Αγορά φθηνής TV >32''

rem2gr

Established Member
22 February 2008
161
Serres/Greece
Καλησπέρα σε όλους και Χριστός Ανέστη!

Ενδιαφέρομαι για την αγορά μιας τηλεόρασης LCD ή PLASMA 32 έως 42 ιντσών με προτίμηση σε ένα μέσο όρο 37''. Προορίζεται για το εξοχικό, δηλαδή για πιο δευτερεύουσα χρήση. Υπολογίζω ότι δεν θα λειτουργεί πάνω από 500-600 ώρες το χρόνο.

Κατά συνέπεια, δε θα ήθελα να επενδύσω πάνω από 350-400ευρώ. Μιλάμε για HD-Ready, η οποία θα ήθελα να έχει και είσοδο HDMI. Απόσταση θέασης 3,5 μέτρα περίπου. Πηγή ο αναλογικός δέκτης της TV ή ένα τυπικό DVD player που ενδεχομένως να έχει και έξοδο HDMI. Σε αυτά τα χρήματα τι έχετε να μου προτείνετε και από πού;

Ως λύση μια LCD έναντι μιας PLASMA, θα υστερεί; Ποιά θεωρείται ως ελάχιστη καλή ανάλυση για μια αξιοπρεπή και όχι κουραστική εικόνα;

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι τα χρήματα που διαθέτω είναι λίγα για κάτι καλό πάνω από 32'', σκέφτομαι και την περίπτωση αγοράς κάποιου μοντέλου λίγο παλιότερου (πχ 1 χρόνο πριν) που λογικά θα έχει πέσει η τιμή του ή θα βρίσκεται σε στοκ.

Περιμένω προτάσεις και απόψεις σας!

συμφωνω φιλε με τον czoun δωσε τα παραπανω λεφτα (αν μπορεις) γιατι αν και εξοχικό καποια στιγμη θα χρειαστεις τις παραπανω ιντσες

Πάρε ότι φθηνότερο μπορείς.Ετσι κι αλλιώς στο εξοχικό θα στην κλέψουν που θα στην κλέψουν
Αστιευόμαι έτσι? ;-)

Πάρε ότι φθηνότερο μπορείς.Ετσι κι αλλιώς στο εξοχικό θα στην κλέψουν που θα στην κλέψουν
Αστιευόμαι έτσι? ;-)

επιβεβαιωνω...

εμας μας εκλεψαν πριν μερικες μερες στο Πορτο Ραφτη...

κι εγω της λογικης "ο,τι φθηνοτερο" ειμαι για εξοχικο...

ποτε δεν ξερεις...

Καλώς ή κακώς πρέπει να ληφθεί κι αυτός ο παράγοντας υπόψην. Πάντως προς το παρόν κινούμαι στη λόγικη του φθηνού γενικώς. Αν ήταν για την τηλεόραση του σπιτιού που είμαστε σχεδόν όλο το χρόνο, όντως θα έδινα το κάτι παραπάνω, γιατί εκεί αξίζει τον κόπο.

Έκανα λόγο για 37αρα σαν βέλτιστη λύση καθώς στη 42αρα τα πράγματα δυσκολεύουν από άποψης διαθέσιμου χώρου.

Πάντως σαν προσανατολισμό έχω το κάτι λίγο πιο παλιό, όπως πχ κάποιο μοντέλο υπό κατάργηση, που θα μπορέσω να το βρω στα 350-400.

δεν ξερω εαν το σκεφτηκες αλλα εγω θα πηγαινα αυτην που εχω σπιτι στο εξοχικο και θα αγοραζα καλητερη και μεγαλητερη !
εκτος και αν εχεις αγορασεις φετος καμμια κουρο ...

Κι αυτό είναι μια σωστή σκέψη, ωστόσο καταλήξαμε μάλλον να μην κάνουμε αυτή την αλλαγή και να κινηθούμε σε κάτι καινούριο για το εξοχικό. Αν κινηθώ στις 42'' νομίζω πως γύρω στα 550 βρίσκω Panasonic ή LG και είναι μια πάρα πολύ καλή περίπτωση.

Πριν όμως καταλήξω στις ίντσες νομίζω πως χρειάζεται μια επίσκεψη στο σπίτι ώστε να μετρήσω ακριβώς το διαθέσιμο χώρο. Απ' όσο είδα, σε γενικές γραμμές οι 42αρες βγαίνουν λίγο παραπάνω από 20 εκατοστά μεγαλύτερες σε μήκος πρόσοψης από τις 32αρες, δηλαδή όχι μεγάλη διαφορά αλλα καμιά φορά και για 10 εκατοστά μπορεί να μη σε παίρνει.

