Αγορα f7000η f8000η w905 σε αποσταση 3 μετρα

music_lover

Senior Member
5 November 2007
412
Καλησπερα, φιλος θελει να αγορασει μια απο τις αναφερομενες στο θεμα τηλεορασεις. Το προβλημα του ειναι πως δεν ξερει να διαλεξει το σωστο μεγεθος. Οι συγκεκριμενες tv βγαινουν σε 46 και 55. Ποιο ειναι το ιδανικο μεγεθος σε αυτην την αποσταση? Εγω του ειπα να παει σε χαμηλοτερο μοντελο πχ 50f6500 ωστε να συνδιαδει σωστο μεγεθος και value for money τιμη, αλλα εχει φαει κολλημα με τις συγκεκριμενες. Επισης αξιζει η διαφορα τιμης πχ της f7000 με την f6500 η θα πεταξει αδικα τα λεφτα του? Το παιδι δεν εχει ιντερνετ, μας παρακολουθει μεσω εμου. Θα βλεπει κυριως ταινιες και τηλεοπτικο,50-50 Ευχαριστω :)

Για 3 μέτρα 46" είναι μικρή για θέαση HD και πολύ μικρή για θέαση 3D. Για θέαση "ποιοτικών" προγραμμάτων όπως "Πρωινό μου" , "Βαλς με 12 θεούς" , "Κλεμμένα όνειρα" κτλ. επαρκεί και 46".

Last edited:
Με δεδομενο πως θα παιζει ισαξια και hd περιεχομενο, προτεινεται η αγορα της 55αρας η της 50αρας? Εδω γενναται και το ερωτημα, τα 500 ευρω παραπανω της 55αρας σε σχεση με την 46αρα η την 50αρα αξιζουν την διαφορα τους?

Συνεπως η προταση σου ειναι f7000 η f8000 η w905 στις 55 ιντζες. Εν τω μεταξυ,ενα παραξενο πραμα, ενω οι μετρησεις δειχνουν πως f6500 και f7000 εχουν ιδιο μαυρο, στο ματι η f7000 και ανω δειχνουν καλυτερες στο μαυρο..

Κατι τελευταιο, επειδη εχει θεμα με το επιπλο, σε μηκος ποσο ειναι μια 55αρα?

Η πρόταση μου είναι να πάρει όσο μεγαλύτερη τηλεόραση μπορεί , το ποιο μοντέλο θα είναι το θεωρώ δευτερεύον εφόσον όλες οι παραπάνω τηλεοράσεις δεν έχουν και μεγάλες διαφορές.

Αν συγκρίνουμε το ίδιο μέγεθος η F6500 είναι ένα κλικ πιο κάτω σε εικόνα , αν όμως συγκρίνουμε ότι χρηματικά με τα λεφτά της 46W905 αγοράζεις την 55F6500 τότε η δεύτερη είναι πολλά κλικ παραπάνω. Άσε που σου μένουν και ρέστα για ένα home cinema.

για την απόσταση των 3μ εγώ αγόρασα πρόσφατα την W905 και ειμαι υπερευχαριστημένος.

Εχω την 55F8000 20 μερες και μπορω να πω οτι επιτελους βλεπω σωστα.Αλλο επιπεδο.Αγορασε την αμεσα.

Απο οτι φαίνεται,τα όρια είναι διαφορετικά για τον καθένα. Σίγουρα the bigger the better που λένε και οι Αμερικανοί αλλά ας υποθέσουμε είσαι στα 3 μέτρα και με 46άρα,ε μετακινήσου ένα μέτρο μπροστά σε μια πολυθρόνα και τσουπ,έκανες την 46αρα ιδανική. Άλλωστε οι καναπέδες όλων έχουν ελάχιστη και μέγιστη απόσταση θέασης,πχ απο 2 μέχρι 3 μέτρα ανάλογα σε ποιό κομμάτι του κανανέ κάθεσαι.

Προφανώς έχεις πάρει την απόφασή σου αλλά ψάχνεις για "συνενόχους". Αδερφέ, πάρε αυτή που σου γυάλισε και μην το ψάχνεις άλλο. Σε βλέπω αποφασισμένο.

στα 3 μετρα καλυτερα 55''.
μετα από λιγο καιρο που το ματι θα συνηθισει την 46αρα ισως να φανταζει και μικρη, που σιγουρα δεν είναι.

Ειναι για φιλο παιδες και μαλιστα αγχωδη μεχρι εκει που δεν παιρνει! Καθε λιγο μου λεει γραψε αυτο,γραψε εκεινο χα,χα.

Απορω γιατι οι εταιριες δεν βγαζουν τα κορυφαια μοντελα τους στις 50 ιντζες..

φιλε μου περσι πηρα την 46es8000 και φετος ηθελα την 55f8000 πεταμενα λεφτα δεν θεωρεις την αγορα μιας 7 η 8 χιλιαδες εναντι της 6500 σαφως κατι παραπανω εχουν οπως η καλυτερη αποδοση σε sd αλλα σε ταινιες οποια και να παρει το clouding θα του σπασει τα νευρα απο οπιοδηποτε μοντελο στο λεω γιατι δεν ξερω αν το παιδι εχει δει edge led σε σκοτεινο χωρο.Οσοι δεν εχουν προβλημα με clouding μαλλον την εχουν γυρισμενη σε τυπικο η δυναμικη οπου εκει η τηλεοραση εφαρμοζει την δυναμικη αντιθεση.Αλλα πανελ εχουν περισσοτερο και αλλα λιγοτερο εκει δεν εχει σημασια τι πανελ θα χεις ολα τα σαρωνει το clouding και ενα ακομα με τις 7 και 8 χιλιαδες ειναι οι αλχημιες του οπισθιου φωτισμου στην μεταβαση απο σκουρα σε ανοιχτα πλανα συννεφιαζει το πανελ

