Αγορά Ενισχυτή

mparmpamathios

New member
5 November 2010
1
Γειά χαρά σε όλους!
Θα ήθελα τα φώτα σας, για το θέμα αγοράς ενισχυτή. Ο χώρος τοποθέτησης είναι περίπου στα τέσσερα τετραγωνικά μέτρα. Πρόκειται για το γραφείο μου, όπου εργάζομαι πολλές ώρες. Θα μου άρεσε να μου έκανε παρέα ένα καλό ηχοσύστημα, που να παίζει όχι δυνατά προφανώς, αλλά ποιοτικά - με λεπτομέρεια και καθαρότητα. Τώρα δε γνωρίζω αν η ποιότητα σε έναν ενισχυτή είναι συνυφασμένη με τις εντάσεις που βγάζει...
Η μουσική που ακούω τις περισσότερες ώρες είναι jazz, κλασσική, και μπαλάντες. Θα μου άρεσε να μπορώ να παίξω και σε δυνατότερες εντάσεις άλλα είδη μουσικής πχ rock, progressive, funk, κλπ. Αλλά, αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η jazz και η κλασσική όπως προανέφερα και πάνω απ' όλα το σωστό άκουσμα. Η λεπτομέρεια.
Η προσφορά είναι πολύ μεγάλη όπως θα γνωρίζετε, και τα πράγματα θολώνουν ακόμα περισσότερο με τις τρικλοποδιές των πωλητών και των on-line προσφορών κλπ...
Τα χρήματα που μπορώ διαθέσω είναι 400 με 600 Ευρώ για τον ενισχυτή. Όχι παραπάνω. Εκτός φυσικά και αν σε αυτή την τιμή δε θα μπορέσω να βρώ κάτι αξιόλογο. Όσο για τα ηχεία, έχω κάποια παλαιοληθικά Sansui στα 80W έκαστο μέχρι να πάρω άλλα, οπότε και θα ξαναενοχλήσω για τη γνώμη σας.
Προφανώς για τον ενισχυτή δε με ενδιαφέρουν hdmi, dvi, vga, s-video, και άλλα τέτοια πράματα. Ψάχνω για καθαρά ενισχυτή ήχου.
Για την ώρα έχω κάποια Sigma ηχεία υπολογιστή (multimedia), για να με συντροφεύουν, στα 2W RMS.
Είναι λυπηρό....
Σκεφτόμουν σοβαρά να πάω σε monitor, μήπως γλύτωνα τον ξεχωριστό ενισχυτή. Πιστεύετε ότι αυτό είναι καλή ιδέα?
Η κάρτα ήχου του υπολογιστή μπορεί να θεωρηθεί ποιοτική, εάν τα κομμάτια που παίζονται είναι .flac, ή ποιότητα cd? Μήπως πρέπει να πάρω και κάρτα ήχου ή ένα καλό cd player?
Πρέπει να έχω και equalizer για να έχω σωστό αποτέλεσμα?
Απ' ότι έχω διαβάσει, το καλύτερο είναι να έχει κανείς αναλογικά συστήματα. Αυτό είναι σωστό?
Όποιος έχει όρεξη και γνωρίζει, θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτος να έλεγε τη γνώμη του. Με έχουν κουράσει πολύ οι φλυαρίες των "πολυμαθών" πωλητών ή άλλων τελευταία...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:
εάν ακούς μόνον από τον υπολογιστή, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις καλύτερη λύση από τα ενεργά (ενεργά σημαίνει ότι έχουν μέσα τους ενισχυτές ) ηχεία της Fostex PM 0.4 που τα έχει το Πλαίσιο, περίπου στα 180 ευρώ.

Απλά τα συνδέεις στην έξοδο της κάρτας σου και καθάρισες. Καλό θα ήταν όμως εάν η κάρτα είναι της πλάκας να την αλλάξεις ή να πάρεις μία εξωτερική ... πχ. με μία EMU 0202 στα περίπου 100 ευρώ (που θα παίζει τον ρόλο dac και προενισχυτή) είσαι τζετ ....

Σύνολο 280 ευρώ και δεν θα πιστεύεις στα αυτιά σου ...

τα φλακ αρχεία είναι μη απωλεστικά και παίζουν το ίδιο καλά με τα cd σου ... και τα mp3 όμως στα 320 παίζουν εξαιρετικά ....

Πρωτα καλως ορισες στη παρεα μας...-bye-

Εχεις κανει πολλες ερωτησεις μαζι αλλα ας επικεντρωθουμε στην ουσια.

Ναι η ιδεα ενεργων μονιτορ ειναι πολυ καλη, καταλαβα οτι βασικα ακους απο τον υπολογιστη σου? Αν ναι τοτε IMHO πιστευω οτι απλα χρειαζεσαι και ενα dac...

Αυτα γι αρχη...