Αγορά ηλεκτρονικών από Τόκυο/Πεκίνο

Γιώργος Κυριακαράκος said:
Και το πιο σπαστικό από όλα. Τα κινητά μας δεν είναι συμβατά με το σύστημά τους. Δεν έχουν gsm εδώ. Και πρέπει να πληρώνεις κοντά στα 10 ευρώ την ημέρα ένοικίαση συσκευής για να χρησιμοποιείς τη sim σου. Αλλιώς με λιγότερο από 2 ευρώ μπορείς να νοικιάσεις κινητό με νούμερο ιαπωνικό (χωρίς δυνατότητα sms με το εξωτερικό).

Διόρθωση...αν έχεις κινητό 3G φυσικά με κάρτα SIM 3G δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Γιωργο, οτι ειναι να αγορασεις αγορασε το. Μην περιμενεις τιποτα απο Duty free (αν φευγεις απο Τοκυο) ειναι απογοητευση, (τουλαχιστον ετσι ηταν περσυ τον Δεκεμβρη)

Λοιπόν ας ολοκληρώσουμε το θέμα μιας και γύρισα και από τα 2 ταξίδια να υπάρχει σαν reference στη βάση.
1. Στο Τόκυο υπάρχουν πολύ καλές τιμές για λαπτοπ, φωτογραφικές και βιντεοκάμερες.
2. Στο Τόκυο μπορείς να βρεις κομμάτια για τον υπολογιστή (σε ακριβές τιμές) που όμως δεν έχουν κυκλοφορίσει στον υπόλοιπο κόσμο (μιλάμε για μερικές εβδομάδες νωρίτερα).
3. Στην Κίνα οι τιμές για ότι είναι Made in China, Made in Taiwan, Made in Hong Kong είναι τρομερά μα τρομερά χαμηλές.
4. Στην Κίνα υπάρχουν πολλές μαϊμούδες. Η πιο κλασσική στο ταξίδι που πήγα memory stick με το λογότυπο της Sony χωρετικότητας 8 GB και τιμή κάτω από 10 ευρώ. Με 12-15 ευρώ όμως αγόραζες κανονικό της Kingston του 1 Gb που εδώ έχει πάνω από 25.
5. Στην Κίνα ΠΑΖΑΡΕΥΕΙΣ και μάλιστα πάρα πολύ. Και καλό είναι να έχεις αρκετό χρόνο. Η τιμή από την αρχική μπορεί να πέσει και κάτω από το μισό (σε μερικά καταστήματα οι πωλητές μπορεί αρχική τιμή να ζητήσουν και 10 φορές το ποσό που θα αγοράσεις). Οι τελικές τιμές των προϊόντων μπορεί να είναι και οι μισές σε σχέση με την Ευρώπη.
6. Στην Κίνα δεν παίρνεις αποδείξεις για ότι αγοράσεις που είναι φθηνό. Αγορές μέχρι 100-150 ευρώ ανά προϊόν δεν δίνει κανείς απόδειξη. Για ακριβά πράγματα δίνουν αποδείξεις, αλλά αυτό πρέπει να το πεις κατά τη διάρκεια του παζαριού. Και επίσης ανάλογα με την εταιρία υπάρχουν εγγυήσεις που αφορούν μόνο την Κίνα ή και παγκόσμια. Καλό θα είναι πάντα να διευκρινίζεται όσο παζαρεύεις.
7. Στο Πεκίνο ο παράδεισος των ηλεκτρονικών είναι στην περιοχή Zhong Guan Cun. Εκεί έχει 5 αν θυμάμαι καλά μεγάλα πολυκαταστήματα με εκατοντάδες μαγαζάκια shops in a shop το καθένα. Μου άρεσε το κλίμα περισσότερο από την Akihabara.
8. Δεν με ρώτησε κανείς από το τελωνείο για τίποτα. Κανένας έλεγχος σε τίποτα είτε με άφιξη στην Αθήνα από χώρα Σέγκεν είτε όχι (να σημειώσω πως δεν γύρισα με κούτες με πράγματα).

Last edited:
φίλε μου Γιώργο θέλω μόνο να σου πω έχε τον νού σου σε ότι αφορά την εγγύηση. Θέλω να πω πριν αγοράσεις κάτι να έχεις μαθει αν ο εδώ αντιπρόσωπος αναγνωρίζει την εγγύηση ή όχι. Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο.

Στην HP πχ που ρώτησα μου είπαν ότι ισχύει η εγγύηση αρκεί το συγκεκριμένο μοντέλο να εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό? Αν το μοντέλο ABCDEF1 εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα ενώ το μοντέλο ABCDEF2 που έχει παραπάνω μνήμη δεν εισάγεται, τότε η εγγύηση δεν ισχύει.

Αυτή είναι η μία περίπτωση.

Η άλλη περίπτωση, πολύ συχνή στις αγορές hi-fi προίόντων μέσω internet, οι εδώ αντιπρόσωποι δεν αναγνωρίζουν την εγγύηση άσχετα με το τι λέει η μαμα εταιρία. Μερικοί μάλιστα αρνούνται και να τα επισκευάσουν. Ευτυχώς δεν βρέθηκα ο ίδιος σε μία τέτοια περίπτωση, αλλά έχω ακούσει ότι παίζει σαν σενάριο.

Θα σου πρότεινα μιας και έχεις καιρό, να ψάξεις απο πριν ποια μοντέλα μπορεί να σε ενδιαφέρουν και εφόσον διαπυστώσεις ότι η εδώ αντιπροσωπία τα εισάγει επίσημα και αναγνωρίζει την εγγύηση, να ψάξεις στην εκεί αγορά μόνο αυτά.