Αγορα Full HD Δέκτη DVB-S/S2

Τα κανάλια στις 28 μοίρες είναι κλάσεις ανώτερα αλλά μόνο με συνδρομή στο sky digital.(καλή ποιότητα, πολλά HD, αγγλική γλώσσα)
Για ελεύθερα και "σχεδόν" ελεύθερα η καλύτερη επιλογή είναι οι 19,2 μοίρες προς το παρών.

Έχει διφορά ο 19.2 απο τον 28.2?

Τεράστια διαφορά!

Στον 28.2 είναι τα εγγλέζικα κανάλια (και με αγγλικούς υπότιτλους!). Άριστη ποιότητα, αλλά πρέπει να γραφείς συνδρομητής στο Sky UK και γι αυτό πρώτα βρες αν θέλεις να το κάνεις αυτό, πως και πόσο θα σου κοστίσει, και μετά βάλε πιάτο (τουλάχιστον 1.2 μέτρα)! Χωρίς συνδρομή δεν θα βρεις να δεις και πολλά.

Ο 19.2 είναι πολύ πιο συνηθισμένος στην Ελλάδα, αλλά έχει κυρίως κανάλια από τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, και συνήθως μεταγλωττισμένα και χωρίς υποτίτλους. Οπότε καλό είναι να γνωρίζεις καλά κάποια από αυτές τις γλώσσες (πχ. Γερμανικά). Πάντως σου αρκεί πιάτο 1 μέτρο (και μικρότερο) και πιάνεις και τον hotbird 13 μαζί. Πολύ μικρότερο κόστος, αλλά και λιγότερες επιλογές σε "καλά" κανάλια, ειδικά αν ξέρεις μόνο αγγλικά.

Last edited:
Παιδιά

Πιστεύω (και εγώ) πως ο Αστρα 28,2 έχει κλάσσης ανώτερα κανάλια.....

Επίσης μου αρέσει και ο Αστρα 19,2.....

Ο Hotbird όμως..... δεν μου έκανε καμία φοβερή εντύπωση......

Απο την άλλη όμως έχει καποια κανάλια που μου αρέσουν.....

ΚΑι ροτάω λοιπόν : Γίνεται να βάλω και τους τρείς??

Αν είναι παραλογο το ερώτημα, ε 'ντάξει τι να κάνουμε εδω και μια βδόμαδα αρχισα να ασχολούμαι... :)

ΚΑι ροτάω λοιπόν : Γίνεται να βάλω και τους τρείς??

Αν είναι παραλογο το ερώτημα, ε 'ντάξει τι να κάνουμε εδω και μια βδόμαδα αρχισα να ασχολούμαι... :)

Γι αυτό είμαστε εδώ. Για να αλληλο-βοηθιόμαστε!

Λοιπόν αυτό ακριβώς έχω κάνει κι εγώ. Πιάτο 1,2 μέτρα, το έχω κεντράρει στις 28, και έχω παράκεντρα LNB σε 19 και 13 μοίρες. Μάλιστα το έστεισα μόνος μου χωρίς να έχω και καμιά ιδιαίτερη πείρα.

Παίζει μια χαρά. Βέβαια σε κάποιες συχνότητες είμαι οριακά και θα προτιμούσα να έχω πιάτο 1,6 ... αλλά φαντάζομαι ότι σε αυτό το χόμπυ πάντα μπορεί να θες κάτι παραπάνω!...

Απάντηση: Re: Αγορα Full HD Δέκτη DVB-S/S2

Λοιπόν αυτό ακριβώς έχω κάνει κι εγώ. Πιάτο 1,2 μέτρα, το έχω κεντράρει στις 28, και έχω παράκεντρα LNB σε 19 και 13 μοίρες. Μάλιστα το έστεισα μόνος μου χωρίς να έχω και καμιά ιδιαίτερη πείρα.
Από astra 1 χάνεις κάποια συχνότητα πλην της 12441;

Re: Απάντηση: Re: Αγορα Full HD Δέκτη DVB-S/S2

Από astra 1 χάνεις κάποια συχνότητα πλην της 12441;

Δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει. Την 12441 δεν την πιάνω, αν μου πεις καμιά άλλη συγκεκριμένη συχνότητα μπορώ να το δω. Βασικά με ενδιέφεραν τα Orf HD και τα Premiere και με αυτά δεν έχω πρόβλημα.

Συνοψίζοντας λοιπόν, επειδή δεν υπάρχει υποκατάστατο στη διάμετρο (απο το αμερικάνικο "there is no substitute for cubic inches" για τα κυβικά των κινητήρων αυτοκινήτων) και για να έχεις κατα κάποιο τρόπο το κεφάλι σου ήσυχο μιας και είσαι δυτικά- νοτιοδυτικά, χρειάζεσαι κατα προτίμηση ένα πιάτο διαμέτρου τουλάχιστον 1.40m κεντραρισμένο στον Astra 28.2 E, με παράκεντρες λήψεις τους Astra 19.2 E και Hotbird 13.0 E.

Για Sky UK θα χρειαστείς συνδρομή και για να ταιριάξεις την κάρτα σε μη εργοστασιακό δέκτη θα χρειαστείς είτε ένα δέκτη με software cam emulator είτε ένα Diablo Cam που θα τοποθετήσεις στο Common Interface slot του δέκτη.

Οσον αφορά δέκτες, και ο Dreambox DM800 αλλά και οι άλλοι που πρότεινε ο Αλεξ πιο πάνω κάνουν για τη δουλειά !

Re: Απάντηση: Αγορα Full HD Δέκτη DVB-S/S2

Όποτε έχεις ευκαιρία, τσέκαρε τις 11778 και 11934. Ευχαριστώ!

Την 11934 την πιάνω μια χαρά. Η 11778 όμως είναι πάνω στο όριο (και χωρίς σύννεφα) οπότε ας θεωρηθεί ότι δεν την πιάνω.

Πάντως το LNB για τον Astra 19 δεν το έχω ρυθμίσει και πολύ προσεκτικά. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω με αυτές τις δύο συχνότητες και θα δω αν γίνεται κάτι καλύτερο.

Επίσης να σημειώσω ότι όλος ο εξοπλισμός μου (πιάτο, LNB, καλώδια) δεν είναι και τίποτα ξεχωριστό. Όταν τα αγόρασα δεν ήξερα τίποτα από αυτά και αρχικά μου τα έστησε όλα ο τεχνικός, και μάλιστα όχι πολύ καλά. Σιγά σιγά έμαθα και τα ξαναέστεισα μόνος μου...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα Full HD Δέκτη DVB-S/S2

Την 11934 την πιάνω μια χαρά. Η 11778 όμως είναι πάνω στο όριο (και χωρίς σύννεφα) οπότε ας θεωρηθεί ότι δεν την πιάνω.

Πάντως το LNB για τον Astra 19 δεν τον έχω ρυθμίσει και πολύ προσεκτικά. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω με αυτές τις δύο συχνότητες και θα δω αν γίνεται κάτι καλύτερο.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Είμαι βέβαιος πως με λευκό mti lnb δε θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα στους astra 1.:ernaehrung004: