Αγορά ηχείων και ενισχυτή για νέο Home Cinema

NlKOS

New member
12 September 2006
10
Καλημερα,

Θα ηθελα την βοηθεια σας για την αγορα ηχειων και ενισχυτη (για 5.1). Ο χωρος που θα τοποθετηθoυν (ενιαιος σαλονι, κουζινα) ειναι περιπου 40τμ και 2.75μ υψος.

Αυτη εδω ειναι η Photo 24-10-14 - 17 44 11.jpg. Ο καναπες ειναι στα 3.5μ περιπου απο την TV. Το επιππλο πισω απο τον καναπε ειναι χαμηλο, οποτε δεν δημιουργει προβλημα.

H TV ειναι μια Samsung 46" και ταινιες και μουσικη παιζουν απο ενα HTPC. Η χρηση θα ειναι 60% ταινιες, 40% μουσικη.
Προς το παρον υπαρχουν τα Logitech Z5500, αλλα θελω να τα αλλαξω με κατι καλυτερο, δινοντας πανω κατω 1000 ευρω.

Σκεφτομαι λοιπον να παρω ενα ενισχυτη DENON και ειμαι αναμεσα στους AVR-X2000, AVR-X2100W και AVR-X3000.
Δεν ξερω αν ο 2100W εχει κατι καλυτερο απο τα δυο παλαιοτερα μοντελα εκτος απο το bluetooth και το WIFI. Αν η διαφορα ειναι μονο αυτη νομιζω ειναι καλυτερα να παω στα παλιοτερα μοντελα καθως θα τον συνδεσω με ethernet αφου το router θα ειναι ακριβως διπλα του.

Και παμε στα ηχεια.... μπορειτε να μου προτεινεται καποια? Τα μονο που εχω ακουσει σε αυτα τα χρηματα ειναι τα Cambridge audio S30, τα οποια μου φανηκαν αρκετα καλα, αλλα δεν ξερω αν θα ειναι αρκετα για το χωρο μου.

Ευχαριστω!

Re: Αγορα ηχειων και ενισχυτη για καινουριο Home Cinema

Νίκο καλημέρα και καλώς ήρθες, δυστυχώς σε μένα η εικόνα φαίνεται μικρή δεν μπορώ καν να διαβάσω τους αριθμούς κι αν μεγενθύνω την σελίδα γίνονται χειρότερα, μήπως θα μπορούσες να βάλεις μία σε καλύτερη ανάλυση; Τώρα αν κατάλαβα καλά στο σχέδιο η θέση ακρόασης δεν θα είναι ακριβώς κέντρο έτσι δεν είναι; Θέλω να πω έτσι όπως φαίνεται κι αν κατάλαβα καλά τα πίσω ηχεία δεν θα είναι στην ευθεία με τα μπροστά τα οποία λογικά θα είναι κανά μέτρο πιο αριστερά καλά κατάλαβα; Υπάρχει περίπτωση μετακίνησης της τηλεόρασης ένα μέτρο πιο δεξιά ώστε η τοποθέτηση των ηχείων να σε βάζει ας πούμε πιο πολύ στο κέντρο του ήχου να βοηθήσεις τρόπον τινά τον προσανατολισμό των ηχείων;
Τώρα όσον αφορά το μπάτζετ είναι συνολικό για ενισχυτή και ηχεία;

Καλημερα, ανεβασα την κατοψη εδω https://www.dropbox.com/s/noj7hr6ep27mouh/Apotuposi-2.jpg?dl=0 σε μεγαλυτερο μεγεθος.
Η θεση ακροασης ειναι σχεδον στο κεντρο. Ο μπροστα τοιχος απεχει απο τον πισω 7.35μ και η θεση ακροασης ειναι στα 3.60μ.
Η τηλεοραση μπορει να παει μονο καποια εκατοστα πιο δεξια.
Τα δεξια ηχεια ειναι στη ιδια ευθεια, τα αριστερα δεν ξερω που ακριβως πρεπει να μπουν.
Το μπατζετ ειναι συνολικο, δεν θα ηθελα να ξεφυγουμε πολυ.

Μάλιστα, τα πίσω ηχεία θα είναι πολύ μακριά και θα παρεμβάλλεται η τραπεζαρία, μπορούν να μπουν τα ηχεία πίσω σου αριστερά και δεξιά απ τον καναπέ; Αν δε γίνεται θα πρέπει το ύψος των πίσω ηχείων να είναι λίγο μεγαλύτερο απ το ύψος του τραπεζιού και των καρεκλών. Το αριστερό μπροστά ηχείο θα το βάλεις κοντά στην τηλεόραση, η άλλη θέση που έχεις βάλει είναι αρκετά μακριά. Tα ηχεία που προτείνεις δεν τα έχω ακούσει, εγώ από σετ έχω ακούσει και προτείνει σε κάποιους φίλους το Q-Acoustics 1010i 5.1 βραβευμένο και δοκιμασμένο και μέσα στο μπάτζετ σου για να χωρέσει κι ενισχυτής για τον οποίο μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε Yamaha, Pioneer ή Denon.

Απάντηση: Αγορα ηχειων και ενισχυτη για καινουριο Home Cinema

Για τα πισω ηχεια:
Α) το δεξιο (διπλα στον καναπε) το αναρτας στον τοιχο*
Β) το αριστερο (στο τελος της διαστασης "2.38") επισης στον τοιχο* (τοιχειο δεν ειναι το σκουροπρασινο ).
Και τα δυο στο ιδιο υψος, και κανεις ρυθμισεις αποστασεων απο το μενου του δεκτη. Καπως ετσι τα εχω κι εγω, δεν ειναι τελειο, αλλα ως περιφερειακα το πολυ - πολυ να χασεις καμια...σφαιρα απο τα εφε! Το να βαλεις και τα δυο ψηλα στο ταβανι, ειναι χαλια (ακουστικα) λυση* - αν και τωρα που το σκεφτομαι μια επιδαπεδια βαση ηχειου για το αριστερο, ωστε μετα την ακροατοθεαση να το αποσυρεις απο τη μεση και να το βαζεις στη γωνια ΔΕΝ ειναι ασχημη λυση!
* κατι που απαγορευουν οι "κανονισμοι" του home cinema λογω αυξημενου υψους/αποσταση απο τα ωτα, αλλα αυτοι δεν ζουν σε σπιτι!

Για τα εμπρος δε νομιζω να εχεις προβλημα, μονο λιιιιγο πιο μακρυα το ενα απο το αλλο
Ακομη, αυτο το "δεν ξερω αν θα ειναι αρκετα για το χωρο μου" δεν ισχυει, γιατι μπορει να ειναι 40τμ/7.35μ, αλλα εσυ καθεσαι στον 3,50Χ3,50, οποτε αδιαφόρησαι για τον οπισθεν εσου!
Θα προτεινα και για εμπρος ηχεια βασης με αναρτηση στον τοιχο (προσοχη: με οπη μπας ρεφλεξ εμπρος ή...καθολου)-γιατι πισω ετσι κι αλλιως βασης θα παρεις.

Re: Απάντηση: Αγορα ηχειων και ενισχυτη για καινουριο Home Cinema

Τα πίσω ηχεία δεν γίνετε να μπουν στον καναπέ, πρεπει να κρεμαστούν στον πίσω τοίχο. Για τα μπροστά υπάρχουν επιλογές. Μπορούν να κρεμαστούν, αν ειναι bookshelf απλά να τα ακούμπησω πάνω στο έπιπλο της τηλεόρασης ή να μπουν με βάση στο πάτωμα.
Κάποια άλλη πρόταση εκτός απο τα 1010i υπάρχει?
Για τους ενισχυτές που αναφέρω? Καλύτερα σε Χ2000 αντί Χ2100W η Χ3000?

Απάντηση: Αγορα ηχειων και ενισχυτη για καινουριο Home Cinema

Μα κι εγω για κρεμασμα τον τοιχο προτεινα.
Ακουμπημα στην τιβι με τιποτα!

Re: Απάντηση: Αγορα ηχειων και ενισχυτη για καινουριο Home Cinema

Μα κι εγω για κρεμασμα τον τοιχο προτεινα.
Ακουμπημα στην τιβι με τιποτα!

Ναι το κατάλαβα ότι αυτό προτείνεις. Το ακουμπισμα στη TV γιατί τόσο αρνητικό (αν ειναι bookshelf)? Το έπιπλο ειναι αρκετά μεγαλο και στιβαρό (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο), πιάνει όλο το τοίχο σε πλάτος αλλά ειναι χαμηλό.

Κάποια άλλη πρόταση εκτός απο τα 1010i υπάρχει?
Για τους ενισχυτές που αναφέρω? Καλύτερα σε Χ2000 αντί Χ2100W η Χ3000?

Τα cambridge audio s30 εχω και εγω για μπροστινα Νικο,μαζι με το s50 για κεντρικο και τα s20 για surround και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.