Αγορα ενισχυτή home cinema ή όχι?

ermis1975

New member
27 January 2010
83
Θα ήθελα να αγοράσω ενα νέο ενισχυτή, τα ηχεια που θα παίζει αρχικά ειναι ειναι 120rms crystalaudio + sub 10'', με προοπτική αλλαγής τους με κάποια που να βγάζουν μπάσο και χωρις sub. Θέλω να παίζει ποιοτικά και σωστά και σε χαμηλές εντάσεις. Χρήματα για ενισχυτή 500-600ευρω. Παίζουν ποιοτικά και stereo οι 5.1, 7.1 κλπ? ή αν πάρω ενα 2.1 θα εχω καλύτερα αποτελέσματα (αλλα δε θα εχω surround). ? Απο μάρκες τί να κοιτάξω. Βλέπω κάποιες οτι στα χαρακτηριστικά δεν αναφέρουν 8ohm στα ηχεια. Θα ήθελα να μην εχει τετοιο περιορισμό. Οι yamaha τί λενε?

Πρώτα απ' όλα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις Home Cinema. Έχεις χώρο και διάθεση να εγκαταστήσεις τα πίσω ηχεία;

Εχω χώρο για πισω ηχεια, παρολο που ειναι λιγο κολητά ο καναπές στο τοίχο, πιστευω θα τα βολέψω (αν βάλω 2 ηχεια μικρά σε μεγεθος πίσω στο πάτωμα θα κάνουν δουλεια? ή πρέπει να ειναι σε ευθεία με το αυτί).
Θα ήθελα προτάσεις για ενισχυτή home cinema με hdmi, internet radio κλπ ευκολίες. Δε θέλω ενταση τρελή (δε θα με χάλαγε να είχε δυνατότητες), αλλα θελω να παίζει καλά απο...ελληνικά, ηλεκτρονική μουσική μέχρι και κλασική. Αν και αυτό λογικά ειναι και θέμα ηχειων, σωστα...?

Κάτω στο πάτωμα ηχεία δεν...
Τα tweeter πρεπει να είναι πανω κάτω στο υψος του αυτιού και γενικά να μην υπάρχουν εμπόδια μέχρι τη θέση ακρόασης. Ψηλά στον τοίχο με κλίση προς τα κάτω θα είναι οκ.
Αλλά επειδή σε βλέπω περισσότερο ανήσυχο για τη μουσική να σε ενημερωσω οτι ένας δικαναλος (ναι, και αυτοι οι μοντέρνοι με ενσωματωμένα dacs) θα παιζει καλύτερα μουσικη απο ενα πολυκάναλο στα ίδια λεφτά.

Μπορείτε να μου προτείνετε καποια ηχεία καλα (πχ μου ειπανε για τα magnat monitor 1002 και τα σκέφτομαι για μπροστά). Υπάρχει κάτι άλλο σε αυτή τη κατηγορία τιμής? Επίσης ενισχυτή που θέλω σίγουρα. Οι yamaha παραμένουν καλοί? Καλύτεροι ειναι οι denon, οι maranz, pioneer...? Εχω λιγο μπερδευτεί. Ολοι πανω κατω προσφέρουν τα ίδια. Ποιός βγάζει καλύτερο ήχο ?

Οι yamaha παντα είναι καλοί με μικρο μειονέκτημα σε σχέση με τους υπολοιπους οτι έχουν λίγο μικρότερη πραγματική ισχύ. Έχουν μακράν την πιο δυνατή αντιπροσωπεία στην Ελλάδα όμως. Απλα επειδή ο ήχος τους τηνει προς το φωτεινό δεν ξέρω αν θα ταιριάξουν με τα ηδη φωτεινά crystal audio στη μουσική. Οι pioneer είναι σε μεταβατική φαση καθώς εξαγοράστηκαν απο τη "ζημιαρα" onkyo. Οι σειρές lx, οι καλες τους είναι παρα πολύ καλες αλλά σε τσούχτρες κατηγορίες τιμής. Μουσικοι θεωρούνται οι ομοσταυλοι marantz-denon. Για τα magnat έχω ακούσει οτι είναι πολύ καλό vfm. Τώρα κατά ποσο αποτελούν ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με τα crystal audio και όχι απλά μια αλλη γεύση δεν το γνωρίζω.

Απλα τα crystal audio δεν εχουν μπάσο και χρειαζεται το sub. Ηθελα κάτι να παιζει χωρίς sub και γιατί το sub κτυπάει στο πάτωμα (οπότε με τον αποκάτω θα έχω ένα θέμα!), και για να έχω καλύτερο ήχο, τουλάχιστον απο τα μπροστινά ηχεία. Marantz ακουσα οτι βγάζει καλό ήχο αλλά δεν έχει δύναμη, ισχύει στη κατηγορία των 500 ευρω? Επίσης οι περισσότεροι προτείνουν denon 1300.

Ο 1300 είναι απόλυτα εισαγωγικό μοντελο και στα λεφτά αυτά κι εγώ αυτον θα πρότεινα.
Τώρα για το αν ο marantz δεν έχει γκαζια, ποιος marantz και σε σχέση με ποια μοντέλα;

Ο MARANTZ NR-1506 και NR1607. Μετα ακολουθούν κάποιοι YAMAHA RX-V581.
Και κάτι άσχετο αλλά επειδή έχω απορία, ένα τέτοιο υβρυδικό και οικονομικό σύστημα TAGA HARMONY HTR-1000CD + AZURE S-40 V.2 SPEAKERS για τί χώρους κάνει?

Για ενα χώρο 9-10-11 τ.μ. οπου απλα δε μπορείς να χωρεσεις κάτι μεγαλυτερο :P
Δεν το χω ακούσει και την taga την έχω σε εκτιμηση η αλήθεια είναι. Απο ευκολίες συνδέσεων δε ξέρω. Και απο ήχο θέλει ακρόαση. Πάντως με μεγαλα ηχεία δε θα συγκρίνεται.

Οπότε το αφήνουμε για project δωματίου αργότερα. Απο ενισχυτές τώρα αλλα´και ηχεία καμια καλή πρόταση ? Ενισχυτη home cinema, ηχεία όμως θέλω καλά stereo και συμπληρωματικά θα βάλω τους δορυφόρους της crystalaudio αν δε τα πουλήσω πουθενα.

Όταν μιλάμε για μουσική, τι ειδη ακούς;
Γιατί αν μιλάμε για κλασσικές και τέτοια τον avr τον ξεχνάς. Και όχι μονο δλδ. Θέλει λεφτά.
Για ποπ ροκ όλα καλά στα εμπορικά. Άντε και κανένα έντεχνο, καμια τζαζια κλπ με παραχωρήσεις όμως.
Απο denon αν υπάρχει διαθέσιμος ο avr 2200 που φαίνεται στα 550. Καλυτερα marantz 5011 και ακόμα καλύτερα denon 3200-3300. Για μένα οι yamaha ξεκινάνε απο τον 1060 και μετα οποτε και τσιμπανε. Σίγουρα να έχει preouts πάντως γιατί πολύ ανήσυχο σε βλέπω με το δικαναλο.

Επειδή στην οικογένεια υπάρχει και λάτρης της κλασικής μουσικής...και σίγουρα θα ακούει, είναι μέσα και αυτό το είδος. Αλλα ο ενισχυτης θα συνδεθεί και στη TV, θα παιζει και radio και γενικά τα υπόλοιπα είδη μουσικής, όπως και θα συνδέεται σε pc, κινητό κλπ για streeming απο youtube. Με ανεβάζεις αρκετά με τον 5011, αλλά φαίνεται οτι ειναι καλύτερος. Αν έχει preouts είναι για να μπεί ενας τελικός αργότερα, και να παίζει stereo, σωστά? Τωρα ηχεία με το marantz? κι εκει θα ανεβουμε...! Απλά θα πάρω 2 και θα χρησιμοποιήσω και τα crystal για το home cinema.

Τελικά μετά απο σκέψη πήρα το Denon 1300. Τώρα ψάχνω ηχεία. Ακουσα πάντως και αρκετά μεγάλα και τα έπαιζε..