Αγορά ηχείων -Βοήθεια

varmax

New member
24 October 2009
15
Καλησπέρα σας.
Ηρθε η ωρα για αγορά ηχείων αλλα δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τόσα πολλα που παίζουν.
Ο ενισχυτης μου αυτή την στιγμή είναι ο yamaha r-s500 με προοπτική κάααποια στιγμή στο μέλλον να αλλαχθεί.
Εχω κάτι φθηνιάρικα ηχεία δαπέδου KODA που παραδόξως παίζουν αξιοπρεπως (χωρίς να έχω μεγάλη άποψη).
Η βασική πηγή μου είναι ένα πικάπ μκ2 και η μουσική που ακούω είναι κυρίως blues/rock/metal.Ο χώρος μου είναι περίπου 35 τετραγωνικα.
Στην αρχή πήγαινα για τα dali zensor 1 που όλοι προτείνουν αλλα για τον χώρο μου πιστέυω θα είναι μικρά.
Λογικά θα έχω καλύτερα αποτελέσματα με δαπέδου.?Με ενδιαφέρει να ακούω στοιβαρα με μπάσο κυρίως σε χαμήλες/μεσαίες εντάσεις.Το budget είναι περίπου 350 ευρω.
Υπάρχει κάτι αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά?
Ολες οι προτάσεις δεκτές!

στιβαρο μπασο με ηχειο βασης και μαλιστα τοσο μικρο,απλα το ξεχνας.
εαν επιμενεις βεβαια σε αυτο το budget,zensor 3.
διαφορετικα ανεβαινεις κανα 200αρι και πας στο δαπεδου zensor 5,που εστω και οριακα θα σε ικανοποιησει.

Από τη στιγμή που σ'άρέσει το μπάσο πας για ηχεία δαπέδου,τα βάσης τα ξεχνάς.
Πρέπει όμως να βάλεις το χέρι βαθύτερα στην τσέπη.
Υπάρχει και η λύση του μεταχειρισμένου

Αν τα KODA ακούγονται στα αυτιά σου αξιοπρεπώς, όπως είπες, και αυτό που θέλεις είναι το ισχυρό βαθύ μπάσο, έχεις και την επιλογή του sub.

Αν θυμάμαι καλά ο S500 έχει έξοδο για sub.

Ευχαριστώ για τις άμμεσες απαντήσεις!
Ναι ο S500 έχει έξοδο για sub.
Τα zensor 3 τα είχα ακούσει παλιότερα στα media (με πολύ φασαρία βέβαια) και θυμάμαι μου άρεσαν αρκετά.Πιο γεμάτα σε σχέση με τα 1 .
Οπότε μιας και αναφέρθηκαν θα μπούν στις επιλογές.
Και σκέφτομαι οτι αν δεν με καλύπτουν στα μπάσα ....να έβαζα και ενα sub αργοτερα...
Διαφορετικά να κάνω την υπέρβαση και να παω στα zensor 5 που είναι και πολύ όμορφα.

Καλύτερα υπομονή και ακροάσεις...πολλές ακροάσεις...σε συστήματα αντιπροσώπων...φίλων...λοιπών "ομοιοπαθώντων" του φόρουμ και όχι μόνο
θα βγείτε απο τη διαδικασία εμπειρότερος...με περισσότερες ακουστικές γνώσεις και το κυριότερο θα περάσει ο απαραίτητος χρόνος, έτσι ώστε να
συγκεντρωθεί ενα καλό budget...το πόσο καλό θα εξαρτηθεί απο εκείνη τη στιγμή το τί μπορεί να δοθεί...η επιλογή θα εξαρτηθεί και απο τη δεδομένη
συγκυρία, καθώς σε περίπου 500,00 ειδικά στα μτχ μπορεί να βρεθεί κάτι πολύ αξιόλογο και εάν σας κάνει να το επιλέξετε
απλά μετά θα πρέπει να ακολουθήσει και ενα phono και ενδεχομένως και καμία καλύτερη κεφαλή, που θα απογειώσουν το όλο άκουσμα απο το mk2

π.χ. έστω και ενα απλο της nad (pp2) με κεφαλή της shure mx97 θα ανεβάσουν το επιπέδο της ακρόασης σε άλλο επίπεδο
προσωπικά επειδή είχα το μκ2 με αυτό το συνδυασμό, όπου κατέληγε σε εναν ενισχυτή της xindak και σε ηχεία της chario (lynx)
σε σαλόνι με τα ίδια τετραγωνικά, το sub δεν μου έλειψε ΠΟΤΕ
καλή επιτυχία απο εμένα στο όλο εγχείρημα και δώστου το χρόνο του...είναι μέρος της απόλαυσης και αυτή η αναζήτηση

εγω πιστευω δεν αξιζουν τα δαπεδου κατω του 500αρικου. Ας φανω και λιγο υπερβολικος νομιζω οτι ενα μετριο δαπεδου ειναι απο 1000ρικο και πανω.

Tωρα οσο αφορα το dali. Ειπες το zensor 1 πιθανον να σου πεφτει μικρο. Το zensor 3?! εχει 7αρι και ειναι αρκετα φωτεινο ψηλα στα 340ευρο. Εμενα προσωπικα δεν μ αρεσε διοτι δεν εχει ακριβες μπασο. Οποτε στα γρηγορα κομματια χανει λιγο (γνωμη μου). Κατα τα αλλα ζηλευω που εχει 7αρι σε αυτα τα χρηματα και οντως ειναι πλουσιο το χαμηλο του με αρκετο χρωμα.
;
Εαν κανεις υπομονη και μαζεψεις χρηματα και πας πανω απο τα 500ευρο θα βρεις αρκετα δαπεδου οπου θα εχεις πιο γεματο μπασο σαν να ερχεται απο παντου. ομως για ποση αποσταση θεσης ακροασης μιλαμε ;

Tα ηχεία δαπέδου στα χρήματα που λές, ειναι δυσκολο να σε καλύψουν, ηχεια βάσης μετ/μενα ειναι μια λυση πιο κοντινή σε σένα.
θα σου ελεγα να ξεκινησεις τις σοβαρές μουσικές αναζητήσεις σου με ηχεια που στή χαμηλή κατηγορία παιζουν αξιοπρεπέστατα με πολλά συνοδά και αν στο μέλλον οδηγηθούν καλά χτυπουν την πορτα του hi-end λεω για τα b&W.
Ποια koda εχεις? Εχω ενα φίλο που όλο κανει ανταλλαγες ηχείων (ιδιωτης μπορει να εχει κάτι που θές)

@ dimmanoukas
Σχετικά με το mk πραγματι ισως χρειαστώ ενα phono stage αλλα προς το παρόν θέλω να φτιάξω τα πιο βασικά.Απο κεφαλή φοράει την ortofon blue 2m με την οποία είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

@ nickvas19
Η θέση ακρόασης είναι 2.5-3 μετρα.

@ analog-jimaras
Σχετικά με τα Koda, το μοντέλο είναι το av900f...αλλά δεν είναι και σε κατάσταση για ανταλλαγή μιας και είναι πολυ ταλαιπωρημένα.Ευχαριστώ πάντως!

Παντώς για πάνω απο 500 ευρώ δεν με βλέπω να πηγαίνω σε καμία περίπτωση.Οπότε θα πρέπει να συμβιβαστώ με κάτι πιο φθηνό αρα και ποιοτικά πιο κατώτερο.

Στην θέση σου θα κοιτούσα κάτι σε demo ή μεταχειρισμένο (φυσικά μετά από ενδελεχή έλεγχο).
Κατά καιρούς υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες αν έχεις υπομονή και το ψάξεις.

Οτσν λες 2.5μετρα με ποση αποσταση απο τοιχο δεξια αριστερα κ πισω;

Σε παιρνει για δαδεπου εχεις αποστασεις απο τοιχους αλλα οχι στα χρηματα που λες. Δεν ξερω πιο ηχειο θα κατσει με τον ενισχυτη αλλα αμα παει για αλλαγη μην δωσεις τοσο σημασια. Θα συμφωνησω για τα b&w. Γενικοτερα ακομα κ εαν δεν πρόκειται να τα παρεις καποιο ηχειο λογο χρηματων ακου τα. Μπορει να βρεις μεταχειρισμενα ή εαν οχι ειναι μια μουσικη εμπειρια που θα σε βοηθησει να σχηματισεις αποψη στο μελλον. Ακου ομως και τα dali zensor 3 που εχουν αρκετο μπασο αλλα για μενα οπως ειπα δεν το θεωρω καλυτερο ηχειο απο το b&w.

Οτσν λες 2.5μετρα με ποση αποσταση απο τοιχο δεξια αριστερα κ πισω;

Σε παιρνει για δαδεπου εχεις αποστασεις απο τοιχους αλλα οχι στα χρηματα που λες. Δεν ξερω πιο ηχειο θα κατσει με τον ενισχυτη αλλα αμα παει για αλλαγη μην δωσεις τοσο σημασια. Θα συμφωνησω για τα b&w. Γενικοτερα ακομα κ εαν δεν πρόκειται να τα παρεις καποιο ηχειο λογο χρηματων ακου τα. Μπορει να βρεις μεταχειρισμενα ή εαν οχι ειναι μια μουσικη εμπειρια που θα σε βοηθησει να σχηματισεις αποψη στο μελλον. Ακου ομως και τα dali zensor 3 που εχουν αρκετο μπασο αλλα για μενα οπως ειπα δεν το θεωρω καλυτερο ηχειο απο το b&w.
καλησπέρα,
δεξια και αριστερα έχω 1,5 και 2μ αντίστοιχα.
Ναι σχετικά με τις ακροάσεις έχεις απόλυτο δίκιο.Θα ξανακούσω και τα zensor 3 πάλι και τα 5 για να δώ διαφορές.Για ποιά Β&W μιλάμε?