Καλησπέρα,
Έχω στην κατοχή μου έναν πολυκάναλο ραδιοενισχυτή PIONEER VSX-831-K (5 X 130 W/ch, 6 ohm), τον οποίο θέλω να συνδυάσω με τα κατάλληλα ηχεία, και επειδή με ενδιαφέρει πρωτίστως ο στερεοφωνικός ήχος θα ήθελα αρχικά να βρω ένα ζεύγος ηχείων βιβλιοθήκης, κατάλληλα για το σκοπό αυτό, με τιμή γύρω στα 500 .
Το ερώτημά μου είναι το εξής:
Επιπλέον, θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για τα ηχεία Pioneer S-71B-K, για τα οποία διάβασα καλές κριτικές και κεντρίζουν το ενδιαφέρον με την ομόκεντρη διάταξη των μονάδων tweeter & woofer (Woofer 13cm με κώνους από Αραμίδιο και tweeter 2,5cm θόλου από Τιτάνιο). Η ευαισθησία είναι στα 83 dB και η αντίσταση στα 6 ohm.
Ευελπιστώ στη βοήθειά σας
Έχω στην κατοχή μου έναν πολυκάναλο ραδιοενισχυτή PIONEER VSX-831-K (5 X 130 W/ch, 6 ohm), τον οποίο θέλω να συνδυάσω με τα κατάλληλα ηχεία, και επειδή με ενδιαφέρει πρωτίστως ο στερεοφωνικός ήχος θα ήθελα αρχικά να βρω ένα ζεύγος ηχείων βιβλιοθήκης, κατάλληλα για το σκοπό αυτό, με τιμή γύρω στα 500 .
Το ερώτημά μου είναι το εξής:
- Επειδή δεν γνωρίζω από watts, kHz, ohms κλπ, θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να συνδυάσω τον ενισχυτή αυτό αποκλειστικά με ηχεία 6 ohm ή αν μπορώ να χρησιμοποιήσω και ηχεία των 8 ohm και τι επειπτώσεις θα είχε αυτό.
- Αν πάρω ένα ζευγάρι σήμερα από το Χ μοντέλο, όταν θα πάρω τα υπόλοιπα (κεντρικό, sub, δορυφορικά) για να συμπληρώσω το home cinema θα πρέπει να είναι του ίδιου μοντέλου ή μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλης εταιρείας (άλλο μοντέλο); Το ρωτάω αυτό γιατί λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου (28 τμ) τα δορυφορικά ηχεία θα τοποθετηθούν στον τοίχο και θα προτιμούσα να είναι μικρότερα σε όγκο.
Επιπλέον, θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για τα ηχεία Pioneer S-71B-K, για τα οποία διάβασα καλές κριτικές και κεντρίζουν το ενδιαφέρον με την ομόκεντρη διάταξη των μονάδων tweeter & woofer (Woofer 13cm με κώνους από Αραμίδιο και tweeter 2,5cm θόλου από Τιτάνιο). Η ευαισθησία είναι στα 83 dB και η αντίσταση στα 6 ohm.
Ευελπιστώ στη βοήθειά σας