Αγορά εξωτερικού σκληρού για τον DM800

nsidir

Established Member
12 March 2008
193
Ξάνθη
Παιδια σκέφτομαι να πω στον Άγιο Βασίλη να μου φέρει αυτόν τον σκληρό από το eshop (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303912) . Θα ήθελα την γνώμη σας αν συμφωνείτε με την επιλογή του.

Υ.Γ. Θα τονίσω στον Άγιο Βασίλη να μην μου φέρει ελαφάκι :antlers:.

Αν αντέχεις...τα 166 ευρώ και χρειάζεσαι ...1 Τέρα(ς) για εγγραφή, τοτε δείχνει καλός και μαλιστα έχοντας 3 διαφορετικούς τρόπους συνδεσης δεν θα πάει χαμένος έτσι κι αλλιώς.....

Προσωπική μου άποψη:
Το 1ΤΒ είναι υπερβολικά μεγάλο μέγεθος για χρήση σε Dreambox, εκτός αν έχεις στο μυαλό σου να φτιάξεις μια πραγματικά τεράστια συλλογή ταινιών, φωτογραφιών και MP3. Ο δίσκος θα φορμαριστεί από τον δέκτη σε linux file system (ext3) και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε PC.
Το ζητούμενο για σένα είναι η υποδοχή e-sata στον εξ. σκληρό οπότε και με έναν 500άρη, κάνεις πολύ άνετα την δουλειά σου.

Με τις HD ταινίες και τα μεγεθη που έχουν, αν θες να κάνεις μια στοιχειώδη ταινιοθήκη, καθώς και της προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο, νομίζω ότι θα είναι μια χωρητικότητα με βάθος χρόνου.

Με τις HD ταινίες και τα μεγεθη που έχουν, αν θες να κάνεις μια στοιχειώδη ταινιοθήκη, καθώς και της προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο, νομίζω ότι θα είναι μια χωρητικότητα με βάθος χρόνου.

Ναι αυτο ειναι Αληθεια!!!

Και τωρα εδω που τα λεμε μηπως ξερετε τι μορφες βιντεο παιζει ο media player γιατι δεν μου τα παιζει ολα τα βιντεο!!!
-bye-

Re: Απάντηση: Αγορά εξωτερικού σκληρού για τον DM800

Προσωπική μου άποψη:
Το 1ΤΒ είναι υπερβολικά μεγάλο μέγεθος για χρήση σε Dreambox, εκτός αν έχεις στο μυαλό σου να φτιάξεις μια πραγματικά τεράστια συλλογή ταινιών, φωτογραφιών και MP3. Ο δίσκος θα φορμαριστεί από τον δέκτη σε linux file system (ext3) και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε PC.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε PC.
Αρκεί το pc να έχει λειτουργικό linux ή αν έχει windows να εγκαταστήσει το explore2fs το οποίο βλέπει linux partitions.

http://www.chrysocome.net/explore2fs

Συμφωνώ μαζί σου. Κι εγώ έτσι βλέπω τους δίσκους στο PC. (DM7020 & Egreat 31B)
Το ανέφερα με την έννοια ότι περιορίζεται σημαντικά η χρήση του εξωτερικού σκληρού σαν μεταφερόμενο μέσο αποθήκευσης. Εγώ τον δικό μου τον χρησιμοποιώ και εκτός σπιτιού. (βλέπε .mkv)

Έχεις δίκιο. Για "γενική" χρήση έχει περιορισμούς, κυρίως αν μεταφέρει αρχεία σε H/Y τρίτων. Αν είναι για "προσωπική" χρήση δεν θα έχει πρόβλημα.

Το θέμα ειναι η χρηση που κάνει ο καθένας...
Εγω έχω βαλει δισκο 250GB στον 800αρη και μέχρι τώρα δεν έχω γεμίσει ποτέ πάνω απο 40GB! Βασικά τον χρησιμοποιώ για να παίρνω snapshots, μία φορά μου χρειάστηκε για timeshift και δυο φορές έγραψα υπόλοιπα εκπομπών γιατι νύσταζα και τα ειδα την επόμενη μέρα! Και με 80αρη καλυπτόμουν άνετα μάλλον, για ταινίες hd ...υπάρχουν και καλύτερες πηγές...

Ο λόγος που ανέφερα το συγκεκριμένο σκληρό είναι ο καλός λόγος χωριτικότητας/τιμη που νομίζω ότι έχει