Αγορα Full HD Δέκτη DVB-S/S2

kgeorgeg7

Senior Member
30 August 2007
389
Γειά σας παιδιά,

Θέλω να αγοράσω έναν δοριφορικό δέκτη που να μπορεί να λάβει σήματα απο DVB-S και DVB-S2 σε Full HD.

Έχω δει πολλούς δέκτες αλλα δεν ξέρω ποιόν να αγοράσω (Σημείωση: δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με δορυφορική λήψη κτλ, για αυτό θα ήθελα λίγη εώς παρα πολυ βοηθεια στο να επιλεξω το δέκτη που τεριάζει στις απαιτήσεις μου)

Επίσης δεν με ενδοιαφέρει πολυ το να γράφω απο τα κανάλια (decoding)...

Ευχαριστώ εκ των προταίρων.....:grinning-smiley-043

.

Last edited:
Α επίσης ---μπορει και να γελάσετε--- αλλα υπάρχει αναλογικα δορυφορικά σήματα???

Αν ναι θα μπορει ο δεκτης που θα πάρω να τα λαμβάνει??

Αμα έχετε σκασει στα γέλια θα σας παρακαλούσα να μην το δείξετε :Banane0::flipout:

.

Last edited:
Το πιάτο που θα πάρω (θα μου εγκαταστήσουν)θα "πιάνει" και Hotbird και Astra(ο Hellas SAT τι καναλια έχει?) (που να τον συντωνίσω?- σε ποιόν δορυφόρο εννωώ ;) ), και θα έχει 1 μέτρο διάμετρο ---> μήπως να πάρω μεγαλύτερο?

Τον Δέκτη θα τον συνδέσω στην 40X3500 που έχω στην κατοχή μου εδώ και 2 έβδομάδες

Επίσης οι δέκτες με Ethernet που χρεισημεύουν??

.

Last edited:
Ενα-ένα, με τη σειρα....

Κατ' αρχάς για το πιάτο, αν δεν μας πεις πού βρίσκεσαι γεωγραφικά δε μπορούμε να σου πούμε αν φτάνει ή οχι...

2ον, ελπίζω να εννοείς τον Astra στις 19.2 μοίρες Ανατολικά...

3ον, υπάρχουν όντως αναλογικά δορυφορικά σήματα αλλά επειδή στερούνται ενδιαφέροντος και πληθώρας επιλογών δεν έχουν τμήμα αναλογικής λήψης οι σύγχρονοι δέκτες και σίγουρα όχι αυτοι του HD !

Συνεχίζοντας, το decoding που αναφέρεις σχετίζεται με την αποκωδικοποίηση των (κωδικοποιημένων) καναλιών ! Αυτό που λες οτι δεν σε ενδιαφέρει είναι το recording.

Αν τώρα μας πείς και ποιές είναι οι απαιτήσεις σου πέραν της ικανότητας λήψης DVB-S και DVB-S2, τότε θα μπορέσουμε να σου προτείνουμε κάτι που να καλύπτει τις απαιτήσεις σου.

Επίσης θα πρέπει να μας πεις και πόσα σκοπεύεις να διαθέσεις για την αγορα του δορυφορικού δέκτη....

1 μετρο πιατο παντως ειναι λιγο... ειδικα αν θελεις και Αστρα 28.2.
Βαλε 1.5μ να τελειωνεις (και κινητο αν θελεις να βλεπεις περισσοτερους δορυφορους).
Σαν δεκτη τωρα , σου προτεινω τον dm800 ή τον Katrhein .

Απάντηση: Re: Αγορα Full HD Δέκτη DVB-S/S2

Βαλε 1.5μ να τελειωνεις (και κινητο αν θελεις να βλεπεις περισσοτερους δορυφορους).
Γιάννη, θα σου πρότεινα το 1,2 μ. gibertini που έχεις να το στρέψεις @ astra 2/eurobird 1 και εκείνο του μέτρου να το χρησιμοποιήσεις για astra 1 και hotbird.
Συγγνώμη για το off topic.

Σαν δεκτη τωρα , σου προτεινω τον dm800 ή τον Katrhein .

Γιάννη μου μήπως θα έπρεπε να περιμένεις πριν προτείνεις τον DM800 ? Ο φίλος μας ήδη είπε οτι δεν είναι σχετικός με το άθλημα και εσύ προτείνεις δέκτη Linux που θέλει (και το ξέρεις καλά) χέριασμα απο ανθρώπους εξοικειωμένους τουλάχιστον με H/Y...

Εκτός κι αν προτείνεις να δώσει 400+ Ευρώπουλα για straight-out-of-the-box χρήση, χωρίς πειράγματα με images κλπ και χωρίς να τον ενδιαφέρουν τα PVR facilities !!!!!!

Ναι, η πρώτη επαφή με Dreambox είναι κάπως οδυνηρή, αλλά όχι απαγορευμένη.

Ο φίλος μας είναι πιο κοντά σε κάποιον από τους Technomate, Vantage, Hivion ή τον νέο Octagon.

- H σύνδεση δικτύου θα σε διευκολύνει στην επαφή με το PC ώστε να μεταφέρεις φωτογραφίες, mp3 ή το υλικό που έχεις γράψει στον σκληρό δίσκο του δέκτη.

Kι εγω αρχαριος ειμαι στα δορυφορικα, αλλα με τη βοηθεια του φορουμ και λιγο ψαξιμο, τα καταφερα...
Δεν βλεπω το λογο και ο φιλος μας να μην τα καταφερει.
Αλλωστε ο dm ειναι μια καλη επενδυση μακροπροθεσμα.

Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα που να λεγεται "Full HD δεκτης".

Υπαρχουν ομως HD δεκτες με ΗDMI που δινουν 1080i.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα Full HD Δέκτη DVB-S/S2

Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα που να λεγεται "Full HD δεκτης".

Υπαρχουν ομως HD δεκτες με ΗDMI που δινουν 1080i.

Εμμ αυτό εννωώ.....

.

Κατ' αρχάς για το πιάτο, αν δεν μας πεις πού βρίσκεσαι γεωγραφικά δε μπορούμε να σου πούμε αν φτάνει ή οχι...
Latitude 38°13'38.37"N
Longitude 21°45'53.07"E

( ελπίζω να μην μου το κάψετε:flipout: )

2ον, ελπίζω να εννοείς τον Astra στις 19.2 μοίρες Ανατολικά...

Ιδέα δεν εχω

3ον, υπάρχουν όντως αναλογικά δορυφορικά σήματα αλλά επειδή στερούνται ενδιαφέροντος και πληθώρας επιλογών δεν έχουν τμήμα αναλογικής λήψης οι σύγχρονοι δέκτες και σίγουρα όχι αυτοι του HD !

Α οκ :)

Συνεχίζοντας, το decoding που αναφέρεις σχετίζεται με την αποκωδικοποίηση των (κωδικοποιημένων) καναλιών ! Αυτό που λες οτι δεν σε ενδιαφέρει είναι το recording.!

Οκ το πιασα ;)

Επίσης θα πρέπει να μας πεις και πόσα σκοπεύεις να διαθέσεις για την αγορα του δορυφορικού δέκτη.....!
300 - 400 ευρώ

Last edited:

Latitude 38°13'38.37"N
Longitude 21°45'53.07"E

( ελπίζω να μην μ το κάψετε:flipout: )
Ελα, γράψε την πόλη σου, είναι πιο κατατοπιστικό.
Η σημασία της περιοχής είναι μεγάλη.
Αν π.χ. βρίσκεσαι στην Θεσσαλονίκη το κάτοπτρο 1μ. είναι πολύ καλή επιλογή. Αν είσαι στο Ηράκλειο της Κρήτης κάνει για τα βασικά.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα Full HD Δέκτη DVB-S/S2

Ελα, γράψε την πόλη σου, είναι πιο κατατοπιστικό.
Η σημασία της περιοχής είναι μεγάλη.
Αν π.χ. βρίσκεσαι στην Θεσσαλονίκη το κάτοπτρο 1μ. είναι πολύ καλή επιλογή. Αν είσαι στο Ηράκλειο της Κρήτης κάνει για τα βασικά.

Πάτρα, Εγλυκάδα :flipout:

Γιάννη μου μήπως θα έπρεπε να περιμένεις πριν προτείνεις τον DM800 ? Ο φίλος μας ήδη είπε οτι δεν είναι σχετικός με το άθλημα και εσύ προτείνεις δέκτη Linux που θέλει (και το ξέρεις καλά) χέριασμα απο ανθρώπους εξοικειωμένους τουλάχιστον με H/Y...

Εκτός κι αν προτείνεις να δώσει 400+ Ευρώπουλα για straight-out-of-the-box χρήση, χωρίς πειράγματα με images κλπ και χωρίς να τον ενδιαφέρουν τα PVR facilities !!!!!!

Ά όσον αφορά θέματα Η/Υ δεν έχω καποια δυσκολία....

Επίσης ο DM 800 όντως μου φάνηκε ωραίος απο εμφάνιση μόνο :flipout:τα υπόλοιπα ....

Λοιπόν

Θέλω να βλέπω

Sky Sport ....
Eurosport....
Cartoon Network....
MU TV....
Canal+....

Ρε παιδιά ειναι πολλά αυτα που θέλω να δω.......αμα ειναι να αρχίσω να γράφω......

Αμα γινεται δώστε ένα λινκ που να έχει τα καναλια που πιάνει ο καθε δορυφόρος (εφαγα τον τόπο αλλα δεν βρήκα τιποτα )

Ο Αστρα 19,2 και ο Hotbird 13 ειναι αυτοί που μου αρμόζουν πιστεύω...

Last edited:
Ελπίζω να εννοείς τον Astra στις 19.2 μοίρες Ανατολικά...

Γιατί ροτας;

Έχει διφορά ο 19.2 απο τον 28.2?

Στα καναλια είναι η διαφορά?

Από οτι έχω δει ο 19,2 έχει τα διπλάσια απο τον 28,2....

Ποιά καναλια δεν έχει ο 19,2 που να τα έχει ο 28.2?

Αν είναι τιποτα κανάλια μη μεγαλου ενδοιαφέροντως... να μην το ψάξω καθόλου --> να πάω κατευθείαν στον 19,2 ;)

Last edited: