Αγορά καινούργιας 55αρας μετά από τηλεόραση 9ετιας

johnkeppas

New member
22 April 2013
8
Καλησπέρα σας. Γλυκάθηκα απ τις πολλές ίντσες και ήρθε η ώρα να αλλάξω την 40αρα Samsung που έχω εδώ και 9 χρόνια. Διάβασα αρκετά εδώ αλλά επεισή δεν κατέχω το θέμα των τηλεοράσεων θα ήθελα την βοήθεια σας.

Απόσταση θέασης : 2.50-2.75 μέτρα
Θέση θέασης: 0 - 45 μοίρες εκτός άξονα
Συνθήκες φωτισμού: φως ημέρας / χαμηλός το βράδυ
Κύρια χρήση-περιεχόμενο: Digea, ταινιές-σειρές και αθλητικά από TV BOX
Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): FHD κυρίως, ίσως 4Κ
Απαιτήσεις σε ποιότητα:
Απαιτήσεις άλλες: Ίσως PS5 στο μέλλον, αλλά δεν είμαι hardcore gamer(μόνο Pro και Gran Turismo) για να τρελαίνομαι για 4Κ 120Fps και να χρειάζομαι HDMI 2.1 εκτός κι αν προσφέρει αυτή κάτι παραπάνω που δεν ξέρω.
Προϋπολογισμός: 650 max
Προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Samsung UE40EH6030 40"

Αυτές είναι πάνω κάτω οι απαιτήσεις μου. Είδα κάποια μοντέλα όπως η LG 55SM8050PLC και η SAMSUNG UE55TU8072 που είναι στο μπάτζετ μου. Αν είχα παραπάνω λεφτά θα έπαιρνα την LG 55NANO866, ξεκάθαρα διαβάζοντας τα specs και χωρίς να ξέρω αν αξίζει να τα δώσω για την χρήση που την θέλω. Επίσης στην Samsung διάβασα ως ανασταλτικό παρ'αγοντα τις μικρές γωνίες θέασης και δεν ξέρω αν απορριφθεί γι αυτό το λόγο(εγώ φτάνω μέχρι τις 45 μοίρες στην άκρη του καναπέ). Δώστε μου τα φώτα σας και προτάσεις όπως και πολλά χρόνια πριν. Προκαταβολικά ευχαριστώ.[h=1][/h]

Μια 55" LG LCD θα έχει χειρότερο μαύρο και αντίθεση από τη 40" Samsung που διαθέτεις...

Η τηλεόραση σου η παλαια πρέπει να είναι κοντά σε αυτη, οπότε ψάχνεις κατι με παρόμοια ή καλύτερα χαρακτηριστικά :
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/fh6030

Επισης θα ελεγα μακριά απο nanocell, δεν έχουν τοσο καλη εικόνα οσο νομίζεις.. Αλλά με μπερδεύει οτι θες να βλέπεις απο μεγάλη γωνια που είναι ισως το μόνο πλεονέκτημα των ips, αρα και των nanocell.. Και παλι εγω nanocell δεν έπαιρνα. Δε απο κοντά τι εικόνα παράγουν και αν όντως σου αρέσει.

Re: Απάντηση: Αγορά καινούργιας 55αρας μετά από τηλεόραση 9ετιας

Μια 55" LG LCD θα έχει χειρότερο μαύρο και αντίθεση από τη 40" Samsung που διαθέτεις...
Άρα να πάω σε Samsung; Δεν πιστεύω ότι θα μου λείψει κάτι απ τις LG (δεν ξέρω διάφορες στο smart κομμάτι αν και λόγω ύπαρξης TV box δεν με ενδιαφέρει και πολύ). Το μόνο που με απωθεί απ τη Samsung που έγραψα πιο πάνω (TU8502) είναι ότι έγραψα σχετικά με τις γωνίες θέασης. Έχετε κάποια άλλη πρόταση μέχρι 650 ευρώ;

Στάλθηκε από το MI 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

1ο: Η EH6030 είναι πολύ καλή τηλεόραση.
2ο: Όσο σε "ενοχλούν" οι γωνίες θέασης της, τόσο περίπου θα σε "ενοχλούν" και μιας άλλης τηλεόρασης με VA panel.
3o: LG με VA panels βρίσκεις στις 60" (μεταξύ άλλων), ενώ στις 55" έχουν IPS panels.

