Αγορά Ενισχυτή - Ηχείων

zounds

Established Member
25 October 2010
166
Αθήνα
Καλησπέρα.
Είμαι καινούργιος στο forum και καινούργιος στην αγορά ενός σοβαρού ηχοσυστήματος.
Θα ήθελα τις προτάσεις σας για ένα καλό συνδιασμό ενισχυτή - ηχείων, για μουσική (δεν είμαι fan του home cinema και δε θέλω να μπλέξω με πολυκάναλα συστήματα).
Ο χώρος είναι ενας ενιαίος περίπου 45 τμ.
Η μουσική που ακούω είναι προς jazz rock.
Τέλος, σκέφτομαι να διαθέσω γύρω στα 800 ευρώ, χωρίς να είναι απαγορευτικό κάτι λίγο πιο ακριβό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και τις προτάσεις σας.

Καλησπέρα.
Είμαι καινούργιος στο forum και καινούργιος στην αγορά ενός σοβαρού ηχοσυστήματος.
Θα ήθελα τις προτάσεις σας για ένα καλό συνδιασμό ενισχυτή - ηχείων, για μουσική (δεν είμαι fan του home cinema και δε θέλω να μπλέξω με πολυκάναλα συστήματα).
Ο χώρος είναι ενας ενιαίος περίπου 45 τμ.
Η μουσική που ακούω είναι προς jazz rock.
Τέλος, σκέφτομαι να διαθέσω γύρω στα 800 ευρώ, χωρίς να είναι απαγορευτικό κάτι λίγο πιο ακριβό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και τις προτάσεις σας.

Καλωσήρθες zounds!

Δεν ξέρω αν έχεις εμπιστοσύνη σε περιοδικά και βαθμολογίες, πάντως στον Ήχο τεύχος Δεκεμβρίου του '10, ματσάρονται τα εξής:

Advance Acoustic MAR-101 (350ευρώ, βαθμ. 3) με Focal Chorus 806v (650ευρώ βαθμ 3,7)(επιλογή συντακτών)

Harman Kardon HK-980 (539 ευρώ, βαθμ. 3,5) με Elac BS203.2 (620 ευρώ, βαθμ.3,4)

Pioneer A-A6-JMKII (529ευρώ, βαθμ.3,3) με Triangle Espirit Titus Ex (650ευρώ, βαθμ. 3,7)

Vincent SV-129 (590ευρώ, βαθμ.3,5) με Mordaunt Short Mezzo 1 (500 ευρώ, βαθμ. 3,7) επιλογή συντακτών.

Yamaha A-S700 (710 ευρώ, βαθμ. 3,6) με Monitor Audio Silver rx2 (700 ευρώ, βαθμ.3,6)

Η κατηγορία σε αφορά με την έννοια ότι θα τα βρεις φτηνότερα στα μαγαζιά. (ψάξε από skroutz.) Είναι σημαντικό το ματσάρισμα και γενικά δεν υπάρχουν συχνά τέτοια άρθρα.
Πάντως, η δική μου άποψη είναι να πας σε μεταχειρισμένα. Είναι η καλύτερη περίοδος για αγορές μεταχειρισμένων, βρίσκεις τρομερά κομμάτια σε χαμηλές τιμές. Γενικά θα έλεγα σε ενισχυτικά να πας σε πιο ψαγμένες λύσεις όπως η creek, ή η δοκιμασμένη nad...

η δοκιμη του ηχου αφορα σετ ολοκληρωμενων με ηχεια βασης εκ των οποιων κανενα δεν ειναι σε θεση να καλυψει τα 45 τμ του χωρου του φιλου. Στην περιπτωση μας χρειαζετια ενισχυτης με αρκετα "σωστα" watt και μεγαλης καμπινας ηχειο με οσο το δυνατον μεγαλα σε διαστασεις μεγαφωνα.
Τα 2 μοντελα ηχειων που ανεφερα παραπανω, εχουν 2 woofer 6.5αρια και καμπινα 40+ λιτρων και ευαισθησια 91db+. Οι δυο ενισχυτες βγαζουν υγιη ισχυ 80W/ch, 85W/ch αντιστοιχα και με τα συγκεκριμμενα ηχεια θα ανεβαζουν ευκολα σταθμες γεμιζοντας αρκετα ικανοποιητικα το χωρο.

