ΑΓΟΡΑ EPSON EH-TW6600

GKAR

New member
6 October 2014
7
Καλησπέρα σε όλους,

Μετά από αναζήτηση έχω καταλήξει στον συγκεκριμένο προβολέα.
http://www.epson.gr/gr/el/viewcon/corporatesite/products/mainunits/overview/13979

Ο προβολέας θα τοποθετηθεί σε lift, σε απόσταση 4.8 m. από την οθόνη (100 ιντσών)
ενώ από την ίδια απόσταση θα γίνεται και η θέαση.

Από ότι καταλαβαίνω πρόκειται για τον 6100 με την προσθήκη lens shift χωρίς ιδιαίτερες
καινοτομίες σε σχέση με αυτόν.

Δεν ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για την χρήση του ως κινηματογραφικό προβολέα δηλαδή
με ενδιαφέρει τόσο η τηλεόραση ( ποδόσφαιρο κλπ) όσο και παιχνίδια (ps και xbox).

Συμφορουμίτες τα φώτα σας....

Εντύπωση μου κάνει ότι έχει παρόμοια έως ελάχιστα ακριβότερη τιμή από τον 7200. Ίσως αξίζει λιγο παραπάνω ψάξιμο στις μεταξύ τους διαφορές.

Βλεποντας τα δηλωμένα ονομαστικά specs έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα σε σχέση με τον 7200 αλλά σχεδόν τη μισή αντίθεση. Προσωπικά μάλλον τον 7200 θα προτιμούσα αλλά ψάξει και κανένα review και δες τους αν μπορείς από κοντά (όχι ότι θα καταλάβεις και τίποτα αν τα μηχανήματα είναι ακαλιμπράριστα και δε γίνει Α-Β η σύγκριση)

Όντας νέος κάτοχος του 7200 από τον οποίο έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος θα σε συμβούλευα να προχωρήσεις στην αγορά του παρά να περιμένεις τον 6600 ο οποίος είναι άγνωστο ακόμα το πότε θα έρθει στην Ελλάδα. Οι διαφορές τους είναι πολύ μικρές και η τιμή τους σχεδόν η ίδια. Η επόμενη επιλογή μετά είναι ο 9200 που σίγουρα είναι μία κλάση παραπάνω αλλά ανεβαίνει ακόμα περισσότερο το bugdet και γιαυτό και εγώ δεν προχώρησα στην αγορά του. ΔΕν ξέρω βέβαια αν το 6600 θα έχει 2 ζευγάρια 3D μέσα ή ένα όπως ο 7200 γιατί πρέπει να υπολογίσεις ότι το κάθε ζευγάρι γυαλιά κοστίζει περίπου 90 ευρώ - το αναφέρω γιατί η διαφορά τιμή ανάμεσα στους 2 μπορεί να οφείλεται σε αυτό.

Κατ´αρχήν σας ευχαριστω όλους για τον χρόνο που διαθέσατε για να μου απαντήσετε.

* κ. Χατζηγεωργίου

Το ερώτημα μου είναι αν ο εν λόγω προβολέας θα καλύψει ικανοποιητικά τις παραπάνω
απαιτήσεις δηλαδή ταινίες, τηλεόραση και videogames από τα 4.8 μέτρα στις 100 ίντσες.
Επιπλέον αν γνωρίζετε κάτι που κατά τη γνώμη σας υπάρχει στα λεφτά που προτίθεμαι να
δώσω που να μπορεί να το καλύψει ικανοποητικότερα ή αν υπάρχει κάποια πληροφορία
για κάποιο μοντέλο που πρόκειται να βγεί και αξίζει τον κόπο για το περιμένει κανείς.

* Panoramix

Γιατί σου προκαλεί εντύπωση η τιμή του;
Toν περίμενες ακριβότερο ή φθηνότερο σε σχέση με τον 7200;
Έχει σχεδόν την μισή αντίθεση από αυτόν, το οποίο λογικά
από τα πολύ λίγα που γνωρίζω θα τον κάνει να υστερεί σε ταινίες αναφορικά με
την απόδοση του μαύρου. Απ την άλλη η μεγαλύτερή του φωτεινότητα θα ευνοεί τόσο
την προβολή στο τηλεοπτικό πεδίο όσο και στα videogames.

* drosias79

Aπ´ότι βλέπω ήδη διατίθεται από κάποια καταστήματα ενώ κατά τη γνώμη μου αν οι
διαφορές είναι τόσο μικρές αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά απ´την αγορά του 7200
καθώς ως νεότερο μοντέλο ο 6600 θα πρέπει να έχει πολύ καλύτερη μεταπωλητική
αξία. Τέλος από ότι είδα και αυτός διατείθεται με ένα ζευγάρι γυαλιά.

GKAR η επιλογή σου πρέπει να κάνει αποκλειστικά με το τι εξυπηρετεί εσένα. Για μένα για παραδειγμα το μεγαλύτερο contrast είναι σημαντικότερο από την μικρότερη φωτεινότητα. Αν όμως εσύ σκοπέυεις να τον εγκαταστήσεις σε φωτεινό μέρος τότε ο 6600 είναι καλύτερη επιλογή. Όλα είναι υποκειμενικά και ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Πάντως, συμβουλευτικά σου λέω ότι μπορεί να υπάρχει στο skroutz αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και απόθεμα σε κάποιο μαγαζί. Και ο 8100 υπάρχει στο skroutz όμως δεν θα τον βρεις πουθενά. Πρέπει να πάρεις στα μαζαγιά και να ρωτήσεις πότε θα παραλάβουν αν και το πιθανότερο είναι να σου πουν να δώσεις προκαταβολή για να γίνει η παραγγελία. Για ό,τι άλλο χρειαστείς στη διαθεσή σου. Και τα 2 μοντέλα που βλέπεις έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά.

GKAR η επιλογή σου πρέπει να κάνει αποκλειστικά με το τι εξυπηρετεί εσένα. Για μένα για παραδειγμα το μεγαλύτερο contrast είναι σημαντικότερο από την μικρότερη φωτεινότητα. Αν όμως εσύ σκοπέυεις να τον εγκαταστήσεις σε φωτεινό μέρος τότε ο 6600 είναι καλύτερη επιλογή. Όλα είναι υποκειμενικά και ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Πάντως, συμβουλευτικά σου λέω ότι μπορεί να υπάρχει στο skroutz αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και απόθεμα σε κάποιο μαγαζί. Και ο 8100 υπάρχει στο skroutz όμως δεν θα τον βρεις πουθενά. Πρέπει να πάρεις στα μαζαγιά και να ρωτήσεις πότε θα παραλάβουν αν και το πιθανότερο είναι να σου πουν να δώσεις προκαταβολή για να γίνει η παραγγελία. Για ό,τι άλλο χρειαστείς στη διαθεσή σου. Και τα 2 μοντέλα που βλέπεις έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά.

Drosias 79 Σ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα πάρω να ρωτήσω.

Ο χώρος μου εχει περίπου τις ίδιες προδιαγραφές/απαιτήσεις: προβολή απο 5m για 107 ίντσες, 16:9. Δεν θέλω να πάω σε πολύ ακριβή λύση, πρώτος προβολέας γαρ, το ταβάνι μου ήταν τα 1200 , αλλά αν εχω ψάξει σωστά, μάλλον είμαι εκτός. Μονόδρομος ο 3200, ή οφείλω να ανέβω προς 6100/6600; Παρακαλώ προτείνετε εναλλακτικές... Dlp?

O 3200 είναι παλιό μοντέλο και δύσκολα θα τον βρεις σε κάποιο μαγαζί. Αν όμως τον βρεις τον συστήνω. Ο 6100 έχει για μένα ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα: δεν έχει lens shift. στα χρήματα αυτά προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο. Ο 6600 είναι εντελώς καινούργιο μοντέλο και δεν μπορώ να σου πω μία άποψη από τα χαρακτηριστικά του όμως ναι είναι πολύ καλός και είναι ο πρώτος της σειράς 6000 που έχει lens shift. Μπορείς να δεις και τον 7200.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

https://www.avforums.com/review/epson-eh-tw6600w-3lcd-projector-review.10734

Τον θαβει λιγακι και μαλλον δικαιολογημενα. Γιατι να παρει καποιος τον 6600 που στην Ελλαδα αρχιζει στα 1820 οταν μπορει να παρει τον 7200 στα 1600 η τον 9200 στα 2150. Η ακομα καλυτερα τον Sony HW40ES που σε ολο τον κοσμο πινουν νερο στο ονομα του στα 2300.