Αν πάλι καταλήξω λόγω χώρου στις 32'' εκεί νομίζω υπάρχουν επιλογές που κυμαίνονται λίγο κάτω από 400. Μία απ αυτές είναι η παρακάτω samsung

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156568

ή μια philips

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0354426&catid=060100

ή μια lg

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=63151&cmicc=skroutz

Κάποια γνώμη για τις παραπάνω ή αντιπρόταση; Εμένα μου φαίνεται πιο συμπαθητική η samsung... Σαν χαρακτηριστικά πιστεύω ότι όλες θα έχουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Μεταξύ άλλων πιστεύω πως είναι βασικό να έχουν και καλό αναλογικό δέκτη αλλιώς θα βγαίνουν στη φόρα πολλές ατέλειες στην εικόνα που θα δυσκολεύουν, ακόμη κι αν τα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά είναι πολύ καλά.

Επιβεβαιώνεται ότι ο διαθέσιμος χώρος επιτρέπει 32αρα. Άρα πιστεύω πως με λίγο παραπάνω από 400, υπάρχουν αξιοπρεπείς επιλογές.

LG 32LH2000

Τηλεόραση 32” τύπου TFT LCD
DVB-T (Ψηφιακός Δέκτης) με MPEG4
Aναλογία οθόνης 16:9
HDMI x2

Η τιμή μας: 436,00

Τελικά κατέληξα σε μια Samsung LE32A558 η οποία είναι 32αρα FullHD και είχε το τοπικό Expert προσφορά περιορισμένα κομμάτια με τιμή 399 . Πιστεύω να μη με απογοητεύσει, με το δεδομένο μάλιστα ότι ξεκίνησα για κάτι σχετικά απλό και οικονομικό.

Πάντως έχω την εντύπωση πως στο απλό αναλογικό σήμα TV όπου κατά κανόνα δεν υπάρχει πάντα κι η καλύτερη λήψη, σε μια τηλεόραση με πολύ καλή ανάλυση κλπ κλπ, βγαίνουν στη φόρα κι όλες οι ατέλειες του αναλογικού σήματος και της λήψης βασικά. Κάτι που ίσως δε θα φαινόταν και πολύ βάζοντας μια παλιότερη CRT μικρότερων ιντσών... Δεν ξέρω πάλι... Αυτή είναι μια πρώτη εντύπωση που μπορεί να είναι και λάθος...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ μπαίνεις στο κόπο να ρωτήσεις στο τέλος πας και παίρνεις μια μαμακία
Τοτε γιατί ρωτάς?
Σου λένε την LH2000 νεοφερμένη με mpeg4 κλπ και πας και παίρνεις την 558 στα ίδια χρήματα
Αφου λέμε το full HD στην 32 πιο πολύ κακό κάνει
Ημαρτον

1ον) Νομίζω ότι το τι θα πάρω τελικά και τι όχι το επιλέγω και το πληρώνω εγώ. Κι αυτό δε μου στερεί το δικαίωμα να ρωτήσω. Η επιλογή μετά είναι δική μου, καλή ή κακή. Δε την φόρτωσα την τηλεόραση σ' άλλον, εγώ θα την ευχαριστηθώ ή θα την υποστώ.

2ον) Νομίζω ότι αυτός ο τρόπος απάντησης με αποθαρρύνει απ το να κάνω άλλη ερώτηση σ αυτή την κατηγορία τουλάχιστον.

Όπως και να χει, ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο και μου είπαν μια γνώμη.

1ον) Νομίζω ότι το τι θα πάρω τελικά και τι όχι το επιλέγω και το πληρώνω εγώ. Κι αυτό δε μου στερεί το δικαίωμα να ρωτήσω. Η επιλογή μετά είναι δική μου, καλή ή κακή. Δε την φόρτωσα την τηλεόραση σ' άλλον, εγώ θα την ευχαριστηθώ ή θα την υποστώ.

2ον) Νομίζω ότι αυτός ο τρόπος απάντησης με αποθαρρύνει απ το να κάνω άλλη ερώτηση σ αυτή την κατηγορία τουλάχιστον.

Όπως και να χει, ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο και μου είπαν μια γνώμη.

OK.Συγγνώμη.:shakehands: