Αγορά για Main Ηχεία!!!!

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Λοιπόν παίδες, το ένα Mission ηχείο που είχα τα έφτυσε και είναι ασύμφορη η επισκευή του.

Το HC μου αποτελείται απο τον Pioneer d2011 7x100 και 5 B&W+Yamaha Sub.

Λόγω περιορισμένου budget πάω μέχρι 500-550 και έχω βρει τα εξής...

Quad 21L
Tannoy Sensys 2
Wharfedale Diamond 9.6

Οτιδήποτε άλλη γνώμη ευπρόσδεκτη.

Φίλε μου ψάχνω ηχεία για τον Yamaha RX797 (2χ100rms 8ohm). Είναι δικάναλος βέβαια.
Στον Νάκα άκουσα ταυτόχρονα τα Quad 21L και τα Wharfedale Diamond 9.6.
Τα Quad 21L έπαιξαν απίστευτα πιο καθαρά και να φανταστείς ότι δεν έχω και το καλύτερο αυτί και κάπου θεωρούσα λίγο πολύ ότι τα ηχεία παίζουν παραπλήσια.
Μέχρι και η ανηψιά μου 14 ετών κατάλαβε την διαφορά.
Βέβαια υπάρχει μια "μικρή" διαφορά τιμής προς τα πάνω για τα QUAD (στο www.homecinema.gr τα έχουν 600ευρώ μετρητοίς, το site του νάκα 748ευρώ.)
Από εκεί και πέρα είναι και θέμα αισθητικής. Τα Wharfedale Diamond 9.6 φαίνονται θηρία μπροστά στα Quad 21L, με τα Quad 21L να έχουν καλύτερο φινίρισμα (στο cherry που τα είδα εγώ).

Last edited:
Εάν θέλεις να αξιοποιήσεις τα νέα format πλήρως χρειάζεσαι χρειάζεσαι super tweeter.
Από τα τρία που ανέφερες μόνο το Sensys 2 έχει τέτοιο.

Αλλιώς και τα τρία είναι πολύ καλά ηχεία.

Εάν θέλεις να αξιοποιήσεις τα νέα format πλήρως χρειάζεσαι χρειάζεσαι super tweeter.
Από τα τρία που ανέφερες μόνο το Sensys 2 έχει τέτοιο.

Αλλιώς και τα τρία είναι πολύ καλά ηχεία.

Nαι ρε πο£"τη μου στο super tweeter κόλλησα και εγώ....

Για enlighten us...

To sensys 2 έχει tweeter που η απόκρισή του φτάνει έως 51Khz σε αντίθεση με τα άλλα δύο που λένε έως 24Khz.

Χωρίς (επαναλαμβάνω και πάλι) να σημαίνει ότι δεν είναι εξαιρετικά ηχεία, θεωρώ πως υπάρχει ωφέλεια στα νέα φορμά από ένα super tweeter, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ταινίες που το ambience του ήχου είναι σημαντικό.