Αγορά ηλεκτρονικών από Τόκυο/Πεκίνο

17 June 2006
10,681
Τον επόμενο μήνα θα βρεθώ στις δύο αυτές πόλεις της Ασίας. Από όσο ξέρω τα ηλεκτρονικά είναι φθηνότερα εκεί. Επίσης η πτώση του γιεν κάνει τα προϊόντα από την Ιαπωνία ακόμα πιο ανταγωνιστικά.
Αυτά που έχω ακούσει ως τώρα είναι ότι Ιαπωνία αξίζει για συσκευές όπως φωτογραφικές, βιντεοκάμερες κλπ, ενώ Κίνα για συσκευές όπως περιφερειακά υπολογιστών.
Περισσότερες πληροφορίες ή συμβουλές έχει να μου δώσει κανείς?

Γιωργο pricejapan.com ειναι ενα ιντερνετο μαγαζο πολυ σοβαρο και με πολυ καλες τιμες αν καταφερεις και "κουμπωσεις" την παραμονη σου με την παραδοση τους (και στο ξενοδοχειο σου ακομη) τοτε θα χεις κανει μαι καλη αγορα μια και ειναι απο τα πιο φτηνα στην Ιαπωνια σε σχεση με της street price
απο εκει και περα το τελωνειο ανλογα το τι θα παρεις περνεις και τα ρισκα σου

Larry said:
Γιωργο pricejapan.com ειναι ενα ιντερνετο μαγαζο πολυ σοβαρο και με πολυ καλες τιμες αν καταφερεις και "κουμπωσεις" την παραμονη σου με την παραδοση τους (και στο ξενοδοχειο σου ακομη) τοτε θα χεις κανει μαι καλη αγορα μια και ειναι απο τα πιο φτηνα στην Ιαπωνια σε σχεση με της street price
απο εκει και περα το τελωνειο ανλογα το τι θα παρεις περνεις και τα ρισκα σου

Φίλε Larry το pricejapan.com είναι "έμπιστο"?
Συμφέρει για άμεσες αγορές μέσω ίντερνετ?
Το έχεις δοκιμάσει?
Έχεις εμπειρία γενικότερα απ'αυτό το site?
Σ'έπρηξα ε?-bye-

εχω ακουσει ομως τα καλυτερα λογια

ειναι 6-7 χρονια μαγαζι

εγω προσωπικη εμπειρια δεν εχω

εμπιστοσυνη μου εμπνεει το εξης paypall πληρωμη και παραδοση στο ξενοδοχειο σου αν εισαι Τοκυο

για παραδοση στην ελλαδα και τελωνεια θα φοβομουν λιγο της πειστικες εξηγησεις τους περι δασμων μια και δεν ξερεις τι θα σου συμβει εδω και που θα πεσεις

Larry said:
εχω ακουσει ομως τα καλυτερα λογια

ειναι 6-7 χρονια μαγαζι

εγω προσωπικη εμπειρια δεν εχω

εμπιστοσυνη μου εμπνεει το εξης paypall πληρωμη και παραδοση στο ξενοδοχειο σου αν εισαι Τοκυο

για παραδοση στην ελλαδα και τελωνεια θα φοβομουν λιγο της πειστικες εξηγησεις τους περι δασμων μια και δεν ξερεις τι θα σου συμβει εδω και που θα πεσεις

Larry σ'ευχαριστώ για τα "φώτα" σου... :grinning-smiley-043

http://www.pricejapan.com/front/e_how_to_find_lowest.php

σημαντικη υπενθυμηση οτι το παρων καταστημα σεν πουλαει προιοντα που καποια εργοστασια τα εχουν για εξαγωγη παρα μονο προιοντα που κατασκευαστηκαν για την Ιαπωνικη αγορα ...με οτι μπορει να σημαινει αυτο

Προφανώς όλα τα μενού στα ιαπωνικά.
Πάντως από Ιορδανία που γύρισα προχθές δεν υπήρχε ούτε ένας να ελέγξει τίποτα στο τελωνείο.
Επίσης πάω μέσω Γαλλίας. Αυτό σημαίνει πως στη Γαλλία θα περάσω τελωνείο ότι πάρω??

