Αγορά ενισχυτή προς αντικατάσταση παλιότερου, με ιδιαίτερες απαιτήσεις...

Τι να πω βρε Τάσο.. Στο amazon είμαι χρόνια πελάτης.. Και ξέρω ότι μπορώ να το αρνηθώ και να μην χρεωθώ τίποτα.. Με εκνευρίζει πολύ όμως που υπάρχει αυτή η ασάφεια.. Βέβαια, αν διαπιστωθεί πως είανι διπλή η συσκευασία, υπάρχει και αυτό... Απίστευτη τιμή...
http://www.amazon.es/gp/product/B001VJTPGE/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A1AT7YVPFBWXBL

ΒΤW πολύ ωραίο το δημιούργημα σου.. φαντάζομαι ότι θα το έχει καταευχαριστηθεί...
Καλά ακούσματα...

Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή προς αντικατάσταση παλιότερου, με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Μου απάντησαν πως τόσο στα αγγλικό όσο και στο ισπανικό σαιτ η τιμή είναι για μονάδες!!
Περίεργα πράγματα, την στιγμή που ο κατασκευαστής τα πουλάει δυάδες...
Τι να πω... Ακύρωσα και τώρα περιμένω από την χώρα του κατασκευαστή και πιο συγκεκριμένα από εδω:
http://www.cableman.dk/tangent-evo-e5-hvid/
να δω εάν στέλνουν κτλ γιατί οι τιμές είναι πολύ καλες..
Διαφορετικά ΔΕΝ νομίζω να πάω στα 260 το ζεύγος, που βρίσκω εδώ.. Θα προτιμήσω τα Ε4 στο τέλος τέλος που σαν ζεύγος έχουν στο electroworld ΜΟΛΙΣ 120 ευρώ... χαοτική διαφορά. Νομίζω.. βέβαια είναι πιο μικρά, αλλά για στερεοφωνικό ήχο από 4 ηχεία σε 40 τ.μ. μια χαρά θα παίζουν..
Ευτυχώς, πάντως το πρόλαβα... γιατί φαντάζεσαι τι συγχιση θα είχα μόλις το παραλάμβανα και έβλεπα 2 ηχεία αντί για 4...

Σκέφτηκα να κάνω μια μικρή ενημέρωση για την πορεία της αγοράς.
Τελικώς, τα ηχεία τα αγόρασα από το εξωτερικό. Οχι όμως από την Δανία, αλλά από την Ολλανδία. Με 170 ευρώ το ζεύγος τα Ε5, αντί των 260 που έχουν εδώ.
Αγόρασα τελικώς το Ε10 subwoofer δηλαδή το μεγαλύτερο υπάρχον sub που έχει η tangent και αναμένω από εβδομάδα την παραλαβή τους.
Για την ιστορία, πήρα και το Ε24 για κεντρικό.
Ο ενισχυτής παραμένει ακόμη παραγγελία στο electroworld αλλα ΟΛΟ αναβάλλεται από εκείνους η παραλαβή από τον προμηθευτή κτλ κτλ.. Κάτι παίζει εδώ και δεν μου αρέσει αφού ο Pio 921 είναι σχεδόν παντού διαθέσιμος...
Η απορία μου είναι τώρα η εξής:
Βλέποντας σε φωτογραφίες το πισω μέρος του sub βλέπω ότι έχει επιλογή για σύνδεση εισερχόμενων και εξερχόμενων των ηχείων. Επίσης έχει ρύθμιση έντασης, phase και frequency.
http://www.tangent-audio.com/en/model/161_EVO-E10-subwoofer.html
KAI
http://mstronics.com/group.php?product=219

Τι είναι όλα αυτά; Θα πρέπει να οδηγήσω υποχρεωτικά και τα ηχεία μου από εκεί; Μάλλον όχι..
κατά τα άλλα δεν ξέρω τι θα πρέπει να ρυθμίσω.. Και επίσης, ΤΙ ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΜΕ ΤΟ SUB? Αρκεί ένα καρφί τύπου L / R (δεν ξερω καν πως λέγεται)

Ευχαριστώ!!!

e10_black.jpg

To volume περίπου στην μέση (θα δεις στην πορεία αν χρειάζεται αύξηση) την φάση την αφήνεις στο 0, και τον επιλογέα της συχνότητας τον βάζεις τέρμα δεξιά (στα 120Hz).

Τα ηχεία του συστήματός σου τα έχεις κανονικά συνδεδεμένα στον ενισχυτή σου.

Η σύνδεση του υπογούφερ με τον ενισχυτή γίνεται με την χρήση ενός απλού RCA καλωδίου, π.χ.

mc_400sw.jpg

Ενημέρωση (update)
Παρελήφθησαν και σήμερα τοποθετήθηκαν τα ηχεία..
ΔΕΝ είχα χρόνο να τα δοκιμάσω, μιας και η τοποθέτηση τελείωσε στις 12.30 το βράδυ.. Επιπλέον, ακόμη περιμένω τον ενισχυτή από το electroworld.. Μου υποσχέθηκαν ότι από εβδομάδα θα τα έχω... Μίλησα με την εισαγωγική και μου είπε και η ίδια πως πράγματι παρέλαβε χθες Τετάρτη εισαγωγή και από σήμερα Πέμπτη θα παραδίδει...
ΕΞωτερικά, τα tangent έχουν εξαιρετικό φινίρισμα και είναι πολύ όμορφα. Και βαριά θα προσέθετα...
Ερχονται σε κουτί των 2 (όχι όπως τα παρέδιδε το amazon ανά μονάδα) και στην συσκευασία έχει ΜΟΝΟ την βάση του τοίχου (απλή πλαστική που φαίνεται ΜΟΝΟ στις φωτο του Ε24). Α! και από ένα ζευγάρι γάντια για κάθε ηχείο.... Δεν τα χρησιμοποίησα πάντως.
Παρατήρηση: Θέλει προσοχή το χρώμα (λευκό εν προκειμένω) γιατί γρατσουνίζεται απ ο,τι κατάλαβα εύκολα... Εχουν όμως ΠΟΛΥ μάτι και είναι εντυπωσιακά..
Επί της ουσίας (όταν τα ακούσω) και αφού εγκαταστήσω και το επιπλάκι που θα μου έρθει αύριο και τον ενισχυτή από την άλλη εβδομάδα, θα ανεβάσω και φωτο... και κριτικές για τα ηχεία που ΔΕΝ έχουν πολλούς φίλους/οπαδούς στην Ελλάδα...

photo copy.jpgphoto copy.jpg
Το ενεργό sub εχει διαφορετικές επιλογές απο αυτε´ς που περίμενα.. Και δεν ξέρω τι επιλογές πρέπει να κάνω.. Οι επιλογές πολλές και το manual φτωχο..
Εντυπώσεις από τον ήχο αν και οδηγείται από έναν αρχαίο Pion στον οποίο δεν έχω καν αλλάξει τις ρυθμίσεις με τα πρηγουμενα μικρούλια bose...
Πολύ καθαρός ήχος, γεμάτος και γλυκός.. Οπως μου τον είχε περιγράψει κάποιος που τα είχε ακούσει..
Προς το παρόν, πολύ ευχαριστημένος.. Και το μπάσο με το 10ιντσο, πολύ καλό...

Περισσότερο, οσονούπω..

Πέραν της ευχής να απαντηθεί το ερώτημα περί ρυθμίσεως του sub με βάση και τις φωτο που έχω παραθέσει, θα ήθελα να ρωτήσω και το εξής..
Μιας και το sub είναι ογκώδες και δνε έχει σημασία που θα είναι ακριβώς στον χώρο, θα ήθελα να ρωτήσω: Το καλώδιο rca που χρειάζομαι, ΜΠΟΡΩ να το αντιακταστήσω με μια λύση ασύρματου??? Θα μου έλυνε τα χέρια πραγματικά...

Ευχαριστώ πολύ ...

Για την μετατροπή του υπογούφερ σε ασύρματο, βρήκα αυτή την ειδική λύση
http://www.vanns.com/shop/servlet/brand/345/1/sunfire/

καμία ιδέα επ αυτού?? Θα κάνει δουλειά???
Η τιμή δεν είναι μικρή,αλλά ούτε και απαγορευτική... Νομίζω δηλαδή...

Διόρθωση: Η τιμή είναι υψηλή, αφού αφορά ΜΟΝΟ τον πομπό.. Έλεος δηλαδή για 2.4 GHZ συσκευή...

Last edited: