Αγορά ενισχυτή

soom

New member
Καλησπέρα.

Μετά την πρόσφατη αγορά της Panasonic 42U10 (εξαιρετική), και ενός BluRay player, απογοητεύτηκα στην ανακάλυψη της μη ύπαρξης ψηφιακής εισόδου στον ενισχυτή για ήχο 5.1 από ένα υπάρχον και έτοιμο σύστημα Home Cinema. Αυτό είναι το Philips DFR 1600. Είναι παλαιό.

Μετά από την ανακάλυψη αυτή, και έχοντας ξοδέψει αρκετό χρόνο (και πόνο) κολλώντας τα καλώδια των δύο πίσω ηχείων γύρω γύρω από το σαλόνι με σιλικόνη, και ξοδεύοντας λίγα λεφτά για όλα αυτά, αποφάσισα ότι δεν θα το αφήσω έτσι. Και μπήκα σε διαδικασία αγοράς νέου ενισχυτή. Απαιτήσεις δεν έχω, απλά να έχω ένα αξιοπρεπές 5.1 από τα υπάρχοντα ηχεία. Μελλοντικά (αρκετά όμως) ίσως αλλαχθούν. Προς το παρόν όχι. Και για αυτό σκεφτόμουν έναν πολύ απλό ενισχυτή, που απλά να υποστηρίζει 5.1. Ψάχνοντας βρήκα αυτόν, που έχει και δύο εισόδους για οπτική ίνα (μια για το BR Player και μια για ένα Media player ή Mac Mini στον ίδιο ρόλο), και υποστηρίζει 5.1, και όλα μια χαρά.

Θα γίνεται να τα συνδέσω. Όπως έψαξα λίγο και είδα φωτογραφία του ενισχυτή από πίσω, μετά λύπης διαπίστωσα πως ενώ τα πίσω ηχεία και το κεντρικό έχουν ίδια καλώδια για σύνδεση, τα δύο μπροστινά είναι διαφορετικά...

Εν γένει, αξίζει; Ή να κάτσω στα αυγά μου και να μαζέψω λεφτά για κάτι καλύτερο; Απλά τα ηχεία δουλεύουν... Και δεν είναι τώρα η ώρα για αγορά ενισχυτή, ηχείων, γούφερ, νέα καλώδια εξ αρχής...

Και επίσης, δεν θέλω να αγοράσω νέο σύστημα 5.1 τώρα έτοιμο γιατί σκοπεύω κάποια στιγμή να αγοράσω κάτι καλό σε 5.1. Απλά τώρα δεν μου περισσεύουν.

Δεν μπορώ να κάνω edit το αρχικό μου μήνυμα.

Το εγχειρίδιο χρήσης στα ελληνικά, όπως προέκυψε μετά από αναζήτηση στο επίσημο site της Philips μπορείτε να το δείτε εδώ, στην τελευταία σελίδα του οποίου αναφέρονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, μήπως και βοηθήσουν κάποιον που θα ήθελε να με βοηθήσει σχετικά (κάπου διάβασα ότι τα ηχεία πρέπει να έχουν κάποια ονομαστική αντίσταση και πάνω για να δουλέψουν με κάποιους ενισχυτές)....

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.

Αλέξανδρος.

Ο VSX-519 δεν έχει αποκωδικοποιητές για HD Audio. Συνεπώς θα έλεγα να τον αποφύγεις.

Επέλεξε μεταξύ του νέου Pioneer VSX-520:

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-520-K/index.html

και του Pioneer VSX-819:

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-819H-K/index.html
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
Πολύ ενδιαφέρουσες είναι οι τιμές.
Αλλά αυτό που με απασχολεί είναι πως θα συνδέονται τα καλώδια. Γιατί από ότι βλέπω δεν είναι με τον ίδιο τρόπο που γίνεται σε αυτό που έχω τώρα. Ή αντί να σηκώνεται αυτό το πλαστικό και να μπαίνει μέσα το «γυμνωμένο» άκρο του καλωδίου, θα βιδώνεται; Γιατί αν θέλει και άλλα καλώδια, θα θέλει και άλλα ηχεία, οπότε και απορρίπτονται μιας και δεν σκοπεύω να κάνω τώρα την αλλαγή...
Δεν ξέρω πως ονομάζονται τα καλώδια και η συνδεσμολογία τους, για αυτό και τα λέω λίγο «μπακάλικα»...
Επίσης μια καλή επιλογή είναι και ο Denon 1911

http://www.denon.co.uk/site/popup/index.php?Pid=445&action=start&ver=1

Με την τιμή που δίνει το fullhd.gr, βγαίνει αρκετά εκτός, οπότε και απορρίπτεται. Δεν αμφιβάλω για τις επιδόσεις του, αλλά με «ξινίζει» το κόστος του

Τέλος, φίλε vagos, λίγο πριν διαβάσω το ποστ σου μπήκα και είδα στον skroutz την ίδια τιμή! Σε ευχαριστώ πολύ!!!