Το ιδιο ισχυει και για το συνδυασμο των Roister 25/ CA 650 που προτεινε ο φιλος παραπανω.

Last edited:
η δοκιμη του ηχου αφορα σετ ολοκληρωμενων με ηχεια βασης εκ των οποιων κανενα δεν ειναι σε θεση να καλυψει τα 45 τμ του χωρου του φιλου. Στην περιπτωση μας χρειαζετια ενισχυτης με αρκετα "σωστα" watt και μεγαλης καμπινας ηχειο με οσο το δυνατον μεγαλα σε διαστασεις μεγαφωνα.
Τα 2 μοντελα ηχειων που ανεφερα παραπανω, εχουν 2 woofer 6.5αρια και καμπινα 40+ λιτρων και ευαισθησια 91db+. Οι δυο ενισχυτες βγαζουν υγιη ισχυ 80W/ch, 85W/ch αντιστοιχα και με τα συγκεκριμμενα ηχεια θα ανεβαζουν ευκολα σταθμες γεμιζοντας αρκετα ικανοποιητικα το χωρο.

Το ιδιο ισχυει και για το συνδυασμο των Roister 25/ CA 650 που προτεινε ο φιλος παραπανω.

Δεν έχεις άδικο, ιδίως αν έχεις ακούσει τα συγκεκριμένα κομμάτια και έχουν αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Εμένα, η μόνη ίσως ένστασή μου είναι πως ηχείο δαπέδου τόσο φθηνό ακούγεται συνήθως χειρότερα από ένα αντίστοιχο βάσης. Έχεις δίκιο όμως για τα τετραγωνικά, στα οποία δεν έδωσα τόση σημασία ενώ θα έπρεπε. Κυρίως ήθελα να ανεβάσω (για να υπάρχει) αυτήν την παρουσίαση του Ήχου, μήπως κάποιος ενδιαφερθεί ή βγάλει κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα.
Πάντως, όπως έγραψα, η δική μου πρόταση είναι να πάει σε διπλάσιας αξίας μεταχειρισμένα, όπου και θα έχει ένα ουσιαστικά καλύτερο ήχο.

φιλε gas gas καλα εκανες και ανεφερες τη δοκιμη του Ηχου γιατι υπαρχει κ ξεχωριστη βαθμολογια για τους ενισχυτες της δοκιμης κατι που θα φανει χρησιμο στο φιλο μας. Θα κοιταξω να βρω το περιοδικο να δουμε τις βαθμολογιες των ολοκληρωμενων..

Πάντως, όπως έγραψα, η δική μου πρόταση είναι να πάει σε διπλάσιας αξίας μεταχειρισμένα, όπου και θα έχει ένα ουσιαστικά καλύτερο ήχο.

Και τα μεταχειρησμένα είναι μια πολύ καλή προσέγγιση, ιδιαίτερα αν γίνει από μέλη του forum διότι ως γνωστόν τρέφουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στα μηχανήματά μας... Θέλει όμως προσοχή διότι παρελθούσης τεχνολογίας πρέπει ο φίλος μας να έχει αποφασίσει αν του χρειάζονται κάποια έξτρα καλούδια που συναντούνται στους ενισχυτές νέας γενιάς, π.ζ. ενσωματωμένα dacs κλπ.

Καλημέρα κι ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

Πήγα χθες μια βόλτα από τα media markt και είδα και κυρίως άκουσα μερικά συστήματα.
Μου πρότειναν, λοιπόν, ενισχυτή Harman Kardon ΗΚ 3390 και από ηχεία τις εξής επιλογές:
Dali Concept 6
Jamo 606
Audio Spectrum Monitor 2

Τι γνώμη έχετε για αυτά;

Θα ήθελα να βάλω στην κουβέντα και το θέμα της πηγής, για το οποιο επίσης δεν ξέρω και πολλά. Το ιδανικό για μένα θα ήταν μια πηγή που θα μπορούσε δικτυακά να συνδέεται με το pc και να παίζει flac (ή έστω να μπορώ να συνδέσω ένα εξωτερικό σκληρό).

