Αγορά HD COMBO δέκτη με δυνατότητα εγγραφής (PVR)!

corduroy27

New member
22 November 2007
94
Αθήνα/Ελλάδα
Με ενδιαφέρει η απόκτηση ενός combo δορυφορικού δέκτη που να είναι HD,
να λαμβάνει επίγεια ψηφιακά (MPEG4) και να κάνει εγγραφές, (PVR).

Έχω βρει τον MVision HD200 Combo που φαίνεται πολύ καλή περίπτωση
για τα χρήματά του και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο
σε αυτή την κατηγορία τιμής, (περίπου 200 Ευρώ).

Απάντηση: Re: Αγορά HD COMBO δέκτη με δυνατότητα εγγραφής (PVR)!

Darkbox HD 2008 USB PVR Combo
Χμμμ... Ενδιαφέρον περίπτωση θα έλεγα.
Ωραία η παρουσίασή σου εδώ:
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=38301

Έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά ΚΑΙ αυτός ο δέκτης.
Μου αρέσει πολύ η δυνατότητα προγραμματισμού 10.000 καναλιών, έναντι μόλις 5.000 του M-Vision!
Όμως, από το ψάξιμο που έχω κάνει ως τώρα, βλέπω ότι δε τυγχάνει ανάλογης αποδοχής με τον M-Vision HD200 Combo.
Αυτό συνεπάγεται και μικρότερη υποστήριξη, (συγκριτικά πάντα).
Αν τώρα αναλογιστούμε και τα 50 Ευρώ περίπου που στοιχίζει πιο πάνω, μάλλον ο M-Vision αποκτά ένα πλεονέκτημα απέναντί του.

Αυτό που σου είπα περί υποστήριξης, φαίνεται ότι δεν είναι μόνο δικό μου συμπέρασμα.
Ψάχνοντας για τους δύο αυτούς δέκτες, διάβασα το παρακάτω σχόλιο:
"...Darkbox has excellent hardware but VERY poor support; software is undeveloped and full of bugs.
Definite no-no. I know, i have one."

http://www.boards.ie/vbulletin/showpost.php?p=57308612&postcount=8

Επίσης, δες τι υπάρχει στη σελίδα ALL RECEIVERS για τον M-Vision
http://www.allreceivers.com/?receiver=523
τι στιγμή που η αντίστοιχη κατηγορία για τον DarkBox είναι κενή!
http://www.allreceivers.com/?receiver=5629
Ίσως βέβαια αυτός ο χώρος να αρκεί και με το παραπάνω
http://www.alsat.co.uk/forum/forumdisplay.php?f=1038
Εσύ ξέρεις καλύτερα...

Όπως και να 'χει, σ' ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σου, που κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητη είναι.
Και αν μη τι άλλο με προβληματίζεις σοβαρά για την τελική μου απόφαση.

ίσως έχουν μείνει μερικά κομμάτια M-vision σε χαμηλή τιμή, δες εδώ http://www.zotos.biz/content/view/361/1/
Δυστυχώς φίλε η προσφορά δεν ισχύει. 195 Ευρώ είναι η τιμή του εκεί.
Και πάλι φυσικά είναι αρκετά καλή. Απλά θα ήταν Super αν ίσχυε όπως λες.
Από ότι διάβασα κάπου, η τιμή προσφοράς ήταν 140 Ευρώ!!!
Σ' αυτή την τιμή, τον παίρνεις και με κλειστά μάτια, (που λέει ο λόγος).

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για την άμεση ανταπόκρισή σας.
Να είστε καλά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αγορά HD COMBO δέκτη με δυνατότητα εγγραφής (PVR)!

Ίσως βέβαια αυτός ο χώρος να αρκεί και με το παραπάνω
http://www.alsat.co.uk/forum/forumdisplay.php?f=1038
Εσύ ξέρεις καλύτερα...

Το φορουμ ειναι αρκετο.Για αυτον και για ολους τους υπολοιπους δεκτες που υπαρχουν.Στοχος του ειναι η υποστηριξη των δεκτων.
Τα αλλα λινκ που εδωσες απλα δεν ειναι ενημερωμενα.
Οσο για τον τυπο που αναφερεται στην υποστηριξη και τα bug, αν εγραφε συγκεκριμενα, θα του απαντουσα και συγκεκριμενα.
Βγαζει αφελη συμπερασματα ανευ δικαιολογησεων που μπορει να κανει και ο καθενας.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά HD COMBO δέκτη με δυνατότητα εγγραφής (PVR)!

