές.
Η γενική ιδέα είναι να αγοράσω ένα σετ ηχεία και έναν ενισχυτή ώστε να ακούω μουσική
από το PC.
Έχω καταλήξει στα ηχεία (Jamo S-606) αλλά δε μπορώ να αποφασίσω ποιος είναι ο κατάλληλος
ενισχυτής για τη δουλειά που τον θέλω.
Να πάρω ενισχυτή που θα συνδεθεί με RCA στο PC, είτε μέσω DAC είτε μέσω κάρτας ήχου με RCA
όπως είναι ο Denon PMA-520AE ή να πάρω έναν όπως Harman Kardon 3490 που έχει πάνω οπτική ίνα;

το τι συνδεση θα κανεις ειναι καθαρα θεμα των χρηματων που διαθετεις. Οι ενισχυτες με ενσωματωμενο dac κυμαινονται σε τιμες απο 700 και πανω. Μια φθηνη λυση κ πολυ ποιοτικη ειναι ενας Harman HK980 και μια καλη USB εξ. καρτα ηχου Focusrite Scarlett 2i2 στον υπολογιστη σου. Με 500 ευρω ξεμπερδευεις.

Πρώτα από όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αν κατάλαβα καλά δεν υπάρχει θέμα σύνδεσης με οπτική ίνα.
Να σκεφτώ δηλαδή μόνο μεταξύ DAC και εξωτερικής ή εσωτερικής κάρτας ήχου?
Η διαφορά του Harman HK 980 από τον Denon PMA-520AE είναι μεγάλη?
Υπάρχει και κάποιος άλλος σε αυτά τα επίπεδα που πρέπει να δω?

Καλημέρα.
Είμαι στην αρχή για την αγορά ενός συστήματος Hi-Fi και θα ήθελα κάποιες συμβουλές.
Η γενική ιδέα είναι να αγοράσω ένα σετ ηχεία και έναν ενισχυτή ώστε να ακούω μουσική
από το PC.
Έχω καταλήξει στα ηχεία (Jamo S-606) αλλά δε μπορώ να αποφασίσω ποιος είναι ο κατάλληλος
ενισχυτής για τη δουλειά που τον θέλω.
Να πάρω ενισχυτή που θα συνδεθεί με RCA στο PC, είτε μέσω DAC είτε μέσω κάρτας ήχου με RCA
όπως είναι ο Denon PMA-520AE ή να πάρω έναν όπως Harman Kardon 3490 που έχει πάνω οπτική ίνα;

Καταρχην δοκιμασε ολες τις επιλογες που σου δινονται!Ενα dac πιστευω θα ηταν καλα.Ο denon που αναφερεις φαινετε ενταξει....Αλλα κοιτα κ τον HK 980 πρεπει να εχει καλυτερες δυνατοτητες οδηγησης.Εγω θα σου δωσω αλλες 3 επιλογες...Nad C325BEE,Yamaha ax-497 η τον A-S500!

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή για σύνδεση με PC

Πρώτα από όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αν κατάλαβα καλά δεν υπάρχει θέμα σύνδεσης με οπτική ίνα.
Να σκεφτώ δηλαδή μόνο μεταξύ DAC και εξωτερικής ή εσωτερικής κάρτας ήχου?
Η διαφορά του Harman HK 980 από τον Denon PMA-520AE είναι μεγάλη?
Υπάρχει και κάποιος άλλος σε αυτά τα επίπεδα που πρέπει να δω?

Με τα συγκεκριμμενα ηχεια που αναφερεις θα ειναι μεγαλη μιας και ο 980 ειναι κλασεις ανωτερος σε οδηγηση. Γενικα στα χρηματα του και στην κατηγορια του ειναι ο καλυτερος overall ενισχυτης.

Έστω λοιπόν οτι καταλήγω στον HK 980.
Με μία καλή κάρτα ήχου όπως η asus xonar essense st-stx ή την
Asus Xonar D2/PM θα έχω καλά αποτελέσματα στη σύνδεση με το
PC ή να πάω για DAC;

Για καθαρά λειτουργικούς λόγους μια εξωτερική κάρτα ήχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απο λάπτοπ, απο νέτμπουκ με το καλύτερο αποτέλεσμα. Η εσωτερική κάρτα θα είναι για έναν σταθερό υπολογιστή και μόνο. εφόσον κοιτάς εσωτερικές καρτες ήχου να υποθέσω οτι έχεις σταθερό υπολογιστή γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα παίζουν μουσική απο νετμπουκ ή mac. γιατί το λέω αυτό. Εγώ τον σταθερό μου τον έχω συνδέσει με οπτική ίνα απο την ον μπορντ κάρτα ήχου με ψηφιακό ενισχυτή (ενσωματωμένου ντακ). Θα ήθελα μια καλύτερη κάρτα ήχου σαν και αυτή που σου προτίνανε αλλά έχω θέμα απόστασης. Η οπτική ίνα μου είναι 5 μέτρα. Η εξωτερική κάρτα ήχου με 5 μέτρα usb δεν θα μου παίξει...ή αν πάρω μικρό usb που είναι και το σωστό θα πρέπει να πάρω 5 μέτρα analog RCA για την έξοδο....πάλι χάνω.
Αρα κοίτα και αυτό το πρακτικό κομμάτι λίγο....

Καλησπερα,
μια αλλη λυση που θα προτεινα ειναι ο Cambridge Audio Azur 351 A με ενσωματωμενο Dac Burr Brown (ειναι 45w @ 8 Ohms). Εχει εισοδο USB B και οχι οπτικη ινα.
Ειναι μια λυση στα 400 ευρω. Για να ειμαι ειλικρινης την ιδια ακριβως συνδεσμολογια εκανα και εγω (mac to amp) και ειμαι para πολυ ικανοποιημενος.
Εχω μια ερωτηση ομως (ή απλα μπορει να μην καταλαβα καλα). Για ποιο λογο χρειαζεστε και εξωτερικη ή εσωτερική καρτα ηχου ?

Η κάρτα ήχου χρειάζεται για να αναπαράγει τον ήχο του υπολογιστή. αν δεν υπάρχει συσκευή όπως ο ενισχυτής που πρότινες με usb είσοδο ωστε να παρακαμφθεί η κάρτα ήχου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος απο το να συνδεθεί με κάποιο dac η υπολογιστής μέσω toslink ή coaxial

Όπως τα είπε ο Δημήτρης.
Και από την δική μου οπτική γωνία δε βρήκα κάτι αντίστοιχο σε ποιότητα και τιμή
σε σχέση με τον HK-980 που να έχει και κάποια σύνδεση απευθείας για PC.