Αγορά Home Cinema budget 400 euro

Καλημέρα. Ευχαριστώ τον φίλο George Kanavas για τις προτάσεις. Ο Yamaha YAMAHA RX-V477 φαίνεται να ναι όντως απο τις καλές προτάσεις στην χαμηλή κατηγορία τιμής. Σε σχέση με κοντινά σε κόστος μοντέλα όπως τα MARANTZ NR 1504, HARMAN KARDON AVR 151 ποιος έχει πιο μουσικό χαρακτήρα; Επίσης τα εν λόγω ηχεία της Taga τα έχει ακούσει κάποιος φίλος;

Τα συγκεκριμενα ηχεια θα ζορισουν τον αδυναμο σε ρευματα Yamaha με 2 6,5αρια γουφερ και δεν εχει και preout για μελλοντικο τελικο. Εκ των πραγματων με το συγκεκριμενο σετ εισαι υποχρεωμενος για αγορα υπογουφερ με σκοπο να "κοψεις" τα ηχεια στους 80 -90 κυκλους ωστε να μη "βλεπει" μεγαλα φορτια ο ενισχυτης.

Εχεις εικόνα της ηχητικής ταυτότητας των συγκεκριμένων ηχείων; Τα κυρίως ηχεία του σετ (κολώνες/δαπέδου) μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς καταρχάς για χρήση δικάναλου hifi σε ακρόαση μουσικής σε μικρομεσαίο (20τμ) χώρο; Αν ναι (από αυτό το αξίωμα ξεκινώ), τι κατηγορίας ενισχυτής AV απαιτείται για την ικανοποιητική οδήγησή τους σε χώρο επιφάνειας όσο ανέφερα πριν;

Οχι δυστυχως τα συγκεκριμενα δεν τα εχω ακουσει, αυτα που εχω ακουσει και με εντυπωσιασαν σε μουσικη ηταν τα βασης Dali zensor 3, με 2 ζευγαρια απ αυτα συν το Dali vocal για κεντρικο πιστευω θα κανεις καλυτερα τη δουλια σου, λιγο πιο ακριβα βεβαια απ το σετ της taga αλλα ειμαι της αποψης πως ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Τωρα για av ενισχυτη που θα εχει μεγαλυτερες ικανοτητες οδηγησης γι αυτα, θα πρεπει να αυξησεις σημαντικα το μπατζετ κατι που προσωπικα δεν πιστευω οτι αξιζει γιατι ειμαι της αποψης οτι ο τελικος μενει για παντα, οι avr και τα καλουδια τους ομως αλλαζουν κι εξελισονται οποτε τι θα κανεις θα σκας καθε φορα 2 χιλλιαρικα για avr με μεγαλα ρευματα; Προσωπικα εχω τελικους οποτε απλα καθε 10ετια χτυπαω τον πιο οικονομικο avr με pre out κι εχω παντα σωστα ταισμενα τα ηχεια μου.

Υ.Γ. Ο χωρος σου θεωρειται μικρος οποτε και με το σετ που σου προτεινε ο φιλος κανεις δουλια, αλλο ομως κανω απλα δουλια κι αλλο κανω σωστα δουλια, εχθρος του καλου το καλυτερο λεει ο λαος για να μην παρεξηγουμαι. Απλα σκεψου τους τελικους σαν μια επενδυση.

Last edited:
Το σώνουμε κάπως ή δεν υπάρχει ελπίδα;

Καμία δυστυχώς. Δεν θα έχεις σημείο αναφοράς όταν τα εμπρός είναι παράκεντρα. Γνώμη μου είναι ή αλλάζεις ελαφρά διαρρύθμιση ή μην ασχοληθείς καθόλου με HC. Πάρε κάτι που να παίζει δυνατά και σε εντάσεις, ρίχτο σε μια γωνία και τέλος.

Απάντηση: Re: Αγορά Home Cinema budget 400 euro

μηπωσ κανει αυτοσ πιο καλα την δουλεια του?VSX-529.παιρνει τελικο ετσι δεν ειναι?

Re: Απάντηση: Re: Αγορά Home Cinema budget 400 euro

μηπωσ κανει αυτοσ πιο καλα την δουλεια του?VSX-529.παιρνει τελικο ετσι δεν ειναι?

Οχι αν διαβάσεις στα χαρακτηριστικά του τις συνδέσεις, κανένας ενισχυτής σ αυτά τα λεφτά δε δίνει εξόδους pre-out, είναι κάτι που στοιχίζει, σε μεταχειρισμένο σίγουρα θα το βρεις σε πιο παλιά μοντέλα όμως.

ΠΙΣΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
HDMI 5 in (1xMHL) /1 out, Ethernet 1 in, AV (Composite) 2 in, Audio 1 in, Digital Coaxial 1 in, Digital Optical 1 in, Monitor Composite 1 out, 2 x Preout SW out. Θύρα για AS-BT200, Θύρα USB για φόρτιση AS-WL300. *Μόνο Ήχος για iPhone3G/3GS/4/4S/5(C/S), iPod 1ης-5ης γεν. & iPod nano 3ης-7ης γεν.

Last edited:
Μην ψήνεστε με pioneer κάτω του 924 ή του επερχόμενου 930. Μεγάλη διαφορά στον ήχο. ο 529 απέχει αρκετά ας πούμε σε σχέση με τον 477.

Οι οικονομικοί HK, έχουν ελλείψεις, αλλά εάν πρόκειται για οδήγηση ηχείων δαπέδου είναι πιο safe επιλογή.

Denon-Marantz κακώς τους βγάζετε έξω από το παιχνίδι. Πως κι έτσι; Δε μιλάω για τον slim marantz. Απλά ο αντίστοιχος marantz π.χ. o SR5009 σε Denon είναι κάτι ανάμεσα σε 2100 και 3100.

κανενασ δεν βγαζει τουσ Denon-Marant απλοσ το παλικαρη μπορει να ξοδεψει μεχρι 600 ευρω κ για ναμην παει να παρει ολα σενα πχ lg samsung.προσπαθουμαι να βρουμε μια λυση

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μπορει καποιοσ να μου εξηγισει στον 529 τι ενοει 2 x Preout SW out

Ότι έχει δύο εξόδους sub. Παράλληλες όμως χωρίς ξεχωριστή διαχείριση. Όπως όλοι κάτω του χιλιάρικου.

Εγώ βγάζω εκτός τον Denon μιας κι ως κάτοχος δεν θέλω να θεωρηθεί ότι παινεύω το σπίτι μου και σπρώχνω προς τα εκεί, Marantz δε μου αρέσουν, έτυχε να ακούσω σε δοκιμή για ηχεία που ήθελα και τα ίδια ηχεία σπίτι μου παίξανε καλύτερα με τον Denon, δεν ξέρω τι έχει γίνει με τους Marantz ή εγώ συνήθισα σε άλλο ήχο γιατί παλιότερα τους είχα σε τεράστια εκτίμηση και μάλιστα ήθελα να αποκτήσω έναν, μ αυτό όμως που άκουσα κάτι δε μου έκατσε καλά, έπαιζε σε μουσικό πρόγραμμα πιο σκληρά απ τον Denon. Ωστόσο επειδή ο φίλος θέλει και μουσική, θεωρώ ότι οι Yamaha στα δικά μου τουλάχιστον αυτιά είναι πιο μουσικοί.

Μάλλον τον συνήθισες τον ήχο του. Ένα κλικ πιο σκοτεινός είναι από Marantz. Ένα κλικ χειρότερος σε δυναμικά και πάει λέγοντας.

Μην έχεις καμία αμφιβολία, στην D&M ξέρουν ακριβώς τι βγάζουν και που τοποθετούν κάθε τους προϊόν. Αυτά τα δυο τρία κλικ τα χρεώνουν παραπάνω, άντε και με καμιά εισοδοέξοδο επιπλέον για bonus.

Μάλλον τον συνήθισες τον ήχο του. Ένα κλικ πιο σκοτεινός είναι από Marantz. Ένα κλικ χειρότερος σε δυναμικά και πάει λέγοντας.

Μην έχεις καμία αμφιβολία, στην D&M ξέρουν ακριβώς τι βγάζουν και που τοποθετούν κάθε τους προϊόν. Αυτά τα δυο τρία κλικ τα χρεώνουν παραπάνω, άντε και με καμιά εισοδοέξοδο επιπλέον για bonus.

