Αγορά Epson 3200 η 5900

pettakos

Senior Member
25 November 2006
342
Αθηνα
Προκειται να αγορασω ενα απο τα προαναφερθεντα μοντελα για χρηση home cinema.
Δεν εχω καταληξει σε οθονη η οποια θα ειναι motorized απο το ταβανι με προεντατηρες
σε αποσταση θεασης 4.2 μετρα απο τον προβολεα.
Ποσες ιντσες μου προτεινετε, μοντελα, εταιρειες και κοστος.

Re: Αγοαρ Epson 3200 η 5900

Μαλλον καταληγω στον 5900, ποια καλη ηλεκτροκινητη οθονη μου προτεινετε, μαλλον στις 120".

Απάντηση: Αγοαρ Epson 3200 η 5900

Καλημέρα.

Ο 3200 είναι παλιότερο μοντέλο από τον 5900. Έχοντας δει αρκετά τον 3200, μπορώ να σου πω, ότι είναι ένα μηχάνημα με αξιοπρεπέστατη εικόνα συνολικά, λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν όλα τα + και τα - της τεχνολογίας LCD. Το μενού του έχει πληθώρα ρυθμίσεων. Δυστυχώς, τον 5900 δεν τον έχω δει, αλλά, φαντάζομαι ότι δεν θα έχουν πειράξει κάτι στο software.

Το + του 3200 σε σχέση με τον 5900 είναι ότι διαθέτει οριζόντια και κάθετη μετακίνηση φακού, κάτι που καθιστά πιο εύκολη την τοποθέτησή του καθ' ύψος σε σχέση με την οθόνη.

Από φωτεινότητα τα μηχανήματα είναι σχεδόν μία η άλλη.

Τα + του 5900 είναι ότι φοράει πιο νέα πάνελς και είναι 3D.

Όσον αφορά τις ίντσες, θα πρότεινα να ανοίξεις παραπάνω από 120 ίντσες αν η προτίμησή σου αφορά κυρίως 2D υλικό και μέχρι 120 ίντσες αν προτιμάς κυρίως 3D.

Το 3D δεν με ενδιαφερει καθολου, το lens shift, επισης δεν με ενδιαφερει διοτι εχω ευελιξια τοποθετησης.
Ωραια με τις ιντσες, αξιοπρεπεις εως καλες λυσεις σε ηλεκτροκινητη με προεντατηρες, χωρις τηλεχειρισμο, εχω κανει προεγκατασταση.
Θα ηθελα τα φωτα σας.

Βοηθηστε με σας παρακαλω και σε ενα αλλο προβλημα που μαλλον εχω.
Εχω περασει ενα 20μετρο hdmi της equip με χαρακτηριστικα REAL HD HDMI AWM E139315-FS STYLE 20276 VW-1 80 30V.
Απο τον ενισχυτη μου ( Pioneer VSX-2020) προς μια μικρη sony που εβαλα για ελεγχο στην αλλη ακρη που θα μπει ο προβολεας, δεν κλειδωσε.
Απο το htpc κλειδωσε αλλα με αντιθετη φορα, απο το ps3 επισης δεν κλειδωσε δεν το δοκιμασα με αντιθετη φορα ουτε στο ps3 ουτε στον ενισχυτη διοτι ο τελευταιος δεν κουβαλιεται.
Για να μην μπω σε περιπετειες, τι λυσεις εχω?
Παιζει επισης ρολο η φορα του καλωδιου, αν και δεν το νομιζω? Κι οταν εννοω αντιθετη φορα, αυτο ηταν για δοκιμη στην πραξη φυσικα και δεν υλοποιειται διοτι δεν βγαινει το καλωδιο, ειναι περασμενο απο διαφορες μη προσβασιμες μεριες.Οι ακροδεκτες του ειναι και οι δυο αρσενικοι, δεν ξερω αν ειναι 1.3 η 1.4, πιθανως να μπορουμε να το διαλευκανουμε με τα ανωτερω χαρακτηριστικα.
Υπαρχουν repeaters η extenders, για να δω το φως το αληθινο

Απάντηση: Αγοαρ Epson 3200 η 5900

Όχι, η φορά του καλωδίου δεν παίζει ρόλο (και οι 2 πλευρές αρσενικές είναι στα HDMI).

Κλείδωσε με το PC, αλλά, όχι με άλλες συσκευές? Είσαι σίγουρος ότι δεν κλείδωνε διότι έδινες ανάλυση/refresh rate (Hz) που δεν υποστήριζε το πάνελ? Τι ανάλυση εγγενή έχει η Sony?

Είναι αλήθεια ότι 20 μέτρα είναι πολλά χωρίς ενίσχυση σήματος, όμως, δεν έχει λογική μια συσκευή να κλειδώνει και η άλλη όχι με σταθερές παραμέτρους.

Κάνε το εξής:

1. Δες την εγγενή ανάλυση της Sony.
2. Δώσε της σήμα που να υποστηρίζει το λειτουργικό της ώστε να το επεξεργαστεί και να το φέρει στο πάνελ.
3. Τσέκαρε τι ανάλυση και τι ρυθμό ανανέωσης έδωσες από το pc που κλείδωσε κανονικά και προσπάθησε να δώσεις την ίδια και από τις άλλες συσκευές.

Για τις οθόνες, δυστυχώς, δεν μπορώ να βοηθήσω διότι δεν έχω εμπειρία από ηλεκτρικές με προεντατήρες κ.λ.π. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου προτείνω κάποιες μάρκες που θεωρούνται καλές στον χώρο χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία και με κάθε επιφύλαξη. Πρώτα, όμως, πρέπει να αποφασίσεις διάσταση και budget.

Το υπεθεσα και εγω για τη φορα, παρολο που στη μια του ακρη λεει σε ενα χαρτακι use this side to connect monitor.
Αναλυση Sony 1366x768 απο την hdmi παιρνει μονο μεχρι 1080i

Budget οθονης 1000 ευρω διασταση μαλλον 120" .

Re: Απάντηση: Αγοαρ Epson 3200 η 5900

Είναι αλήθεια ότι 20 μέτρα είναι πολλά χωρίς ενίσχυση σήματος, όμως, δεν έχει λογική μια συσκευή να κλειδώνει και η άλλη όχι με σταθερές παραμέτρους.
Φυσικα και εχει λογικη.

Δεν ειναι μονο θεμα καλωδιου (τα 20 ειναι πολλα, οντως) αλλα και HDMI transmitters / receivers καθε συσκευης.

Δεν εχουν ολα τις ιδιες ''ανοχες''.

Όχι, η φορά του καλωδίου δεν παίζει ρόλο
Μην παιρνεις και όρκο. Παω στοιχημα οτι HiEnd καλώδια θα έχουν και φορα :p

Αν εχει φορα τοτε ειναι στη λαθος μερια δυστυχως. Θα κανω διαφορα set-ups να δω τι θα βγει.
Βασικα, αυτο πο με ενδιαφερει ειναι το σημα να φευγει απο τον ενισχυτη μου προς τον προβολεα με εισοδους διαφορες πηγες οπως τωρα η μια του εξοδος ειναι στην Panny.

Για τη φορα, για αστειο το ειπα (αν και ποτε δεν ξες...)

Για το κλειδωμα, ισως δεν διαβασα σωστα: Αν παντα ''φευγεις'' από τον ενισχυτη και μιλαμε για διαφορες στις πηγες που οδηγουν τον ενισχυτη, οντως δεν εχει λογική να κλειδωνει ή οχι αλλαζοντας συσκευη.

Στα μηκη αυτα παντως, μονο με δοκιμες βγαζεις ακρη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγοαρ Epson 3200 η 5900

Φυσικα και εχει λογικη.

Δεν ειναι μονο θεμα καλωδιου (τα 20 ειναι πολλα, οντως) αλλα και HDMI transmitters / receivers καθε συσκευης.

Συμφωνω. Σε ενα htpc με καρτα ati 4890 ειχα δωσει με δεκαμετρο hdmi σε εναν προβολεα epson tw9000 και κλειδωνε μεν, αλλα στα 60 hz ειχα spikes. Με το ιδιο καλωδιο σε αλλον προβολεα (benq w7000) στα 60 hz , δεν υπαρχουν spikes.
Δεν το γνωριζα ουτε εγω, αλλα το εμαθα στην πραξη, οτι μηχανημα απο μηχανημα, μπορει να παιξει ρολο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγοαρ Epson 3200 η 5900

Φυσικα και εχει λογικη.

Ευχαριστώ πολύ, δεν το ήξερα!!:smile:-bye-

Μην παιρνεις και όρκο. Παω στοιχημα οτι HiEnd καλώδια θα έχουν και φορα :p

:flipout::flipout:

άτιμα ρεύματα...

Απάντηση: Re: Αγοαρ Epson 3200 η 5900

Αναλυση Sony 1366x768 απο την hdmi παιρνει μονο μεχρι 1080i

Budget οθονης 1000 ευρω διασταση μαλλον 120" .

Δώσε ανάλυση 1280χ720 60Hz από τις συσκευές σου. Για να το κάνεις αυτό στο PS πρέπει πρώτα να συνδεθείς με μία συσκευή που δέχεται 1080i και να την αλλάξεις χειροκίνητα ώστε να την κρατήσει.

Πολλές φορές, οι AV ενισχυτές σε θέματα κλειδωμάτων κάνουν ''νούμερα''. Τσέκαρε τη σύνδεση με στάνταρντ ανάλυση (1280χ720) παρακάμπτοντας τον ενισχυτή. Το κακό είναι ότι αν δεν διαθέτεις συσκευή 1080 ανάλυσης για δοκιμές, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις δυνατότητες του καλωδίου (ο προβολέας που θέλεις έχει ανάλυση 1920χ1080).

Αφου ηλεκτρικα ειναι το ιδιο, το μεγεθος του αρσενικου βυσματος και στις δυο ακρες το ιδιο, ειναι πιθανον να εχουν διαφορα στους ακροδεκτες?
Δηλαδη συζηταμε για πολικοτητα η οχι?

Στον 2020 ενισχυτή, έχεις το video processing on ή off; Δοκίμασε να το βάλεις στο off. Κάποια προβληματάκια είχα και εγώ στις αρχές με το αδελφάκι του LX53, μέχρι που το έβαλα off.