αγορα ενισχυτη που θα συντροφευει τα Chario Pegasus

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,113
καλημερα στο φορουμ,

μετα την επιτυχη (κατ' εμε) αναζητηση ηχειων κατέληξα στην αγορά των Chario που αναφερω στον τιτλο. Μετα λοιπον την αγορα αυτη εχω στραφει στην αγορα ενισχυτη.

Εχοντας ως οριο τιμης τα 2Κ, για τον εναν η τον αλλο λογο εχω βρει τις εξης εναλλακτικες λυσεις:

Musical Fidelity A5.5
Plinius 9100
Audia Flight II
Unico
Roksan Caspian M2
Yamaha A-S2000

οι σχολες πολλες, ολοι ομως με αρκετα βατ για να μπορουν να οδηγησουν ικανοποιητικα τα ιταλικα μου ηχεια

καθε κριση και προταση ευπροσδεκτη

ευχαριστω
Θωμας

καλημερα στο φορουμ,

μετα την επιτυχη (κατ' εμε) αναζητηση ηχειων κατέληξα στην αγορά των Chario που αναφερω στον τιτλο. Μετα λοιπον την αγορα αυτη εχω στραφει στην αγορα ενισχυτη.

Εχοντας ως οριο τιμης τα 2Κ, για τον εναν η τον αλλο λογο εχω βρει τις εξης εναλλακτικες λυσεις:

Musical Fidelity A5.5
Plinius 9100
Audia Flight II
Unico
Roksan Caspian M2
Yamaha A-S2000

οι σχολες πολλες, ολοι ομως με αρκετα βατ για να μπορουν να οδηγησουν ικανοποιητικα τα ιταλικα μου ηχεια

ευχαριστω
Θωμας

Audio Analogue VERDI CENTO Rev2

Άχ βρε Θωμά!
Όσο εύκολα καθάρισες με τα ηχεία, τόσο αποφασισμένος δείχνεις να βασανιστείς με τον ενισχυτή!

Τη δική μου πρόταση την έκανα στο ποστ #41 του άλλου νήματος και παραμένω πιστός σ' αυτή... :D

Mαντεψτε ποιος προτεινε στον Θωμα τον ΥΑΜΑΗΑ .....:music-smiley-005:

φιλοι μου δεν εχω παρει ενισχυτη ακομα..! ενας λογος ειναι οτι η αναζητηση μιας αγορας ειναι ομορφη διαδικασια και δεν την πιεζω, αλλα ο κυριοτερος λογος ειναι οτι παλινδρομώ μεταξύ πολλών διαφορετικών αρχιτεκτονικών. Να εξηγηθω:

Από ότι έμαθα και..άκουσα σε ακρόαση, τα Chario θελουν ρευμα..πολυ ρευμα! ο κατασκευαστης μου ειπε (απαντησε αμεσως προς τιμην του) οτι θα πρεπει να υπολογιζω 1 στο ελαχιστο, 2 στη καλυτερη Watt για κάθε κυβικό μέτρο του χώρου που θα ακούω. Ο χώρος μου λοιπόν ειναι περιπου 100-120 κυβικα μετρα αρα παω για 100 minimum, 200-250 το καλυτερο Watt..

Χθες εκανα ακροασεις σε διαφορους ενισχυτες με τα εξης προσωπικα αποτελεσματα:

• Audia Flight 2: μουσικοτατος, με πολυ καλο ελεγχο παντου και αναλυτικος
  • Krell δεν θυμαμαι μοντελο αλλα της ταξης των 2,5Κ: πιο αναλυτικος απο τον Audia αλλά με λιγοτερη εκταση χαμηλα
  • Plinius 9200 (το μεγαλο μοντελο): οταν αρχισε να παιζει νομιζα οτι θα ξεκολλήσει τις μονάδες των ηχείων από την καμπίνα τους. καταπληκτικος ρυθμος παντου, χαμηλα, μεσαιες, υψηλες..δεν ειχα ξανακουσει τετοιο ηχο ουτε ειχα ποτε ...τοσα λεφτα που κανει.
  • Τελικός PSA Audio HCA-2: κατι μεταξυ Audia - Krell. καλύτερο χαμηλό από τον Audia, χειρότερη ανάλυση από τον Krell. H τιμή του εφικτό καθότι κομάτι εκποίησης, αλλά εμφανισιακά η κατάστασή του όχι ιδιαίτερα καλή
  • Cayin H80 - ολοκληρωμένος υβριδικός με 80 W σε τάξη Α. Ειναι και ο μόνος που άκουσα με τα δικά μου ηχεία τα οποία και απογείωσε. Αντίστοιχος ήχος με αυτόν που άκουσα στον Ρενο από τον Luxman, με τον οποίο μοιάζει και εμφανισιακά. Η τιμή όμως αλμυρή και η εμπορικότητά του υπό αμφισβήτηση, όντας Κινέζικος.

