αγορα ηχείων για pioneer vsx917v

SAKISKARAS

Established Member
1 November 2008
162
θα ήθελα την συμβουλή σας για την αγορά ηχείων για τον πολυκάναλο ενισχυτή μου pioneer vsx-917v. σκεφτόμουν τα q acoustics 1050, για εμπρός και τα 1030 της ίδιας εταιρείας για πισω καθως και το κεντρικό τους. η συνολική τιμή είναι γύρω στα 1000 ευρω, ενω το σκέφτομαι λίγο για την ωμική αντίστασή τους στα 6 ohm και για την έλλειψη μαγνητικής θωράκισης, γιατί τα εμπρός ηχεία θα είναι κοντα στην τηλεόραση νέας τεχνολογίας που διαθετω. θα ήταν καλύτερα να σκεφτώ κατι ποιο ακριβο χωρίς τα μειονεκτήματα που ανέφερα? π.χ. kef iq7
ενδιαφέρομαι και για ακρόαση μουσικής

Καλος ήρθες.

Αν δεν είναι μαγνητικά θορακισμένα, κατά την γνώμη μου μην τα σκέφτεσαι καθόλου για τοποθέτηση κοντά στην τηλεώρασή σου.

Τα δικά μου λένε ότι είναι μαγνητικά θορακισμένα (είναι αυτά που βλέπεις στο avantar μου) και αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά το manual λέει ότι "είναι μαγνητικά θορακισμένα, αλλά πρέπει να τοποθετηθούν τουλάχιστον 50 εκατοστά μακριά από την τηλεώραση, γιατί μπορεί να υπάρχει "διαρροή" και να επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες στην τηλεώραση".

Κάθε ηχείο είναι διαφορετικό βέβαια και σίγουρα εξαρτάται από το μαγνητικό πεδίο που δημιουργεί. Θέλω να πω ότι τα δικά μου ίσως να έχουν μεγαλύτερο μαγνητικό πεδίο από τα Q Acoustics και γι' αυτό να λένε ότι πρέπει να πάνε μακρυά από την τηλεώραση. Πρέπει να το δεις.

Όντας κάτοχος ενός παλαιότερου αλλά ίδιας PHD τεχνολογίας (Pionneer Hybrid Amplification) VSX D810S με ολοκληρωμένα στην έξοδο, θα σου πρότεινα πως τα ηχεία που θα διαλέξεις πρέπει να έχουν μαλακό και ζεστό ήχο για να στρογγυλλέψουν και να μαλακώσουν τον κάπως στεγνό ήχο του 917.
Δεν θα ανησυχούσα για τα 6 ohm τόσο (κι ας γράφει ο ενισχυτής από πίσω ελάχιστη αντίσταση 8ohm). Εάν είναι εύκολα ηχεία, τότε no problem.

Εγώ έχω δοκιμάσει επάνω του μέχρι και τόσο μεγάλα ηχεία χωρίς κανένα πρόβλημα:
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=290

Το μέγεθος των ηχείων είναι άσχετο με το αν μπορούν να οδηγηθούν εύκολα ή όχι από έναν ενισχυτή. Μην μπερδέψουμε τον φίλο μας. Τα ηχεία που αναφέρεις είναι 8Ω και έχουν 89db ευαισθησία. Δεν πρέπει να είναι δύσκολα στην οδήγηση, εφόσον η αντίστασή τους δεν πέφτει φυσικά χαμηλά. Και μάλον δεν είναι καθόλου δύσκολα, γιατί η εταιρεία λέει ότι μπορούν να οδηγηθούν και από ενισχυτή 2x20W.

Last edited:
Δεν πρότεινα στο φίλο τα συγκεκριμένα γιατί είναι εκτός budget.
Η έκφραση "Μεγάλα ηχεία" χρησιμοποιείται και για ηχεία που θέλουν περισσότερο ή καλύτερο ρεύμα συγκριτικά με κάποια άλλα και έτσι το εννοούσα.

Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει την έκφραση "Μεγάλα για τον τάδε ή τον δείνα ενισχυτή κλπ."

Sorry δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήθελες να πείς και δεν το κατάλαβα γιατί τα ηχεία που έδωσες σαν παράδειγμα δεν είναι "μεγάλα" για τον συγκεκριμένο ενισχυτή απ' όσο καταλαβαίνω.

Ο Sakis έχει 2 post στο ενεργητικό του και δεν ξέρουμε τις γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο και είναι πολύ εύκολο να βρεθεί κάποιος με λάθος επιλογές αν δεν είμαστε ακριβείς σε αυτά που λέμε.-bye-

θα ήθελα την συμβουλή σας για την αγορά ηχείων για τον πολυκάναλο ενισχυτή μου pioneer vsx-917v. σκεφτόμουν τα q acoustics 1050, για εμπρός και τα 1030 της ίδιας εταιρείας για πισω καθως και το κεντρικό τους. η συνολική τιμή είναι γύρω στα 1000 ευρω, ενω το σκέφτομαι λίγο για την ωμική αντίστασή τους στα 6 ohm και για την έλλειψη μαγνητικής θωράκισης, γιατί τα εμπρός ηχεία θα είναι κοντα στην τηλεόραση νέας τεχνολογίας που διαθετω. θα ήταν καλύτερα να σκεφτώ κατι ποιο ακριβο χωρίς τα μειονεκτήματα που ανέφερα? π.χ. kef iq7
ενδιαφέρομαι και για ακρόαση μουσικής

Εγω πάντως αν ήμουν στην θέση σου θα πήγαινα από τον ασφαλή δρόμο και θα κοιτούσα να πάρω ηχεία που δεν θα ήταν εκτός των προδιαγραφών του ενισχυτή.

Last edited:
ενω το σκέφτομαι λίγο [...] και για την έλλειψη μαγνητικής θωράκισης, γιατί τα εμπρός ηχεία θα είναι κοντα στην τηλεόραση νέας τεχνολογίας που διαθετω...

Αν δεν κάνω λάθος η μαγνητική θωράκιση είναι χρήσιμη για της συμβατικές τηλεοράσεις (CRT). Οι LCD δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας, νομιζω οτι οντως οι lcd τηλεορασεις δεν έχουν τετοιο προβλημα. περισσοτερο με απασχολει το ταιριασμα του ενισχυτη με τα συγκεκριμενα ηχεια.

ελπιζω καποιος που εχει ακουσει τα συγκεκριμενα ηχεια να μου πει την προσωπική του γνωμη. οσο για την ωμική αντίστασή τους είναι σιγουρα 6Ω, με χαμηλότερη τιμή τα 3,8Ω. Ο ενισχυτης που αναφερω εχει αλλαγη στα 6Ω, αν και προτείνονται τα 8Ω. Επισης νομίζω απο τη φυσική, οσο μικρότερη είναι η αντίσταση τόσο μεγαλύτερης ευαισθησίας είναι τα ηχεία.εαν όπως αναφέρθηκε, ο ενισχυτης βγάζει flat ήχο, για μένα είναι ζητούμενο, αν μεταφράσω το "ξερός" ήχος.
ευχαριστώ πολύ

Αν δεν κάνω λάθος η μαγνητική θωράκιση είναι χρήσιμη για της συμβατικές τηλεοράσεις (CRT). Οι LCD δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

'Εχετε δίκιο! Δεν το ήξερα! Ευχαριστώ για την πληροφορία.