ΑΓΟΡΑ HDR-XR500V...

spyridy

AVClub Enthusiast
5 September 2007
1,130
Γλυφάδα
Χαίρετε...

αποφάσισα να αγοράσω μια βιντεοκάμερα για να τραβάω τις στιγμές που περνάμε παρέα με το μικρό μας μπόμπιρα. Είχα αγοράσει παλιότερα (στο ταξίδι του μέλιτος) μια Panasonic miniDV αλλά η ποιότητα της εικόνας δε με ικανοποιεί πλέον. Έτσι αποφάσισα να πάρω μια HD κάμερα, και ως φαν της SONY είπα να πάρω την αντικαταστάτρια της SR-11 & SR-12, την XR-500. Το επιπλέον κόστος των 150-200 ευρώ για την 520 δεν είμαι διατεθειμένος να το καλύψω, μιας και (νομίζω) η μόνη διαφορα είναι τα επιπλέον (υπολογίσιμα βέβαια) 120 GB δίσκου.

Σας παρακαλώ να μου πείτε

1) είναι καλή επιλογή, ή πιάνομαι κορόϊδο δίνοντας 1050 ευρώ?
2) Ο Κατερέλος είναι αξιόπιστη επιλογή αγοράς, μιας και δεν έχω ξαναψωνίσει ποτέ απο εκεί?
3) έστω και με πμ, υπάρχει κάποια άλλη αξιόπιστη επιλογή καταστήματος για την αγορά κάμερας?
4) μήπως τελικά αξίζει το ρίσκο αγοράς απο B&H μιας και εκεί το κόστος με τα μεταφορικά πέφτει στα 800 ευρώ??? (εκτός κι αν σε πιάσουν στο τελωνείο, οπότε δεν φαντάζομαι οτι θα πληρώσεις παραπάνω απο 250 ευρώ, που είναι η διαφορά με την Ελλάδα).

Ευχαριστώ προκαταβολικά παιδιά!!!

Γιάννης

katerelos και adorama από όσο γνωρίζω είναι αξιόπιστα μαγαζιά και μπορείς να αγοράσεις από εκεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν έχεις έστω και τον παραμικρό ενδοιασμό, απλώς αγόρασε με αντικαταβολή (αν δεν θέλεις να δώσεις την πιστωτική σου κάρτα).

Θα σου πρότεινα βέβαια να ρίξεις και μια ματιά προς Canon Legria HV40 -bye-

Σ'ευχαριστώ Πάνο. Σκέφτομαι απ'οπουδήποτε αγοράσω, μιας και είναι εδώ Αθήνα, να πάω απο κει και αν ψωνίσω μετρητοίς. Η μόνη περίπτωση είναι αν πάρω καμμια καλύτερη τιμή απο το Σάββα (εκεί στα μέρη σου), αν και ανησυχώ γιατί εχθές έμαθα οτι δεν ανήκει στο δίκτυο electronet εδω και 1 μήνα, αλλά σήμερα που πήρα τηλέφωνο, μου απαντήσανε εκεί λέγοντας "Electronet παρακαλώ..."

Τεσπα, θα δείξει... αν μου δώσει καλή τιμή, θα πρέπει να το σκεφτω...

Υ.Γ. Εσύ αν θυμάμαι καλά έχει αγοράσει την Canon 30 ?

Ναι, έχω την HV30 και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Η ποιότητα της εικόνας που δίνει και ιδιαίτερα στα σκοτεινά, εκεί δηλαδή που υστερούν οι περισσότερες βιντεοκάμερες, είναι απλά φανταστική για consumer βιντεοκάμερα.
Δεν ξέρω αν η Sony που λες είναι καλύτερη, γιατί δεν την έχω δει από κοντά.

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ HDR-XR500V...

Θα σου πρότεινα βέβαια να ρίξεις και μια ματιά προς Canon Legria HV40 -bye-

+1

Απο B&H μην το σκεφτεσαι εκτος εαν η διαφορά τιμής ειναι τετοια που να γλυτώσεις το (ΣΙΓΟΥΡΟ) τελωνειο. Oi φιλοι μας στην B&H αποκλειεται να δηλώσουν αλλη τιμή στην απόδειξη οποτε για τετοια αγορά δεν την γλυτώνεις -bye-

Αν μπορεις ρώτησε στα γνωστα μαγαζια της Αθήνας πες οτι θα πληρώσεις μετρητά, παζάρεψε και προχώρα..

Κατερέλος, Παπαδάκης, Σταυρινάκης Αδοραμα και MediaMarkt/Saturn ειναι κατά σειρά προτιμησης η δική μου hot list για ανάλογες αγορές..

Geoha σε ευχαριστώ πολύ!

Μήπως ξέρεις γιατί το site του Παπαδάκη και του Mdigital είναι "ίδια"???

http://www.mdigitalphoto.gr/product_info.php?products_id=1343
http://www.cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=1741

Βασικά μίλησα και με τους 2, η διαφορά είναι 6 ευρώ (υπέρ του Mdigital) και μου δίνουν και οι 2 θήκη μεταφοράς δώρο.

@Panosxgr
Δεν με "εμπνέει" το όνομα Canon λόγω παλιότερης άσχημης συμβίωσης με κάμερα Canon... Χαζό μεν, αλλά υπαρκτό "εμπόδιο" στην τελική μου απόφαση!

Καλήμερα και χρόνια πολλα!

Αγόρασα μια xr500e απο την Νεα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα. Όλα πάνε τελεια, φοβερη ποιότητα κατασκευής και τρομερές δυνατότητες.
Εχω ενα πρόβλημα... Η κάμερα έχει ενσωματωμένο φλασ το οποίο γράφουν οι οδηγίες οτι ενεργοποιείτε αυτόματα σε χαμηλό φωτισμό...
Σε εμένα δεν παίζει καθόλου το φλας... στις ρυθμίσεις μέσα το ΦΛΑΣ ειναι grey-out και δεν μου δινει την επιλογη να το επιλεξω.
Την πήγα στη sony στην Αμερικη αλλα ο τεχνικός τους έλειπε και επειδή έπρεπε να γυρίσω πισω ειπα να ρωτήσω εσάς πρώτα - πριν ξεκινήσω τον ΓΟΛΓΟΘΑ στην ελληνική αντιπροσωπία.
Ξερει κανεις κατι?? Μπορει να βοηθήσει?

tortish

Νομίζω το ενσωματομένο φλας σε όλες τις consumer βιντεοκάμερες είναι μία επιλογή μόνο για την φωτογράφιση και όχι για την λήψη video. Για λήψεις video χρειάζεσαι extra αυτόνομο φωτιστικό.
Ελπίζω να βοήθησα.

tortish

Νομίζω το ενσωματομένο φλας σε όλες τις consumer βιντεοκάμερες είναι μία επιλογή μόνο για την φωτογράφιση και όχι για την λήψη video. Για λήψεις video χρειάζεσαι extra αυτόνομο φωτιστικό.
Ελπίζω να βοήθησα.

Καλημερα, ναι το γνωριζω αυτο που λες. Για την φωτογραφιση λεω κ εγω, εκει ειναι που δεν παιζει.

Δέν γνωρίζω το μενού της συγκεκριμένης sony για να σου πώ.Στην panasonic tm300 ακόμα και στην λειτουργία auto δουλεύει κανονικά όταν ανιχνευσει χαμηλό φωτισμό.Ισως πρέπει να βρείς την επιλογή grey-auto.

Δέν γνωρίζω το μενού της συγκεκριμένης sony για να σου πώ.Στην panasonic tm300 ακόμα και στην λειτουργία auto δουλεύει κανονικά όταν ανιχνευσει χαμηλό φωτισμό.Ισως πρέπει να βρείς την επιλογή grey-auto.

δεν βρίσκω κατι δυστυχώς. Υπάρχει κανεις που να εχει SONY για να με βοηθήσει?

βασικα η sony κανει μια αποσυρση σε παλιες βιντεοκαμερες και δηνει πιστωση στην αγορα μιας high deffinition sony.η μηχανη σου ειναι σε αυτη τη κατηγορια και δηνει εκπτωση περιπου 50 ευρο

βασικα η sony κανει μια αποσυρση σε παλιες βιντεοκαμερες και δηνει πιστωση στην αγορα μιας high deffinition sony.η μηχανη σου ειναι σε αυτη τη κατηγορια και δηνει εκπτωση περιπου 50 ευρο

καινουρια ειναι η ΧΡ500V...

Κι εγώ είμαι κάτοχος της συγκεκριμένης κάμερας εδώ και λίγους μήνες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Φοβερή ποιότητα εικόνας!

Υπαρχει καποιο καταστημα να την παραγγειλω online αλλα να την πληρωσω με 24μηνο διακανονισμο?