Αγορά ηχείων 2.1

dimicatch

Established Member
9 December 2007
236
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους. Με την σειρά μου και εγώ θέλω να στήσω ένα μικρό σύστημα. Τα ήδη υπάρχοντα είναι:

• Τηλεόραση: Samsung 40LEF86
  • Media Player: Xtreamer Pro (αναμένεται την επόμενη εβδομάδα)
  • DVD: Pionner DV-600AV
Απομένει πλέον η αγορά ενός ενισχυτή AV και ηχείων αλλά εδώ έχουμε την απαίτηση της "αντιπολίτευσης" για όσο ποιο μικρά και όσο λιγότερα ηχεία γίνεται. Η τάση μου ήταν εξαρχής για ποιοτικούς δορυφόρους και μινιμαλιστικούς σε μέγεθος αλλά φαίνεται ότι θα χρειαστεί να πάω σε 2.1 σύστημα.

Οπότε, για ενισχυτή κλείνω προς τον ONKYO 608 ή και στον Denon 1911, και οι δύο ποιοτικοί και σε νορμάλ χρήματα, ειδικά από έξω.

Το θέμα είναι τα ήχεία. Σε 2.1 τείνω στα Focal Dome των οποίων η τιμή (περίπου 850 ευρώ) είναι και το χρηματικό όριο για τα ηχεία, ίσως και λίγο παραπάνω από ότι μπορώ να δώσω. Σαν άλλες επιλογές είναι και τα Mirage Nanosat, τα οποία είναι φθηνότερα αλλά μόνο σε 5.1, που σημαίνει ότι μένουν 3 ηχεία για μελλοντική χρήση. Επίδης έχουμε και τα Teuful είτε τα Motiv 3 για ποιο οικονομικά ή τα Motiv 10 με πάλι να περισεύουν τα έξτρα 3 ηχεία.

Το σύστημα προορίζεται κυρίως για ταινίες καθώς η μουσική θα είναι σχεδόν αποκλειτικά από mp3 μέσω του σκληρού του Xtreamer και που και που κανένα audio cd στο pioneer.

Έχετε καμία άλλη ιδέα για 2.1 σετ ηχείων? Παραθέτω και μία κάτοψη του χώρου, όπου ο κύριος χώρος είναι γύρω στα 22 τετραγωνικά με άλλ 12 από πίσω κουζίνα και εννιαίος χώρος. Όλες οι απόψεις ευπρόσδεκτες :worshippy:

Attachments

• house.jpg
    house.jpg
    42.3 KB · Views: 23
Last edited:
Θα σου πρότεινα να έπαιρνες μικρά ηχεία βάσης αντί για δορυφόρους αν θες compact μέγεθος... Όσο για το Subwoofer,έχεις όσες επιλογές θες.

O Χώρος σου είναι μια χαρά φίλε μου... Eίναι κρίμα να βάλεις δορυφόρους 2.1...
Κατ' αρχήν εφόσον σου φτάνουν δύο ηχεία γιατί ψάχνεις ΑV ενισχυτή?
Aλλά ακόμα και έτσι... με το budget σου αγοράζεις πολύ καλά ηχεία δαπέδου και έχεις το περιθώριο στο μέλλον να χτίσεις ένα πάρα πολύ καλό 5. 1 (ακόμα και 7.1 σηκώνει ο χώρος σου...)

Sorry αλλά πολλοί από εμάς βλαστημάμε το χώρο μας και εσύ που τον έχεις δεν τον εκτιμάς...

ΙΜΟ πάντα και να χαρείς την όποια επιλογή σου...

Last edited:
Σωστές και οι δύο οι απόψεις. Αυτό που δεν έχω στο σχέδιο είναι το έπιπλο που θα υπάρχει στον τοίχο που είναι η τηλεόραση. Ουσιαστικά θα είναι ένα χαμηλό έπιπλο αλλά θα καλύπτει όλη την πλευρά, οπότε οποιαδήποτε ηχεία θα κάτσουν πάνω στο έπιπλο με την τηλεόραση ανάμεσα.

Στο budget που προανέφερα (800-850) τι επιλογές μπορείτε να προτείνετε σε αυτόνομα μπροστινά και sub, αλλά όσο μαζεμένα σε όγκο αν γίνεται?

Ακόμα και έτσι μπορείς να τα βάλεις μπροστά από το έπιπλο!

Η αντιπρότασή μου ήταν για δυό ηχεία δαπέδου της τάξης των 800-900 ευρώ χωρίς sub...

και με τα λεφτά που θα δώσεις για ΑV ενισχυτή καλύτερα πάρε ένα δικάναλο!
Πολύ καλύτερα θα είσαι στα κινηματογραφικά και θα έχεις αξιοπρεπέστατο δικάναλο για τις μουσικές σου...

Μόνο αν έχεις σκοπό την αναβάθμιση σε 3.1, 5.1 (γιατί όχι και 7.1) να κοιτάξεις για ΑV ενισχυτή...
Προτάσεις πολλές... Μonitor Audio, Acoustic Energy, Q-Acoustics, Audio Spectrum, Roister Status, Dali κα... Δες αναλόγως του budget σου...

Τα καλά ηχεία παίζουν το ίδιο καλά και το ηχητικό μέρος των ταινιών και μουσική...

Μιας που ανέφερες τα mirage nanosat μπορείς να τα πάρεις και ως τεμάχια και όχι μόνο ως 2.1 ή 5.1

Μιας που ανέφερες τα mirage nanosat μπορείς να τα πάρεις και ως τεμάχια και όχι μόνο ως 2.1 ή 5.1

Ο αρχικός σκοπός ήταν να πάρω κάτι μικρό σε μέγεθος αλλά ποιοτικό, σε 2.1 για αρχή, έτσι ώστε αργότερα αν μπορέσω να κάνω ένα 5.1 συνδιασμό να κρατήσω τους δορυφόρους για surround και να προσθέσω νέα ηχεία για μπροστά και κεντρικό.

Τα nanosat είναι μέσα στις προτιμήσεις αλλά δεν ξέρω που μπορώ να τα ακούσω στην Θεσσαλονίκη. Το ίδιο ισχύει και για τα focal