Αγορά φακού απο εξωτερικο

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Γνωρίζετε εαν ισχυει στην Ελλαδα εγγύηση για φακό canon ο οποίος έχει αγοραστεί κανονικά (με απόδειξη δλδ) απο την Αμερική ;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οπότε καλύτερα ας ρωτήσω την intersys.
(τι ειναι το CPS)

Κάτι ακόμη αν γνωρίζει κάποιος, ποιος ειναι αντιπρόσωπος των φακων zeiss στην Ελλαδα;

Ο Distagon 35 f2 για σταθερός σε canon 7d ειναι καλή περίπτωση;

Οι Distagon είναι εξαιρετική σχεδίαση αλλά χρειάζεται να δώσεις τόσα χρήματα για το αντίστοιχο του 50άρη φακού;

Photometron νομίζω.

Είναι χειροκίνητος εάν δεν το γνωρίζεις. Για σταθερός 35ρης, και ο Canon 35/2 μια χαρά θα σου κάνει sto 1/4 των χρημάτων. Οκ, έχει παλιό συμβατικό μοτέρ, αλλά από καθόλου μοτέρ, καλύτερα δεν είναι; :p

Last edited:
Θα έρθει μια φίλη μου απο την Αμερική σε 2 εβδομάδες και σκέφτομαι να της πω να μου φέρει κάτι σε φακό. Ο zeiss κοστίζει 750 ευρω εκει (ναι ειναι αρκετά) αλλα τα συγκρινω με τα 1000+ που κοστίζει εδω. Μια άλλη σκέψη ειναι ο 70-200 f4 is...

Δεν έχω πάρει ακόμη μηχανή.

Έλεγα να πάρω απο εδω την μηχανή, αφενός για την εγγύηση, αλλα και λόγω πληρωμής με κάποιες δόσεις.

Ο Distagon 35 f2 για σταθερός σε canon 7d ειναι καλή περίπτωση;

:drummer: Aπο δω περασαμε και εμεις και -ως συνηθως- με εναν φτηνιαρη 85ρη καταληξα...:smash:

Εγω Ντινο, μετα τον zeiss ειδα αυτον http://www.kenrockwell.com/voigtlander/40mm-f2.htm

Τωρα κοιταω ομως τον καLo 35ρη 1,4 αλλα μαλλον θα καταληξω σε αυτον που αναφερει ο Τασος...:HTEHETH63:

Έλεγα να πάρω απο εδω την μηχανή, αφενός για την εγγύηση, αλλα και λόγω πληρωμής με κάποιες δόσεις.

Σε φακούς πάντως ο απίστευτος 70-200/2.8is ΙΙ βγαίνει με την έκπτωση 2.299$, 1.644 ευρώ δλδ. Εδώ έχει 2.400 ευρώ, 750 ευρώ παραπάνω!

O πολύ καλός νέος 70-300 L is βγαίνει στα 1.071 ευρώ, εδώ έχει 1.500.

Για μια ακριβή αγορά, σίγουρα συμφέρει η Αμερική.

Εκτος απο πολυ βαρυς ειναι και πολυ ακριβος (τουλαχιστον για εμενα) ο 2.8.
Φανταζομαι, για τις οποιες δικες μου απαιτησεις ο f/4 is θα με υπερκαλυψει.
Καλος δειχνει και ο 70-300 αλλα δεν εχει τοσο διθυραμβικες κριτικες - ισως επειδη ειναι καινουργιος - οσο ο 70-200.

Καποιον θα παρω, εκτος και αν προλαβαινει η φιλη να μου φερει ενα dac...