Παιδιά καλημέρα,
θέλω να αλλάξω τα surround ηχεία στο home cinema. Ο ενισχυτής λέει 8ohm. Βρήκα κάποια magnat ηχεία τα οποία μου άρεσαν. Τα magnat στα specs λένε 4-8ohm. Θα έχω πρόβλημα?
ειναι compact παλιο συστημα της technics, που το εχω συνδεσει με ενα blu ray της philips το οποιο εχει ενσωματομενο ενισχυτη dolby και tds. Το manual ειναι: http://audio.manualsonline.com/manuals/mfg/technics/sceh760_sceh560.html
για τα sourround λεει, 8ohm, ενω τα magnat, 4-8ohm...
και μια ερωτηση ακομα, αν αγορασω ενισχυτη- av receiver, μπορω να τον συνδεσω με το technics ετσι ωστε να αποκοδικοποιει dolby & dts?
Ο πολυκαναλος ενισχυτης AV θα κανει αυτος τις αποκωδικοποιησεις, δεν θα συμμετεχει πλεον ο technics στην αλυσιδα. Ουτε και το philips θα κανει καμια αποκωδικοποιηση. Θα παιρνεις ψηφιακα το σημα (spdif ή hdmi) απο το bluray και ο νεος ενισχυτης AV θα αναλαβει τοσο την αποκωδικοποιηση, οσο και την ενισχυση.
Για τα magnat καλυτερα θα ηταν να βαλεις το μοντελο ηχειων, μηπως καποιος μπορεσει να σου πει με σιγουρια αν ειναι 8ωμα/4ωμα.
τα μαγνατ γραφουν 4-8ωμ, προφανως γιατι η αντισταση δεν ειναι σταθερη. Εχω παντως τα 202 και τα 102 πανω σε marantz sr4002, οποιος βγαζει (με ηχεια 8Ω) 80watt ανα καναλι. Τα 202 και τα 102 παιζουν μια χαρα. Δες τι power output βγαζει ο technics σου και συγκρινεις. Θυμαμαι επισης οτι ο Erwdios εχει τα 802 και τα 202 πανω σε denon x1000 (δεν θυμαμαι τι output εχει αυτος).
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τη βοήθεια. Μη σταθερή αντίσταση 4-8 ομ, συμαινει πως μπορεί να καψει τον ενισχυτή? Τα magnat power output: 50\ 100 W, 89db, και τα surround του ενισχυτή: 70W, 84db. Αυτόβοηθά? Τι λέτε ή θα καψω τον ενισχυτή αν βάλω τα magnat?