Που κατέληξα..χρειάζομαι ή έναν τελικό με πολλά Watt, αλλα ταυτόχρονα γρήγορο και μουσικό, ή να δώσω πολλά λεφτά για ολοκληρωμένο κάτι που δεν έχω. Στη περίπτωση του τελικού τον ρόλο του προ-ενισχυτη θα παιξει προς το παρον ο AV Yamaha που υπαρχει στον χωρο μου για να βλεπω ταινιες.

Η Ηχοεκφραση εχει τελικούς από εκποίηση, σε καλές τιμές, όπως επίσης και καινούργιους.

Η προσοχη μου λοιπον εχει στραφει προς αναζητηση τελικου..

ΥΓ: Luxman, o Yamaha A-S2000 ειναι η λυση μπαλαντερ αν δεν παρω τελικο και αν δεν δωσω τρελα λεφτα για ολοκληρωμενο. εκτος κι αν κινηθω παρορμητικά και τον πάρω γιατι μου αρέσει εξωτερικά και μου θυμίζει ότι όταν ήμουν μικρός έναν τέτοιο ενισχυτή ονειρευόμουν να πάρω όταν μεγαλώσω!

ΥΓ: Wahrheit242, η προταση σου περιμενει την ακροαση Α-Β με τον Plinius. Φοβαμαι οτι μετά τον βομβαρδισμό από εντάσεις χαμηλών που δέχτηκα τις τελευταίες ημέρες θα τον αδικήσω..μακάρι να πέφτω έξω

Σας ευχαριστω ολους

θα ελεγα να εχεις υποψην Creek Destiny II, Hegel H100 με πολλα και καλα watt.

Υπαρχει και ενας συνδυασμος με πολλα watt και λαμπες,

Vincent SA-31 http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=vincent+sa-31
Vincent SP-331 http://www.skroutz.gr/s/325643/Vincent-SP-331MK.html?keyphrase=vincent+sp-331

και ο ολοκληρωμενος της εταιριας σε σουπερ τιμη κ 2χ200w

Vincent SV 234

http://www.odes.gr/index.php?option...ypage-ask.tpl&product_id=1776&category_id=491

Για δές και αυτόν,αυτόν και αυτόν.Από ολοκληρωμένους ενισχυτές.
Θα ήταν ενδιαφέρων συνδυασμός μιας και οι xindak είναι αναλυτικοί ενισχυτές και με μεγάλες ικανότητες οδήγησης και απο την άλλη μεριά ο ήχος των Chario Pegasus όταν τα είχα άκουσα με έναν Αudio Analogue Verdi Cento ,στον τότε αντιπρόσωπο, μου είχε φανεί λίγο μουντός και σκοτεινός ,για τα δικά μου αυτιά πάντα και για τα δικά μου μουσικά γούστα.
Πάντως θα πρέπει οπωσδήποτε να τα ακούσεις ο ίδιος με διάφορους ενισχυτές για να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή για τα δικά σου γούστα.

Re: Απάντηση: αγορα ενισχυτη που θα συντροφευει τα Chario Pegasus

Για δές και αυτόν,αυτόν και αυτόν.Από ολοκληρωμένους ενισχυτές.
Θα ήταν ενδιαφέρων συνδυασμός μιας και οι xindak είναι αναλυτικοί ενισχυτές και με μεγάλες ικανότητες οδήγησης και απο την άλλη μεριά ο ήχος των Chario Pegasus όταν τα είχα άκουσα με έναν Αudio Analogue Verdi Cento ,στον τότε αντιπρόσωπο, μου είχε φανεί λίγο μουντός και σκοτεινός ,για τα δικά μου αυτιά πάντα και για τα δικά μου μουσικά γούστα.
Πάντως θα πρέπει οπωσδήποτε να τα ακούσεις ο ίδιος με διάφορους ενισχυτές για να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή για τα δικά σου γούστα.

κι αλλη προταση για Xindak λοιπον..τι damping factor και slew rate εχει ομως γιατι ειδα οτι ο Anthem που σκεφτομαι εχει υψηλες τιμες και στα 2..

