Αγορά ηχείων 5.1 Boston Αcoustics, Crystal Audio ή JBL;

tsam2

New member
22 August 2015
2
Γεια σας. Έχω αγοράσει εδώ και λίγο καιρό έναν ενισχυτή Yamaha RX-V379. Τώρα ψάχνω ηχεία 5.1 να τα σετάρω. Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές: Boston Acoustics SoundWare XS 5.1 MK II, Crystal Audio BPT5-8, JBL Cinema 610. Στο amazon τον εν λόγω ενισχυτή τον είχαν σεταρισμένο με τα JBL. Απλά θα ήθελα μια γνώμη για το τι πιστεύετε είναι καλύτερο από αυτά τα τρία. Ευχαριστώ.

Αν προσέξεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα crystal audio με τα JBL έχουν μεγάλη διαφορά στην ευαισθησία. Σχεδόν 5 db ! Επίσης τα crystal είναι ηχεία δαπέδου άρα ευκολότερα στην τοποθέτηση. Δεν ξέρω αλλά τα jbl έχουν βάσεις ? Πώς θα τα στηρίξεις ?

Εγώ στη θέση σου θα επέλεγα crystal για 3 λόγους: α) ελληνικά, β) μεγαλύτερη ευαισθησία, γ) δε χρειάζονται βάσεις, γενικά συμφωνώ με τον Τόλη.

Βασικά τα μπροστινά ηχεία θα τα έβαζα πάνω στο έπιπλο που έχω την τv και τα άλλα σε άλλο έπιπλο πίσω από τον καναπέ.Αυτά για τα JBL.Βασικά και γω σκεφτόμουν για τα Crystal Αudio.Nα πω την αλήθεια εξεπλάγην ευχάριστα όταν μπήκα στο site τους και είδα ότι πρόκειται για ελληνική εταιρεία.Φυσικά όταν διάβασα εδώ στο site τον κατάλογο με τις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο έπεσα από τα σύννεφα, δεν περίμενα ποτέ να είναι τόσες και μάλιστα με τόσα high end προϊόντα!(τουλάχιστον σε 2-3 site που μπήκα είδα μόνο τέτοια)Εν τέλει η ερώτηση μου αφορούσε αν κάποια από αυτά τα 3 μοντέλα είχε σημαντική διαφορά στην απόδοση και ποιότητα ήχου από τα άλλα.Μάλλον θα καταλήξω στα Crystal Audio γιατί: α)ελληνικά β)έχω διαβάσει πολύ καλή κριτική σε ξένο site (trustedreviews).

Tsam2, τελικα αγορασες τα Crystal Audio;. Εαν ναι, ποιες οι εντυπωσεις σου; Το 8ιντσο sub σε καλυπτει η το βρισκεις αδυναμο;