Αγορά καινούργιας τηλεόρασης.

fasarias

New member
30 December 2012
29
πειραιάς
Καλημέρα στην παρέα,ενδιαφέρομαι για αγορά καινούργιας τηλεόρασης.

Διαθέτω γύρω στα 500 ευρώ, και καλό θα ήταν να μην ανέβω παραπάνω από αυτο το ποσό.

Προσανατολίζομαι για αγορά γύρω στις 50" ,έχω μια απόσταση θέασης πέριπου 3 μέτρα ευθεία στον έναν καναπέ και γωνία στον άλλο.

Δεν γνωρίζω αν μετράει σαν κριτήριο η τελική θέση της τηλεόρασης ,το αν θα μπεί δηλαδή επάνω σε έπιπλο ή σε βάση ψηλά στον τοίχο εξάλλου δέν έχει αποφασιστεί ακόμα αυτό.

Η χρήση της τηλεόρασης τώρα θα είναι, 1) Η βασική να παρακολουθούμε δηλαδή τα τηλεοπτικά προγράμματα. 2) Ταινίες -Πολλές ταινίες , κατα προτίμηση σε υψηλή ανάλυση και 3) Μπαλίτσα , ξεκινάει και το μουντιάλ έτσι μην ξεχνιόμαστε.

Χρήση παράλληλη με ίντερνετ ή άλλα συναφή μέσα δεν θα γίνεται.

Θα ήθελα να είναι και 3D αν γίνεται (απωθημένο το`χω να πάρω μια).

Ο φωτισμός του δωματίου δεν είναι καλός είναι αρκετά σκοτεινός και με μια παλιά LG 32" που έχω τώρα δεν βλέπω καθόλου καλά ,γενικότερα δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος με την LG και θα την έβαζα χαμηλά στην λίστα προτιμήσεως μου σαν αγορά αφού θα εξαντλούσα πρώτα όλα τα περιθώρια με τις άλλες εταιρείες ,εκτός βεβαίως αν έχει κάποια καλή προσφορά που με συμφέρει.

Θα σας παρακαλούσα πολύ να με βοηθήσετε ,γιατί έχω περιορισμένες γνώσεις σ`αυτόν τον τομέα και οι γνώμες σας θα είναι καταλυτικές ως πρός την τελική μου απόφαση ,προκαταβολικά ευχαριστώ.

Καλημέρα στην παρέα,ενδιαφέρομαι για αγορά καινούργιας τηλεόρασης.

Διαθέτω γύρω στα 500 ευρώ, και καλό θα ήταν να μην ανέβω παραπάνω από αυτο το ποσό.

Προσανατολίζομαι για αγορά γύρω στις 50" ,έχω μια απόσταση θέασης πέριπου 3 μέτρα ευθεία στον έναν καναπέ και γωνία στον άλλο.

Δεν γνωρίζω αν μετράει σαν κριτήριο η τελική θέση της τηλεόρασης ,το αν θα μπεί δηλαδή επάνω σε έπιπλο ή σε βάση ψηλά στον τοίχο εξάλλου δέν έχει αποφασιστεί ακόμα αυτό.

Η χρήση της τηλεόρασης τώρα θα είναι, 1) Η βασική να παρακολουθούμε δηλαδή τα τηλεοπτικά προγράμματα. 2) Ταινίες -Πολλές ταινίες , κατα προτίμηση σε υψηλή ανάλυση και 3) Μπαλίτσα , ξεκινάει και το μουντιάλ έτσι μην ξεχνιόμαστε.

Χρήση παράλληλη με ίντερνετ ή άλλα συναφή μέσα δεν θα γίνεται.

Θα ήθελα να είναι και 3D αν γίνεται (απωθημένο το`χω να πάρω μια).

Ο φωτισμός του δωματίου δεν είναι καλός είναι αρκετά σκοτεινός και με μια παλιά LG 32" που έχω τώρα δεν βλέπω καθόλου καλά ,γενικότερα δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος με την LG και θα την έβαζα χαμηλά στην λίστα προτιμήσεως μου σαν αγορά αφού θα εξαντλούσα πρώτα όλα τα περιθώρια με τις άλλες εταιρείες ,εκτός βεβαίως αν έχει κάποια καλή προσφορά που με συμφέρει.

Θα σας παρακαλούσα πολύ να με βοηθήσετε ,γιατί έχω περιορισμένες γνώσεις σ`αυτόν τον τομέα και οι γνώμες σας θα είναι καταλυτικές ως πρός την τελική μου απόφαση ,προκαταβολικά ευχαριστώ.