Οτι μάρκα και να πάρεις, αν εχει va panel έχει καλύτερα μαυρα και γενικά καλύτερη ποιότητα εικόνας, το οποίο ψάχνουν οι περισσότεροι, αλλα έχουν χειρότερες γωνίες θέασης.
Μετα υπάρχει ips panel που πρακτικά είναι χειρότερο στα παντα, αλλα σε γωνιές θεασης υπερέχει.. Κανένα δεν είναι καλύτερο στα παντα, οπότε διαλέγεις τι ειναι σημαντικότερο για σενα.

1ο: Η EH6030 είναι πολύ καλή τηλεόραση.
2ο: Όσο σε "ενοχλούν" οι γωνίες θέασης της, τόσο περίπου θα σε "ενοχλούν" και μιας άλλης τηλεόρασης με VA panel.
3o: LG με VA panels βρίσκεις στις 60" (μεταξύ άλλων), ενώ στις 55" έχουν IPS panels.
Η αλήθεια είναι ότι την πήρα μετά από προτροπή παιδιών από δω και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τόσο που μάλλον θα την πάω στο υπνοδωμάτιο και όσο κρατήσει. Αν είναι έτσι και ίδιες οι γωνίες θέασης με την παλιά μου τότε πάω άνετα σε Samsung. Το μόνο μείον είναι ότι η υπάρχουσα έχει 100HZ πανελ(ή τουλάχιστον έτσι νομίζω) ενώ η καινούργια 50.
Η τηλεόραση σου η παλαια πρέπει να είναι κοντά σε αυτη, οπότε ψάχνεις κατι με παρόμοια ή καλύτερα χαρακτηριστικά :
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/fh6030

Επισης θα ελεγα μακριά απο nanocell, δεν έχουν τοσο καλη εικόνα οσο νομίζεις.. Αλλά με μπερδεύει οτι θες να βλέπεις απο μεγάλη γωνια που είναι ισως το μόνο πλεονέκτημα των ips, αρα και των nanocell.. Και παλι εγω nanocell δεν έπαιρνα. Δε απο κοντά τι εικόνα παράγουν και αν όντως σου αρέσει.
Κι εμένα οι γωνίες είναι που με κρατάνε. Και το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να πάω να δω από κοντά αφού τα καταστήματα είναι κλειστά.

Η QE55Q60T αξίζει τα λεφτά της στα 600; Να δώσω παραπάνω 50 ευρώ απ την άλλη;

Κοιτάζοντας όλο και περισσότερο το Σκρουτζ και με τις δικές σας πληροφορίες, πάω προς την 60Τ. Τώρα και με τιμές BF βλέπω την 70Τ στα 750. Ξέρω ότι σας πρήζω αλλά αξίζει τα 150 ευρώ παραπάνω; Ρωτάω γιατί μια φορά στα 10 χρόνια παίρνω τηλεόραση (και μετα από σχετική έγκριση της υπουργού οικονομικών του σπιτιού φυσικά,)

Αν χρησιμοποιούσες την επιλογή για frame interpolation (εισαγωγή καρέ) στην EH6030 -κατά την παρακολούθηση αθλητικών, για παράδειγμα- αξίζει να δώσεις περισσότερα για μια τηλεόραση με 100 Hz ρυθμό ανανέωσης. Αντίστοιχη με τη δική σου (περίπου) είναι η περσινή Samsung RU8002 (VA panel, 100 Hz).

Αν χρησιμοποιούσες την επιλογή για frame interpolation (εισαγωγή καρέ) στην EH6030 -κατά την παρακολούθηση αθλητικών, για παράδειγμα- αξίζει να δώσεις περισσότερα για μια τηλεόραση με 100 Hz ρυθμό ανανέωσης. Αντίστοιχη με τη δική σου (περίπου) είναι η περσινή Samsung RU8002 (VA panel, 100 Hz).

Επειδή μου ψιλοαρέσει αυτό το soap opera σε ταινίες/σειρές, η Q60T δεν έχει τέτοια ρύθμιση;
(TruMotion λέγεται στις LG OLED)