Αγορά EPSON TW-2000 ή SANYO Z2000 ???

tromb1

AVClub Addicted Member
26 September 2007
1,354
Καλησπερα Παιδιά,
Ένας οικογενειακος μου φιλος θελει να αγορασει εντος της επομενης εβδομαδας ενα απο τους δυο παραπανω προβολεις .
Εχει κατασταλαξει σε LCD καθότι βλέπει Rainbow σε παρα πολλους DLP, και θέλει κατι που να εχει καλυτερη αποδοση/τιμη σε LCD στα 1080p...:grandpa:

Αναμεσα σε Epson ΤW-2000 και SANYO Z2000 ΠΟΙΟΝ προτεινετε να αγορασει και γιατί ???
Αναφερετε 2-3 αξιολογα επιχειρηματα υπερ του ενος ή του αλλου...

Ο χωρος ειναι 3 μετρα πλατος και 4,90 μετρα μηκος και θα προβαλει σε πανι 16:9 ηλεκτροκινητο με πλατος 2,40 μετρα, ενώ η αποσταση θεασης θα ειναι περιπου στα 4 με 4,40 μετρα.... Την εγκατασταση και τις ρυθμισεις θα τα κανουμε μαζι, οποτε λαβετε υποψη και το γεγονος ότι θα πρεπει να παιζει σχετικα καλα ''out of the box" και να ΜΗΝ χρειαζεται πολυ δύσκολο καλιμπράρισμα....

Σας ευχαριστώ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ εκ μερους του! -bye-

Last edited:
Η προσφορα με το Ps3 ειναι πολυ καλη αν και εχω την εντυπωση οτι ο επσον ειναι ελαφρα καλυτερος σαν προβολεας λογω καλυτερου μαυρου και 3ετους εγγυησεως.

Φίλε tromb 1 όπως θα είδες ήδη εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=24839

Διοργανώνουμε μια παρουσίαση αποκλειστικά για τα μέλη μας και την Παρασκευή θα ανακοινώσω και κάποια ειδική προσφορά που θα γίνει για εμάς.

Λίγη υπομονή λοιπόν μέχρι την Παρασκευή.

Tρεχει (;) προσφορα για τον SANYO μαζι με PS3(40GB) ...

Όντως "τρέχει" η παραπάνω προσφορά, απλά καλό είναι να επισημάνουμε ότι δεν αποτελεί προσφορά κάποιου συγκεκριμένου καταστήματος, αλλά της αντιπροσωπείας.

Οπότε, το παραπάνω σετάκι προβολέα & PS3 μπορεί να αγοραστεί από οποιοδήποτε κατάστημα που συνεργάζεται με την αντιπροσωπεία της Sanyo.

Ισχύει για τον μαύρο Z2000 και το σετ έχει χρόνο παράδοσης περίπου 1 μήνα.

μέχρι τις 92 ίντσες ο Epson είναι αρκετά καλός, προσωπικά όμως ανάμεσα στους δυο θα επέλεγα Sanyo λόγο της ευκρίνειας και της ποιότητας κατασκευής του.

Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τις μεχρι τωρα απαντησεις σας ! -bye-

Αυτο για την προσφορα του Sanyo με το PS3 ΔΕΝ το ηξερα, ωστόσο ομως, ΔΕΝ θεωρω ότι ειναι κατι το οποίο θα με εκανε να κατασταλαξω υπερ του SANYO αν τελικά αποδειχτεί ότι ο Epson ειναι καλύτερος σαν προβολέας....:grandpa:

@Κώστα Παπαγεωργίου

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφοριες και για το λινκ του thread, το οποίο έχω αρχισει να διαβαζω με ΜΑΝΙΑ! :BDGBGDB55:
Δυστυχως βρισκομαι εκτος Αθηνων και ΔΕΝ μπορω να παρακολουθησω την παρουσιαση απο κοντα... :frown:
Ωστόσο, θα περιμενω ΑΝΥΠΟΜΟΝΑ μεχρι την Παρασκευή για να ανακοινωσεις μια καλή προσφορά για τον Epson....
Tα λεμε...:operator:

Last edited:
αυτο που θα πρεπει να περιμενεις πιο ανυπομονα φιλε ειναι τις εντυπωσεις απο το συγκριτικο του Σαββατου πριν αποφασισεις.-bye-

Απάντηση: Re: Αγορά EPSON TW-2000 ή SANYO Z2000 ???

αυτο που θα πρεπει να περιμενεις πιο ανυπομονα φιλε ειναι τις εντυπωσεις απο το συγκριτικο του Σαββατου πριν αποφασισεις.-bye-
+1

Ξερει κανεις την τιμη για την προσφορα του sanyo με το ps3 ?

Απο ότι βλεπω σε ξενα φορουμς ο SANYO ειναι λιγο καλυτερος απο τον Epson, και πιο ευκρινης, ποιο τρισδιαστατος στην εικονα, και με πιο ακριβεις χρωματικες αποχρωσεις.... Φερνει λιγο προς DLP (αλλα χωρις το rainbow...)

Στα αρνητικά του συγκαταλεγεται ότι εχει λιγο χειροτερο μαυρο απο τον Επσον και ότι θελει πολύ ακριβεις ρυθμισεις "out of the box" απο επαγγελματια για να αποδωσει τα μεγιστα....

Τελος, εχει αυτοματο συστημα καθαρισμου των πανελς σε περιπτωση που μπει μεσα σκονη ( το οποιο ειναι αποκλειστικοτητα της SANYO)....
Επισης εχει αυτοματο κλειστρο μπροστα απο το φακο που τον προστατευει οταν ειναι κλειστος και ΟΧΙ ενα απλο πλαστικό καπακι όπως ο Epson (κατι ΠΟΛΥ χρησιμο αν ο προβολεας ειναι κρεμασμενος στο ταβανι για παραδειγμα)...

Θα περιμενω και το συγκριτικό του Σαββατου για να δω την ΑΜΕΣΗ αντιπαραθεσή του με τον Epson, και ΑΝ οι διαφορες ειναι μικρες, θα τον προτιμησω λογω τιμης κιολας (πακετο με PS3 ) !!! :a0210:

Πιστεύω ότι όποιον και να πάρεις από τους 2 θα είσαι απόλυτα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος με την αγορά σου. Ηταν και οι 2 μέσα στις επιλογές μου, πριν καταλήξω τελικά στον Epson. Κατέληξα στον TW2000 περισσσότερο λόγω της φωτεινότητάς του και λόγω των 3 χρόνων εγγύηση που δίνει η αντιπροσωπεία σε μηχανικά μέρη και λάμπα, κάτι που δεν το κάνει καμιά άλλη εταιρία. Ομως πιστεύω ότι ο Sanyo, από όσα reviews διαβάζω, πρέπει να είναι ένα κλικ πιο ευκρινής σε σχέση με τον Epson.

Re: Απάντηση: Αγορά EPSON TW-2000 ή SANYO Z2000 ???

Ομως πιστεύω ότι ο Sanyo, από όσα reviews διαβάζω, πρέπει να είναι ένα κλικ πιο ευκρινής σε σχέση με τον Epson.

Αυτο δεν ειναι απαραιτητα και καλο ισως ουτε και σωστο.

Re: Απάντηση: Αγορά EPSON TW-2000 ή SANYO Z2000 ???

Πιστεύω ότι όποιον και να πάρεις από τους 2 θα είσαι απόλυτα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος με την αγορά σου. Ηταν και οι 2 μέσα στις επιλογές μου, πριν καταλήξω τελικά στον Epson. Κατέληξα στον TW2000 περισσσότερο λόγω της φωτεινότητάς του και λόγω των 3 χρόνων εγγύηση που δίνει η αντιπροσωπεία σε μηχανικά μέρη και λάμπα, κάτι που δεν το κάνει καμιά άλλη εταιρία. Ομως πιστεύω ότι ο Sanyo, από όσα reviews διαβάζω, πρέπει να είναι ένα κλικ πιο ευκρινής σε σχέση με τον Epson.
Πάνο, επειδή ΔΕΝ εχω δει ΚΑΝΕΝΑΝ απο τους δυο προβολεις απο κοντά, θελω να σε ρωτησω αν ειναι ΟΝΤΩΣ πιο φωτεινός ο Epson στην πραγματικότητα απο τον SANYO και ΟΧΙ μονο στα χαρτιά που γραφει ότι έχει πιο πολλα ANSI lumens....

Επιπλέον, σίγουρα η εγγυηση της Epson ειναι δελεαστική, αλλά και η SANYO σαν εταιρια δεν παει πισω απο θεμα service... Και μαλλον και η ποιοτητα κατασκευης του sanyo πρεπει να ειναι ενα κλικ καλυτερη απο τον Epson....

Αυτα τα λεω ΜΟΝΟ με βαση την εμπειρια μου που εχω απο τον TW-700 και τον Sanyo Z4.... ΤΑ καινουργια αυτα μοντελα ΔΕΝ τα εχω δει καθολου και ούτε και μπορω γιατι ειμαι εκτος Αθηνων... :smash:

Υ.Γ. Σε μια οθονη 110'' απο αποσταση 4 μετρων περιπου, ΠΟΙΟΣ απο τους δυο πιστευετε ότι θα βγαλει καλυτερη εικονα και πιο ευκρινης, σε ενα ημιφωτισμενο δωματιο ???

Last edited:
Χαίρετε.

Και εγώ είμαι μεταξύ των Epson EMP-TW2000, Sanyo Z2000 και Panasonic PT-AE2000U. Μετά από σχετική έρευνα, κατά πάσα πιθανότητα, θα επιλέξω τον Epson.

Σχετικό review που συγκρίνει τον Epson με το Sanyo υπάρχει εδώ. Ίσως σε βοηθήσει.

Σημείωση: Ο Epson EMP-TW2000 λανσάρεται ως "Home ή Pro Cinema 1080UB" στην Αμερική οπότε μην σας μπερδέψει το όνομα στο review.

Last edited:
Εγώ έχω κλείσει πάντως προς τον Epson TW2000. Ο μόνος λόγος παράτασης της παραγελίας μου είναι η έστω και μικρή πτώση της τιμής του! Αυτή τη στιγμή η καλύτερη τιμή είναι περίπου στα δύο χιλιάρικα! Θα πέσει λέτε μέχρι τα Χριστούγεννα;