Αγορά ηχείων 5.1 για DENON AVR-X1200W

anj890

New member
13 May 2012
88
Καλησπέρα στην ομάδα. Νέος στο άθλημα και χρειάζομαι τη συνδρομή σας. Όπως αναφέρεται και στον τίτλο, ψάχνω να αγοράσω σύστημα ηχείων 5.1 για τον AVR-X1200W. Ο χώρος είναι ενιαίος, σαλόνι και τραπεζαρία περίπου 40 τ.μ. Ο χώρος του σαλονιού, στον οποίο θα τοποθετηθεί το σύστημα, 25 τ.μ. Η χρήση του συστήματος θα είναι ουσιαστικά για θέαση ταινιών. Το budget, 600 με 700 Ευρώ max, αν χαμηλότερα ακόμα καλύτερα.
Ένα κατάστημα μου πρότεινε αυτά τα δύο : http://www.skroutz.gr/s/2634512/Harman-Kardon-HKTS-5.html και http://www.skroutz.gr/s/4171488/JBL-Cinema-610.html, χωρίς ωστόσο τη δυνατότητα να τα ακούσω.
Ένα άλλο κατάστημα ήταν κάθετο στη χρήση ηχείων δαπέδων για μπροστά και μου πρότεινε το κάτωθι πακέτο : Monitor Audio MR4 για μπροστά (490 Ευρώ), MR1 για πίσω (200 Ευρώ) και sub MRW 10 (395 Ευρώ). Μου πε μάλιστα πως δεν θα χρειασθώ κεντρικό γιατί με καλύπτουν τα MR4. Ομολογώ να πω ότι ο ήχος των MR4 μου άρεσε (πίσω μου βαλε να ακούσω τα BX1 της Monitor Audio, sub δεν άκουσα καθόλου) αλλά η τιμή ξέφευγε από το budget μου (1.085 Ευρώ). Ίσως με κάποιο πιο φθηνό sub να το ξανασκεφτόμουν. Αλήθεια, πρέπει το sub να είναι της ιδίας εταιρείας με τα υπόλοιπα?

Δελαστικά, τουλάχιστον ως προς την τιμή, φαίνονται και αυτά http://www.skroutz.gr/s/5071741/Taga-Harmony-TAV-606-Special-Edition-Set.html, αλλά δεν γνωρίζω από πλευράς ποιότητας και αξιοπιστίας τι λένε. Πάντως και οι δύο καταστηματάρχες που προανέφερα ήταν εντελώς αρνητικοί (γενικώς για την Taga Harmony). Θα κάνω πάντως τον κόπο να πάω σε κάποιο τρίτο κατάστημα να τα ακούσω.

Καμία άποψη κανείς? Καμία εναλλακτική πρόταση?

Αν ενδιαφερεσαι κυρίως για ταινίες,θα ήταν έγκλημα να μην πάρεις κεντρικό.

Σίγουρα κεντρικό ...Για πήγαινε να ακούσεις την zensor σειρά της dali και την q acoustics .

Παίζουν δυνατά σε αυτές τις τιμές.

Κεντρικό θα χρειαστείς και θα πρέπει να είναι ίδιο το tweeter του με αυτό των δύο μπροστινών ηχείων. Καλό θα είναι της ίδιας σειράς και εταιρείας.

Το καλό με το κεντρικό είναι ότι μπορείς να το πάρεις και αργότερα αν δεν σου φτάνουν τα λεφτά.

Το subwoofer δεν είναι απαραίτητο να είναι της ίδιας μάρκας. Μεγάλη προσοχή θέλει να ταιριάξουν τα τετραγωνικά του χώρου θέασης με τις ίντσες του γούφερ. Ένα μεγάλο γούφερ σε μικρό χώρο θα δημιουργήσει στάσιμα κύματα ενοχλητικά για σένα.

Χαιρετώ την παρέα! Λοιπόν παιδιά, αφού διάβασα αρκετά εδώ στο forum, πήγα και άκουσα διάφορα ηχεία. Όπως καταλαβαίνετε, το budget ανέβηκε αρκετά. Έχω καταλήξει στα κάτωθι 3 πακέτα :
1) JBL arena 5.1 set (με τα 170).
2) Monitor Audio MR4 για μπροστά, MR 1 για πίσω, MR center και sub MR W10.
3) Monitor Audio Bronze 2 για μπροστά, Bronze 1 για πίσω, Bronze Center και sub Velodyne Impact-10 10" Black.
Σαν ήχος πιο πολύ μου άρεσαν τα 2 σετάκια της Monitor Audio παρά της JBL. Ωστόσο, τα δύο σετάκια της Monitor Audio τα άκουσα σε διαφορετικά μαγαζιά, με αποτελέσμα να μην είναι δυνατόν η άμεση σύγκριση αυτών. Θα μου πείτε τι συγκρίνω....το ένα πακέτο έχει ηχεία δαπέδου, το άλλο ηχεία βάσης. Οκ, εις γνώση μου αυτό.
Θυμίζω ενισχυτής Denon X1200, χρήση κατά κύριο λόγο για ταινίες. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Τελικά κατέλξηα σε Monitor Audio Bronze 2 για μπροστά, Bronze 1 για πίσω και Bronze Center. Για sub κοιτάω το Velodyne Impact-10 ή Sunfire SDS 8. Δυστυχώς έχω ήδη υπερβεί το αρχικό budget και τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να πάω στο Sunfire SDS 10. Τι προτείνετε?