Αγορά hi-fi

chris81

New member
4 December 2013
3
Γεια σας και από έμενα,

Δεν ειμαι σίγουρος οτι ποσταρω στο σωστό σημειο.

ενδιαφέρομαι για ενα σύστημα μεχρι 900ε. Ο χωρος μου ειναι στα 35τμ και ακούω κυρίως κλασσική μουσική στα 4-5 μετρα. Ενας φίλος μου εκανε την παρακάτω πρόταση

Focal 705V
ενισχυτης Yamaha a-s300
cd player Marantz cd5004

την οποία εχω πάρει πολύ στα ​σοβαρά.

Αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση με αυτα τα δεδομένα ας την ακούσω. Επίσης μήπως είναι καλύτερα να πάρω ένα ηχείο μεγάλο (βλέπω οτι υπάρχουν κάποια σαν πύργος)?

ευχαριστώ πολύ

Last edited:
Γενικά, μιας και budget είναι συγκεκριμένο, και άρα η ερώτηση για ηχεία βάσης ή όχι πολύ δύσκολη,
Θα σου πρότεινα να πάρεις και το φιλαράκι σου που ασχολείται και να κάνεις βόλτα στην αγορά
Πρέπει να ακούσεις τα ηχεία , τόσο τα focal όσο και τις εναλλακτικές που έχεις
Τον ενισχυτή θα τον επιλέξεις και βάση των ηχείων (λ.χ. ποσά watt ανάλογα και με την ευαισθησία των ηχείων)
Για πηγή, πέραν του CDplayer, εάν σε ενδιαφέρει μπορεί να χρησιμοποιήσεις και ένα υπολογιστή/laptop συνδεδεμένο με κάρταήχου/dac.

Δυστυχώς ειμαι στην επαρχία και δεν υπάρχουν μαγαζιά εξειδικευμένα στον ήχο. Θα παρω κατι απο ερευνα στο internet και οτι βγει. Τα παραπανω ηχεια ταιριαζουν λοιπον με αυτον τον ενισχυτη? Καμοία αλλη πρόταση? Καποια αλλα ηχεια που ταιριαζουν στο παραπανω συστημα γιατι αυτα δεν τα βρισκω ευκολα?

Πάντως ο συνδυασμός κλασικής μουσικής, 35 τ.μ., 4-5 μ. απόστασης ακρόασης (!), 900 ευρώ και (ξαναλέω) κλασικής μουσικής είναι ΠΟΛΥ δύσκολος.

Θα έλεγα μεταχειρισμένα όπως και δήποτε, και καλή δύναμη.

Και για μένα, με τις προδιαγραφές που θέτεις, οπωσδήποτε μεταχειρισμένα. Να το ευχαριστηθείς, δηλαδή..

Γεια σας και από έμενα,

Δεν ειμαι σίγουρος οτι ποσταρω στο σωστό σημειο.

Το νημα μεταφερθηκε στην σχετικη κατηγορια. Καλη συνεχεια με την επικειμενη αγορα

υγ: τα μεταχειρησμενα του φορουμ εχουν παντα ενδιαφερον, μπορεις να κοιταξεις και την ΧΕ, καθως και τα μαγαζια.