Απάντηση: Re: αγορα ενισχυτη που θα συντροφευει τα Chario Pegasus
Χθες εκανα ακροασεις σε διαφορους ενισχυτες με τα εξης προσωπικα αποτελεσματα:
- Audia Flight 2: μουσικοτατος, με πολυ καλο ελεγχο παντου και αναλυτικος
- Krell δεν θυμαμαι μοντελο αλλα της ταξης των 2,5Κ: πιο αναλυτικος απο τον Audia αλλά με λιγοτερη εκταση χαμηλα
- Plinius 9200 (το μεγαλο μοντελο): οταν αρχισε να παιζει νομιζα οτι θα ξεκολλήσει τις μονάδες των ηχείων από την καμπίνα τους. καταπληκτικος ρυθμος παντου, χαμηλα, μεσαιες, υψηλες..δεν ειχα ξανακουσει τετοιο ηχο ουτε ειχα ποτε ...τοσα λεφτα που κανει.
- Τελικός PSA Audio HCA-2: κατι μεταξυ Audia - Krell. καλύτερο χαμηλό από τον Audia, χειρότερη ανάλυση από τον Krell. H τιμή του εφικτό καθότι κομάτι εκποίησης, αλλά εμφανισιακά η κατάστασή του όχι ιδιαίτερα καλή
- Cayin H80 - ολοκληρωμένος υβριδικός με 80 W σε τάξη Α. Ειναι και ο μόνος που άκουσα με τα δικά μου ηχεία τα οποία και απογείωσε. Αντίστοιχος ήχος με αυτόν που άκουσα στον Ρενο από τον Luxman, με τον οποίο μοιάζει και εμφανισιακά. Η τιμή όμως αλμυρή και η εμπορικότητά του υπό αμφισβήτηση, όντας Κινέζικος.
Διαβάζοντας αυτά Θωμά, δεν ξέρω αν κανω λάθος, αλλά συμπεραίνω ότι σε "κέρδισαν" οι Plinius και Cayin.
Το πιο ενδιαφέρον σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ηταν μια σύγκριση μεταξύ 9200 και 9100.
Ουσιαστικά αυτοί οι δυο έχουν "περάσει" τα τεστ σου, ο 9100 παίζοντας μάλιστα με τα ηχεία σου.
Για τον κινέζικο έχεις μάλλον δίκιο (όπως και για οποιονδήποτε κινέζικο), αν και τους Cayin τους αγαπώ ιδιαίτερα.
Είχα τον Α-88Τ ο οποίος κόστιζε καινούργιος 2700. Τον πήρα μεταχειρισμένο 1200 και τον πούλησα 1000.
Αν τον είχα πάρει καινούργιο, στη μεταπώληση θα έκλαιγα.
Και οι μεταπωλήσεις καλώς ή κακώς συμβαίνουν συχνά στον "κύκλο" μας...
Που κατέληξα..χρειάζομαι ή έναν τελικό με πολλά Watt, αλλα ταυτόχρονα γρήγορο και μουσικό, ή να δώσω πολλά λεφτά για ολοκληρωμένο κάτι που δεν έχω. Στη περίπτωση του τελικού τον ρόλο του προ-ενισχυτη θα παιξει προς το παρον ο AV Yamaha που υπαρχει στον χωρο μου για να βλεπω ταινιες.
Έχω μια ανησυχία πως θα μπλέξεις...
Κι αυτό διότι θα έχεις πάρει ένα εξαιρετικό ζευγάρι ηχεία,
έναν πιθανότατα ισάξιο ή πολύ καλό τελικό,
και πριν τον πρώτο κρίκο της "αλυσίδας" (πηγή) θα έχεις AV προενίσχυση! :violent-smiley-008:
Επειδή από τα μέχρι τώρα γραφόμενά σου έχω καταλάβει ότι και ανήσυχο πνεύμα είσαι (την ψάχνεις...δεν πας στο βρόντο), και πολύ καλά ακούς, σύντομα (ίσως και συντομότερα απ' όσο πιστεύεις) θα βρεθείς σε αναζήτηση προενισχυτή.
Πολλά λεφτά θα δώσεις πιθανότατα έτσι κι αλλιώς... απλά είναι βέβαιο ότι τότε πια θα έχεις και περισσότερα μηχανήματα να "ματσάρεις".
Αυτές φυσικά είναι προσωπικές εκτιμήσεις, και μπορείς να μην τις λάβεις και καθόλου υπόψη σου...
θα παω να τους ακουσω! αυτοι οι Κινεζοι μαζι με τα λιμανια θα μας παρουν και τα..σαλονια
Και το εθνικό χρέος ήταν να μας πάρουν αλλά σε κάποιους "φίλους" δεν άρεσε.