...Οσο για τον τυπο που αναφερεται στην υποστηριξη και τα bug, αν εγραφε συγκεκριμενα, θα του απαντουσα και συγκεκριμενα.
Βγαζει αφελη συμπερασματα ανευ δικαιολογησεων που μπορει να κανει και ο καθενας.
Σωστό αυτό που λες πέρι γενικότητας, αν και από τη στιγμή που όπως λέει διαθέτει τέτοιον δέκτη, αποκτά κάποια αξία ο λόγος του,
ως γενική εικόνα έστω. Με δεδομένο όμως ότι λέει την αλήθεια...

Πάντως και οι δύο δέκτες φαίνονται πολύ καλές περιπτώσεις και μακάρι να δούμε κι άλλες τέτοιες υλοποιήσεις στο άμεσο μέλλον και σε ακόμα καλύτερες τιμές.
Σ' ευχαριστώ για την διευκρίνιση σχετικά με το φόρουμ.

Υ.Γ.: Και μια διευκρίνηση αν θες. Από ότι κατάλαβα η USB θύρα του Darkbox HD 2008 USB PVR Combo,
είναι για αναβάθμιση και ΜΟΝΟ η θύρα SATA προορίζεται για εγγραφή σε σκληρό δίσκο. Σωστά;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά HD COMBO δέκτη με δυνατότητα εγγραφής (PVR)!

Σωστό αυτό που λες πέρι γενικότητας, αν και από τη στιγμή που όπως λέει διαθέτει τέτοιον δέκτη, αποκτά κάποια αξία ο λόγος του,
ως γενική εικόνα έστω. Με δεδομένο όμως ότι λέει την αλήθεια...

Πάντως και οι δύο δέκτες φαίνονται πολύ καλές περιπτώσεις και μακάρι να δούμε κι άλλες τέτοιες υλοποιήσεις στο άμεσο μέλλον και σε ακόμα καλύτερες τιμές.
Σ' ευχαριστώ για την διευκρίνιση σχετικά με το φόρουμ.

Υ.Γ.: Και μια διευκρίνηση αν θες. Από ότι κατάλαβα η USB θύρα του Darkbox HD 2008 USB PVR Combo,
είναι για αναβάθμιση και ΜΟΝΟ η θύρα SATA προορίζεται για εγγραφή σε σκληρό δίσκο. Σωστά;

Aν βρεις καποιες αναφορες σε συγκεκριμενα προβληματα θα τις απαντησω.
Επισης,αν θες μπες στο φορουμ και εκει θα διαβασεις τι κανει και τι δεν κανει απο αλλα μελη.Για να μην εχεις μονο την δικη μου αποψη.

Ναι γραφει μονο σε εξωτερικο δισκο e-sata.
Kατα την γνωμη μου παντως, η εγγραφη σε USB δεν αξιζει γιατι πρεπει να αναλογιστεις οτι ουτε 20 λεπτα εγγραφης αντιστοιχουν σε 700MB.

Καλή και ευπρόσδεκτη η όσο τον δυνατό μεγαλύτερη υποστήριξη για ένα δέκτη. Όταν αποφασίσεις όμως την αγορα ενός δέκτη θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι τα χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει αποδεδειγμένα να λειτουργούν τη στιγμή της αγοράς και να μην επαφίεσαι σε μελλοντικές διορθώσεις ή αναβαθμίσεις οι οποίες μπορεί να μην έρθουν ή να αργήσουν τόσο που να έχεις "ξενερώσει" περιμένοντας. Π.χ αν ο δέκτης διαθέτει θύρα ή θύρες CI οι οποίες δεν συνεργάζονται καλά ή και καθόλου με συγκεκριμένα CAM είναι ανούσιο να περιμένεις μελλοντική αναβάθμιση που θα τα διορθώνει υπό την έννοια ότι αυτο μπορεί να μη γίνει ποτέ ή να αργήσει κανένα χρόνο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά HD COMBO δέκτη με δυνατότητα εγγραφής (PVR)!

Kατα την γνωμη μου παντως, η εγγραφη σε USB δεν αξιζει γιατι πρεπει να αναλογιστεις οτι ουτε 20 λεπτα εγγραφης αντιστοιχουν σε 700MB.

Θα συγκρατηθώ και θα απαντήσω όμορφα !!! :flute:

Πρώτα από όλα ο καθένας έχει την γνώμη του και αυτό πρέπει να είναι πάντα σεβαστό .
Εγώ στον δικό μου HD δέκτη κάνω εγγραφές σε USB sticks .
Είναι όλες άψογες , και τα πολύ βολικά sticks πάνε από το lap top στο PC και γενικά είναι πολύ βολικά και εύχρηστα ! :proud:

Οι εγγραφές στα SD κανάλια πιάνουν λίγο χώρο , λίγα σχετικά MBytes .
30 λεπτά εγγραφή από το DorcelTV 200MB !!!

Τα 20 λεπτά εγγραφής που λες , 700 MB , πρέπει να είναι σε High Definition κανάλι .

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα..... , και φυσικά αξίζει η εγγραφή σε USB !!!
Η βολικότητα και η φορητότητα σε όλο της το μεγαλείο !!! :proud:

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ένα vs των δύο αυτών δεκτών, μιας και αποτελούν ίσως μοναδικές επιλογές στην κατηγορία τιμής τους.
Όχι τόσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, όσο για τις διαφορές που παρουσιάζουν σε πρακτικό επίπεδο, (θετικά-αρνητικά).
Όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί, πολλές φορές η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ.
Όμως δεν έχω βρει κάτι τέτοιο στο internet.
Θα ήταν καλή ιδέα ίσως για κάποιο περιοδικό να το κάνει αλλά άμα ήταν θα είχε γίνει τόσους μήνες...

john 78, σ´αυτό που λες περί USB έχεις δίκιο, (αν κάνεις τον συνειρμό USB = στικάκι & SATA = σκληρός δίσκος).
Εννοώντας προφανώς ότι δε συμφέρει να αγοράσεις για παράδειγμα ένα στικάκι των 16GB με κάτι λιγότερο από 30 Ευρώ, (περίπου 7 ώρες εγγραφής),
τη στιγμή που με τα ίδια περίπου χρήματα αγοράζεις έναν 80αρι σκληρό, τον συνδέεις με SATA και έχεις πολαπλάσιο χώρο για εγγραφές, (περίπου 35 ώρες!!!).
Σωστό αυτό λοιπόν αλλά στη δική μου περίπτωση, (που δε θέλω να... "θυσιάσω" κάποιον σκληρό μου καθαρά για PVR),
έχω τη δυνατότητα να συνδέσω έναν εξωτερικό σκληρό που έχω (500 GB) ο οποίος έχει και USB και SATA υποδοχή ταυτόχρωνα και στο PVR και στο PC μου!
Με αυτό τον τρόπο, χωρίς να προβώ σε κάποια αγορά, θα μπορώ να χρησιμοποιώ άμεσα τον σκληρό μου σε δύο επίπεδα και να κάνω και τις όποιες πιθανές μετατροπές άμεσα. ;)
Το μόνο που θα χρειαστεί, είναι ένα φορματάρισμα σε FAT32.

Μάλλον κλείνω προς τον M-Vision τελικά, ουσιαστικά λόγω της υλοποίησης που μόλις ανέφερα.

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας.
Οφείλω να πω ότι έθεσα το συγκεκριμένο θέμα και σε άλλα σχετικά φόρουμ και το AVClub ήταν το μόνο στο οποίο έχω πάρει απαντήσεις.
Θα επανέλθω μετά την αγορά του δέκτη για εντυπώσεις...

Didimos GR, σχολιάσαμε την ίδια ώρα και δεν είχα δει το σχόλιό σου.
Φυσικά και η φορητότητα είναι ένα +
Να προσθέσω επίσης πως όταν μιλάμε για σύνδεση USB, δεν εννοούμε απαραίτητα εγγραφή σε στικάκι.
Μπορεί άνετα να συνδέσει κάποιος τον σκληρό του δίσκο, όπως θα έκανε και στη σύνδεση SATA.
Για μένα θα υπήρχε "θέμα" στο να προτιμήσει κάποιος την SATA σύνδεση,
μόνο αν παρουσιαζόντουσαν προβλήματα π.χ. στις εγγραφές HD μέσω USB,
λόγω χαμηλότερης ταχύτητας στη μεταφορά δεδομένων.
Επειδή κάτι τέτοιο όμως δεν προκύπτει από πουθενά, νομίζω ότι συγκεκριμένα στην περίπτωση
των PVR το USB έχει μια κάποια υπεροχή έναντι του SATA.
Στη δε δική μου (ιδιαίτερη) περίπτωση, που το PC, η θέση του δέκτη, και ένας εξωτερικός σκληρός που έχω,
(ο οποίος διαθέτει και τις δύο συνδέσεις), είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, είναι ότι καλύτερο,
αφού θα έχω την ταχύτητα του SATA για το PC και μια αξιόπιστη σύνδεση USB για τις εγγραφές του δέκτη.