Μαλλον το ασυρματο βγαινει πανακριβο. Ομως υπαρχουν και λυσεις με >= 50 για ασυρματο εαν καποιος ενδιαφερεται μονο για ταινιες και οχι να βγαλει το PC στον προβολεα(οχι ακομα τουλαχιστον). Επισης απο οτι φαινεται δεν βγαζει καλυτερη εικονα(ουτε χρωμα ουτε contrast) απο του φθηνους DLP (Benq, Optoma κλπ). Αναρωτιεμαι τι σκεφτοταν η Epson οταν τον εβγαζε?

Last edited:
O 3200 είναι παλιό μοντέλο και δύσκολα θα τον βρεις σε κάποιο μαγαζί. Αν όμως τον βρεις τον συστήνω. Ο 6100 έχει για μένα ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα: δεν έχει lens shift. στα χρήματα αυτά προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο. Ο 6600 είναι εντελώς καινούργιο μοντέλο και δεν μπορώ να σου πω μία άποψη από τα χαρακτηριστικά του όμως ναι είναι πολύ καλός και είναι ο πρώτος της σειράς 6000 που έχει lens shift. Μπορείς να δεις και τον 7200.
Ευχαριστώ πολυ drosias79, ο 7200 ειναι όντως μια επιλογή που έπρεπε να είχα συνυπολογίσει. Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τροπο κτήσης; Κάλεσα σήμερα δυο γνωστά Ελληνικά καταστήματα και είμαι στο "περίμενε¨. Κάτι τρέχει με τους epson?

Επειδή το έχω ψάξει αρκετά το θέμα έχω καταλήξει ότι πολύ λίγα μαγαζιά πλέον έχουν στοκ σε τόσο ακριβά μηχανήματα και δικαιολογημένα αν αναλογιστεί κανείς την πεσμένη αγορά και ειδικότερα σε τόσο ακριβά μηχανήματα που θα έχουν και λιγότερο αγοραστικό κοινό. Μοντέλα όπως ο benq 1070 σίγουρα θα υπάρχουν σε απόθεμα σε πολλά μαγαζιά. Εγώ αρχικά ήθελα τον 8100 αλλά δεν υπήρχε σε απόθεμα σε κανένα μαγαζί. Για τον 7200 μπορώ να σου δώσω πληροφορίες αλλά θα προτιμούσα σε p.m. για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση σε κάποιο μαγαζί μέσω του avclub.

Συγνωμη ,λαθος,του 9100 ηθελα να γραψω ( δαιμων τυπογραφειου )

Κωστα ο 9100 ειναι ιδιος με τον 8100 η διαφορα τους ειναι στο χρωμα (μαυρος 9100 ασπρος 8100) και στο γεγονος οτι ο 9100 εχει δυο ζευγαρια γυαλια

Σου παραθέτω τα reviews του Μανώλη Καστρούνη για τους εν λόγω προβολείς:
http://www.perfectimage.gr/2012/11/26/epson-eh-tw9100w/
http://www.perfectimage.gr/2014/03/04/epson-eh-tw9200-full-review/

Προσωπική μου γνώμη είναι να μην μπεις καν στο κόπο να συγκρίνεις τα 2 αυτά μοντέλα και να πάρεις τον 9200. Η διαφορά τιμής είναι ασήμαντη άσε που δεν νομίζω ότι θα βρεις τον 9100 κάπου καθώτι είναι περσινό μοντέλο. Όπως επίσης, επειδή το έχω ψάξει αρκετά δεν θα βρεις πουθενά και τον 8100. Ο 9200 επειδη´τον έχω δει Live είναι πραγματικά απίστευτος και στον συστήνω ανεπιφύλακτα. Υπάρχουν μαγαζιά που τν έχουν demo κια μπορείς να τον δεις να παίζει για να κρίνεις. Μπορώ να σου πω απλά προτιμώ να το κάνω σε p.m. για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση σε κάποιο μαγαζί. Επίσης, διάβασα σήμερα το θέμα που άνοιξε o vas_papavas σχετικά με την παρουσίαση του νέου 6600 σε μαγαζί στις 31/10. Αξίζει το κόπο να πας να τον δεις και να πάρεις μία ιδέα. Εγώ προσωπικά δεν θα τον αγόραζα - αλλά αυτό πάντα είναι η προσωπική μου γνώμη - γιατί και πάλι η διαφορά από τον 9200 δεν είναι μεγάλη. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στη διάθεσή σου.

Φιλε Drosias, μια και εισαι πολυ ψαγμενος , σε παρακαλω αν γνωριζεις διαφορες του Epson 8100 και του 9200 ?