OUI αν τα χεις στο χερι

ΝΟ αν τα χεις σε βαλιτσα που θα αλλαξει αεροπλανο και τελικος ελεχγος στο Ελ Βενιζελος

Larry said:
OUI αν τα χεις στο χερι

ΝΟ αν τα χεις σε βαλιτσα που θα αλλαξει αεροπλανο και τελικος ελεχγος στο Ελ Βενιζελος

Σιγά μη με ψάξουν στο Βενιζέλο με προσγείωση από πτήση χώρας Σέγκεν...

Larry όντως η Akihabara είναι ο παράδεισος των ηλεκτρονικών. Πέρασα 4 ώρες εκεί χωρίς να το καταλάβω. Τελικά έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1. Λαπτοπ. οι τιμές είναι εξευτελιστικά χαμηλές. Ειδικά για αυτά με 12 ιντσών οθόνη κάτω του μισού σε σχέση με Ελλάδα (κοντά στα 700 ευρώ τελική τιμή). Το vaio με τη 10αρα οθόνη είναι κάπου 1000 ευρώ φθηνότερο σε σχέση με Ελλάδα, αλλά και πάλι κοντά στα 1500 ευρώ. Υπάρχουν επίσης μαγαζιά που πουλάνε δεύτερο χέρι λαπτοπ με τιμές εξωφρενικά χαμηλές (10αρι vaio με 550 ευρώ).
2. Φωτογραφικές μηχανές/βιντεοκάμερες. Είναι προφανώς φθηνότερες, εκεί όμως που βρίσκεις εξωφρενικές τιμές είναι για μοντέλα 6 μηνών με 1 χρόνο. Δεν το συζητάω για δεύτερο χέρι πόσο χαμηλά πέφτουν οι τιμές.
3. Για κομμάτια υπολογιστή οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες, αλλά φυσικά εδώ μπορείς να βρεις πράγματα που δεν έχουν έρθει ακόμα στην Ευρώπη.
4. HD-DVD με 2600 ευρώ για να κάνει παρέα στον οικιακό μας κινηματογράφο.
5. Η μόδα στους μικρούς υπολογιστές λέει κάτω από 10 ίντσες, κάτω του κιλού, χωρίς dvdrw drive. To τελευταίο με χαλάει πολύ και το κακό είναι ότι και τα μοντέλα που μπορούν να πάρουν drive πρέπει να τα κάνεις παραγγελία.
6. Ένα άλλο gadget που δεν το έχω δει ακόμα στην Ελλάδα είναι φορτιστές/εξτρά μπαταρία κινητών με αλκαλικές μπαταρίες.
Και το πιο σπαστικό από όλα. Τα κινητά μας δεν είναι συμβατά με το σύστημά τους. Δεν έχουν gsm εδώ. Και πρέπει να πληρώνεις κοντά στα 10 ευρώ την ημέρα ένοικίαση συσκευής για να χρησιμοποιείς τη sim σου. Αλλιώς με λιγότερο από 2 ευρώ μπορείς να νοικιάσεις κινητό με νούμερο ιαπωνικό (χωρίς δυνατότητα sms με το εξωτερικό).

Τι laptop και κάμερες...?
Εγώ είχα ζητήσει να μου φέρεις μας καμιά κινεζούλα σε διαστάσεις τσέχας με μάτια μισάνοιχτα πόδια ορθάνοιχτα μυαλό μεσάνυχτα και καναδυό βυνίλια του Σαββόπουλου. Τι έγινε? Δεν...?

Καλά δεν πειράζει, αρκεί που πέρασες ωραία. Next time!

Re: Απάντηση: Αγορά ηλεκτρονικών από Τόκυο/Πεκίνο

Γιώργος Κυριακαράκος said:
6. Ένα άλλο gadget που δεν το έχω δει ακόμα στην Ελλάδα είναι φορτιστές/εξτρά μπαταρία κινητών με αλκαλικές μπαταρίες.
).
Yπαρχει υπαρχει, καποτε ενα περιοδικο μαλιστα (01 ?) το ειχε δωσει και δωρο στο σακουλακι !