Απο οτι φαίνεται,τα όρια είναι διαφορετικά για τον καθένα. Σίγουρα the bigger the better που λένε και οι Αμερικανοί αλλά ας υποθέσουμε είσαι στα 3 μέτρα και με 46άρα,ε μετακινήσου ένα μέτρο μπροστά σε μια πολυθρόνα και τσουπ,έκανες την 46αρα ιδανική. Άλλωστε οι καναπέδες όλων έχουν ελάχιστη και μέγιστη απόσταση θέασης,πχ απο 2 μέχρι 3 μέτρα ανάλογα σε ποιό κομμάτι του κανανέ κάθεσαι.

Ο καθένας έχει την άποψη του αλλά επειδή είχα και 46" και 50" και 55" λέω στον φίλο σου ότι αν θέλει να βλέπει ταινίες και 3D ας πάρει 55" , αλλιώς στην αρχή θα κουνάει τους καναπέδες και του χρόνου θα ψάχνει πάλι για τηλεόραση.

Αν δεν βλέπει τόσο ταινίες αλλά την θέλει κυρίως για τηλεοπτικό και 46" του κάνει από τα 3 μέτρα.

Ευχαριστουμε πολυ παιδια, οι αποψεις σας μας ανοιγουν τα ματια :) Περναει απο το μυαλο μου να του προτεινω μια plasma ωστε να αποφυγει τα προβληματα με clouding και να μην λεει μετα τοσα λεφτα εδωσα,επειδη ξερω οτι σε οριςμενες περιπτωςεις ειναι ενοχλητικο, μετα θα λεει γιατι συμβαινει αυτο, να την αλλαξουμε με αλλη κτλ. Επειδη ομως δεν ξερει και πολλα και δεν εχει υπομονη αντε να του πω τωρα στρωσε την plasma,μην παιζεις πολυ τηλεοπτικο στο ιδιο καναλι και τα σχετικα..μπλεξιμο για μενα. Ας παρει μια led να τελειωνουμε με την γνωση οτι ολες μα ολες πασχουν και δεν υπαρχει η τελεια τηλεοραση. Για την αποσταση, θα τον αφησω να τις δει διπλα-διπλα και ας διαλεξει με το ματι του. Εγω, οπως και εσεις θα επαιρνα την μεγαλυτερη.

οταν στα 3 μετρα βλεπει κανεις ανετα ταινίες σε πανί 80"-100" καταλαβάινουμε αντίστοιχα οτι ψάχνουμε για τηλεόραση με όσο μεγαλύτερη διάσταση μπορούμε. 55" το ελάχιστο, αν δεν είναι και πολύ φωτεινες οι συνθήκες αξίζουν οι 60"+ πλάσμα.

οπως εγραψε και ο Γιαννης yperion με 46 ειμαι και ψαχνομαι το μεγεθος μενει μαζι με το clouding τα αλλα τα της τεχνολογιας δεν πολυνοιαζουν γιατι του χρονου θα θεωρειται παλια

Διαστάσεις (χωρίς βάσεις/στηρίγματα) 46 inch Πλάτος 104 cm Ύψος 62 cm
Διαστάσεις (χωρίς βάσεις/στηρίγματα) 55 inch Πλάτος 122 cm Ύψος 71 cm

Οι μετρήσεις είναι απο τη Samsung F8000, έχει απο τα μικρότερα πλαίσια γύρω γύρω οπότε αν πάς σε άλλη τηλεόραση υπολόγισε 3-4 cm παραπάνω. Αν σε παίρνει το μέγεθος οι 9 ίντσες κάνουν διαφορά όπως και να το δείς. Τα νούμερα που βλέπεις πάνω είναι το μήκος απο άκρη σε άκρη για να δείς αν σε παίρνει , αν το δείς όμως απο γωνία σε γωνία όπως μετριούνται οι ίντσες τότε είναι 117 cm η 46άρα και σχεδόν 140 cm ή 55άρα. Μεγάλη διαφορά κατ' εμέ τα 23 cm σχεδόν στη διαγώνιο και πίστεψε κανένας δε μετάνιωσε ποτέ γιατί πήρε μεγάλη τηλεόραση, μετάνιωσε γιατί δεν πήρε μεγαλύτερη. Το μέγεθος μέσα σε 4-5 ημέρες θα το συνηθίσεις.

Clouding έχουν οι περισσότερες και αυτό οφείλεται στην τεχνολογία led και μπορεί να μη φανεί απο την πρώτη χρήση. Θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός να πέσεις σε panel χωρίς clouding μιας και τα ίδια μοντέλα ίδιας εταιρείας έχουν διαφορά. Συνηθίζεται και μέσα απο ρυθμίσεις έρχεται, αν είναι πολύ έντονο μπορείς να ζητήσεις αλλαγή panel ή ακόμα και αντικατάσταση τηλεόρασης. Πολύ σημαντικό όποια τηλεόραση και να πάρεις να ζητήσεις επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια, ή samsung έχει καλύτερο service για μένα απο τη sony στην Ελλάδα, αν πάς σε κωτσόβολο κάνε την 360 εγγύηση που έχουν είναι απο τις καλύτερες. Κάνουν αντικατάσταση συσκευής εφόσον υπάρχει πρόβλημα.