Πήγα χθες μια βόλτα από τα media markt και είδα και κυρίως άκουσα μερικά συστήματα.
Μου πρότειναν, λοιπόν, ενισχυτή Harman Kardon ΗΚ 3390 και από ηχεία τις εξής επιλογές:
Dali Concept 6
Jamo 606
Audio Spectrum Monitor 2

Τι γνώμη έχετε για αυτά;

Θα ήθελα να βάλω στην κουβέντα και το θέμα της πηγής, για το οποιο επίσης δεν ξέρω και πολλά. Το ιδανικό για μένα θα ήταν μια πηγή που θα μπορούσε δικτυακά να συνδέεται με το pc και να παίζει flac (ή έστω να μπορώ να συνδέσω ένα εξωτερικό σκληρό).

you can do better than these. Με τα χρηματα που διαθετεις παιρνεις καλυτερο ενισχυτη κ καλυτερα ηχεια. Για πηγη μαλλον πρεπει να προσανατολιστεις σε μedia player κατι σαν το AC Ryan O! play, το οποιο απ οτι θυμαμαι παιζει τα παντα. Βεβαια πρεπει να προβεις κ στην αγορα ενος Dac σαν το Musical Fidelity Vdac, το οποιο θα αναβαθμισει το ψηφιακο σημα απο το media player

Dali Concept 6
Jamo 606
Audio Spectrum Monitor 2

Τι γνώμη έχετε για αυτά;

Συμφωνώ με τον Tyler. Οσο για την πηγή Logitech Squeezbox! Υπάρχει και σχετικό νήμα και από όσα λένε οι κάτοχοί του, δεν θα χρειαστείς και dac καθώς ο ήχος από τις αναλογικές του εξόδους είναι καλός

+3 στους προλαλήσαντες Tyler, Fragoulis και Gas Gas...

Υπάρχουν καλύτερες επιλογές, όπως φυσικά και η προσφορά μεταχειρισμένων του φόρουμ.

Πρόταση... http://www.audioevolution.gr/second_focus.asp?id=184&page=1

Richmond 7i
πολύ σοβαρό και καλοκατασκευασμένο ηχείο, πολύ μεγάλη ευκαιρία (με την έκπτωση 50%), και με τα ρέστα παίρνεις και όλα σου τα καλώδια! ;)

Άλλες προτάσεις...

- Βρες ένα ζεύγος μεταχειρισμένα Audio Spectrum Athena (κυκλοφορούσε ένα πριν λίγες εβδομάδες στις αγγελίες του φόρουμ) και μάτσαρέ το με κάποιον -επίσης used- Σκανδιναβό (Δανό, Σουηδό) ενισχυτή. Θα εκπλαγείς...
Πρόβλημα χώρου δεν υφίσταται...
Έχω ακούσει το συγκεκριμένο σετάπ σε αντίστοιχα μεγάλο χώρο με τον δικό σου και έπαιζε μια χαρά.

- Περίπατος στις εκθέσεις με καινούργια-μεταχειρισμένα-προσφορές (Ηχοέκφραση, Stepcom, Orpheus, Audioevolution etc etc) με τα δισκάκια σου παρέα. Λες "διαθέτω τόσα, τι μου προτείνετε να ακούσω;"
Άσε τα πολυφαγεία mediamarkt κλπ. Είναι κρίμα αν μένεις Αθήνα να πληρώσεις τον κούκο - αηδόνι.

Πηγή...

Συμφωνώ με τους φίλους Fragoulis και Tyler. Θα προσέθετα και το AppleTV, ειδικά αν θέλεις να βρίσκονται τα μουσικά σου αρχεία "φορτωμένα" σε δίσκο του ιδίου του media player, ώστε να μην είσαι συνεχώς synced με τον υπολογιστή.
Προσοχή μόνο στις τιμές. Ο καθένας απ' ότι βλέπω ζητάει από τα media players της Apple όσα του λείπουν.

Το DAC μάλλον δεν το γλιτώνεις σε καμία περίπτωση... :D
Άν όμως παίζεις από λάπτοπ, μπορείς να γλιτώσεις όλα τα προαναφερθέντα (AppleTV, Squeezebox etc).

Last edited:
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές...
Νομίζω πως το squeezebox με κέρδισε και θα το πάρω όταν έρθει η ώρα, αλλά προς το παρόν η συμβουλή σου wahrheit είναι η καλύτερη. Θα πάρω τα δισκάκια μου και θα πάω να ακούσω ορισμένα συστήματα.
Θα σας ενημερώσω για τις δοκιμές μου και θα ξαναζητήσω τη γνώμη σας, αν και μάλλον θα καθυστερήσω λίγο.