Αγορά Ενισχυτή - Hχείων ... στα 1000-1300 euro . Πιό ζευγάρι ?

μην ψαχνεις ενισχυτη που να χει USB για να αναπαραγει mp3, δεν υπαρχει. Για τετοια δουλεια θες media player, ή dac για να κουμπωσεις πανω τον υπολογιστη.

Αφού το πορτοφόλι δεν φτάνει για το Leema πάρε το ΧΤΖ. Εξωτερικό phono stage έχει φτηνό η Nad.

Μία ερώτηση , και μην αρχίσουν οι :tomato:

είδα αυτόν : YAMAHA A-S700
και αυτόν : YAMAHA RS-700

και ήθελα να ρωτήσω αν ενισχυτικά είναι το ίδιο ?
Καταλαβαίνω από την τιμή πως όχι αλλά δεν ξέρω τι παίζει .

Απάντηση: Re: Αγορά Ενισχυτή - Hχείων ... στα 1000-1300 euro . Πιό ζευγάρι ?

Διάβασα αυτό ο τέστ εδώ και οφείλω να πώ ότι με κέρδισε . Και ο ενισχυτής και ο γραφών το κείμενο .

Να δούμε που θα τον ακούσω . Και με τι ηχεία .

Λοιπόν κάνουμε σούμα Σούμα .

XTZ Class A 100 D3
Audio Technologies HIA-100
Creek Evolution 2
Nad C356BEE

Με το phono τι θα κάνω υπάρχει κάποια λύση ?

Παίζει από εξωτερικό να βρω καλύτερη τιμή ? Δεν θέλω να ξεφύγω σε τιμή .
Είναι δύσκολοι καιροί

Αν υπάρχει ή βρείτε κάποια προσφορά μπορείτε να την ποστάρετε .

Tnx

Εαν στραφεις προς audio technologies να προσεξεις ιδιαιτερα εαν ο ενισχυτης εχει soft start(αλλιως με το που θα τον ανοιγεις θα σου πεταει τα γουφερ εξω).Σου μιλαω ως παθων.....κατα τα αλλα ο ενισχυτης αυτος και οδηγικη ικανοτητα εχει και πολυ ωραιες χροιες. Η μεταπωλητικη αξια του εν λογω ενισχυτη ειναι ενα σοβαρο μειον. θα σου προτεινα να στραφεις σε καποια επωνυμη επιλογη

Αυτα της ΧΤΖ δεν τα ξερω. Μην πολυτρελαινεσαι για τα καλωδια, απλα ειναι τα πραγματα. Παρε ενα καλο προσιτο ζευγαρι για διπλοκαλωδιωση κ εισαι οκ.

Όταν έφτιαχνα το δικό μου σύστημα το 2000 έδωσα 30,000 τότε δραχμές το μέτρο για καλώδια . Δεν ξέρω ειλικρινά αν κέρδισα κάτι .
Γιαυτό ρωτάω .
Το καλό εδώ είναι ότι από όσο το ψάξαμε το σύστηματάκι αυτό δείχνει να έχει ποιότητα και δεν θέλουμε να την χάσει από ένα κακό καλώδιο

οταν μιλαμε για ενα καλο συστημα, τοτε η λεξη "χασει" οσον αφορα την ποιοτητα, δεν ειναι ακριβης. Το καθε καλωδιο εχει καποια χαρακτηριστικα. Αλλο τονιζει ελαχιστα το μπασσο, αλλο ειναι πιο μαλακο ψηλα κλπ. Το καλωδιο το επιλεγεις αναλογα με το χαρακτηρα του συστηματος σου κ το τι θες να αλλαξεις, στο βαθμο που αυτο αλλαζει. Σε ενα συστημα των 1500 ευρω σαν το δικο σου, τα καλωδια που σου προταθηκαν ειναι μια χαρα. Αν μετα πας απο το 100ρικο , σε ενα καλωδιο των 600 ευρω, η εμπειρια μου λεει οτι η διαφορα που (ενδεχομενως) να δεις δε θα δικαιολογει τα επιπλεον χρηματα.

Αυτα απο μενα -bye-

Ενα σωστά στημένο σύστημα δεν πρέπει να επηρρεάζεται από τα καλώδια, αν τα καλώδια είναι ικανής διατομής. Διαφορά υπάρχει αν τα καλώδια είναι από χαλκό ή από ασήμι αλλά αυτό είναι για το fine tunning ΙΜΗΟ....100Ε το μέτρο για καλώδια είναι υπερ επαρκές.

...ακομα κ μεταξυ καλωδιων χαλκου υπαρχουν διαφορες, πχ ο χαρακτηρας των καλωδιων της Audioquest ειναι εντελως αντιθετος απο αυτον της Kimber. Εγω στη θεση του φιλου θα επαιρνα ενα εισαγωγικο καλωδιο (μεχρι 30 ευρω/μ) καποιας απο τις γνωστες εταιριες του χωρου kimber, Audioquest, Qed, Chord, Atlas, Mogami, Monster κλπ, θα ακουγα κ θα "μαθαινα" με αυτο το συστημα μου κ τις ιδιαιτεροτητες του, μεχρι καποια στιγμη να ωριμασει μεσα μου κ η αναγκη για οποια αλλαγη.

Last edited:
Εγώ πάλι θα έλεγα του φίλου μας να του φτιάξουν ένα καλώδιο τα παιδιά της DIY με επαρκή διάμετρο καλωδίου από καθαρό χαλκό και να μάθει με αυτό και μετά να δεί από μόνος του αν μπορούν να σταθούν δίπλα του άλλα καλώδια και ποιάς τιμής.....

Και γω δεν το πίστευα μέχρι που το έκανα και το επέλεξα

DIY Για δώσε λεπτομέρειες ?

Do It Yourself. Ρώτησε τα παιδιά στην κατηγορία και ζήτησέ τους να σου φτιάξουν τα καλώδια που θές, όσα μέτρα τα θές, τερματισμένα όπως τα θές με κλασματικό κόστος σε σχέση με τα έτοιμα της αγοράς που παίζουν το ίδιο, αν όχι καλύτερα....

Απάντηση: Re: Αγορά Ενισχυτή - Hχείων ... στα 1000-1300 euro . Πιό ζευγάρι ?

Εγώ πάλι θα έλεγα του φίλου μας να του φτιάξουν ένα καλώδιο τα παιδιά της DIY με επαρκή διάμετρο καλωδίου από καθαρό χαλκό και να μάθει με αυτό και μετά να δεί από μόνος του αν μπορούν να σταθούν δίπλα του άλλα καλώδια και ποιάς τιμής.....

Και γω δεν το πίστευα μέχρι που το έκανα και το επέλεξα

+1 :2thumb22sup: