Αγορά HI-FI σετ, μπατζετ περίπου 1000 ευρώ

jpro1989

New member
17 June 2015
4
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι καινούργιος στο φόρουμ εδώ, αλλά είδα ότι είναι μια ενεργή κοινότητα οπότε η βοήθειά σας θα είναι πολύ χρήσιμη. Είμαι κάτοχος ενός πολύ μέτριου HI-fI σετ (ενισχυτής AKAI, πικαπ SONY PS T-22, ηχεία SONY), τα οποία αγόρασα μεταχειρισμένα με συνολικό κόστος 150 ευρώ.

Σκέφτομαι να κάνω το κρίσιμο βήμα προς ένα καλύτερο σετ με τα ίδια εξαρτήματα (πικαπ, ενισχυτή, ηχεία) συν ακουστικά και επίσης θέλω να μπορώ να το συνδέω και με το λαπτοπ μου. Μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα στην εξής σύνθεση:

- Ηχεία Wharfedale diamond 220. Κόστος περίπου 300 ευρώ.

-Ενισχυτή Marantz pm6005. Κόστος περίπου 400 ευρώ.
Εναλλακτικά σκέφτομαι να πάρω τον Denon Μ39DAB ο οποίος όμως χρειάζεται pre amp για να υποστηρίξει το πικαπ

-Πικαπ pro-ject essential II. Κόστος περίπου 280 ευρώ.

Έχει κανείς χρησιμοποιήσει κάποιο από τα προηγούμενα μηχανήματα; Ή έχει κάποιος να προτείνει κάτι διαφορετικό; Ευχαριστώ πολύ!

Καλώς ήρθες !

Όπως ίσως ήδη έχεις διαβάσει, η κρίσιμη πληροφορία αφορά στον χώρο που θέλεις να καλύψεις ηχητικά ... το μέγεθος του, οι δυνατότητες τοποθέτησης των ηχειων σε αυτόν, κλπ. θα καθορίσουν τα λίτρα καμπίνας και το μέγεθος των μεγαφώνων των προς αγορά ηχείων ... αφού προσδιορισθούν τα ηχεία, θα βρεθεί ο ενισχυτής που θα μπορεί να τα οδηγήσει με ικανοποιητικά αποτελέσματα ... και στο τέλος η πηγή (-ές) ...

Δώσε μας λοιπόν λεπτομέρειες για τον χώρο και ένα πρόχειρο σκαρίφημα της διάταξης των επίπλων μέσα σε αυτόν ...

Σωστό παρατήρηση! Επειδη σκοπεύω να μετακομίσω σύντομα δεν είμαι 100% για τον νέο χώρο αλλα σίγουρα το ηχοσύστημα θα είναι σε δωμάτιο περίπου 20-25 τμ (τοίχος στις 3 πλευρές και μόνο μία με παράθυρο), ενώ η διάταξη των επιπλων θα εξαρτηθεί απο το πως θα παίρνω την καλύτερη ποιότητα ήχου ;-)

Από ότι είδα το ηχείο που θέλεις έχει γούφερ 5 ιντσών ... αν ο νέος σου χώρος είναι γύρω στα 25 τμ. τότε φοβάμαι πως δεν είναι αρκετό ...

Κι εγώ το φοβάμαι αυτό, θα προτιμούσα να είναι περίπου 8'' αλλα προς το παρόν δεν έχω βρει κάτι που να έχει τόσο καλές κριτικές με εφάμιλλη τιμή και δυστυχώς δεν θέλω να ξεπεράσω το ποσό κατά πολύ. Μήπως έχει κανείς να προτείνει κάποια άλλη λύση;

Chario Syntar 516 σε προσφορά. Αν μπορείς να ανέβεις λίγο ακόμα, κοίτα για Tannoy Mercury V4, διότι έχεις όντως αρκετό χώρο να καλύψεις...