Αγορά ενισχυτή και ηχείων έως 2000€

alarh

New member
1 April 2011
9
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στα ακόλουθα:
Μετά από 10 χρόνια συμβίωσης με ένα Sony DAV-S 800 ήρθε και για εμένα η ώρα να αλλάξω ενισχυτή και ηχεία. Οι απαιτήσεις μου δεν είναι ιδιαίτερες και το νέο σύστημα θα χρησιμοποιείται 50% για ταινίες και 50% για μουσική.
Ο χώρος μου είναι περίπου 50τμ (10x5) αλλά η θέση της TV και των ηχείων δεν είναι στο μήκος αλλά στο πλάτος (δηλαδή σε χώρο περίπου 5x5).
Διαβάζοντας τα πολύ χρήσιμα post του site έχω καταλήξει σε ενισχυτή Denon AVR 2311 ή Onkyo TX-NR 808 (τιμές περίπου 750-850 από εξωτερικό).
Για τα ηχεία σκέφτομαι Teufel Columa 300 ή Motiv 6 (600-700€), τα Focal Dome (1400€) ή τέλος τα Harman Kardon HKTS 60 (850€).
Για τα ηχεία με ενδιαφέρει το σχετικά μικρό μέγεθος μιας και ηχεία κολώνες θα ήταν δύσκολο να τοποθετηθούν όπως είναι διαμορφωμένος ο χώρος και να μπορώ να παίξω καλά μουσική.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συνδρομή σας.

Ισως να μην έγινα κατανοητός μια και είναι το πρώτο μου post, αλλά θα ήθελα την άποψή σας για τον πιο καλό συνδυασμό των παραπάνω.

Καλημέρα και καλώς ήρθες!

Τα εν λόγω Τeufel και HK δεν τα έχω ακούσει, έχω όμως ακούσει τα Focal dome και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για εξαιρετικά ηχεία, ίσως τα καλύτερα στο είδος τους.

Ρίξε και μία ματιά στο αντίστοιχο νήμα κατόχων:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=32530

Οσον αφορά τον ενισχυτή, αν μπορείς να ανεβάσεις λίγο το budget σου θα σου πρότεινα τον Pioneer VSX-2020:

http://www.skroutz.gr/s/318410/Pioneer-VSX-2020.html?keyphrase=PIONEER+VSX-2020

Re: Αγορά ενισχυτή και ηχείων έως 2000

Ευχαριστώ για την απάντηση. Να υποθέσω ότι ο Pioneer ταιριάζει καλύτερα με τα Focal απ' ότι οι Denon και Onkyo?

Να μην το υποθέσεις, μία πρόταση σου έκανα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις σβάρνα τα καταστήματα και να ακούσεις τα dome και με τους 3 ενισχυτές.

Τα dome με τον Pioneer μπορείς να τα ακούσεις εδώ:

http://www.pioneercenter.gr/homepage.asp?ITMID=2

Γεια και απο μενα , εγω θα προτεινα DENON 2311 και HARMAN CARDON πιστευω οτι εδω μιλαμε για ποιοτητα ηχου...γνωμη μου.

Καλημέρα! :smile:

Δεν έχω παρά να σου προτείνω το παρακάτω σετ από επιμέρους ηχεία της Crystal Audio:

1. TX-B1 (Κύρια Ηχεία)
2. THX-CT (Κεντρικό)
3. THX-D (Δίπολα Περιφερειακά)
4. THX-10SUB (Υπογούφερ)

Στο σύνολο θα σου στοιχίσουν 1.100 (αναλόγως και του τρόπου πληρωμής) και μπορείς κάλλιστα να συμπληρώσεις με τον Denon AVR-2311 που στην αγορά κοστίζει περί τα 900 . Επίσης, μπορείς να εξετάσεις και την αγορά του Pioneer VSX-2020 που είναι και πιστοποιημένος κατά ΤΗΧ Select2. Λόγω προδιαγραφής και χαρακτηριστικών των ηχείων, θα έχεις ακόμα καλύτερη απόδοση, ειδικά όσον αφορά στο κινηματογραφικό υλικό.

Μπορείς φυσικά να έρθεις να τα ακούσεις στο στούντιο της εταιρίας, Αίαντος 3Α στα Βριλήσσια (κατόπιν ραντεβού στο 210 6137100).

Να είσαι καλά! -bye-

-

Τα Crystal Audio είναι τα μόνα που έχω ακούσει και τουλάχιστον για τα αυτιά μου παίζουν πολύ ωραία.

Θέλω όμως να ακούσω και άλλα πριν αποφασίσω.

Επίσης βρίσκω καλές προσφορές από το εξωτερικό με Denon ή Onkyo και Focal ή KEF 3005. Μιλάμε για διαφορές 40% και μεγαλύτερες σε σχέση με τιμές Ελλάδας.

Bose Acoustimass 10 IV (Φανταστικά κατά την γνώμη μου,άκουσε τα,μην τα προσπεράσεις.....όπως επίσης και τα dome αξίζουν)!
Για Av α)Harman Kardon AVR 260

β)Yamaha RX-V767
Με τυχαία σειρά οι δυο ενισχυτές και όχι σαν πρώτη η δεύτερη επιλογή...ΑΑΑΑ και κάποιον maranz θα κοιτούσα!

Διαθέτεις αρκετά λεφτά οπότε σίγουρα θα πάρεις κάτι πολύ καλό!Απλά κοίταξε να κάνει στα δικά σου αυτιά στην τελική...

Από προσωπική εμπειρία απλά να σου πω, πως πούλησα ηχεία b&w τα 602s3 603s3 κάτι τέτοιο ήταν δεν θυμάμαι και πήρα bose acoustimass και είχα βρει την ευτυχία μου!!!Θέλω να καταλήξω απλά ο,τι πάρε γνώμες και μετά άκου και πάρε ό,τι πραγματικά γουστάρεις!!

Με χαρά σας ανακοινώνω ότι τελικά κατέληξα σε Focal Dome και Pioneer 2020. Ακόμα βρίσκομαι στις ρυθμίσεις αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές.