Αγορά ηχείων

metalised1975

New member
26 October 2013
32
Καλησπέρα σε όλους,

αρχικά να ζητήσω προκατοβολικά συγνώμη γιατί δεν είμαι σίγουρος αν έχω δημοσιεύσει στο σωστό forum. Έκανα το "λάθος" πριν μερικούς μήνες και αντί να πάρω έτοιμο σύστημα home cinema μπήκα στη διαδικασία του να φτιάξω ένα σιγά σιγά. Ο ενισχυτής που έχω είναι ο Cambridge Audio Azur 540R V2 (6X80 RMS σε έξι κανάλια ή 2Χ100 RMS σε 2 κανάλια). Ψάχνωντας για ηχεία από το Νοέμβριο και λόγω του περιορισμένου budget έχω καταλήξει στα Boston Acoustics CS 260 B(http://www.mediamarkt.gr/mcs/product...tml?langId=-18). Θα ήθελα μερικές πληροφορίες για τα συγκεκριμένα ηχεία ή προτάσεις μέχρι 250-300 (μεταχειρισμένα ή μη). Να διευκρινίσω μόνο ότι προς το παρόν με ενδιαφέρει μόνο η αγορά μπροστινών ηχείων (κατά προτίμηση δαπέδου) και αργότερα να χτίσω το home cinema σιγά σιγά.

Ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

Καλησπέρα σε όλους,

αρχικά να ζητήσω προκατοβολικά συγνώμη γιατί δεν είμαι σίγουρος αν έχω δημοσιεύσει στο σωστό forum. Έκανα το "λάθος" πριν μερικούς μήνες και αντί να πάρω έτοιμο σύστημα home cinema μπήκα στη διαδικασία του να φτιάξω ένα σιγά σιγά. Ο ενισχυτής που έχω είναι ο Cambridge Audio Azur 540R V2 (6X80 RMS σε έξι κανάλια ή 2Χ100 RMS σε 2 κανάλια). Ψάχνωντας για ηχεία από το Νοέμβριο και λόγω του περιορισμένου budget έχω καταλήξει στα Boston Acoustics CS 260 B(http://www.mediamarkt.gr/mcs/product...tml?langId=-18). Θα ήθελα μερικές πληροφορίες για τα συγκεκριμένα ηχεία ή προτάσεις μέχρι 250-300 (μεταχειρισμένα ή μη). Να διευκρινίσω μόνο ότι προς το παρόν με ενδιαφέρει μόνο η αγορά μπροστινών ηχείων (κατά προτίμηση δαπέδου) και αργότερα να χτίσω το home cinema σιγά σιγά.

Ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

και γιατι είναι λάθος αυτό? ισα ισα είναι καλύτερο να μαζευεις χρήματα και να παίρνεις σιγα σιγα ποιοτικά κοματια, παρα να μοιρασεις ενα "περιριορισμένο" budget σε πολλά. Αποψη μου.

Λάθος που λέει ο λόγος! Απλά έχει περάσει πολύς καιρός καιρός και δεν βρίσκω τίποτα για τα λεφτά που έχω! Συμφωνώ πάντως 'οτι μακροπρόθεσμα είναι καλύτερα!

Ευχαρστώ για την άμεση απάντηση. Τα συγκεκριμένα τα έχω τσεκάρει κι εγώ αλλά είμαι της άποψης με τα 200-300 να πάρω δύο καλά ηχεία παρά ένα μέτριο 5.1!

Πολύ καλά τα crystal audio TX-B1 αλλά δεν είναι καλύτερα να δώσω 40 παραπάνω και να πάρω τα ΒΑ CS 260 II που είναι δαπέδου και όσο να'ναι θα´χουν καλύτερο μπάσο. Δυστυχώς, λεφτά για subwoofer προς το παρόν δεν υπάρχουν.

Τα Boston τα άκουσες?
Σε ρωτάω γιατί πριν κάνα 2-3 μήνες τα είχε στημένα έξω ακριβώς από το demo room.
Εμένα μου άρεσαν αρκετά ακόμα και χωρίς το sub που είχε στο πακέτο.Συγκριτικά με τα Eltax ψηφίζω Boston.

Δεν τα έχω ακούσει και μάλλον δεν γίνεται, στο media markt που τα έχω βρει τα έχουν μόνο στο online shop. Σε άλλα καταστήματα που τα έχω βρει, στοιχίζουν 100 πιο ακριβα. Στην περιοχή που έιμαι (περιοχή Βέροιας) δεν υπάρχουν καταστήματα που να τα έχουν. Είδα και Θεσσαλονίκη, Πιερία, Λάρισα αλλά δεν υπάρχουν πουθενά. Γνωρίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να ακούσω τα ηχεία πριν τα αγοράσω αλλά από τη μια δεν βλέπω να γίνεται και από την άλλη μου´χουν σπάσει τα νεύρα, 4 μήνες ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα. Εσύ φίλε μου σε ποιο μαγαζί τα άκουσες?

Καλύτερο μπάσο δεν ξέρω, μάλλον πιο δυνατό. Το sub μάλλον είναι αναπόφευκτο για στήσιμο home cinema. Πάντως δεν τα έχω ακούσει και δεν μπορώ να έχω άποψη, έχε όμως υπόψιν σου ότι ο ενισχυτής που έχεις δεν είναι και ο πιο ''δυνατός'' για να οδηγήσει μεγάλα ηχεία. Οι πιο έμπειροι στο forum ελπίζω να σε βοηθήσουν περισσότερο.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Μόνο να σε ρωτήσω, όταν λες ότι ο ενισχυτής δεν μπορεί να "οδηγήσει μεγάλα ηχεία", πρακτικά τι σημαίνει? Π.χ υπάρχει κίνδυνος να καεί ο ενισχυτής ή έχει να κάνει με την ποιότητα του ήχου?

Το ηχείο χρειάζεται ενέργεια για να αποδώσει. Έαν ο ενισχυτής δεν είναι ανάλογος της ισχύος των ηχείων τότε θα ζορίζεται και θα ζεσταίνεται. Ο πρώτος μου ενισχυτής ήταν 80 watt, όπως είπες ότι είναι ο δικός σου. Όταν αγόρασα τα δικά μου ηχεία άνοιγα τον ενισχυτή κοντά στο τέρμα για να ακούσω όπως ήθελα. Τελικά τον έδωσα και αγόρασα με περισσότερα watt ανά κανάλι. Παρατήρησα ότι για να έχω την ίδια ένταση ο ενισχυτής δούλευε στο μισό και ποτέ δεν ανέβαζε θερμοκρασία. Ο ήχος μου άρεσε περισσότερο και φυσικά σε μεγαλύτερες εντάσεις άκουσα μεγαλύτερες λεπτομέρεις στις ταινίες. Και βέβαια αν μπορούσες να βρεις ηχεία με μεγαλύτερη ευαισθησία από τα 89db τότε σίγουρα θα μπορούσαν να οδηγηθούν ευκολότερα από μικρούς ενισχυτές. Μην βιαστείς όμως να αποφασίσεις, άφησε το thread για αρκετές ακόμα μέρες και σίγουρα κάποιος θα σε βοηθήσει πιο συγκεκριμένα.

Δεν το είχα σκεφτεί αυτό, είμαι τελείως καινούριος στο χώρο. Μάλλον μπερδεύτηκα στην περιγραφή των ηχείων, έλεγε 15-250 RMS και υπέθεσα ότι ο ενισχυτής μου θα είναι αρκετά δυνατός. Επίσης δεν ήξερα τίποτα για την ευσθησία, πάντως τα περισσότερα ηχεία κυμαίνονται γύρω στα 89-91 db. Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Καλησπέρα.Καταρχην να πω οτι στο θέμα ήχος είμαι ασχετος προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Εχω αυτή την τηλεόραση https://www.skroutz.gr/s/2461422/Toshiba-32RL938G.html και θέλω να βάλω ήχεια για να βέλτιώσω τον ήχο της στις ταινίες.Δεν έχω απαιτήσεις 2 απλά ηχεία μόνο για καλύτερη ένταση και stereo ήχο.Δυστηχώς το μπάτζετ είναι πολύ μικρό μέχρι 50 ευρώ(μη γελάτε κριση :AFADF0:να κάνουμε!).Αξίζει το κόπο να πάρω κάτι κι αν ναι τι? ή δεν θα δω καμιά διαφορά?

Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων

Εννοείται ότι αξίζει. Αφού δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις τότε εύκολα θα βρεις λύση. Άν έχεις ηχεία που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τότε θα αγοράσεις ένα μικρό ενισχυτή για να τα συνδέσεις όλα μαζί. Αν όχι, τότε ένα σετάκι με ενσωματωμένο ενισχυτή και αν θελήσεις πιο έντονες χαμηλές τότε να είναι 2.1. Τι ακριβώς χρειάζεσαι;

Last edited:
Ευχαριστώ για την απάντηση.Οχι δεν έχω ηχεία.Θέλω ένα σετ ηχείων απλό για να εχω καλύτερη ένταση ήχου και stereo απόδοση.Για ενισχυτή δεν ξέρω, ότι μου προτείνεται .Κάτι συγκεκριμένο?

Εγώ προσωπικά θα επέλεγα ένα σύστημα 2.0 γιατί δεν είμαι πολύ του μπάσου και συγκεκριμένα τα Genius SP-HF1800A. Στα 50 ευρώ είναι αρκετά δυνατά με όμορφο ήχο και μοντέρνο σχεδιασμό. Αυτή τη στιγμή στο υπνοδωμάτιο έχω το Genius SP-HF500A που είναι ένα αρκετά μικρότερο σε ισχύ μοντέλο της ίδιας σειράς και είμαι ευχαριστημένος για τον ήχο τους, σε σχέση πάντα με την τιμή τους εννοείται. Το Genius SP-HF1800A πιστεύω ότι θα σε καλύψει ικανοποιητικά. Ψάξε το λιγάκι περισσότερο όμως αν θες, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε αυτή τη τιμή και σε μεγάλα καταστήματα τέτοια μικρά ηχεία είναι εύκολο να τα ανοίξουν για να τα ακούσεις.Αν όμως είσαι fan των χαμηλών και έχεις χώρο χρειάζεσαι 2.1.

Ωραία.Σε ευχαριστώ silisab.Ωραίο σχεδιασμό έχουν και κάλες κριτικές από τους χρήστες.Νομίζω ότι έιναι τα κατάλληλα για μένα για τα χρήματα που διαθέτω,μου άρεσαν.