Αγορά Ενισχυτή με Ηχεία 5.1.

Ayrton

Established Member
9 April 2009
136
Καλημέρα Παίδες,

μετά απο πολλές αναβολές, ήρθε η ώρα για την κίνησή μου. Εχω πάνω - κάτω καταλήξει στον Ενισχυτή, όμως θέλω να ακούσω απόψεις επι του θέματος.

Οι επιλογές μου είναι 2. Ο Denon 1611 και ο Pioneer 520.
Eχω βρει τον 1611 σε μαγαζί με 330Ε. Εχω την εντύπωση πως πρόκειται για πολύ καλή τιμή.

Θέλω να μου πείτε εάν είναι καλή επιλογή, καθώς πρόκειται να χρησιμοποιθηθεί (όποιος απο τους 2 τελικά επιλεγεί) για να συνδεθούνε επάνω του, είτε τα KEF 2005, είτε τα Harman Kardon hkts 20.

Σαφώ και οποιοδήποτε άλλη πρόταση (παρόμοιου κόστους) θα ήτανε ευπρόσδεκτη, καθώς επίσης και τα σχόλιά σας για τις επιλογές αυτές! Οσο αφορά τα ηχεία, υπάρχει και το οικονομικό στην μέση, για αυτό δεν μπορώ να πάω σε κάτι πιο πάνω, τα οποία θα ήτανε μάλλον τα 3005 (όπως θα παρατηρήσατε δεν κοιτάω για κολώνες).

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Ενισχυτές αυτής της κατηγορίας τιμής (entry level) δεν έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Συνεπώς μπορείς να επιλέξεις όποιον απ' τους δύο θέλεις.

Ο Συνδιασμός που προβλέπεται, αναλόγως της τιμής, πώς κρίνεται?

Τα Harman Kardon, αν και είναι στα 86Db θα έχουνε πρόβλημα με αυτούς τους ενισχυτές?

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας, και για την βοήθειά σας.

Μετά απο λίγο έρευνα παραπάνω..... τείνω να κάνω μια μικρή υπέρβαση και να καταλήξω στον Pioneer 920. Δεν ξέρω αν και κατα πόσο είναι "λογική" η κίνηση αυτή, όμως θεωρώ ότι κερδίζει αρκετά παραπάνω, με μια σχετικά μικρή επιβάρυνση. Σε μια τέτοια περίπτωση εξακολουθεί να ισχύει η επιλογή των KEF, ως πιο σωστή?

Ομολογώ, πώς είμαι πιο κοντά στα KEF, αυτό όμως δεν με σταματάει να ρωτάω και για κάτι άλλο.

Εκτός βέβαια, αν υπάρχει κάτι άλλο σε αυτήν την κατηγορία τιμής και κατηγορίας ηχείων, το οποίο ευχαρίστως θα έβλεπα!

Εγώ στην θέση σου αν έκανα την υπέρβαση θα κοίταζα να πάρω καλύτερα ηχεία και όχι ενισχυτή. Μελλοντικές αναβαθμίζεις, ποιο εύκολα αλλάζουν τον ενισχυτή παρά τα ηχεία.

Και ποιές επιλογές θα είχα σε μια τέτοια κίνηση?
Πάντα λαμβάνοντας υπόψην ότι μιλάμε για μικρά ηχεία, και δεν μιλάμε ούτε καν για βιβλιοθήκης. Επίσης, το κόστος δεν δύναται να ξεπεράσει στο σύνολο του πακέτου τα 1000-1200Ε.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου.
Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτομαι λόγω οικονομικών για τα Mirage. Ανεβαίνουμε λίγο. Τα Tanoy παραφεύγουνε! :(

Πάντως, είναι προτιμότερο να επιλέξω να πάω στα Mirage - VSX 520/820, ή καλύτερα Kef 2005/Harman Hkts20 - VSX 920. O ιδανικός συνδιασμός Mirage - VSX 920 δεν δύναται να επιτευχθεί!

Πρόσφατα αγόρασα τα KEF 2005.3

Αν πας για αυτά κοίταξε τις τιμές εδώ....
http://www.csmusiksysteme.de/de/search/index.htm?sid=dededfa2eccc0623039b64699ac22cc6

Στέλνουνε Ελλάδα μετά από συννενόηση μαζί τους..

Αν θέλεις να πάρεις έξτρα δύο ηχεία η αντιπροσωπεία εδώ τα δίνει 390 ευρώ ενώ από εκεί πάνε 230.

Για να KEF να κοιτάξεις ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ γιατί στην αγορά κυκλοφορεί το πακέτο με τα ηχεία 2001.2 (παλαιότερα) και τα 2001.3 (πιο καινούρια)

Επίσης κυκλοφορεί το σετ Κ1 (woofer Kube-1 πιο μικρό πιο φτηνό) και κυκλοφορεί και το σετ με το KUBE-2. Οι τιμές στο κοντά στα 700 ευρώ έχουν σίγουρα το Κ1 και ίσως τα παλιότερα ηχεία.

Τα ηχεία κάθονται πολύ όμορφα στον τοίχο με τις υπάρχουσες βάσεις.

Δεν μπορώ να σου πω για ηχητικά αποτελέσματα μιας και δεν έχω εμπειρία. Πάντως εμένα όπως ακούγονται μου αρέσουν. Ίσως με το μεγαλύτερο woofer το αποτέλεσμα να ήταν πιο εντυπωσιακό.
Τα έχω βάλει σε έναν Pioneer VSX1015 (7.1)

Κόστος ηχείων ... 5.1-> 450 (σε προσφορά του πλαισίου) , 2 ηχεία έξτρα ->390 (πολύ στεναχωρήθηκα που βρήκα την ιστοσελίδα μετά την αγορά)

καλή ψαριά!

Παιδιά, η αγορά έγινε......

ο τελικός συνδιασμός ήτανε ο απευκτέος!!!
Πήρα τελικά τα Mirage Nanosat 5.1 HGB μαζί με τον Pioneer VSX920.

Τοποθετήθηκαν ήδη στης θέσης τους, και ξεκίνησαν ήδη να κελαηδάνε!

Θέλω να πιστεύω ότι ήτανε μια καλή επιλογή, τηρουμένων των αναλογιών.
Ομολογώ ότι μετά την ρύθμιση τους με το MCacc υπήρχε μια τελείως διαφορετική ακουστική εντός του χώρου. Το ευτύχημα είναι ότι γεμίζουνε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τον χώρο χωρίς να χρειάζεται να τα στρίψεις τα ηχεία, και να προσπαθήσεις να τα βάλεις να κοιτάνε προς τα εκεί που σε ενδιαφέρει! Μεγάλο πλεονέκτημα αυτό!

Μόλις δώ μερικές ταινίες, και ακούσω κάμποσα κομμάτια, θα μπορέσω να σας πώ και άλλα!!!

Ευχαριστώ για όλες τις βοήθειες που μου δώσατε!!!

Παιδια βρηκα στο ΜΜ το ενυσχυτη της ONKUO308 με τα ηχεια της ΒΟSS 1000 ευρω τι λετε,καποιοι εδω δεν εχουν καλη γνωμη για τα BOSS.Γιατι?θελω θελω ΗΟΜΕCINEMA για διαμερισμα.