Λεωνίδα το ξέρω ότι οι Marantz έχουν καλύτερα υλικά, αυτό τους κάνει και πιο ακριβούς, σου λέω όμως τι άκουσα με τα αυτιά μου, τα ίδια ηχεία στον Marantz μετά από 10 λεπτά ήθελα Ponstan, τα έβαλα στον Denon κι απλά καμία σχέση, καμία κούραση. Εγώ πρώτος το λέω αν δεν μου είχαν κάνει δώρο τον Denon ή Marantz ή Yamaha θα είχα πάρει, έτυχε το σκηνικό αφότου είχα αποκτήσει τον Denon κι απλά απογοητεύτηκα με τον Marantz. Oταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και παλιώσει ο Denon, Yamaha δαγκωτό για τα δικά μου πάντα αυτιά.

Παιδιά καλημέρα. Καταρχάς ευχαριστώ θερμά για το χρόνο και τις συμβουλές σας. Καταλαβαίνω πως η αγορά σετ πολυκάναλου προ-τελικού είναι ότι καλύτερο από άποψη αντοχής στο χρόνο και επάρκειας οδήγησης ηχείων, ωστόσο από ότι φαίνεται σε μια τέτοια περίπτωση το κόστος του συστήματος απογειώνεται, μιας που μιλάμε για κόστος μόνο των ενισχυτικών τουλάχιστον στα 2000 ευρώ, ποσό που στην παρούσα φάση μου είναι εντελώς απαγορευτικό. Aν υποθέσουμε ότι ξεκινώ το χτίσιμο ενός συστήματος με AV ενισχυτή και κεντρικά ηχεία σαν ας πούμε τα Dali Zensor 3, με προσανατολισμό 70% σε ακρόαση δικάναλου HiFi από ψηφιακές πηγές (αρχεία τύπου FLAC κλπ) (υπόψιν ότι έχω εδώ κι ένα χρόνο τα Zensor 1 οδηγούμενα από έναν Tripath ενισχυτή 10W για χρήση pc audio και είμαι υπερ ευχαριστημένος από τον χαρακτήρα και την εν γένει απόδοσή τους, ακόμα και μαυτόν τον μικρό ενισχυτή), ποιος ολοκληρωμένος AV πιστεύετε ότι θα ταίριαζε καλύτερα; Ας πούμε, Υamaha 477, Pioneer 924, κάποιος εκ των Denon/Marantz/Harman Kardon, ή ακόμα και o (πιο ακριβός αλλά αξιόλογος καθώς φαίνεται), Onkyo 636; Μιλώ για ολοκληρωμένους μέχρι περίπου 500 ευρώ, και με το σκεπτικό ότι αργότερα θα προστεθεί ενεργό υπογούφερ για συχνότητες κάτω από 150 Hz..
Επίσης θα ήθελα με την ευκαιρία να ρωτήσω και το εξής: Κατά πόσο μειώνεται η κινηματογραφική εμπειρία στο hοme cinema αν υποθέσουμε ότι από την αλυσίδα της αναπαραγωγής απουσιάζουν τα περιφερειακά (πίσω) ηχεία;
Σε ότι αφορά τις μουσικές μου εμπειρίες, να πω ότι επί σειρά ετών άκουγα δικάναλο ήχο από CD, με ενισχυτή τον πάλαι ποτέ Mission Cyrus 3 + PSX-R και ηχεία τα Mission 731, μηχανήματα που είχαν έναν ηχητικό χαρακτήρα αρκούντως (για τα γούστα μου-ακρόαση σχεδόν αποκλειστικά Rock/Pop, ηλεκτρονικής μουσικής και τζαζ) μουσικό και αναλυτικό/δυναμικό. Τα τελευταία χρόνια ακούω μέσω pc με το συνδυασμό ενισχυτή-ηχείων που προανέφερα και πηγή μια κάρτα ήχου Asus Xonar Essence STX.

Κατά την ταπεινή μου προσωπική άποψη, καλύτερα να έδινες 50 ευρώ επιπλέον απ τα λεφτά που ζητάει ο ΟΝΚΥΟ και να πάρεις τον Yamaha rx v777, που προσφέρει και pre-out για όλα τα κανάλια ώστε αν σου κάτσει μελλοντικά τελικός να τις χρησιμοποιήσεις συν ότι προσφέρει και 2 εξόδους hdmi, που ξέρεις μπορεί στο μέλλον να σου κολλήσει ιδέα για προτζέκτορα οπότε να το εκμεταλλευτείς κι αυτό. Ετσι όπως άκουσα εγώ τα Dali σε συνδυασμό με τον Yamaha ήταν απόλαυση αλλά αυτό ξαναλέω είναι υποκειμενικό. Στο ερώτημά σου, δυστυχώς θα σου απαντήσω χάνεις όλη την ουσία χωρίς περιφερειακά ηχεία, είναι αυτά που δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι είσαι στο κέντρο της δράσης, θα το καταλάβεις όταν τα προσθέσεις.

Krompotis, ευχαριστώ θερμά για την απάντηση. Koιτάζοντας για τον 777 βρήκα ένα αναλυτικό τεστ του (προφανώς) περσινού αδερφού του, του 775, όπου ναι μεν τον εγκωμιάζουν ως μηχάνημα, πλην, στα της ισχύος φαίνεται αυτή να πέφτει δραματικά κατά τη μετάβαση από τα 2 στα 5 και στα 7 κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα. ιδού το τεστ στο οποίο αναφέρομαι:
http://www.soundandvision.com/content/yamaha-rx-v775wa-av-receiver-test-bench
Αν κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση του 777, νομίζω ότι αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για την απόδοση του μηχανήματος σε σχετικά υψηλές στάθμες ή/και με όχι ευαίσθητα ηχεία. Έχεις κάτι τέτοιο υπόψη σου για τον 777 ή, ενδεχομένως, μήπως είναι χαρακτηριστικό της σχεδίασης των σταδίων ισχύος εξόδου των AVR της Yamaha;
Επιπρόσθετα διαβάζω εξαιρετικά σχόλια και για τον Sony STR-DN1050, ο οποίος, παρεπιπτόντως (όπως και άλλα προιόντα Sony), δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη εμπορικότητα στην Ελλάδα. Έχει κάποιος φίλος άποψη για τον ηχητικό χαρακτήρα του;

Krompotis, ευχαριστώ θερμά για την απάντηση. Koιτάζοντας για τον 777 βρήκα ένα αναλυτικό τεστ του (προφανώς) περσινού αδερφού του, του 775, όπου ναι μεν τον εγκωμιάζουν ως μηχάνημα, πλην, στα της ισχύος φαίνεται αυτή να πέφτει δραματικά κατά τη μετάβαση από τα 2 στα 5 και στα 7 κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα. ιδού το τεστ στο οποίο αναφέρομαι:
http://www.soundandvision.com/content/yamaha-rx-v775wa-av-receiver-test-bench
Αν κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση του 777, νομίζω ότι αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για την απόδοση του μηχανήματος σε σχετικά υψηλές στάθμες ή/και με όχι ευαίσθητα ηχεία. Έχεις κάτι τέτοιο υπόψη σου για τον 777 ή, ενδεχομένως, μήπως είναι χαρακτηριστικό της σχεδίασης των σταδίων ισχύος εξόδου των AVR της Yamaha;
Επιπρόσθετα διαβάζω εξαιρετικά σχόλια και για τον Sony STR-DN1050, ο οποίος, παρεπιπτόντως (όπως και άλλα προιόντα Sony), δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη εμπορικότητα στην Ελλάδα. Έχει κάποιος φίλος άποψη για τον ηχητικό χαρακτήρα του;

Το χαρακτηριστικό που διάβασες για την πτώση ισχύς, συμβαίνει σε όλους τους avr, έτσι είναι η κατασκευή τους. Ούτως ή άλλως σε χρήση home δεν χρειάζεσαι ταυτόχρονα την ισχύ σε όλα τα κανάλια κι αυτό οι ενισχυτές το διαχειρίζονται. Γι αυτό λέμε για τελικούς ενισχυτές, δεν είναι τυχαίο ότι οι τελικοί στοιχίζουν περισσότερο ενώ έχουν όλο κι όλο ένα κουμπί κι ούτε καν οθόνη, πλακέτες κ.λ.π. Καλό θα ήταν βέβαια για να μιλάμε εκ του ασφαλούς, ένας πίνακας με τις πραγματικές τιμές ισχύος για κάθε ενισχυτή ξεχωριστα σε δικάναλη και πολυκάναλη χρήση, ίσως ο Pleo που ασχολείται να ξέρει να μας πει στα σίγουρα. Για τον Σόνυ δεν έχω άποψη, αν όμως διαβάσεις αρκετά πίσω στα νήματα του φόρουμ, θα δεις ότι δεν είναι συχνή επιλογή για home όσο οι Pioneer, Yamaha, Denon, Marantz.