Αγορά ενισχυτή και ηχείων

Rapt0r

New member
20 September 2016
4
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα, τον τελευταίο καιρό είμαι στην αναζήτηση για την αγορά ενός συστήματος ενισχυτή και ηχείων (θα συνδεθούν σε 4k TV για την παρακολούθηση ταινιών και θα παίζουν διαδικτυακά μουσική όπως επίσης και από το NAS του τοπικού δικτύου). ο χώρος που θα τοποθετηθούν είναι περίπου 50m[SUP]2[/SUP]

Στην αρχή σκέφτηκα για ένα έτοιμο σύστημα 5.1 αλλά μετά από σκέψη και μελέτη αποφάσισα να στείσω ένα σύστημα με ενισχυτή και ηχεία (στην αρχή λέω για 2 speakers +1 sub).
To budget είναι περίπου στα 1000-1500, θέλω ο ενισχυτής να έχει όπωσδηποτε διαδικτυακή πρόσβαση (spotify κλπ) αλλά και συνδεσιμότητα DLNA / Bluetooth.

Εγώ κράτησα τα παρακάτω εως τώρα:

Ενισχυτής: Denon AVR-X2200W

Ηχεία: Dali Zensor 3 ή Elac UB5 ή JBL Studio 530 ή Klipsch RP150M

ή για δαπέδου Klipsch R-26F Floorstanding

Sub: SVS-PB1000 ή Klipsch R-12SW ή Elac Debut S10EQ

Γνώμες - ιδέες - εμπειρίες όλες σεβαστές και καλοδεχούμενες.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

O xώρος σου είναι πολύ μεγάλος φίλε για να βάλεις ηχεία βάσης. Επίσης τουλάχιστον δωδεκάρι sub. Kαι για ενισχυτή κάποιο μοντέλο που έχει pre-out καθώς μπορεί να σου χρειαστεί κάποιος τελικός στο μέλλον.

O xώρος σου είναι πολύ μεγάλος φίλε για να βάλεις ηχεία βάσης. Επίσης τουλάχιστον δωδεκάρι sub. Kαι για ενισχυτή κάποιο μοντέλο που έχει pre-out καθώς μπορεί να σου χρειαστεί κάποιος τελικός στο μέλλον.

Ευχαριστώ πολύ φίλε!
Οπότε τα floorstanding speakers είναι μονόδρομος τότε... (και δω κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη)
Έχεις να προτείνεις κάτι σε ενισχυτή με pre out;

καλημέρα!

Ο Denon 2200 με τα zensor 3 είναι δοκιμασμένος και εξαιρετικός συνδυασμός, αλλά για τον χώρο σου μάλλον θα πρέπει να ανέβεις κλίμακα ...... αν προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το budget σχετικά χαμηλά χωρίς να πέσουμε σε ποιότητα, ίσως ο Denon 3200 που έχει και pre-outs με τα Zensor 7 να είναι καλύτερη λύση. Και αν υπάρξει ανάγκη στο μέλλον προσθέτεις και έναν τελικό.

Ευχαριστώ πολύ φίλε!
Οπότε τα floorstanding speakers είναι μονόδρομος τότε... (και δω κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη)
Έχεις να προτείνεις κάτι σε ενισχυτή με pre out;

καλημέρα!

Για τα ηχεία πρέπει να ακούσεις μόνος σου να δεις τι σου αρέσει. Για ενισχυτή αν θες denon το αμέσως επόμενο μοντέλο 3200 έχει pre-out. Μπορείς να δεις και από marantz

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο Denon 2200 με τα zensor 3 είναι δοκιμασμένος και εξαιρετικός συνδυασμός, αλλά για τον χώρο σου μάλλον θα πρέπει να ανέβεις κλίμακα ...... αν προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το budget σχετικά χαμηλά χωρίς να πέσουμε σε ποιότητα, ίσως ο Denon 3200 που έχει και pre-outs με τα Zensor 7 να είναι καλύτερη λύση. Και αν υπάρξει ανάγκη στο μέλλον προσθέτεις και έναν τελικό.

Για ταινίες οκ αλλά για μουσική δεν τα κατάφερνε καλά στην οδήγηση... Είχα τον 2000 με τα zensor3

Μόνο αν έχει είσοδο για τα τελικά του στάδια. Συνήθως ονομάζονται ht passthrough, main in κ.λ.π. Ποιός είναι ο ενισχυτής σου;

εχω τον marantz sr5010 .. ελεγα μηπως μπορουσα να παρω προεν. αντι ολοκληρομενο για μουσικη ..

Το πλέον σύνηθες αυτό είναι.
Αλλιώς πρό με passthrough - τελικό

Και χωρίς passthrough γίνεται η δουλειά αλλά μπλέκει κάπως το θέμα με τις εντάσεις κλπ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Οπότε να κάνω μια σύνοψη, να μου πείτε αν έκανα σωστές σκέψεις.

Πάμε για έναν ενισχυτή με pre out , όπως το βλέπω για κάποιο Marantz.

Δύο ηχεία floorstanding, εδώ βλέπω για Klipsch.

Ένα subwoofer 12" της SVS ή κάποιο της Klipsch για σετ.

Πως το βλέπετε σαν ιδέα/σκέψη;;

ευχαριστώ!

Αν κατασταλάξεις σε Klipsch θα σου πρότεινα καλύτερα να επιλέξεις τα RP-260F αντί για τα R-26F. Είναι πιο ποιοτικά στην μουσική. Αν σε ενδιαφέρει κυρίως το home cinema τότε και τα δυο είναι ok. Επειδή έχεις και μεγάλο χώρο αν σου αρέσει να ακούς δυνατά μουσική τότε ακόμα καλύτερα τα RP-280f, αλλά σε αυτή την περίπτωση πας για το μεγάλο μοντέλο της Marantz το SR7xxx.

Αν κατασταλάξεις σε Klipsch θα σου πρότεινα καλύτερα να επιλέξεις τα RP-260F αντί για τα R-26F. Είναι πιο ποιοτικά στην μουσική. Αν σε ενδιαφέρει κυρίως το home cinema τότε και τα δυο είναι ok. Επειδή έχεις και μεγάλο χώρο αν σου αρέσει να ακούς δυνατά μουσική τότε ακόμα καλύτερα τα RP-280f, αλλά σε αυτή την περίπτωση πας για το μεγάλο μοντέλο της Marantz το SR7xxx.

Ευχαριστώ φίλε Click...

Αν και βγαίνω εκτός budget, μάλλον θα πάω για τα RP-260F (too much τα 280 οχι μόνο οικονομικά αλλά και για αυτό που θέλω προσωπικά...)
Με τα RP-260F θα με καλύψει ο *Marantz 5010/6010 ;;; Στα ίδια χρήματα και κάτι σε κάτι παρόμοιο έχετε να προτείνεται;; (μιας και καταστάλαξα στα ηχεία να βρούμε και το σωστό μηχάνημα!)

Επίσης για το sub, SVS PB-1000/2000 vs Klipsch R-112SW/R-115SW;; Κλίνω προς Klipsch για να είναι όλα σετάκι.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
Καλό Σαββατοκύριακο!