Αγορά Headphones για μουσική

iLegendX

New member
24 November 2016
10
Γεια σας.

Θέλω να αγοράσω ακουστικά για να ακούω μουσική από το κινητό μου. Ποια μάρκα να αγοράσω και τι πρέπει να προσέξω στα χαρακτηριστκά του και ποιότητας ήχου; Θέλω να έχει πολύ καλή ποιότητα ήχου.

Από μάρκες είμαι ανάμεσα:

• Sony
  • Soundcore by Anker
  • Edifier
  • Sennheiser
  • JBL

σε πολυ καλη προσφορα τα Soundcore by Anker Space Q45 μεσα απο το επισημο σαιτ της εταιριας.
ολοκληρωμενο ακουστικο,με πολυ καλο ηχο,εφαρμογη με πολλες επιλογες,ποιοτητα και αυτονομια.

στα ιδια επιπεδα και το Sony WH-CH720N επισης με πολυ καλο ηχο και καλουδια.

εαν θες κατι πιο οικονομικο,θα πας στα πολυ καλα για το κοστος τους,Sony WH-CH520.
οικονομικη και πολυ τιμια επιλογη-σαφως κατωτερο του Anker και του μεγαλυτερου Sony,αλλα με πολυ καλο και δυνατο ηχο.ισως το καλυτερο στην κατηγορια του.

JBL Tune 520BT ακομα ενα οικονομικο ακουστικο,κλασικο και πολυφορεμενο.προσωπικα με κουρασε-κατ`εμε κατωτερο του μικρου Sony.

υπαρχουν αρκετες επιλογες-εγω σου εγραψα για αυτες που εχω δοκιμασει,μιας και πριν 5-6 μηνες,εκανα και εγω την ιδια ερευνα αγορας.

@iLegendX
Καλώς όρισες στην παρέα! :)
Πόσα χρήματα υπολογίζεις ότι μπορείς να δώσεις;
Ανάμεσα στις εταιρείες που αναφέρεις, ακόμα και ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα τους οι διαφορές είναι τεράστιες.

Κι' ακόμα: Ακουστικά ψείρες (Earbuds ή IEM's); Ή Ακουστικά κεφαλής (Headphones).

Ή μήπως ασύρματα Bluetooth;

Κι' ακόμα: Το κινητό σου έχει θύρα εξόδου για ακουστικά; Η μήπως όχι (Τα πιο σύγχρονα δεν έχουν). Οπότε θα συμπεριλάβουμε και κάποιο μικρό DAC/Amp (ενισχυτή) ακουστικών που θα συνδέεται από τη θύρα USB (φόρτισης) του κινητού;

Οι προτάσεις παραπάνω του φίλου μας @ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π έχουν ενδιαφέρον. Υπάρχουν και πολλές άλλες. Αρκεί πρώτα να προσδιορίσεις τι αναζητάς.

Last edited:
  • Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Γεια σας σε όλους.

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π, σε ευχαριστώ πολύ
Πρώτα απ' όλα σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα @Sonus Naturalis .
Σε χρήματα είμαι μεταξύ από 150€ μέχρι 250€.
Τι εννοείς έχουν τεράστιες διαφορές;
Από ακουστικά με ενδιαφέρει headphones με σύνδεση επικοινωνίας με bluetooth. Επίσης, είδα ότι υπάρχουν over-ear, on-ear. Είμαι ανάμεσα από over-ear vs on-ear. Γιατί, δεν ξέρω τι διαφορές υπάρχουν. Το μόνο που είδα είναι σε φωτογραφία η διαφορά τους είναι το μέγεθος δηλαδή διαστάσεις η διάμετρο τους στα ακουστικά.
Το κινητό μου έχει usb type-c μόνο.

Τέλος, επειδή θα να μάθω και να γνωρίζω, τι πρέπει να προσέξω στα τεχνικά χαρακτηριστικά και στην ποιότητα από τα ακουσυτικά;

Γεια σας σε όλους.

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π, σε ευχαριστώ πολύ
Πρώτα απ' όλα σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα @Sonus Naturalis .
Σε χρήματα είμαι μεταξύ από 150€ μέχρι 250€.
Τι εννοείς έχουν τεράστιες διαφορές;
Από ακουστικά με ενδιαφέρει headphones με σύνδεση επικοινωνίας με bluetooth. Επίσης, είδα ότι υπάρχουν over-ear, on-ear. Είμαι ανάμεσα από over-ear vs on-ear. Γιατί, δεν ξέρω τι διαφορές υπάρχουν. Το μόνο που είδα είναι σε φωτογραφία η διαφορά τους είναι το μέγεθος δηλαδή διαστάσεις η διάμετρο τους στα ακουστικά.
Το κινητό μου έχει usb type-c μόνο.

Τέλος, επειδή θα να μάθω και να γνωρίζω, τι πρέπει να προσέξω στα τεχνικά χαρακτηριστικά και στην ποιότητα από τα ακουσυτικά;
Καλησπέρα. Τελικά θέλεις ασύρματη ή ενσύρματη σύνδεση;

Καλησπέρα. Τελικά θέλεις ασύρματη ή ενσύρματη σύνδεση;
Από ακουστικά με ενδιαφέρει headphones με σύνδεση επικοινωνίας με bluetooth. Ασύρματη θέλω.

Έχω το Samsung Galaxay S24 Ultra
Ωραία. Υποστηρίζει LDAC συνεπώς για την μέγιστη ποιότητα σε ασύρματη σύνδεση θα πάρεις ακουστικό που να υποστηρίζει επίσης LDAC. Τώρα το τι θα πάρεις είναι υποκειμενικό, εξαρτάται από πως σου αρέσει να ακούς. Θέλεις τονική ισορροπία; Πλούσιο ή ακόμα και εξεζητημένο χαμηλό; Μέγιστη ευκρίνεια στις υψηλές συχνότητες; κλπ. Υπάρχουν αρκετές επιλογές. Ένα ακουστικό κλειστού τύπου με πολύ καλή τονική ισορροπία είναι το Audiotechnica M50x BT2.

Η εφαρμογή είναι μεταξύ on-ear και over ear.

Okay. Αυτό δεν το γνώριζα ότι το κινητό μου υποστηρίζει αυτό το code. Αυτό που το βρήκες; Για το έχω μελοντικά και εγώ στο νου μου;
Θέλεις τονική ισορροπία; Πλούσιο ή ακόμα και εξεζητημένο χαμηλό; Μέγιστη ευκρίνεια στις υψηλές συχνότητες; κλπ. Υπάρχουν αρκετές επιλογές
Επειδή δεν είμαι πάρα πολύ καλός με το ήχο, μπορείς να μου στείλεις μερικά παραδείγματα; Από το YouTube. Δηλαδή, με αυτά που εννοείς.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

........ Υποστηρίζει LDAC συνεπώς για την μέγιστη ποιότητα σε ασύρματη σύνδεση θα πάρεις ακουστικό που να υποστηρίζει επίσης LDAC........
Ένα ακουστικό κλειστού τύπου με πολύ καλή τονική ισορροπία είναι το Audiotechnica M50x BT2.

Η εφαρμογή είναι μεταξύ on-ear και over ear.
Συμφωνούμε. Τα Audio-Technica ATH-M50xBT2 είναι ίσως το πιο γνωστό ζευγάρι ακουστικών της Audio-Technica. Παράγεται εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα πια και σε έκδοση Bluetooth. Μπορεί να συνδέεται και ενσύρματα και ασύρματα με Bluetooth, όπως κάθε φορά μάς βολεύει.

Okay. Αυτό δεν το γνώριζα ότι το κινητό μου υποστηρίζει αυτό το code. Αυτό που το βρήκες; Για το έχω μελοντικά και εγώ στο νου μου;
Όλα τα Samsung Galaxy νεώτερης γενιάς υποστηρίζουν LDAC code. Και το δικό μου, λίγο παλιότερο (Galaxy S20 Fe).
Επειδή δεν είμαι πάρα πολύ καλός με το ήχο, μπορείς να μου στείλεις μερικά παραδείγματα; Από το YouTube. Δηλαδή, με αυτά που εννοείς.
Ορίστε: [video]
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ανάμεσα στα πάρα πολλά reviews για τα συγκεκριμένα.

Αν θέλεις να ανέβεις κατηγορία σε ποιότητα ήχου με 100 ευρώ περίπου παραπάνω συνιστώ ανεπιφύλακτα τα Hifiman DEVA Pro Stealth Magnets R2R.
Άριστη ποιότητα ήχου από κάθε άποψη, είτε με ενσύρματη σύνδεση, είτε ασύρματη. Δες τη σχετική περιγραφή.

Υπό ένα όρο: Ότι θα τα χρησιμοποιείς μόνο για οικιακή χρήση. Λόγω μεγέθους, βάρους, κλπ. δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δρόμο ή κατά τις μετακινήσεις. Αν προορίζονται μόνο ή κυρίως για οικιακή χρήση, τότε δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Και πιθανότατα να μη χρειαστείς για πάρα πολύ καιρό. (Ή και ποτέ)...

Αν πάλι θες κάτι πολύ πιο οικονομικό, τότε οι προτάσεις του @ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π στο post #2. Soundcore, Sony, JBL κλπ. αξίζουν προσοχής.

• Like
Reactions: iLegendX
Εδώ το είδα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Okay. Ευχαριστώ.

Αν θέλεις να ανέβεις κατηγορία σε ποιότητα ήχου με 100 ευρώ περίπου παραπάνω συνιστώ ανεπιφύλακτα τα Hifiman DEVA Pro Stealth Magnets R2R.
Άριστη ποιότητα ήχου από κάθε άποψη, είτε με ενσύρματη σύνδεση, είτε ασύρματη. Δες τη σχετική περιγραφή.

Υπό ένα όρο: Ότι θα τα χρησιμοποιείς μόνο για οικιακή χρήση. Λόγω μεγέθους, βάρους, κλπ. δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δρόμο ή κατά τις μετακινήσεις. Αν προορίζονται μόνο ή κυρίως για οικιακή χρήση, τότε δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Και πιθανότατα να μη χρειαστείς για πάρα πολύ καιρό. (Ή και ποτέ)...

Αν πάλι θες κάτι πολύ πιο οικονομικό, τότε οι προτάσεις του @ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π στο post #2. Soundcore, Sony, JBL κλπ. αξίζουν προσοχής.
Θέλω να παίρνω μαζί μου έξω όταν πάω βόλτα ή στην δουλειά να ακούω μουσική.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας. :D

Ξέχασα να ρωτήσω κάτι ακόμη.
@Sonorus πως μου πρότεινες αυτή την Audio-Technica ATH-M50xBT2 και όχι κάποια άλλη; Ρωτάω για να μπορώ να καταλαβώ και εγώ ότι αυτό το brand του μοντέλου είναι πολύ καλό. Επίσης, έκανα μια αναζήτηση σύγκριση με αυτό το μοντέλο με την Sony WH-1000XM4. Και βλέπω ότι το Sony WH-1000XM4 είναι καλύτερο από το Audio-Technica ATH-M50xBT2.
Τέλος, υπάρχει κάπου να διαβάσω σχετικά με τι να προσέξω στα χαρακτηριστικά από τα ακουστικά και ποια μάρκα να επιλέξω;

Ξέχασα να ρωτήσω κάτι ακόμη.
@Sonorus πως μου πρότεινες αυτή την Audio-Technica ATH-M50xBT2 και όχι κάποια άλλη; Ρωτάω για να μπορώ να καταλαβώ και εγώ ότι αυτό το brand του μοντέλου είναι πολύ καλό. Επίσης, έκανα μια αναζήτηση σύγκριση με αυτό το μοντέλο με την Sony WH-1000XM4. Και βλέπω ότι το Sony WH-1000XM4 είναι καλύτερο από το Audio-Technica ATH-M50xBT2.
Τέλος, υπάρχει κάπου να διαβάσω σχετικά με τι να προσέξω στα χαρακτηριστικά από τα ακουστικά και ποια μάρκα να επιλέξω;
Γιατί είναι καλύτερο; Τι ακριβώς δείχνει η αναζήτηση;

Προτείνω μόνο ακουστικά που έχω ακούσει και γνωρίζω πως παίζουν. Όχι με βάση το τι γράφεται στο διαδίκτυο.

Το συγκεκριμένο γνωρίζω ότι έχει πολύ καλή τονική ισορροπία.

• Like
Reactions: iLegendX