Δεν θα συναντήσεις κανένα πρόβλημα στις εγγραφές του M-vision......

Θα συγκρατηθώ και θα απαντήσω όμορφα !!! :flute:

Πρώτα από όλα ο καθένας έχει την γνώμη του και αυτό πρέπει να είναι πάντα σεβαστό .
Εγώ στον δικό μου HD δέκτη κάνω εγγραφές σε USB sticks .
Είναι όλες άψογες , και τα πολύ βολικά sticks πάνε από το lap top στο PC και γενικά είναι πολύ βολικά και εύχρηστα ! :proud:

Οι εγγραφές στα SD κανάλια πιάνουν λίγο χώρο , λίγα σχετικά MBytes .
30 λεπτά εγγραφή από το DorcelTV 200MB !!!

Τα 20 λεπτά εγγραφής που λες , 700 MB , πρέπει να είναι σε High Definition κανάλι .

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα..... , και φυσικά αξίζει η εγγραφή σε USB !!!
Η βολικότητα και η φορητότητα σε όλο της το μεγαλείο !!! :proud:

Φιλε να σε ενημερωσω οτι δεν εχω ασχοληθει πολυ με τις εγγραφες γιατι δεν με ενδιαφερουν.
Εγγραφη στον technomate 5300, απο το usb του, 20 λεπτων περιπου, μου επιασε 694 ΜΒ.
Δεν ξερω να σου πω αν παιζει ρολο και η ποιοτητα της εγγραφης για να πιανει τοσο χωρο.
Εγω παντως προτιμω απο το usb να περναω το software και το αρχειο με τα keys.
Εγγραφη μπορεις να κανεις συνδεοντας τον δεκτη σου και με ενα dvd recorder.

Η καλύτερη και πιο "δυνατή" λύση για κάποιον που θέλει να κάνει εξωτερική εγγραφή σε δορυφορικούς δέκτες, είναι οι εξωτερικοί δίσκοι 2.5" USB.
Έως και 500GB με τιμή 90 ευρώ! ΧΩΡΙΣ να χρειάζονται ξεχωριστή τροφοδοσία.
Η προτίμησή μου είναι οι WD Passport.

wd-mypassport500.jpg

Re: Απάντηση: Αγορά HD COMBO δέκτη με δυνατότητα εγγραφής (PVR)!

Η καλύτερη και πιο "δυνατή" λύση για κάποιον που θέλει να κάνει εξωτερική εγγραφή σε δορυφορικούς δέκτες, είναι οι εξωτερικοί δίσκοι 2.5" USB.
Έως και 500GB με τιμή 90 ευρώ! ΧΩΡΙΣ να χρειάζονται ξεχωριστή τροφοδοσία.
Η προτίμησή μου είναι οι WD Passport.

Θα μπορουσες να εξηγησεις με 90Ε ποσα GB σκληρο αγοραζεις ?
Μπαινει σε οποιαδηποτε θυρα usb ?

Επισης, για το φιλο παραπανω θα ηθελα να του πω οτι βασικο και πρωταρχικο ρολο παιζει η εγκατασταση.Και αυτην την εποχη σημασια εχει να εισαι κινουμενος (μοτερ) γι αυτο εδωσα και το πρωτο λινκ.Oπου υπαρχει προσφορα εγκατασταση-δεκτης.
Εκτος και αν εχει καποια συνδρομη σε καποιον απο τους δορυφορους και δεν τον ενδιαφερει κατι αλλο.
Επισης αν ηδη διαθετει αυτου του ειδους την εγκατασταση.
Επισης,αν η προτεραιοτητα του απο τα δορυφορικα ειναι η εγγραφη τοτε και παλι αυτα ειναι περιτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά HD COMBO δέκτη με δυνατότητα εγγραφής (PVR)!

Θα μπορουσες να εξηγησεις με 90Ε ποσα GB σκληρο αγοραζεις ?
Μα το γράφω! Ο σκληρός 500GB (είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα) κοστίζει 90 ευρώ. Μικρότερες χωρητικότητες κοστίζουν 10-20 ευρώ διαφορά, που δεν συμφέρει.

Μπαινει σε οποιαδηποτε θυρα usb ?
Βέβαια! Περιλαμβάνει και καλώδιο, από μικρό φις USB στο "κλασικό" που μπαίνει στον δέκτη και σε όλα τα PC.