δυστυχως 500 ευρω ειναι λιγα για τις ιντσες που πρεπει να αγορασεις που ειναι τουλαχιστον 50..οι επιλογες σου σε αυτα τα χρηματα ειναι κακες εως αθλιες και θα σου προτεινα να ανεβασεις λιγο τον πηχη σου ωστε να αγορασεις μια σειρα 8 σονυ 2014 η μια σειρα 6 της σαμσουνγκ

Φίλε μου, 50 ίντσες και 3D στα 500 ευρώ, πολύ δύσκολο να βρεις κάτι αξιόλογο, η καλύτερα κάτι σχετικά αξιόλογο. Έπαψαν βλέπεις να βγαίνουν και οι πλάσμα που ήταν και πιο φθηνές και με τη χρήση που θες θα σε κάλυπταν, αλλά και πάλι με 500 δύσκολο.
Πιστεύω θα σου απαντήσουν και άλλοι εδώ, αλλά έχω τη γνώμη πως για αυτά που θες πρέπει να ανεβάσεις το ποσό που διαθέτεις.

Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Όταν λες να ανεβάσω λίγο τον πήχη , για πόσο πάνω εννοείς?

Βασιζόμουν αρκετά και στο γεγονός οτι τώρα λόγω μουντιάλ θα πέσουν στην αγορά κάποιες προσφορές απο τις εταιρείες και είναι μία καλή περίοδος για αγορά τηλεόρασης , σύν οτι εντάξει δεν έχω και τρελές απαιτήσεις πιστέυω ,εκτός από το να είναι 3D.

Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Όταν λες να ανεβάσω λίγο τον πήχη , για πόσο πάνω εννοείς?

Βασιζόμουν αρκετά και στο γεγονός οτι τώρα λόγω μουντιάλ θα πέσουν στην αγορά κάποιες προσφορές απο τις εταιρείες και είναι μία καλή περίοδος για αγορά τηλεόρασης , σύν οτι εντάξει δεν έχω και τρελές απαιτήσεις πιστέυω ,εκτός από το να είναι 3D.

για μια τηλεοραση που αξιζει ανεβαζεις αρκετα το κοστος..περιπου 300-350 πανω..κοιτα και την samsung h5500 (με επιφυλαξη)παντα σε 50 ιντσες..μην πεσεις στις 46 εκτος και αν δεν ανεβαζεις το οριο χρηματων

Το να είναι 3D η τηλόραση δεν πιάνεται σαν βασικό μου κριτήριο ,εξάλλου έγραψα και στο αρχικό μου ποστάρισμα αν γίνεται γιατί το`χω σαν απωθημένο να μπορώ να βλέπω 3D ταινίες , οπότε δεν το παίρνουμε σαν δεδομένο.

Οι αξιόλογες προτάσεις στις 50" ίντσες σε τι ποσά κυμαίνονται?

Το να είναι 3D η τηλόραση δεν πιάνεται σαν βασικό μου κριτήριο ,εξάλλου έγραψα και στο αρχικό μου ποστάρισμα αν γίνεται γιατί το`χω σαν απωθημένο να μπορώ να βλέπω 3D ταινίες , οπότε δεν το παίρνουμε σαν δεδομένο.

Οι αξιόλογες προτάσεις στις 50" ίντσες σε τι ποσά κυμαίνονται?
Από 800 έως 1000

Μάλιστα κατάλαβα,άρα ανεβαίνουμε αρκετά στα χρήματα.

Ρίξιμο στις ίντσες, μεταφορά των καναπέδων ή της τηλεόρασης πιο κοντά και προσπαθούμε να κρατήσουμε το ποσό σε πιο χαμηλά επίπεδα με μια αξιόλογη πρόταση στις 46" ,εκεί τι λέτε?

Επίσης διάβασα στις προσφορές οτι από τις 9 του μήνα ,η LG θα ρίξει στην αγορά κάποια μοντέλα των 55" στις τιμές των 47" ,αξίζει να δούμε καποίες από αυτές?

Μάλιστα κατάλαβα,άρα ανεβαίνουμε αρκετά στα χρήματα.

Ρίξιμο στις ίντσες, μεταφορά των καναπέδων ή της τηλεόρασης πιο κοντά και προσπαθούμε να κρατήσουμε το ποσό σε πιο χαμηλά επίπεδα με μια αξιόλογη πρόταση στις 46" ,εκεί τι λέτε?

Επίσης διάβασα στις προσφορές οτι από τις 9 του μήνα ,η LG θα ρίξει στην αγορά κάποια μοντέλα των 55" στις τιμές των 47" ,αξίζει να δούμε καποίες από αυτές?

samsung 46f6100

Διαφωνω καθέτως οριζοντίως και παραπλεύρως για αγορά τηλεόρασης άνω των 42 ιντσων για κάποιον που θέλει να βλέπει τηλεοπτικό (βασική χρήση) ή και HD υλικό.
Φίλε θα κλάψεις πικρά όταν συνηδητοποιήσεις ότι έδωσες ένα καρο χρήματα (για την εποχή που ζούμε..) και θα εχεις ποιοτητα τηλεοπτικών καναλιών σκέτη τραγωδία..

Προσφατα πηγα σε φίλο που εχει lg 55".. Οταν μου εβαλε digea γυρίζω και του κάνω : "Τι ειναι αυτό ;;; "

Για μενα η αγορα 46 + ιντσων χρειαζεται οταν η βασική χρήση ειναι το 3D .. αλλα και ετσι απο καποιο σημειο και μετα θα κουραζεσαι και θα ξενερωνεις..Smart tv - 3d = εμπορικά τρικάκια των εκάστοτε εταιριών για να κρατούν ψηλά το κόστος των προιόντων. Αυτό που θέλεις είναι ποιότητα εικόνας. Θέλεις καλό ήχο, και Θέλεις όταν βλέπεις ant1 η τηλεόρασή σου να εχει τα "επεξεργαστικά" αντίδια να βελτιώνει ή να προσπαθεί έστω να βελτιώνει την εικόνα ---> και αυτό το κάνει πολύ καλά η lg και η sony : όχι φυσικά μεγάλες ίντσες οπως σου ανέφερα παραπάνω.

Σου προτείνω να πας βολτίτσα σε 2-3 καταστηματα και να δεις από κοντα σε τηλεοπτικό την τηλεόραση που θα αγοράσεις.Το HD λιγο πολύ όλες καλα θα στο δείξουν..

Υ.Γ. 1 : Αν θέλεις καλό τηλεοπτικό μακριά από μεγάλες ίντσες.
Υ.Γ.2 : Αν θέλεις να βλεπεις 3D και να θυσιάσεις τα υπόλοιπα παίρνεις 50" +
Υ.Γ.3 : Μια τηλεόραση δεν μπορεί να αντικαταστήσει σε καμία περίπτωση έναν υπολογιστή ... ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.

Last edited:
Διαφωνω καθέτως οριζοντίως και παραπλεύρως για αγορά τηλεόρασης άνω των 42 ιντσων για κάποιον που θέλει να βλέπει τηλεοπτικό (βασική χρήση) ή και HD υλικό.
Φίλε θα κλάψεις πικρά όταν συνηδητοποιήσεις ότι έδωσες ένα καρο χρήματα (για την εποχή που ζούμε..) και θα εχεις ποιοτητα τηλεοπτικών καναλιών σκέτη τραγωδία..

Προσφατα πηγα σε φίλο που εχει lg 55".. Οταν μου εβαλε digea γυρίζω και του κάνω : "Τι ειναι αυτό ;;; "

Για μενα η αγορα 46 + ιντσων χρειαζεται οταν η βασική χρήση ειναι το 3D .. αλλα και ετσι απο καποιο σημειο και μετα θα κουραζεσαι και θα ξενερωνεις..Smart tv - 3d = εμπορικά τρικάκια των εκάστοτε εταιριών για να κρατούν ψηλά το κόστος των προιόντων. Αυτό που θέλεις είναι ποιότητα εικόνας. Θέλεις καλό ήχο, και Θέλεις όταν βλέπεις ant1 η τηλεόρασή σου να εχει τα "επεξεργαστικά" αντίδια να βελτιώνει ή να προσπαθεί έστω να βελτιώνει την εικόνα ---> και αυτό το κάνει πολύ καλά η lg και η sony : όχι φυσικά μεγάλες ίντσες οπως σου ανέφερα παραπάνω.

Σου προτείνω να πας βολτίτσα σε 2-3 καταστηματα και να δεις από κοντα σε τηλεοπτικό την τηλεόραση που θα αγοράσεις.Το HD λιγο πολύ όλες καλα θα στο δείξουν..

Υ.Γ.3 : Μια τηλεόραση δεν μπορεί να αντικαταστήσει σε καμία περίπτωση έναν υπολογιστή ... ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.

55es7000 το τηλεοπτικο ειναι θαυμασιο..εχει να κανει και ο επεξεργαστης ...στου φιλου σου μπορει να παιζει ρολο πολλα για το χαλι της...

Η αλήθεια είναι κάπου ενδιάμεσα.
Ούτε θα κλάψεις με το επίγειο τηλεοπτικό αλλά ούτε και θα ενθουσιαστείς.
Αν ήταν έτσι θα μέναμε όλοι με τις 22" CRT. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Να έχεις όμως στο νου σου, ότι πληρώνεις αγοραζεις.
Πρέπει να ανεβεις για να πάρεις κάτι αξιόλογο στις 46"-50"

Ναι αλλά η απόσταση θέασης δεν παίζει ρόλο στην επιλογή μεγέθους?
Σαφώς και παίζει, πχ για το τηλεοπτικό βλέπεις ικανοποιητικά με μια μέτρια τηλεόραση 46 ιντσων σε απόσταση 2,8μ, με μια πολύ καλύτερη σε αυτό το τομέα ( της επεξεργασίας ) από την ίδια απόσταση βλέπεις και με 55 ιντσών.
Επίσης εννοείται οτι με το τηλεοπτικό (των Εληνικών ελεύθερων ψηφιακών κυρίως και όχι μόνο) δε μπορείς να κρίνεις μια σημερινή τηλεόραση, όμως υπάρχουν και τηλεοράσεις όπως πχ. οι περσυνές σάμυ F7000 & F8000 αλλά και ακόμα λίγο παραπάνω η sony W905 ( για το φίλο που διαφωνεί καθέτως οριζοντίως και παραπλεύρως ) που παίζουν πάρα πολύ καλά και σε αυτό το τομέα, ίσως δεν τις έχει δει.
Η αλήθεια όμως είναι οτι πρέπει να ανέβεις αρκετά σε χρήματα για να είσαι και εκεί πολύ καλά.

Απάντηση: Re: Αγορά καινούργιας τηλεόρασης.

Καλυτερα φυλαξε τα λεφτα σου και οταν μαζεψεις κανα 300-400αρι επιπλεον τοτε κατι θα γινει.. δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα.. με 500 ευρω δε κανεις δουλεια,εκτος κι αν βρεις καμια μεταχειρισμενη..

Έχεις να μου προτείνεις κάποια με αυτά τα χαρακτηριστικά?

Λίγα χρήματα για μια τηλεόραση τα 500 ευρώ και στην κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή μου ακούγεται λίγο οξύμωρο ,αλλά οκ το δέχομαι εξάλλου εδώ μπήκα για να μάθω και να πάρω γνώμες από τους γνώστες.

Ποία είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να κοιτάω για να μπορώ να ξεχωρίσω μία καλή τηλεόραση?

Κάπου είχα διαβάσει παλιότερα ότι οι panasonic είναι από τις καλύτερες ποιοτικά , ισχύει κάτι τέτοιο?

Last edited by a moderator:
Λίγα χρήματα για μια τηλεόραση τα 500 ευρώ και στην κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή μου ακούγεται λίγο οξύμωρο ,αλλά οκ το δέχομαι εξάλλου εδώ μπήκα για να μάθω και να πάρω γνώμες από τους γνώστες.

Ποία είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να κοιτάω για να μπορώ να ξεχωρίσω μία καλή τηλεόραση?

Κάπου είχα διαβάσει παλιότερα ότι οι panasonic είναι από τις καλύτερες ποιοτικά , ισχύει κάτι τέτοιο?
Αυτό πάντως που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι από φέτος που σταμάτησε τη παραγωγή των πλάσμα και βγάζει μόνο Led Lcd και αυτή, σίγουρα την έχουν ξεπεράσει σε ποιότητα εικόνας και μάλιστα κατά πολύ η samsung και sony , πάντα συγκρίνοντας μοντέλα αντίστοιχης κατηγορίας. Σε ποιότητας κατασκευής θα έλεγα λίγο πολύ τα ίδια είναι με τις άλλες.

Τελικά μετά από πολύ διάβασμα εδωμέσα κατάλαβα οτι για να πάω σε κάτι αξιόλογο δυστυχώς πρέπει να ανεβάσω το μπάτζετ μου.

Οπότε ψιλοκατέληξα (δεν έχω πάει να τις δω από κοντά ακόμα) σ`αύτες τις 2

Samsung UE48H6400 ή

Sony KDL-50W805B

Μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο και να μου πείτε τις διαφορές τους.