Μπορεί κάποιος να μου πει τι θα πρέπει να έχει ένας AV ενισχυτής προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα με ένα σύστημα ηχείων 5.1 και συγκεκριμενα με τα Theater 100?

η teufel στο site της είναι πολύ αναλυτική!για αρχή θα κοιτάξεις τα ohm των ηχείων..έπειτα η teufel σαν υπευθυνη εταιρία λέει στα technical data:minimum amlifier power output το ελάχιστό σε watt του ενισχυτή δλδ!!κατόπιν θα τα συγκρίνεις με τα στοιχεία του ενισχυτή σου!!αλλα´και πάλι θα σου πώ:στείλε μειλ στην teufel και πές τους έχω τον ταδε ενισχυτή τα theater 100 θα ταιριάξουν με αυτόν?είναι πολύ αναλυτικοι και υπευθυνοι και δεν πρόκειται να ακούσεις ''γνώμες'' από αυτούς.....

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή

Μπορεί κάποιος να μου πει τι θα πρέπει να έχει ένας AV ενισχυτής προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα με ένα σύστημα ηχείων 5.1 και συγκεκριμενα με τα Theater 100?

Το τι θα πρέπει, έχει άμεση σχέση με το τι εσύ θέλεις και το πως και τι ακούς.
Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ως βασικές και υποχρεωτικές δυνατότητες, πλήρη αποκωδικοποίηση των νέων format,και αρκετά-καθαρά γκάζια.

Αλλά αυτό που με απασχολεί είναι πως θα συνδέονται τα καλώδια. Γιατί από ότι βλέπω δεν είναι με τον ίδιο τρόπο που γίνεται σε αυτό που έχω τώρα. Ή αντί να σηκώνεται αυτό το πλαστικό και να μπαίνει μέσα το «γυμνωμένο» άκρο του καλωδίου, θα βιδώνεται; Γιατί αν θέλει και άλλα καλώδια, θα θέλει και άλλα ηχεία, οπότε και απορρίπτονται μιας και δεν σκοπεύω να κάνω τώρα την αλλαγή...
Δεν ξέρω πως ονομάζονται τα καλώδια και η συνδεσμολογία τους, για αυτό και τα λέω λίγο «μπακάλικα»...

Μην ανησυχείς γι αυτό. Τα καλώδια "γυμνά" συνδέονται σε όλους τους ενισχυτές.....

Είπαμε, τα γυμνά καλώδια συνδέονται παντού......

Monster%20Cable%2014-Gauge.jpg

Βλέπω πολύ θετική κίνηση γύρω από τον Pioneer 819, και μάλλον μπαίνει στο μάτι...
Μια τελευταία ερώτηση, απλά για να είαμι βέβαιος...
Θα μπορώ να τα συνδέσω τα ηχεία, έτσι; Γιατί κάτι διάβαζα εδώ περί ονομαστικής αντίστασης («Ω») και με άγχωσε.. Μην επενδύσω στον ενισχυτή και μετά δεν δουλεύουν τα ηχεία....

Σύμφωνα με το link που έχεις στο 2ο post του παρόντος νήματος, τα ηχεία είναι σύνθετης αντίστασης 8Ω, συνεπώς δεν τίθεται κάποιο θέμα στη σύνδεσή τους με τον ενισχυτή.

Σύμφωνα με το link που έχεις στο 2ο post του παρόντος νήματος, τα ηχεία είναι σύνθετης αντίστασης 8Ω, συνεπώς δεν τίθεται κάποιο θέμα στη σύνδεσή τους με τον ενισχυτή.

Αυτό είναι το manual που βρήκα στο επίσημο site... Έτσι είδα και εγώ και πολύ χάρηκα με αυτό!
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!!!!!!