Αγορά Ενισχυτή - Hχείων ... στα 1000-1300 euro . Πιό ζευγάρι ?

sprsk

Senior Member
10 November 2007
673
Όπως διαβάσατε ,

Το θέμα έχει ως εξής:
Υπάρχει 2κάναλος , καλός μουσικός , που να μπορεί να παίξει μεταξύ των άλλων πηγών και Mp3 από USB ή να συνδεθεί με iphone-ipad-inotebook για αναπαραγωγή ήχου ?

Αν Ναι ... ποιος ?

Πώς ή με τι Ηχεία βάσης θα τον συνδυάζατε για χώρο 35 τ.μ. ( χωρίς απαιτήσεις για εντάσεις αλλά για ποιότητα ήχου ) ?

An Οχι , ποιόν θεωρείτε τον πιο μουσικό AV σήμερα

Πού να δώσω περισσότερο βάρος στα ηχεία ή στον ενισχυτή .
ας πούμε ότι δίνουμε 500 και 700 ποια να πάνε που ?

Ευχαριστώ .

για ηχεια θα σου πρότεινα να κοιτάξεις προς Ιταλία μεριά και ειδικά την Chario. Δες την παρακάτω προσφορά:

http://www.kosmasaudiovideo.gr/show.php?id=44

προσπάθησε να τα ακούσεις και θα καταλάβεις για τι μιλάμε..

ο φιλος θελει ηχειο βασης και το budget του ειναι 1300 περιπου ευρω. Οπωσδηποτε υποψην το delphinus και θα προτεινα να το συνδυασει με Nad που ταιριαζει απολυτα (εχω ακουσει chario-Νad) και συγκεκριμμενα με τον καινουριο C356BEE ο οποιος ειναι τερας οδηγησης και δεν θα χαμπαριασει απο τα 4Ω του ηχειου. Αλλες λυσεις ειναι ο Creek Εvo II και σε κατι πιο οικονομικο ο Yamaha A-S700

Βρε παιδιά σύνολο 1000-1300 και τα ηχεία να είναι βάσης . Αυτά που γράφετε ξεφεύγουν

για ηχεια θα σου πρότεινα να κοιτάξεις προς Ιταλία μεριά και ειδικά την Chario. Δες την παρακάτω προσφορά:

http://www.kosmasaudiovideo.gr/show.php?id=44

προσπάθησε να τα ακούσεις και θα καταλάβεις για τι μιλάμε..

αυτά έχουν 880 Θα βρώ με τα υπόλοιπα 420 ενυσχυτή που να τα παίξει .

Είναι 4Ω.

ο φιλος θελει ηχειο βασης και το budget του ειναι 1300 περιπου ευρω. Οπωσδηποτε υποψην το delphinus και θα προτεινα να το συνδυασει με Nad που ταιριαζει απολυτα (εχω ακουσει chario-Νad) και συγκεκριμμενα με τον καινουριο C356BEE ο οποιος ειναι τερας οδηγησης και δεν θα χαμπαριασει απο τα 4Ω του ηχειου. Αλλες λυσεις ειναι ο Creek Εvo II και σε κατι πιο οικονομικο ο Yamaha A-S700

Ετσι ... γιατί από τα αρχικά .... έπαθα

Σε τι τιμή είναι ο NAD C356BEE ( ψάχνοντας βλέπω ότι ξεφεύγει σε τιμή ) ή κάνω λάθος δεν το βρήκα σε ελληνικό μαγαζί . Τι παίζει ?

Έχει phono ? Usb ? και δυνατότητα συνδέσεων όπως γράφω στο αρχικό κάποιος από αυτούς ?

Last edited:
συνηθως οι πηγες ειναι που εχουν θυρα USB για αναπαραγωγη MP3, οι ενισχυτες δεν κανουν αυτη τη δουλεια

Ο Nad C356BEE ειναι ολοκαινουριο μοντελο και μαλλον δεν εχει περασει ακομα σε online τιμοκαταλογους. Καπου στα 600+ ευρω ειναι, κανε κανα τηλεφωνο να μαθεις απο πρωτο χερι.

Οχι , κανενας απο τους Nad, Creek δεν εχει phono (ανεφερες κατι για πικαπ παραπανω?), ο A-S700 εχει.

Αν δεν μπορεις να κινηθεις στο μεγαλο Chario, επισης καταπληκτικα παιζει και αυτο http://www.odes.gr/index.php?produc...page-sound.tpl&option=com_virtuemart&Itemid=5 που ειναι και 8ωμο. Με το Yamaha μπορει να κανει "καλη παρεα". Ο αντιπροσωπος http://www.kosmasaudiovideo.gr/prodcat.php?cat=48 ισως μπορει να το στησει να το ακουσεις με Yamaha.

ενας υπολογιστης μπορει να συνδεθει με ενα RCA καλωδιο με οποιοδηποτε ενισχυτη.
τα προιντα της apple εχουν και συγκεκριμμενα accessories για τη συνδεση τους

Tnx !!! Με βγάζεις από τον προβληματισμό για πολυκάναλο .

θα Ρωτήσω για τον NAD . Ο Creek Εvo II τι λέει ?

Η μουσική είναι κυρίως jazz , pop , και γενικά ήχος χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις .
Ζητούμενο είναι ο καλός στερεοφωνικός , αναλυτικός ήχος , με γλυκιές φωνές χωρίς χρωματισμένα μπάσα και υψηλές που τσιρίζουν .

Θα προσπαθούσα να ακούσω τα Chario . Είδα ότι πριν τα Delphinus υπάρχουν τα Lynx . Τα έχει ακούσει κανείς ? .

Από τις επιλογές που σας ανέφερα σε ηχεία έχετε κάποιο σχόλιο ?

οι Nad ειναι "ζεστοι" ενισχυτες με καλο drive. Ο Creek ειναι η βελτωμενη εκδοση ενος καταπληκτικου ενισχυτη για τα λεφτα του, επισης μουσικος και λιγοτερο "μπασσατος" απο τον Nad.

Τα Lynx ειναι σουπερ αλλα ειναι πολυ μικρα για το χωρο σου.

οσον αφορα τα μοντελα που ανεφερες.

- το 685 ισορροπημενο και πολυ φωτεινο, το CM1 πιο καλο αλλα αναισθητο, ειδικα στο χωρο σου το ξεχνας

-το Roister λιγο προβολικο στις υψηλες

-τα Focal λογω του τουιτερ βυριλλιου εχουν περιεργα πριμα, εμενα μου φαινοται μεταλλικα εως σκληρα και με κουραζουν αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο.

-τα Quad ειναι πολυ μικρα και με χαμηλη ευαισθησια για το χωρο σου, το 12L2 θα ταν πιο λογικη επιλογη. Μονιτορε ηχος, οχι ιδιαιτερα γλυκοηχα (εως στεγνα), αγγλικος αυστηρος ηχος με καλο ελεγχο

τα παραπανω σχολια αφορουν καθαρα υποκειμενικη αισθηση και εκτιμηση για τα ηχεια. Τα chario στα ανεφερα εξ αρχης γιατι στα δικα μου αυτια ειναι τα πιο γλυκοηχα μουσικα ηχεια με αερινες υψηλες, σε σχεση με ολα αυτα που ανεφερες.

καλο ψαξιμο..

--- απλα να εχεις στο νου σου οτι για χωροταξικους λογους κοιτας για ηχειο με τουλαχιστον 6.5αρι γουφερ και υψηλη ευασθησια.

Last edited:
Εμένα επειδή βλέπω οτι έχεις κλήση προς την chario η οποία έχει πολύ ποιοτικά ηχεία made in Italy σχεδιασμός και κατασκευή, θα σου πρότινα chario premium 1000 μαζί με ενισχυτή Yamaha S1000 σε σύνολο θα σου βγεί λίγο παραπάνω στα 1600 ευρώ. Μπορείς αν θές να πάς στον S700 για ενισχυτή.
Το λέω αυτό γιατί στον Κοσμά που αντιπροσωπεύει τα chario και είχα πάει να τα ακούσω είχε κάνει συνδιασμό chario με ενισχυτή Pioneer που δεν τον έχω και για καλύτερο του yamaha και το σύνολο ήταν πολύ καλό.
Νομίζω θα έχει και yamaha να σου συνδέσει να ακούσεις.
Δεν είναι και κανένα στούντιο το μαγαζί του μην φανταστείς αλλά μια "αφτιά" αξίζει...

@ FragoulisNaval
Ο ενισχυτής :idea: Δείχνει εκτός από όμορφος και δυνατός .
Τον έχεις ακούσει ? Για πες περισσότερα .

Τα ηχεία ούτε που τα ξέρω. Όχι ότι είμαι και κανα'ς γνώστης .

Θα κολλούσε και με ποιο από τα όσα έχουν αναφερθεί ?

@dimitris_av

Κλίση όπως είδες και από το αρχικό ποστ δεν έχω . Δεν κολλάω σε ονόματα . Το παν είναι ο καλός σωστός ήχος .
Βάση της πρότασης σου λες , δηλαδή να επενδύσω σε ενισχυτή και όχι σε ηχεία .

Last edited:
Ο ενισχυτής είναι δύναμη...σίγουρα υπάρχουν πολλοί άλλοι που θα είναι εφάμηλοι...πάντα θα υπάρχουν. Είναι επένδυση σίγουρα. Τώρα τα ηχεία που σου πρότινα είναι πολύ καλά απλά το μπάτζετ σου σε συνδιασμό με τον συγκεκριμένο ενισχυτή δεν αφήνει πολλά περιθόρια για παραπάνω. Τα συγκεκριμένα εγώ τα άκουσα με δύσκολη μουσική (thrash metal) και την έβγαλε μία χαρά...Είναι καλή περίπτωση και τα ηχεία απλά πρίν αποφασίσεις πήγαινε άκουσέ τα.

Τα ηχεία ίσως πάνω προς τα chario αλλά με λίγο ποιο γεμάτο μπάσο. Για τον ενισχυτή ας πεί κάποιος άλλος. Είναι το αδελφό μοντέλο σε τελικό, αλλά τα ενισχυτικά είναι ακριβώς τα ίδια.

Τα ηχεία τα έχω ακούσει στον αντιπρόσωπο πολλάκις και παίζουν όντως πολύ καλά, έχουν μεγάλο ήχο και δεν τους φαίνεται. Εχουν εκφραστεί πολύ καλές κριτικές και στην έκθεση που έπαιξαν παρέα με Hegel. Θα πρότεινα να τα συμπεριλάβεις στην short list σου...

Επειδή τα γούστα είναι υποκειμενικά δεν μπορώ να σου πώ για γεμάτες χροιές, στακάτο μπάσο κλπ κλπ. Αυτά θα τα κρίνεις εσύ. Αλλά είναι μια εναλλακτική που αξίζει προσοχής θα έλεγα...

Διάβασα αυτό ο τέστ εδώ και οφείλω να πώ ότι με κέρδισε . Και ο ενισχυτής και ο γραφών το κείμενο .

Να δούμε που θα τον ακούσω . Και με τι ηχεία .

Λοιπόν κάνουμε σούμα Σούμα .

XTZ Class A 100 D3
Audio Technologies HIA-100
Creek Evolution 2
Nad C356BEE

Με το phono τι θα κάνω υπάρχει κάποια λύση ?

Παίζει από εξωτερικό να βρω καλύτερη τιμή ? Δεν θέλω να ξεφύγω σε τιμή .
Είναι δύσκολοι καιροί

Αν υπάρχει ή βρείτε κάποια προσφορά μπορείτε να την ποστάρετε .

Tnx

Το παλεύω ,

Προσπαθώ να κάνω την αντίστοιχη λίστα ώστε να ξεκινήσω ακροάσεις .

Βασικά Ψάχνω μπας και βρω καλές τιμές . Γιατί αν δεν έχει phono ή Usb αυτό άμεσα σημαίνει extra λεφτά για DAC .

Γι'αυτό και στο προηγούμενο ποστ μου σας ρωτάω για αγορά από εξωτερικό και τιμές .