στα 1300 ευρω που ζηταει ο ΧΑ6950 ειναι πραγματικα κελεπουρι. Damping factor 175

θα παω να τους ακουσω! αυτοι οι Κινεζοι μαζι με τα λιμανια θα μας παρουν και τα..σαλονια

Απάντηση: Re: αγορα ενισχυτη που θα συντροφευει τα Chario Pegasus

ΥΓ: Wahrheit242, η προταση σου περιμενει την ακροαση Α-Β με τον Plinius. Φοβαμαι οτι μετά τον βομβαρδισμό από εντάσεις χαμηλών που δέχτηκα τις τελευταίες ημέρες θα τον αδικήσω..μακάρι να πέφτω έξω

Ποιόν θα αδικήσεις; Τον AFIII; Δύσκολο. Μάλλον θα εκπλαγείς... ;)

ετοιμαζετε ακροαση Audia III vs Plinius ? Αυτο πραγματικα ειναι σοβαρο συγκριτικο :2thumb22sup:, κ ενδιαφερουσα ακροαση γιατι ειναι δυσκολο να προβλεψεις ποιος θα ξεχωρισει κ που, αν κ εχω μια διαισθηση..:chinscratch:

Απάντηση: Re: αγορα ενισχυτη που θα συντροφευει τα Chario Pegasus

Χθες εκανα ακροασεις σε διαφορους ενισχυτες με τα εξης προσωπικα αποτελεσματα:

• Audia Flight 2: μουσικοτατος, με πολυ καλο ελεγχο παντου και αναλυτικος
  • Krell δεν θυμαμαι μοντελο αλλα της ταξης των 2,5Κ: πιο αναλυτικος απο τον Audia αλλά με λιγοτερη εκταση χαμηλα
  • Plinius 9200 (το μεγαλο μοντελο): οταν αρχισε να παιζει νομιζα οτι θα ξεκολλήσει τις μονάδες των ηχείων από την καμπίνα τους. καταπληκτικος ρυθμος παντου, χαμηλα, μεσαιες, υψηλες..δεν ειχα ξανακουσει τετοιο ηχο ουτε ειχα ποτε ...τοσα λεφτα που κανει.
  • Τελικός PSA Audio HCA-2: κατι μεταξυ Audia - Krell. καλύτερο χαμηλό από τον Audia, χειρότερη ανάλυση από τον Krell. H τιμή του εφικτό καθότι κομάτι εκποίησης, αλλά εμφανισιακά η κατάστασή του όχι ιδιαίτερα καλή
  • Cayin H80 - ολοκληρωμένος υβριδικός με 80 W σε τάξη Α. Ειναι και ο μόνος που άκουσα με τα δικά μου ηχεία τα οποία και απογείωσε. Αντίστοιχος ήχος με αυτόν που άκουσα στον Ρενο από τον Luxman, με τον οποίο μοιάζει και εμφανισιακά. Η τιμή όμως αλμυρή και η εμπορικότητά του υπό αμφισβήτηση, όντας Κινέζικος.
Διαβάζοντας αυτά Θωμά, δεν ξέρω αν κανω λάθος, αλλά συμπεραίνω ότι σε "κέρδισαν" οι Plinius και Cayin.
Το πιο ενδιαφέρον σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ηταν μια σύγκριση μεταξύ 9200 και 9100.
Ουσιαστικά αυτοί οι δυο έχουν "περάσει" τα τεστ σου, ο 9100 παίζοντας μάλιστα με τα ηχεία σου.
Για τον κινέζικο έχεις μάλλον δίκιο (όπως και για οποιονδήποτε κινέζικο), αν και τους Cayin τους αγαπώ ιδιαίτερα.
Είχα τον Α-88Τ ο οποίος κόστιζε καινούργιος 2700. Τον πήρα μεταχειρισμένο 1200 και τον πούλησα 1000.
Αν τον είχα πάρει καινούργιο, στη μεταπώληση θα έκλαιγα.
Και οι μεταπωλήσεις καλώς ή κακώς συμβαίνουν συχνά στον "κύκλο" μας...

Που κατέληξα..χρειάζομαι ή έναν τελικό με πολλά Watt, αλλα ταυτόχρονα γρήγορο και μουσικό, ή να δώσω πολλά λεφτά για ολοκληρωμένο κάτι που δεν έχω. Στη περίπτωση του τελικού τον ρόλο του προ-ενισχυτη θα παιξει προς το παρον ο AV Yamaha που υπαρχει στον χωρο μου για να βλεπω ταινιες.

Έχω μια ανησυχία πως θα μπλέξεις...
Κι αυτό διότι θα έχεις πάρει ένα εξαιρετικό ζευγάρι ηχεία,
έναν πιθανότατα ισάξιο ή πολύ καλό τελικό,
και πριν τον πρώτο κρίκο της "αλυσίδας" (πηγή) θα έχεις AV προενίσχυση! :violent-smiley-008:

Επειδή από τα μέχρι τώρα γραφόμενά σου έχω καταλάβει ότι και ανήσυχο πνεύμα είσαι (την ψάχνεις...δεν πας στο βρόντο), και πολύ καλά ακούς, σύντομα (ίσως και συντομότερα απ' όσο πιστεύεις) θα βρεθείς σε αναζήτηση προενισχυτή.
Πολλά λεφτά θα δώσεις πιθανότατα έτσι κι αλλιώς... απλά είναι βέβαιο ότι τότε πια θα έχεις και περισσότερα μηχανήματα να "ματσάρεις".

Αυτές φυσικά είναι προσωπικές εκτιμήσεις, και μπορείς να μην τις λάβεις και καθόλου υπόψη σου... :D

θα παω να τους ακουσω! αυτοι οι Κινεζοι μαζι με τα λιμανια θα μας παρουν και τα..σαλονια

Και το εθνικό χρέος ήταν να μας πάρουν αλλά σε κάποιους "φίλους" δεν άρεσε.

άλλος ένας παλιός chariόπληκτος είμαι εγώ με τα millenium II.

Για μέχρι 30 τετραγωνικά περίπου αναζήτησε κάποιον καλό λαμπάτο push-pull όπως τον cary sli 80.
Επίσης σε μεταχειρισμένο είδα κάπου να πωλείτα ένας jadis orchestra reference ο οποίος νομίζω ότι αξίζει σίγουρα ένα αυτί.

Αν μιλήσουμε για περισσότερα τετραγωνικά μέτρα ένας βαρβάτος 100βαττος τελικός σε συνδυασμό με μια "ψαγμένη" πηγή και λίγο από λάμπα ή mosfet στην προενίσχυση μπορεί να σου δώσουν πολύ περισσότερο ηχείο από αυτό που νομίζεις ότι έχεις.

Re: Απάντηση: αγορα ενισχυτη που θα συντροφευει τα Chario Pegasus

άλλη μια πρόταση για ακρόαση (αφού ... είσαι στο ψάξιμο)

φιλοι μου δεν εχω παρει ενισχυτη ακομα..! ενας λογος ειναι οτι η αναζητηση μιας αγορας ειναι ομορφη διαδικασια και δεν την πιεζω, αλλα ο κυριοτερος λογος ειναι οτι παλινδρομώ μεταξύ πολλών διαφορετικών αρχιτεκτονικών. Να εξηγηθω:

Από ότι έμαθα και..άκουσα σε ακρόαση, τα Chario θελουν ρευμα..πολυ ρευμα! ο κατασκευαστης μου ειπε (απαντησε αμεσως προς τιμην του) οτι θα πρεπει να υπολογιζω 1 στο ελαχιστο, 2 στη καλυτερη Watt για κάθε κυβικό μέτρο του χώρου που θα ακούω. Ο χώρος μου λοιπόν ειναι περιπου 100-120 κυβικα μετρα αρα παω για 100 minimum, 200-250 το καλυτερο Watt..

Που κατέληξα..χρειάζομαι ή έναν τελικό με πολλά Watt, αλλα ταυτόχρονα γρήγορο και μουσικό, ή να δώσω πολλά λεφτά για ολοκληρωμένο κάτι που δεν έχω.

σε καλή τιμή (προσφορά)

άλλος ένας παλιός chariόπληκτος είμαι εγώ με τα millenium II.

Αν μιλήσουμε για περισσότερα τετραγωνικά μέτρα ένας βαρβάτος 100βαττος τελικός σε συνδυασμό με μια "ψαγμένη" πηγή και λίγο από λάμπα ή mosfet στην προενίσχυση μπορεί να σου δώσουν πολύ περισσότερο ηχείο από αυτό που νομίζεις ότι έχεις.

Vincent SV 236 - υβριδικός ολοκληρωμένος

http://www.highendshop.gr/Vincent-SV-236.html
http://www.avguide.com/review/vincent-sv-236-hybrid-integrated-amplifier

Υ.Γ. υπάρχουν κι άλλες καλές καλές προσφορές , ρίξ' τους μια ματ.. εεε αυτιά
http://www.highendshop.gr/Amplifiers/

Last edited:
O H80 της Chario είναι πολύ καλός ενισχυτής. Τον είχα ακούσει πριν πολλά χρόνια στον Αντωνόπουλο. Και πολύ εντυπωσιακός σε εμφάνιση: ασήκωτος και με τα τεράστια VU-μετρα. Πόσο πάει;

O H80 της Chario είναι πολύ καλός ενισχυτής. Τον είχα ακούσει πριν πολλά χρόνια στον Αντωνόπουλο. Και πολύ εντυπωσιακός σε εμφάνιση: ασήκωτος και με τα τεράστια VU-μετρα. Πόσο πάει;

κοντα στα 2.400 ..