Αγορά φωτογραφικού εκτυπωτή

MuadDib

Established Member
28 June 2006
226
Προσαναλολίζομαι στην αγορά ενός μικρού φωτογραφικού εκτυπωτή μάλλον dye sub για την εκτύπωση φωτογραφιών ερασιτεχνικών, κυρίως αυτών που μοιραζόμαστε με τους φίλους.
Έχετε σχετική εμπειρία να μου προτείνεται κάποιον;
Θα τον χρησιμοποιώ κυρίως σε σύνδεση USB με το laptop, και δεν θεωρώ απαραίτητο την ασύρματη σύνδεση με τη φωτογραφική μηχανή, μιας και πολλές φωτογραφίες ήδη έχουν βρει τη θέση τους στο σκληρό δίσκο.
Μια τιμή γύρω στα 150 νομίζω ότι είναι λογική. Η μήπως είμαι μακριά νυχτωμένος και πρέπει να κοιτάξω για κάτι άλλο;
Κάθε βοήθεια και πρόταση δεκτή-bye-

ακριβώς
Εχω δει τα εξής μοντέλα
CANON SELPHY CP-770
SONY DPP-FP75
PANASONIC KX-PX1EX
¨Εχετε γνώμη γι αυτά;
Υπάρχει ίσως κάτι καλύτερο;

ακριβώς
Εχω δει τα εξής μοντέλα
CANON SELPHY CP-770
SONY DPP-FP75
PANASONIC KX-PX1EX
¨Εχετε γνώμη γι αυτά;
Υπάρχει ίσως κάτι καλύτερο;
εχω τον canon selphy es1 απο τον οποιο ειμαι πολυ ευχαριστημενος
Tωρα υπαρχει ο selphy es3 sta 178 ευρω,εδω
http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=54_285&products_id=6848

Για μενα σιγουρη αγορα

Έχω κάνει δώρο στον αδελφό μου τον Cp-740 και για 85 ευρώ που είχα χαλάσει ήταν σούπερ.

Πάντως υπάρχουν και inkjet στα 100-110 πάρα πολύ καλοί που λέει και ο Βλάσης..............

Oι θερμικοί εκτυπωτές ή αλλοιώς εκτυπωτές εξάχνωσης χρωστικής (dye sublimation στα ελληνικά :D) έχουν σταθερό κόστος χρήσης δηλ. αγοράζεις μαζί με τα χαρτιά και την ειδική ταινία, οπότε γνωρίζεις εξ αρχής το κόστος εκτύπωσης ανα τεμάχιο.
Επίσης είναι εκτυπωτές συνεχών τόνων και όχι ράστερ ( κουκίδων) που είναι οι ινκτζετ. Αυτό -θεωρητικά πάντα- σημαίνει καλύτερη τονική συμπεριφορά
Μοναδικό τους μειονέκτημα το μέγεθος εκτύπωσης καθώς το 10χ15 είναι πολύ μικρό.
Η προσωπική μου εμπειρία με τα επαγγελματικά μοντέλα της Kodak μόνο θετική είναι, αλλά εκει το κόστος απόκτησης ξεφεύγει πάρα πολύ.

Ίσως ένας συνδυασμος ενός απο τα μοντέλα που προτείνει ο φίλος MuadDib με έναν καλό inkjet για μεγαλύτερες εκτυπώσεις είναι η καλύτερη λύση.

Αυτοί οι εκτυπωτές έχουν υψηλό κόστος χρήσης, αλλά και γενικά νομίζω ότι όσο ποιο μικτή είναι η διάσταση της εκτύπωσης τόσο ασύμφορη είναι οικονομικά σε σχέση με εκτύπωσε σε φωτογραφείο.

Εγώ πάντως έναν Kodak που έχω (από δώρο με την σύνδεση adsl) όταν τελείωσαν τα χαρτιά και τα μελάνια της αρχικής συσκευασίας δεν τον ξαναχρησιμοποίησα. Νομίζω και η εύρεση αναλώσιμων δεν είναι και τόσο εύκολη.

Η εκτύπωσε με ink-jet έχει σίγουρα περισσότερα πλεονεκτήματα, αφού ούτε και η χρήση υπολογιστή δεν είναι απαραίτητη πια.

Re: Απάντηση: Αγορά φωτογραφικού εκτυπωτή

Αυτοί οι εκτυπωτές έχουν υψηλό κόστος χρήσης, αλλά και γενικά νομίζω ότι όσο ποιο μικτή είναι η διάσταση της εκτύπωσης τόσο ασύμφορη είναι οικονομικά σε σχέση με εκτύπωσε σε φωτογραφείο.
Δεν γνωριζω ποσο ειναι το κοστος εκτυπωσης σε φωτογραφιο,αλλα στον canon selphy το πακετο για 1οο φωτογραφιες κοστιζει 28,5 ευρω,αρα 0,28 η φωτογραφια.
Και γλυτωνεις και το περα δωθε και το μαζεψε οσες φωτο θες να εκτυοωσεις και τρεχα στο φωτογραφειο
Εμενα με εχει βολεψει αφανταστα ο δικος μου παντως

Δεν γνωριζω ποσο ειναι το κοστος εκτυπωσης σε φωτογραφιο,αλλα στον canon selphy το πακετο για 1οο φωτογραφιες κοστιζει 28,5 ευρω,αρα 0,28 η φωτογραφια.
Και γλυτωνεις και το περα δωθε και το μαζεψε οσες φωτο θες να εκτυοωσεις και τρεχα στο φωτογραφειο
Εμενα με εχει βολεψει αφανταστα ο δικος μου παντως

Εγώ τυπώνω στο 10Χ15 εκ. σε φωτογραφείο σταθερά 12 λεπτά, ενώ αν πάω μαζί με φίλο σε άλλο φωτογραφείο κατεβαίνω και στα 10. και μιλώ πάντα για εξαιρετικές εκτυπώσεις, όχι ξέπλυμα.

Εγώ τυπώνω στο 10Χ15 εκ. σε φωτογραφείο σταθερά 12 λεπτά, ενώ αν πάω μαζί με φίλο σε άλλο φωτογραφείο κατεβαίνω και στα 10. και μιλώ πάντα για εξαιρετικές εκτυπώσεις, όχι ξέπλυμα.

Αυτές είναι οι διαφορές μας.
Κέρκυρα δε βρίσκεις κάτω από 21-22 λεπτά.

o selphy δεν τυπωνει ξεπλυμα:violent-smiley-030::violent-smiley-030::flipout:

ούτε κοκκινίζει παραπάνω από το πρέπον την επιδερμίδα του ανθρώπου, κυρίως των γυναικών;
Σε μενα τουλαχιστον οχι,(μην με παρεξηγησεις δεν λεω οτι ειναι το σουπερντουπερ καλυτερο επειδη τον εχω)