αγορά graphics card με HDMI output

mutron

New member
12 October 2007
50
Καλησπέρα, ψάχνω να αγοράσω μία graphics card που να μου επιτρέπει να συνδέσω τον υπολογιστή μέσω HDMI με την τηλεόραση μου SONY KDL46W4000 σε 1080p. Αρκεί να πάρω μια κάρτα που να υποστηρίζει HDCP, ή θα πρέπει να προσέξω κάτι ακόμα? Αυτήν την στιγμή έχω μία παλαιότερη 8600GT η οποία κάνει decode μια χαρά σε 1920χ1200 1080p input (.mkv) στο 24'' monitor που έχω.

Ευχαριστώ!!!!

Οι nvidia δε νομίζω να βγάζουν ήχο από το HDMI. Στην καλύτερη περίπτωση νόμίζω ότι πρέπει να συνδέσεις το motherboard με την VGA με extra καλωδιάκι. Δηλαδή το ρισκάρεις.

Μια χαρά ήχο βγάζουν οι nvidia και από HDMI.

Αν πάρεις κάποια της σειράς 9xxx, θα πρέπει να τη συνδέσεις με τη κάρτα ήχου με το καλώδιο που λέει ο φίλος πιο πάνω.

Αν πάρεις μια της καινούριας σειράς 2xx (210 ή 220), δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, καθώς έχουν ενσωματωμένο κύκλωμα ήχου (βλέπε ATI).

Μια χαρά ήχο βγάζουν οι nvidia και από HDMI.

Αν πάρεις κάποια της σειράς 9xxx, θα πρέπει να τη συνδέσεις με τη κάρτα ήχου με το καλώδιο που λέει ο φίλος πιο πάνω.

Αν πάρεις μια της καινούριας σειράς 2xx (210 ή 220), δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, καθώς έχουν ενσωματωμένο κύκλωμα ήχου (βλέπε ATI).
+1

Για να εχεις τελειως ησυχο το κεφαλι σου ή nvidia 2χχ ή ati 5xxx

Η λύση με το καλωδιάκι που και που δεν παίζει σωστά, εγω στο παρελθόν είχα πρόβλημα. Με τις καινούργιες ΑΤΙ όλα καλά γιατί έχουνε ενσωματωμένο audio chip.

Οι nvidia δεν αξίζουν για HTPC αν δεν χρησιμοποιείς linux. Αν το δουλεύεις είναι μονόδρομος.